Szülőtartás


vivyen2008 # 2013.02.08. 17:27

Tisztelt Szakértő!
Tavaly decemberben kaptunk egy levelet melyben apósom szülőtartást követelne a férjemtől.15 nap volt,hogy fellebbezhettünk volna de ezt sajnos nem tettük meg.Természetesen nem akarunk fizetni aminek több oka van de anyagi helyzetünk miatt sem tehetjük meg! (2 kiskorú gyermekünk van) Tegnap kaptunk egy határozatot,hogy jogerőre emelték. Azonnal reagáltunk rá és postán feladtuk a levelet az illetékesnek.
El fogják fogadni még hiszen a 15 napon bőven túl van a fellebbezési határídő vagy mi lehet a következménye annak,hogy jogerőre hozták? Mire számíthatunk?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Vivyen

aliasz # 2012.10.25. 10:10

Obudafan

Köszönöm.

ObudaFan # 2012.10.25. 09:51

A jegyző is indíthat pert a jogosult képviseletében szülőtartás iránt, ebben a perben is lehet érdemtelenségre hivatkozni.

aliasz # 2012.10.25. 09:05

Kedves Tafyka!

Én naívan azt gondoltam, hogy a bizonyítás a terhe felperesen van, mint mondjuk egy gyerektartási pernél, ahol nekem kellett (volna) bizonyítanom a lehetetlen, a fekete munkát.

szafika # 2012.10.25. 04:38

Jó néhány évvel ezelőtt egyik kolleganőm mesélte , h az egyik pesti kórházban rengeteg olyan idős emberke él , hosszú ideig !!! akiknek a rokonsága berakta őket oda , mert bár anyagilag nagyon is jól voltak eleresztve a leszármazottak , de ez mégiscsak könnyebb megoldást jelentett nekik , mint gondoskodni arról az idős és gyakran nem is olyan beteg hozzátartozóról !!! Én + nem hittem el !! Diszes vezetőink erről többet tudhatnak , hiszen ma már elvárt követelmény , csak hát mit várhatna az aki sose vette ki a részét a munkából , ami gyerekek nevelésével , gondozásával jár ! Egyik rokonom azt mondta erre, ő mindíg rendesen fizette a gyerektartást , ha megcsinálta , az a legkevesebb ! de attól még nem nő fel egy gyerek se !!
Aliasz , remélem nem fogják rád kényszeríteni egy ilyen ember gondozását , nem érdemli meg !

aliasz # 2012.10.24. 21:59

Kedves Taffyka!

Nagyon furcsa, de telefonon, a munkahelyemen kerestek, nem levélben.

Az apám jelenleg kórházban van, tbc-s, gondolom, a kórház már szabadulna tőle, de nincs hova küldeni. Amennyire tudom, egy nővel lakott együtt, aki valószínűleg így már nem kér belőle. Hát én sem. Nem fogok egy tbc-s embert a gyerekeimmel egy lakásba vinni, de én magam sem akarok érintkezni vele semmilyen módon. Akkor sem akarnék, ha nem lenne ez a fertőző betegsége.

Mindenféle szociális otthonokra meg nincs pénzem. Ha ő valóban ÉDESapám lett volna, nem csak biológiai, akkor mindenképpen törekednék valami elfogadható megoldásra.

Azt hiszem, ha ő perelne engem, akkor neki meg azt kéne alátámasztania, hogy volt némi köze a felnevelésemhez. De talán gondolkodó emberek számára nem kérdés egy életében nem dolgozó, viszont italozó, erős dohányos férfi, hogyan is nevelt gyereket, ha a saját szükségleteit is mindig más fedezte.

aliasz # 2012.10.24. 20:19

Még valami: azt is furcsállom, hogy engem már másodszor kerestek ezügyben, öcsémet egyszer sem, pedig ugyanúgy hívják, mint apámat. Józan ésszel azt gondolnám, őt előbb megtalálnák, ha apám legközelebbi hozzátartozóját keresik.

Sajnos emögött is apám számítását sejtem. Öcsémnek nyilvánvalóan nincs pénze, mert állástalan, viszont apám tudja a címét, mert volt olyan, hogy beállított hozzá(juk). Szóval öcsémet sokkal egyszerűbb lett volna "megtalálni", mint engem, mert mi sokat albérleteztünk a gyerekekkel.

Viszont nekem meg van állásom (régóta dolgozom ennél a cégnél), talán azt hiszi, akkor biztosan jól is élek, jut belőle neki is.

aliasz # 2012.10.24. 20:10

Köszönöm a választ!

..de hol kell hivatkoznom az érdemtelenségre? Perelhet mondjuk az ő lakóhelye szerint illetékes önkormányzat? (onnét kerestek, a munkahelyemen, amit merőben furcsának találok) Vagy neki magának kell kezdeményeznie a pert?

ObudaFan # 2012.10.24. 19:55

Hivatkozz érdemtelenségre, ez az az eset, amikor a szülővel szemben is megállhat.

aliasz # 2012.10.24. 18:26

Jó estét mindenkinek!

Ma közölték velem, hogy az apámról gondoskodni kell, hiába nem tartjuk a kapcsolatot. Biztosan ismerem a szülőtartási kötelezettség fogalmát. Igen, hallottam már róla. DE:

Kb 30 éve nem beszélünk, kivéve azt az esetet, amikor számon kértem, hogy elsikkasztotta a tévesen az ő címére postázott gyás-omat.

Apám soha nem dolgozott, soha nem tartott el nem hogy minket, de saját magát sem, ezért nincs nyugdíja sem, csak az öregségi.
Nagyon régen lelépett, gyerektartást soha nem fizetett, nevelésünkben részt nem vett, sem anyagilag, sem más módon. (gyámhatóság is sokat foglalkozott velünk annak idején)

Én egyedül nevelek 2 gyereket, egyikük már nagykorú, de még tanul, nappali tagozaton, utána már semmilyen ellátást sehonnan nem kapok. Kisebbik után csp, és havi 12 ezer Ft. Fizetés 110 ezer.

Van egy öcsém, aki viszont évek óta munkanélküli, anyámmal tengődnek összesen havi 90 ezer Ft-ból.
Mire számítsunk?