Gyerekről való lemondás


Rexor # 2010.10.22. 11:46

Kedves Destino,

Ha nem ő a gyerek apja, akkor nem köteles eltartani más gyerekét. Én vér szerinti apáról beszéltem. Ellenkező bizonyításig ő tekinthető a gyerek apjának, ha jól értem egynlőre csak feltételezitek, hogy nem ő a gyerek apja.

Sio,

értettem, hogy mit akarsz mondani. Ez rendkívül ravasz megoldás, de ez sem tekinthető bizonyítéknak a bíróságon, mivel egy jogilag nem létező nyilatkozatot "akar" aláiratni az apával.

sió # 2010.10.22. 11:42

Rexor

Nem lennék benne biztos, hogy nem te írsz hülyeségeket.

Ha végigolvasnád az egészet, akkor világosan láthatnád, hogy nem azt mondtam hogy az apa írja alá, hanem azt mondtam, hogy azt szerezze meg az apa, amit az anya írt alá, és amiben kéri az apát hogy mondjon le a gyerekről.
Nyilván innentől egyértelmű az is, hogy ezzel ki akar, és mit bizonyítani!

destino # 2010.10.22. 11:37

Tisztelt Fórumozók!
Ez az ügy kezd érdekessé válni!
"Rexor"
És ha nem is Ő az apja a gyereknek ?
Akkor is kötelessége eltartani más gyerekét, mert az ő nevén anyakönyvezték? És az anya is 4 éven át becsapta?

Rexor # 2010.10.22. 11:24

Kedves sió, ne haragudj, de hülyeségeket írsz. Aláírni egy olyan papírt, hogy "lemondok a gyerekről", olyan mintha nem írtál volna alá semmit. Sem bizonyítékként, sem más dokumentumként nem használható fel. Legkevésbé egy bírósági eljárás során.

Megint megismétlem: nem lehet gyerekről lemondani.

sió # 2010.10.22. 11:16

destino

Nagyon sok mindent elismer az anya” habár innentől kezdve nem „anya.”

Elismeri hogy támadható az apa személye.
Elismeri, hogy önhatalmúlag ki akarja vonni a gyermeket a közös szülői felügyelet alól! Ami kiskorú veszélyeztetése!
Elismeri, hogy elidegenítési szándékai vannak, amit nagyon jól bizonyít a papír!
És legfőképpen: a saját anyasága kerül innentől veszélybe, hiszen milyen anya az, aki ellen ennyi vád megáll, arról nem beszélve, hogy simán meg lehet vádolni, hogy nem tudta a fogantatás idején hogy hány férfivel volt kapcsolata, nyilván azért írja a papírt, mert maga sem tudja ki az apa, és feltételezi hogy nem az……! Tehát a FELELŐTLEN, NEM TÖRŐDÖM, KICSAPONGÓ, ÉLVHAJHÁSZ, életvitel máris megáll! + azt akarja, hogy apa nélkül nőjön fel egy gyermek?
NA DE MILYEN SZÜLŐ AZ ILYEN?

sagit # 2010.10.22. 11:05

nos igen egy anya lemondhat a gyermekéről "törvényesen" ha a picit születése után egy kihelyezett "inkubátorba helyezi el. Evvel hozzájárul az örökbefogadásához. Egy apa soha nem mondhat le a gyermekéről neki ha pénzben is de felnőtt koráig fizetnie kell.

destino # 2010.10.22. 10:59

Kedves "sió"!

Tehát az anya ezzel elismeri, hogy nem a párom az apa?!

sió # 2010.10.22. 10:48

destino

Figyelj.
Hatalmas adut ad a kezedbe az anya!
Használd ki!
Ha megírta a papírt, akkor beszélj vele, és üljetek le. Mond neki, hogy aláírod, elgondolkodtál a dolgon! Legyen az övé a gyerek! Ettől vak lesz, és nem mérlegel.
Elkéred a papírt hogy aláírod, az ő példányát már írhatja is alá. Olvasod a te példányodat, aztán azt mondod neki hogy ellenőrzöd ugyanaz van-e mindkét példányon, mert neked nem kell a gyerek az fix…nehogy átverjen! Ismét vak lesz, /természetes reakció,!/ te pedig megfogod, és szépen felállsz, elsétálsz a bizonyítékoddal!
Imádni fogja a bíró!

destino # 2010.10.22. 10:35

Legutóbb azt mondta az anya, hogy minden papír össze van készítve, neki csak alá kell írni. Ő már mindent elintézett!
De, akkor ha nem lehet lemondani a gyerekről akkor ezt, hogy gondolta vagy milyen papírok vannak készen?

Rexor # 2010.10.22. 10:19

A gyerekről nem lehet lemondani. Ha ő a vér szerinti apja a gyereknek, akkor fizetni kell a tartásdíjat (hacsak ellenkezőjét be nem bizonyítják)

destino # 2010.10.22. 09:54

Tisztelt "sió"
Ha nekem szántad a válaszod, akkor szeretnélek megkérni, fejts ki, légy szíves bővebben, mert nem igazán értem!
Köszi!

sió # 2010.10.22. 09:40

nandy

Nem szeretném tovább feszegetni a másik fórumban írtakat, de pont az ilyen magatartás miatt idéztem a cikket.
Pont erre gondoltam.-
Egy férfi sosem tenne ilyet.-

nandy # 2010.10.22. 09:33

Nem kellet volna küldeni egy felszólítást, amelyben tájékoztatják a páromat, hogy elmaradása van és ha nem fizeti ki, akkor végrehajtásra kerül sor?

Nem.
A bíróság által megállapított tartásdíjat fizetni kell. Elmaradás esetén rögtön végrehajtást lehet indítani, és ezzel együtt akár folyamatos végrehajtást is lehet kérni a jövőbeni gyermektartási díj havonta történő beszedésére.

A ti esetetekben valószínűleg azért adta végrehajtásra az anyuka, mert ezzel akarja kényszeríteni a párod a lemondásról.

destino # 2010.10.22. 09:27

Tisztelt Fórumozók!

Elsősorban a véleményeteket szeretném kérni!
Az élettársamnak van egy 4 éves gyermeke az előző kapcsolatából.A gyermek anyja már többször kérte az élettársamat, hogy mondjon le a gyerekről. Ő elintéz minden papírt neki csak alá kell írni, nem kell neki gyerektartás sem. Ezzel ellentétben a bíróság megállapított egy bizonyos összegű gyerektartást amit a párom 4 hónapja, nem tud egészében fizetni(csak10.000ft-ot),mert nincs munkahelye és ezért egyik nap se szó, se beszéd, se írás, megjelent nálunk a végrehajtó. Nem kellet volna küldeni egy felszólítást, amelyben tájékoztatják a páromat, hogy elmaradása van és ha nem fizeti ki, akkor végrehajtásra kerül sor?
Nekem kicsit furcsa az ügy, de az még hozzá tartozik, hogy a kedves anyukának, a párommal párhuzamosan, volt másik kapcsolata is!
Köszönöm a válaszokat és a véleményeket!

sadow # 2010.10.20. 19:22

Hát ez is egy pech!

érdekes # 2010.10.20. 19:08

Kedves segítő, olvasó!
Nem is tudom jó helyre írom-e de megprobálom.
Édesanyámmal elég sok probléma van sajnos szenvedély beteg ital és cigaretta formályában. No és persze emellé beteg és sokszor nem is tudja mit csinál, sajnos nyugdija az nincsen de valami leszázalékolási pénze van de az nem elég semmire, minimális.
Egyedül él, a ház amiben él azon a használati joga van, az lenne a kérdésem, hogyan lehetne elintézni azt, hogy bekerülhessen egy szociális intézményben mert nem lehet őt egyedül hagyni, vagypedig létezik e olyan jogi út, hogy lemondani róla, ha már a szülö lemondhat a gyerekéről akkor a gyerek mért nem mondhat le az anyárol aki bedugta kiskorába az intézetbe és le se sz…ta, most meg én vigyázzak rá, ez így nem fair!
Üdvözlettel, egy olvasó.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/35/24851#…

MonaLisa07 # 2010.10.18. 10:14

Szia Mosza !

Köszönöm szépen a választ .

MonaLisa07 # 2010.10.17. 16:40

Üdvözlet !

Kislányom (2 éves lesz nov.ben )apukájával nem éltünk együtt, nem is látta, szóbeli megegyezés alapján 15e ft-ot fizetett a mult évig, ebben az évben nem, én jogi útra tereltem a dolgot most kapta meg a levelet, gyerektartást fizessen, első tárgyalás lenne .A válasza: ő lemond a gyerekről ( tudomásom szerint már van felesége ) így nem kell gyerektartást fizetnie. Ő is elvált, van egy kislánya.

Én most 2gyermeket nevelek egyedül, első gyermek házasságból született.

Mit jelent pontosan a lemondás, igaz-e ,hogy nem kell akkor gyerektartást fizetnie?

Köszönöm előre is.

sadow # 2010.10.05. 08:07

egyszerűbb lenne a te és a párod nevét megváltoztatni a kislány nevére.Talán bennetek ez nem okoz törést mint ahogy egy szakértő írta.Nekem 8éves koromban volt, értelmét a mai napig nem látom,de hogy tönkre tette az addig felépített életem az biztos. most felnőtt fejjel is szoktam azon gondolkodni, hogy megváltoztatom a nevem a halott nevelő apám nevére,akinek a nevét hordtam 8éves koromig,míg kiderült volt egy bedolgozója anyámnak.
Ha egy picit belegondolsz te is megérzed ennek a súlyát!

MajorDomus # 2010.10.04. 22:13

Ha kulfoldre mesz dolgozni, ott nem igazan tajekozottak a magyar nevekrol.
a nevvaltoztatas es a ,,biologiai,,apa ,,kitagadasa,, nem konzervatizmus. Pofatlansag.

Dr.Attika # 2010.10.04. 21:04

Ön szabadon megváltoztathatja a nevét, de kiskorú csak törvényes képviselője kezdeményezésére. Ha a biológiai apa egyben törvényes képviselő is, akkor ezt neki is kezdeményeznie kell. Ez a jog.
Tisztába van Ön azzal, hogy egy gyermek esetében milyen lelki megrázkódtatást jelent egy névváltoztatás? Szerintem nem, mert ha tisztában lenne vele, akkor fel sem merülne Önben ez a gondolat.

A konzervatív nem azt jelenti, amit Ön erről a fogalomról gondol.

giu1 # 2010.10.04. 20:29

Kérem ha valaki tud információval szolgálni, segítsen!
Van egy 9 éves kislányom egy korábbi kapcsolatomból. Apasági nyilatkozat van, de házasok sosem voltunk, már évek óta nem élünk együtt, gyermektartást sem fizet. Ezzel nem is lenne gond, hanem a mostani párommal szeretnénk összeházasodni, gyermeket vállalni és mindennek tetejében munka miatt költöznünk is kell. Fontos, hogy a kislányom és én is a párom nevén legyünk mert ahová megyünk, ott elég konzervativak a nézetek. Kérdésem lenne, hogy milyen lépéseket kell tegyek és milyen intézményben kell kérvényezni a gyermek nevének megváltoztatását? A biologiai apának le kell valamilyen jogáról mondania?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.26. 22:28

Ha egyúttal örökbe is adja.

robix1110 # 2010.08.26. 19:55

Egy apa lemodhat-e a vérszerinti 8 éves gyerekéről? Nem vagyunk egy háztartásban már születése óta.

Köszönöm válaszát!

erzsebetkocsis # 2010.07.11. 14:07

de ha a vér szerinti apa nem elérhető (cím ismeretlen) akkor hogy mondhatna le a jogáról az örökbefogadásért?