Gyermekelhelyezés


agyasztaltv # 2015.07.28. 18:12

Igen, nem is fogok sem hazudni, sem hamis vádakat kreálni. Ugy gondolom, hogy a szülők is emberek, mi is hibázunk, ezeket kár tagadni.

Az a gond, hogy a gyermekeim apukája viszont nagyon jól füllent, és a családját, a környezetét az orránál fogva vezeti. Sok helyen olvastam, hogy az ilyen tárgyalásokon mindenki azt hazudja, amit akar. Bosszant, hogy az apuka meg is mondta egy alkalommal, hogy senki nem fog nekem hinni, mivel en vagyok a határozott nő, ő pedig az áldozat édesapa.
Csak akkor valójában miből szűrik le a bírók, hogy mi az igazság? És hogy lehet megakadályozni, hogy ne váljon a pereskedés egy Mónika showba illő jelenethez? Ha a másik fél nem elég inteligens ahhoz, hogy normálisan tudjuk rendezni az ügyeinket, akkor mit tudok tenni?

Csabees6639 # 2015.07.28. 08:24

BL! A bírók valóban nem hülyék, hanem emberek! És tévedni emberi dolog! Humánusabb lett volna egy emberibb tájékoztatás, mint a hülyézés! A kérdező szerintem tanácstalansága miatt fordult segítségért! A válaszadás joga nem kötelezettség, hanem lehetőség!!!

ObudaFan # 2015.07.27. 16:17

Szerintem te is erzed, hogy ezt a kerdest igy altalanossagban nem lehet megvalaszolni.

agyasztaltv # 2015.07.27. 10:07

Kedves Fórumozók! Gyermekelhelyezési perünk első tárgyalása előtt állunk, a 2 és fél és 1 éves lányom felügyeleti jogáért. Édesapjuk valójában nem akarja őket felnevelni, a háttérben vagyoni okok állnak. Ennek biztos tudataban nincs félni való okom, mégis a gondolat, hogy vajon milyen túlzó vádakkal fog illetni a tárgyaláson, enyhén szólva megrémít. Még másfél hónap van a tárgyalásig, de én már csak hanyag és silány anya tudok lenni, míg ő nagyon belead mindent, hogy megmutassa a világnak, milyen csodálatos édesapa.
A kérdésem az lenne, hogy a bírók mennyire látnak át ezeken a hamis vádakon, mennyire látják a felek karakterét, valóban nem olyan könnyű őket megvezetni? Még soha nem voltam semmilyen tárgyaláson, fogalmam sincs, hogy a látszat és a felszín, a mögöttes valódi értékek nélküliség kiszűrhető egy szülő jelleméből?
Előre is köszönöm!

pénzre váró # 2015.06.16. 07:27

Kedves Fórumozók!

Tanácsra lenne szükségem. A páromnak előző házasságából született két fia akik jelenleg 19 és 13 évesek, mindketten az édesanyjuknál laknak. A kisebbik gyermek szeretne hozzánk költözni. Az édesanyával elég rossz a kapcsolatunk, nem ad lehetőséget arra hogy megbeszéljük mi lenne jó a gyerekeknek. Most ott tartunk hogy a nyári szünetet nálunk töltheti a fiú ( hozzájáruló nyilatkozatot írt) és azt mondta hogy 1 évre elintézi az ideiglenes áthelyezést, hogy a 8. osztályt nálunk járhassa ki a gyermek. Van erre lehetőség? Hol lehet ezt intézni? milyen jogokat kapnánk ha ideiglenesen nálunk lenne elhelyezve? jön a középiskola választás... lenne jogunk aláírni a jelentkezési lapját?
Köszönöm a segítséget
További szép napot!

pohicop # 2015.06.01. 12:57

Közös szülői felügyeletet csak akkor engedélyez a bíróság itthon, ha mindkét fél egybehangzóan kéri. Ehhez az kell, hogy ne civakodjanak a gyereken, felfogják, hogy a gyereknek az nem jó és az érdekét nézzék a kisgyereknek, ne pedig a saját egymás iránti gyűlöletüket és a kicseszést helyezzék előtérbe. Persze a te eseted más, mert ott verés volt. Az én esetemben én ezt kértem a bíróságtól, de a feleségem nem ment bele, így a bíróság nem tudja ezt alkalmazni. Pedig szerintem a gyereknek az a legjobb ha mindkét szülőjével gyakran tarthatja a kapcsolatot és ahogy növekszik ott tölt több időt ahol akar és amikor akar. Ez a legcivilizáltabb döntés gyermek szempontjából válás esetén. Sajnos pertaktikai eszköz a gyermek sokszor a lakáshasználat miatt + a gyermektartás, családi pótlék, adókedvezmény hasznait is élvezni akarja az másik fél.

hathorankh # 2015.06.01. 11:43

Köszönöm a gyors választ!

és egyetértek,hogy abbahagyhatná már az állandó piszkálódást.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.01. 11:32

Igen és igen.

(Abbahagyhatnátok egy b@sztatását, ha másért nem, a gyerek miatt.)

hathorankh # 2015.06.01. 10:35

Kedves Szakértők!
Többször kértem már tanácsot itt.Családon belüli erőszak miatt válunk,részegyezséggel végre kimondták a válást.
Az iratokba az került,hogy exférjem verekedései miatt válunk el, amit én bizonyítási eljárásban bizonyítottam is.
A gyermek az édesanya gondozásába és nevelésébe kerül, tehát hozzám.
Megegyeztünk továbbá tartásdíjban és kapcsolattartásban.

Számomra egyértelműnek tűnt, én ezt így is kommunikáltam, hogy az egyezség feltétele részemről, hogy a gyermek kizárólagos felügyeleti jogát megkapjam.
Egészen eddig ebben a hiszemben is éltem, hogy fenti mondat ezt jelenti,mikor is exférjem egy rettenetes e-mail áradatban kifejtette nekem,hogy az egyezség hatalmas baki volt részemről,mert így közös a felügyelet(ilyen nincs az iratban leírva),tehát mindenbe beleszólhat, az rám "hehehe" jó sok plusz terhet ró,mert ezáltal beszámolási kötelezettségem keletkezett,(ilyen sincs leírva az iratokban), és tehát akkor a most iskolába kerülő kisebbik gyermekünk szülői értekezletétől kezdve az óvodai dolgokig mindenről aprólékosan be kell számolnom,őt mindenről legrészletesebben tájékoztatnom KELL és ő azokba ezentúl beleszólhat/folyhat.

Én ezt nem tudom elhinni, hogy ez így lenne. Sehol nem olvastam olyat az iratokban, hogy közös felügyeleti jog lenne, hovatovább én eddig abban éltem, hogy ilyen már nincs is a magyar jogban,ha a szülők elváltak,akkor a külön élő fél 3 dologba szólhat bele,iskolaválasztás, tartózkodási hely és pályaválasztás.

Nem is tudom,hogy fogalmazzam meg a kérdést:
ha nálam van a két gyerek elhelyezve,akkor az kizárólagos felügyeletet jelent-e,ahogyan én azt gondolom, és van-e tényleg tájékoztatási kötelezettségem a hétköznapjainkról az édesapa felé.

Köszönöm előre is a segítséget!

bono32 # 2015.05.29. 20:48

Kedves Hozzáértők, Nyilvánvaló számomra, hogy gyermekemmel kapcsolatban a Deril által leírt DRMMS és PAS van. (rosszindulatú anya, elidegenítés) Hogyan lehet ezeket hivatalosan bizonyítani? Magánszakértőt "venni" az komolytalan, de lehet-e -és hogyan- olyan szakértő kirendelését javasolni/kérni a gyámhivataltól, aki DRMMS és PAS "érzékeny" és ezeket ki is tudja mutatni? Persze tudom, hogy ez nem kívánságműsor, sőt ha megnevezek szakértőt akkor gyanús, hogy irányítani próbálom az eljárást. Egy egyszerű szakértő ezeket a fogalmakat meg nem veszi komolyan- nem ismeri- nem keresi a gyermeknél. Köszönöm válaszukat,

ObudaFan # 2015.05.20. 18:25

Vicagold

Attól függ, hogy a gyermeket el tudja-e még látni. Az ugyanis elsődlegesen nem a nagyszülők dolga.

Vicagold # 2015.05.19. 20:31

Tanácsot szeretnék kérni!
A történet röviden.Édesanyámnak van egy párja,ebből a kapcsolatból született egy gyermek(mind ez NO.ban)köben édesanyám súlyos beteg lett hazakerült a gyermekkel együtt.Kapja a kezeléseket,a nagymama vigyázz a gyermekre olyankor.Közben a a párjával megromlott a viszony,zsarolás minden van.édesanyám attól fél hogy a betegségéből kifolyólag elveszi a gyermeket az apa.Nem házasok.Édesanyámnak saját háza van,mamám ott él velük segít mindenben.Elveheti a gyermeket???vagy milyen lépéseket tudunk tenni hogy megakadályozzuk ha ne adj Isten édesanyám.....a fickó kint dogozik Németországban,alkoholista.

Mit lehet tenni??
A vlaszokat előre köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.19. 19:49

Ha a bíróság elrendeli, akkor persze.

pohicop # 2015.05.19. 17:01

Köszönöm fiúk. Örülök, hogy van humorotok is mostanában :)
Még KBS-től is láttam valahol egy guminős poént :D
Egyre jobbak vagytok :)

Dr.Attika # 2015.05.19. 14:43

Még nem is a 22-es csapdája.

A 22-es csapdája a következő:

ObudaFan # 2015.05.19. 14:29

Ha a szakvélemény homályos, hiányos, önmagával vagy más szakértő véleményével, illetve a bizonyított tényekkel ellentétben állónak látszik, vagy helyességéhez egyébként nyomatékos kétség fér, a szakértő köteles a bíróság felhívására a szükséges felvilágosítást megadni. A fél erre irányuló indítványa alapján a bíróság más szakértőt rendelhet ki. Ha a bíróság a bizonyítást hivatalból rendelte el - gyermek elhelyezésével kapcsolatos kérdésben ez a helyzet - , szükség szerint hivatalból jogosult új szakértő kirendelésére is.

pohicop # 2015.05.19. 08:27

Jogos :) Hibáztam... bocsánat.

Sammrita # 2015.05.19. 07:09

őőőőőőőőőőőőőő, a 69-et másra mondjuk.... :)
Ez a 22-s csapdája, ha jól sejtem.

(Minden esetre freudi elszólásnak is lehetne nevezni, ha nem értenénk, hogy egy ilyen családi helyzet mennyi keserűséget és kétségbe esést hordoz magában.)

pohicop # 2015.05.19. 06:05

Ha valamivel alá tudod támasztani az elfogultságát és a szakmai alkalmatlanságát akkor biztos lehet kérni másikat. Csak nem biztos, hogy a Bíró belemegy. Csak az, hogy a másik félnél látja elhelyezendőnek a gyermeket az nem indok. Az én esetemben a szakértő az általam elmondottak felét kihagyta a jegyzőkönyvből ami alapján meghozta a szakvéleményét. Erre hivatkozva nem tudtuk elfogadni a munkáját és kértünk másik szakértőt. Ettől függetlenül a bírónő nem rendelt ki új szakértőt egyelőre, hanem első körben megküldte az általunk beadott pontos szöveget a szakértőnek, valamint kérte, hogy magyarázza meg miért maradt ki a szakvélemény jegyzőkönyvéből az elmondásom fele és hogy a kimaradt részek tudatában hozta e meg a döntését avagy nem. A következő tárgyalásra kiderül, hogy mit válaszolt a szakértő. De úgy gondolom ha cseppnyi esze lenne kivonná magát a továbbiakban az eljárásból. Ez után pedig egy új korrekt szakértő munkájára lenne szükségem. Nevet nem írnék ki volt az. Nagy név a szakmában. Az interneten rákeresve a nevére több apuka is panaszkodott arra, hogy erősen anyapárti, valamint arra, hogy az apukák elmondásából kihagy részeket amiket ő úgy gondol. Nem adok 100%-osan a neten leírtakra, de óvatosságból megoldottam, hogy minden elhangzott szó megmaradjon eredetében. Így a jkv. első fele egyezik is, a másik fele meg nincs benne. Sajnálatos, hogy ilyen emberek szakértők lehetnek és emberi sorsokról döntenek. Ha nem oldom meg azt, hogy minden szó megmaradjon, akkor beszélhetnék a vakvilágba a bíróságon senki nem hinne nekem, hiszen csak a szakértő és én voltam jelen a beszélgetéskor. Így, hogy megoldottam másként, az egyetlen módon ahogy lehetett, most az a baj, hogy ezt megtettem. 69-es csapdája.

Fabyen82 # 2015.05.18. 21:25

Kedves Fórumozók

Érdeklődnék, hogy a bíróság által elrendelt pszichológiai vizsgálatot meg lehet e ismételtetni másik szakértővel? Úgy érezzük,a szakértő elfogult volt a másik fél iránt.A tesztekben nem tudom, mennyire bízhatunk ezek után.Még nem tudjuk az eredményt.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.05.17. 17:17

Ha túllépsz a kifogásokon és a vádaskodáson (értsd: neki jobb ügyvédje van, neki több pénze van, ellened neveli őket, megtanították nekik, hogy mit kell mondaniuk stb.), akkor talán egyszer eredményt is el fogsz érni, vagy egyszerűen csak be kell(ene) látni, hogy a gyermekek jobban kötődnek az apjukhoz és jobb helyen vannak ott.

ObudaFan # 2015.05.17. 17:09

Ha a szakvéleméynt nem sikerül megdönteni, akkor az apánál lesznek a gyerkeek. Mégpedig azért, mert a gyermekek elhelyezésénél nem a felek véltvagy valós sérelmei a döntőek, hanem az, hogy a gyermekek fejlődése melyik szülő felügyelete mellett inkább biztosított. Egyébként pedig a jogi képviselődet kérdezd, mert ő ismeri az ügyet.

Pancsulat # 2015.05.15. 17:12

Tanácsot szeretnék kérni.
Több mint 2 éve tart a bontó és gyerekelhelyezési perem 9 és 7 évesek a gyerekek. Apuka el akarja venni tőlem őket. Röviden a sztori: 4 évig hozzám sem nyúlt csak voltam mint egy bejárónő. Félreléptem, kitudódott,bántalmazás látlelet válóper. Én költöztem el mert az ingatlan az övé. Kirakott 10 zsák ruhával konkrétan. Albérletbe költöztem, van boldog párkapcsolatom. A gyerekek heti váltásban vannak ami nem jó. Nagyon komoly ellenem nevelés folyik apai részről és persze ott több a pénz is. Volt szakértői vélemény ami alapján a gyerekek jobb helyen vannak az apánál, jól megtanították őket arra mit kell mondani a szakértőnek és persze azt is mondták hogy apánál akarnak lenni. Volt tanú meghallgatás is de csak az én részemről, mert a férjemnek nem voltak tanúi. A tanuk mellettem beszéltek. Csütörtökön lesz a következő tárgyalás és az ügyvédem szerint nem sok az esély. Mondja ez annak ellenére is hogy a férjemnek nincsen igazolható jövedelme, többszöri bírói felszólításra sem csatolta be. Teljes a kétségbeesésem.

ObudaFan # 2015.05.07. 20:13

Ez nem bejelentkezéstől függ. Ha a törvény szövegét nézem, akkor a gyermek tényleges lakóhelyét csak a szülők közösen változtathatják meg. Ha a gyakorlatot nézem, akkor meg az a helyzet, hogy ilyen esetben amíg a bíróság legalább ideiglenes intézkedést nem hoz, addig aki kapja marja a szerencsétlen gyereket.

kiváncsivagyok # 2015.05.06. 17:32

Tisztelt Szakértők. Azt szeretném megtudni,hogy ha a párommal és a gyermekemmel új házba költözünk a párom a tulajdonosa a háznak és bejelentkezünk abba a házba. A kérdésem az lenne ha szétmennénk a párommal akkor minden jogom megvan hozzá,hogy elhozzam magammal a gyermekemet vagy visszavitetheti a házba ahova be van jelentve? Ha visszavitetheti akkor mit tehetek,hogy nálam legyen? Válaszukat előre is köszönöm.