Gyerekről való lemondás


Atisvape # 2018.05.30. 12:34

Tisztelt Fórumozok!

Problémám a következő a múltban egy általam elkövetett rossz döntés miatt. Egy gyermek a nevemre került, bejegyzett apa vagyok. Az anyával próbálkoztam több alkalommal , hogy rendezzük a helyzetet. De eddig csak ígéret volt. Most úgy döntöttem én szeretnék lépni. Esetleg valaki tudja , hogy merre induljak,? A cél kikerüljek a gyermek életéből mint apa. S fizikailag is lehetetlen, hogy én legyek az apja ez 100%. Ezt az anya is tudja. Azt most ne firtassuk miért mentem bele, miért írtam alá stb. Nem ez a lényeg. A lényeg merre kellene kezdeményezzem, hogy a gyermek akit nem is én nemzettem a nevemen maradjon, valamit én szerepeljek az írtaiban mint apa? Válaszukat előre is köszönöm. Évekkel ezelőtt, jártam az ügyészségen, akkor azt mondták csak dns vizsgálat segítségével mehet ez. Ha nem muszáj nem szeretném őket plusz x 100 ezres költségbe verni. Mert azt mondták a vesztes fizeti. Persze előtte nekem meg kell előlegezni.

ObudaFan # 2015.08.22. 05:44

Lemondani csak úgy nem lehet gyerekről. Örökbe fogadhatja valaki az anya engedélyével, vagy családba fogadhatja. Ezek mind más-más célt szolgáló jogintézmények, így tudni kellene, mi a pontos cél.

Andi85 # 2015.08.16. 14:19

Szép jó napot!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy egy egyedülálló édesanya(özvegy)!!,lemondhat e a gyermekeiről,csak azért mert már nem akarja nevelni őket??

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.13. 13:03

És az apaság vélelmét sem fogja tudni megdönteni; egyszerűen nem fogják megengedni neki. Lekésett minden határidőt, az ügyész indíthatna helyette, de az a gyermek érdekét nézi, és ezért nem fog.

pazs # 2014.06.13. 12:00

Nem. A már felélt tartásdíj visszakövetelésének nincs helye.

seva6740 # 2014.06.13. 11:17

Tisztelt Fórumozók! Tanácsot kérni, tapasztalatot meghallgatni jöttem közétek, kérem, hogy kizárólag az kommenteljen, aki érdemben tud segíteni, hiszen gyalázkodásra nincs szükségem, köszönöm!
Kapcsolatban élek egy férfival, aki megismerkedésünk előtt 1 évvel vált el, két gyermek apja. Már a második gyermek fogantatása után jutott tudomására, hogy a terhesség előtt is volt a nejének egy házasságon kívüli kapcsolata, így a születendő gyermeknek a "vérszerinti" mivolta kétséges volt a párom számára már abban az időben is. Ám a gyermeket nézve, aki ugye bár nem tehet semmiről, valamint próbálkozván helyre állítani a nem túl jól működő házasságukat, továbbá az egyértelműen Tőle származó gyermek nevelésének stabilitását fenntartva, a házasságban éltek még 5 évig. Semmi sem változott, válás lett a vége.Párom a kisebbik gyermek után is zokszó nélkül fizette 7 éven át a megállapított gyermektartás összegét. Mára oda jutott, hogy a volt feleség követelőzései és megnyilvánulásai miatt elgondolkodott az apasági vizsgálaton a vélhetően nem tőle született gyermek esetében.A kérdésem arra irányul, hogy az évek alatt kifizetett gyermek tartás, ha bebizonyosodik az apasági vizsgálat során, hogy nem Ő a vér szerinti apa, jogtalanul felvett összegnek számít e, és a visszafizetésére kötelezhető e az anya.
Köszönettel!

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.16. 13:50

Szia Sió!

Sajnos amit írsz, nem megoldható.
Van olyan bolond, aki tanúk előtt is megcsinálja, pl. ez a mami is az, csak az a baj, a tanúk személye problémás, mert az egyik a mami anyukája, másik meg az új hapsija. Nos egyik sem kíván beavatkozni, mert a végén egyrészt rajtuk marad dilianyu, vagy éppen majd nekik ugrik (erre is volt példa).
A hang- vagy képfelvétel a dührohamokról pedig a zsemélyiségi jogi problémák mellett (amikért kanyar nélkül perelné be aput a mami), technikai nehézségeket is hordoz, tekintve, hogy az ember pl. a wc-re nem bekapcsolt kamerával járkál, vagyis nincs mindig kéznél egy felvevő...

Sajnos a legfőbb baj, hogy eddig a körzeti orvostól, a rendőrségen és a gyámhatóságon át, egésza bíróságig mindenki hárította a problémát...a gyerekek meg iskola után ott maradnak anyuval gyakorlatilag felügyelet nélkül...sőt az iskola pl. anyuka oldalán szállt be, mondván apu el sem hozhatja őket a suliból.

Komolyan kellene valami ötlet, mert én kifogytam :(
de az is lehet, hogy csak valamit rosszul gondoltam végig, szóval minden kommentre számítok!

Regaszbukovari # 2010.12.16. 13:33

Importált anyag, érdekes gondolatok:

http://elvaltapak.hu/node/60#…

Mit tudtok erről? - Lemondás a gyerekről más javára?
Újabb érdekességgel bővült a C. Melinda ötlettárház: sms-t kaptam a mobilszámáról, amelyben azt kéri, hogy "mondjak le a gyerekemről", egyezzem bele, hogy a kislányomat Kerekesnek hívják, és cserébe nem kell a jövőben tartásdíjat fizetnem.

Erről mi a véleményetek?!

A másik, hogy egyáltalán van-e jogalapja egy ilyen C. Melinda - Kerekes István ötletnek? (Mert gondolom, ehhez Kerekessel is egyeztetnie kellett Melindának, mielőtt előállt vele.)

http://elvaltapak.hu/node/60#…

Fura ötlet
Szia Laci!

Az biztos, hogy az apaságit már nem lehet visszavonni. Hogy le lehet-e mondani a gyerekedről, azt nem tudom, de nyilván nem azért küzdesz a láthatásért, hogy most meg lemondj róla akárki "javára". Melinda & tsai nincsenek egyedül ezzel az ötlettel, a férjem "anyjának" családja is mondott már olyat, hogy hiba volt, hogy elismerték a férjemet apának. Eddig azt hittem, hogy csak ők ilyen idióták, de lám, már megint tévedtem.

NEM NORMÁLISAK! Erre nem lehet mást mondani.

Remélem, nem veszed őket komolyan. Csak nem gondolják, hogy a tartásdíj számít? Valamiért ezek az emberek, akik anyának hiszik magukat, mind azt gondolják, hogy a pénz az egyetlen megoldás mindenre. Nem tudom, ugyanígy gondolnák-e, ha ők lennének aluku tárgyai, és őket akarná valaki ELADNI.

Üdv:

Mostoha

http://elvaltapak.hu/node/60#…

lemondás - folyt.
Egyébként nem lehet, hogy csak beugratás az egész? Hogy lássák, hogy reagálsz, és esetleg felhasználják. Én a helyedben válaszra sem méltatnám őket, főleg mert erre már nem lehet mit mondani. Hihetetlen.

http://elvaltapak.hu/node/60#…

Megáll az ész!
Ma a II. Kerületi Gyámhivatalban kiderült, hogy C. Melinda valójában sosem járt náluk olyan kéréssel, hogy le lehetne-e mondatni engem a gyerekemről, azaz Linda csak hantázott, mint általában.

Viszont!

Ha nem is Linda, valaki bizony valóban megkereste egy ilyen ötlettel a Hivatal Vezető Asszonyt! Azt állította, hogy én e-mailben felajánlottam neki valami ilyesmit!

Csaba, mostoha, többiek: lehet tippelni, hogy vajon ki volt ez a valaki???!!! Lássuk: eltaláljátok-e elsőre?!

Mindenesetre üzenem az illetőnek, hogy miután úgyis nagyon szeret e-maileket gyártani, kozmetikázni, aztán meg varázslatos módon postafiókok tűnnek el gyorsan, amikor az e-mailek ellenőrzését kérem, ha valami csoda folytán nem találná ezt az e-mailt, 86.101.36.22 az IP címem. (A tavalyi korszakalkotó elméleteiben foglaltakkal szemben még véletlenül sem dinamikus, hanem fix IP!) Azaz csak meg kell írnia szépen a kívánt szöveget, feladni az e-mailt önmagának, majd megnyitni F4-gyel és máris lehet beleírni ezt az IP-t, meg a feladónak a kalmar.laszlo50@upcmail.hu címet, és máris megvan a kívánt e-mail! Wow!

http://elvaltapak.hu/node/60#…

Nem felejtett el valamit (Regász) Mária?!

Lindának ma elmondtam, hogy Ön járt a II. Kerületi Gyámhivatal vezetőjénél és érdeklődött nála arról, hogy nem lehetséges-e lemondatni engem a gyerekemről.

Linda nem hitt nekem, közölte, hogy Ön semmit nem tenne az ő háta mögött, az Ő tudta nélkül...

Valóban így van Mária?! Tényleg nem járt a hivatalban evégett? Tévedett volna az ügyünk előadója?

Vagy csupán Ön elfelejtett szólni erről az akcióról Lindának? (Nincs ebben semmi rossz. Én megértem, hogy amikor az ember napjában 3 feljelentést tesz, és letartóztatási kérelmek végeláthatatlan sorában magyarázza azoknak az értetlen bíróknak, hogy miért is indokolt egy apát letartóztatni becsületsértésért, akkor néha elfelejtkezik egy-egy apróságról.)

Én mindenesetre hivatalos tájékoztatási kérelmet nyújtottam be ebben a kérdésben a mai napon, és erre hivatalos választ is fogok kapni. Az pedig el fog jutni Lindához is Mária! Ezért talán nem ártana, ha elmesélné neki, hogy pontosan mit is csinált a tudta nélkül.

sió # 2010.12.16. 11:55

Hangfelvétel készítése a dührohamokról, vagy fenyegetésekről.
Vagy tanú. Ez utóbbi gondolom kilőve. Épeszű ember mások előtt nem csinál cirkuszt…, és nem fenyeget senkit sem…

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.16. 10:43

Sziasztok!
Ismét kérdésem lenne, hátha találok itt rá választ :)
Mi lehet tenni az alábbi helyzetben:
Apa és anya vállik, 2 kiskorú gyerek. A vállás oka, hogy anyuka meghibbant, a fejében létező valóságban írói kreativitást megszégyenítő dolgok zajlanak és ennek folytán alkalmanként erőszakra is hajlamos. Ezt általában apuka szenvedi el, bár pszichikailag a gyerekek is sérülnek, hisz a mami kitörései előttük zajlanak. Más tanú nincs! Ráadásul anyu már a sokadik alkalommal jelenti fel aput testi sértés, veszélyeztetés, rágalmazás, fenyegetés, a gyeremekek veszélyeztetése vádakkal...
Vér még nem folyt, de anyu egyik fenyegetésébe már belevette, hogy mind magát, mnd a gyerekeket a másvilágra küldi...szép világ!

Valakinek éppkézláb ötlet?

ObudaFan # 2010.12.16. 10:20

Titkos örökbefogadáshoz járult hozzá?

Area51 # 2010.12.15. 23:31

Üdvözletem

Egy nagyon kedves barátomnak szeretnék segíteni és ezért lenne szükségem információra.
A probléma az hogy lemondott a gyermekéről aki most állami gondozott lett, és ott azt mondták neki soha többé nem láthatja ha a papírokat aláírja amit ő meg is tett mert nem látott más kiutat. Most szeretné vissza kapni mert nem tud élni nélküle és bármit megtenne csak hogy vele lehessen. A körülményei is megváltoztak ami miatt le kellett mondania róla.

Van arra bármilyen lehetőség hogy vissza kapja gyermekét?

Válaszát előre is köszönöm.

destino # 2010.10.22. 12:46

Igen hasonlít, de a páromra nem!
A párom barna hajú fekete szemű, az anya szőke kék szemű, a gyerek szőke kék szemű!Ja és a másik apa is szőke!
Egyébként az apa és a gyerek között nincs erős érzelmi kötödés. Ha az apa kéthetente elmegy a gyerekért akkor a gyerek örül, de este már haza akar menni az anyukájához.
Szerintem megoldás lehetne az apasági, aztán ha kiderül hogy nem ő az apa akkor nem fizet, de ha a gyerek akar, akkor eljöhet, amíg jól érzi magát.

sió # 2010.10.22. 12:35

Rexor!

Hasonlót akartam ajánlani, a handabanda azért erős kicsit.
Javaslom, olvass vissza, és lepődj meg magadon! Van min!

sió # 2010.10.22. 12:30

Ő gondolkodott. És ügyes volt.
Azonban azt mondom hogy a pénz nem minden.
A nincs nagy úr, de a másik oldalon ott a gyerek.
Megértem a te álláspontodat is, mert te vagy az elvi rivális, de ne gondolkozz a férjed fejével, és ne befolyásold a férjedet!
Az ő kötődésétől függjön hogy vállalja –e a lelki kockázatot amit az egész jelent.
Egyébként érdekes amit írsz.
Ezt szerintem épeszű nő nem meri megtenni, hogy más gyerekével egy balektól elpereli a lakását, meg évekig gyerektartást szed tőle.
Ha nem az övé volna a gyerek, akkor ezek után nem tenne olyat, hogy szándéknyilatkozatban kérné a gyerekről való lemondásra! Logikailag nem áll meg az egész!
Meg a 4 éves korú gyerek azért hasonlít párdologban a szüleire!
Megértem hogy fel vagy háborodva de higgadtan is gondold át az egészet!
Azt a papírt azért megszerezném, sok dologra jó lehet még!

Rexor # 2010.10.22. 12:28

Kedves Sió,

Részemről befejeztem ezt a témát, mert két különböző malomban őrölünk. Látom meg sem próbálod megérteni amit írtam, csak handabandázol úgy hogy lövésed sincs a témáról.

További szép napot :) .

destino # 2010.10.22. 12:21

Tisztelt "Sió"!

Az a kevés "kis gyerektartás havonta 30.000" a semmiből mert a páromnak nem volt munkahelye!
A lakás ami közös volt azt az anya elperelte, mert nincs hova mennie a gyerekkel. Mellesleg a szülei ketten laknak egy 50m2-es lakásban. Az anya mamája egyedül lakik egy szintén 50m2 lakásba tehát lett volna hova mennie.Igy az élettársammal egy hitelre vásárolt ingatlanban élünk egy kiskorú gyerekkel.
A múlt héten itt volt a végrehajtó mert nem tudtunk fizetni gyerektartást csak 10.000ft-ot és most a páromnak a fizetésének (ami80.000)a felét elviszi a végrehajtó egy éven keresztül.
Egyébként a saját véleményem, mindenki nevelje a saját gyerekét. És szégyelje magát az az anya aki nem tudja, hogy ki a gyereke apja.Igen most az apa gondolkodjon és az anya meg röhög a markába, miért nem az anya gondolkodott?

sió # 2010.10.22. 12:15

Megint nem figyeltél.
A példád blődsége kritikán aluli. Egy gyerek a tét, akkor ne sajtozzál itt nekem!

Azzal hogy aláírja az anya, de nem írja alá az apa, az anya egyoldalú jognyilatkozatot tett arra vonatkozólag, hogy az abban foglaltakat elismeri, és magára kötelező érvényűnek ismeri el.
Ha ez elidegenítésről, kicsapongó életmódra való alapos következtethetőségről, és a közös szülői felügyelet alóli kivonási hajlandóságról szól, akkor ez bizony megáll a bíróság előtt!

Rexor # 2010.10.22. 12:14

Kedves Sió,

Látom kicsit elöntött a gőz, de próbálj meg leereszteni :). Senki sem biztatta destinót, hogy indítson apasági vizsgálatot. Azt mondtam, hogy önmagában, hogy alárnak egy nyilatkozatot, amely szerint lemond az apaságról nem ér semmit (mert ettől még ő tekinthető a gyerek apjának).

sió # 2010.10.22. 12:06

destino

Kicsit lassabban ezzel az apasági vizsgálattal!
Ha 4 éves a gyerek, akkor ott már van érzelmi kötődés is az apa, és a gyerek között!
Ha pedig van, és kiderül hogy nem ő az apa, akkor az hatalmas törés lehet mindkettőjük életében! Főleg a gyerekében!
Gondold el. Kiderül hogy nem ő az apa. És akkor mi lesz? Többet nem fog menni?
Többet nem küld pénzt?
El fogja felejteni a gyerekét egyik percről a másikra? Ja bocs, nem az ő gyereke, tehát el tudja felejteni….!
Ugye mennyi kérdés? A lelki béke sokszor fontosabb mint az a kis pénz amit a tartására kell költeni!
Én nem tudnám egy 4 évesnél ezt így megjátszani az fix!
És az a tapasztalatom, hogy aki megjátssza, és nem az övé a gyerek, nagyon mélyre tud kerülni lelkileg.
Az átverték, becsapták, félrevezették érzése nagyon erős. És akkor ott van a mit kezdjek a továbbiakban a gyerekkel!
Nagyon és mélységesen elítélem az olyan tanácsot, aki egyből az apasági vizsgálatot ajánlja. A gyanútlan ügyfél belemegy,, aztán kapkodja a fejét. De akkor már lehet, hogy késő!

Rexor # 2010.10.22. 12:03

Sió, ha jól értem azt akarod mondani, hogy minden amit aláírnak, az jogilag létező? Egy példa: aláírok neked egy nyilatkozatot, hogy sajttá változatom a holdat és elhozom az éhezőknek szeletekben. Szerinted ezt a nyilatkozatot melyik bíróság fogadná el, mint "jogilag érvényes bizonyítékot"?

sió # 2010.10.22. 11:55

Rexor

értettem, hogy mit akarsz mondani. Ez rendkívül ravasz megoldás, de ez sem tekinthető bizonyítéknak a bíróságon, mivel egy jogilag nem létező nyilatkozatot „akar“ aláiratni az apával.

Azt hogy jogilag létező, bizonyítja az anya aláírása!
Az abban foglaltak, pedig az anya írásos nyilatkozatának felelnek meg, mivel aláírta azt! Tehát az abban foglaltakat megismerte, elfogadta, és hitelesítette!

Rexor # 2010.10.22. 11:54

Pontosan.

destino # 2010.10.22. 11:48

Akkor, ha jól értelmezem a megoldás egy apasági vizsgálat lenne?

Rexor # 2010.10.22. 11:46

Kedves Destino,

Ha nem ő a gyerek apja, akkor nem köteles eltartani más gyerekét. Én vér szerinti apáról beszéltem. Ellenkező bizonyításig ő tekinthető a gyerek apjának, ha jól értem egynlőre csak feltételezitek, hogy nem ő a gyerek apja.

Sio,

értettem, hogy mit akarsz mondani. Ez rendkívül ravasz megoldás, de ez sem tekinthető bizonyítéknak a bíróságon, mivel egy jogilag nem létező nyilatkozatot "akar" aláiratni az apával.