Gyermektartás, Láthatás


Ildi42 # 2009.08.14. 10:44

Kisokos!

Ha jól értem, akkor jogos lesz a reklamációm a gyámhatóságon, mert a gyereknek semmi baja.!?

Ildi42 # 2009.08.14. 08:18

Szia!

Semmi probléma nincs a gyerekkel, este telefonon beszéltem vele. "Az apa elvisz kivizsgálásra, mert kicsi vagyok." Emailben is ezt írta nekem az apa. Ma reggel beszéltem a helyettesítő háziorvossal és azt mondta, hogy az apuka a gyerek hasfájására hivatkozva kért kivizsgálásra beutalókat.

kisokos # 2009.08.14. 06:54

Ildi42,

Elviheti orvoshoz kivizsgálásra, ha problémát gyanít. Köteles a tőle elvárható gondosságot tanúsítani, ennek elmulasztása a kiskorú vezsélyeztetése is lehetne. Persze vissza is lehet élni vele...
Ugyanakkor nem dönthet az orvosi beavatkozások kérdésében, különösen, ha nincs felügyeleti joga. Elvileg gyógyszert is csak a a felügyeleti joggal rendelkező szülő(k) (közös) beleegyezésével adhatna, kivéve a közvetlen életveszély esetét. (persza a gyakorlat...)

verde # 2009.08.14. 06:00

Gambler!
Nem kell különleges dologra gondolni.
Nálunk akkor jött be ez a nem szólok hozzád, mert senki vagy stílus, amikor rá kellett jönnie, hogy már nem üthet meg, nem alázhat meg bármikor és a lényeg, hogy már nem függök tőle...
Most azzal próbál terrorizálni, hogy levegőnek néz bármilyen is a szitu.

Ildi42 # 2009.08.13. 19:04

Köszi a tanácsot, megfogadom, jövőre biztos megint lesz bírósági, mert letelik a 2 év.

_Wasp_ # 2009.08.13. 18:54

amikor a gyermek a különélő szülőnél van, akkor természetesen elviheti orvoshoz, nincs jobban beleszólásod, mint abba, amilyen neki van, ha épp te viszed orvoshoz.

Egyébként ha alaptalan pereket indítanak ellened, ne habozz a költségeidet (vastagon fogó tollal) kérni pernyertesség esetén.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Ildi42 # 2009.08.13. 18:48
  • szegény gyereknek a nyári szünetben ez nagyon jól esik.
Ildi42 # 2009.08.13. 18:41

Ráadásul a háziorvosunk szabin van, és egy olyan orvos helyettesíti, aki most látta először a gyereket.
Szomorú, hogy a gyereket felhasználva próbál támadni. Hosszú órákat a laborban tölteni, feleslegesen kínoztatni vérvétellel stb.
2004-ben váltunk el (ő akarta, becsajozott), de ahhoz képest folyamatosan ő támad. Kéthetente gyámhatóság, vagy a bíróság 2 évente. Borzasztó.

gambler # 2009.08.13. 18:34

Ennek a "levegőnek nézlek" stílusnak, semmi előzménye egyébként ?

verde # 2009.08.13. 18:29

:) A levegőnek nézlek, hiába vagy a gyerekeim anyja szitu nálunk évek óta fennáll, van aki képtelen alap emberi magatartást tanúsítani a másik szülővel szemben - de erre is van megoldás, nálunk a családgondozó közvetít mindenben, próbálja rávenni apát a kommunikációra, de ő hajthatatlan.

Az egészséges gyermek agyon vizsgálása, hátha találunk valamit anyád ellen célzattal, is ismerős. Elvileg értesítenie kellene arról, ha a gyermek beteg, vagy bármilyen kezelésre szorul, ha egészséges meg feleslegesen teszi ki a gyereket különböző vizsgálatoknak. Elvileg. De nem hiszem, hogy fogsz tudni bármit is csinálni. Nálunk a gyh azt mondta annó - a bíróságon akarta bizonyítani, hogy a kisebbik gyermeket éheztetem, azért olyan filigrán alkat, ezért egy ismeretlen orvost keresve kivizsgáltatta, de makk egészségesnek találták. Upsz! - szóval a gyh. azt mondta örüljek, hogy apa gondoskodó, de azért felkérték, hogy az orvosi kórlapot adja át.

Egyébként az tuti, hogy szólnia kellene a vizsgálatról, viszont elviheti, az orvosnak kötelessége a gyereket megvizsgálni, bárki is viszi be.

Ildi42 # 2009.08.13. 17:57

Sziasztok!

Megint egy újabb probléma merült fel: az előbb kaptam megint emailt a volt férjemtől, hogy a gyereket elviszi egy alapos kivizsgálásra, mert szerinte korához képest alacsony, stb. A gyerek szerintem, meg a háziorvos szerint is teljesen rendben van, normálisan fejlődik, de rám hasonlít (158 cm, 50 kg vagyok) ezért valószínűleg nem nagyon üti meg majd a 190 cm-t. Az elmúlt 5 évben kétszer indított gyermekelhelyezési pert, szerintem ezzel a lépésével megint engem próbál meg támadni.
Jogos-e, hogy a megkérdezésem nélkül a gyereket a kórházba hurcolja?

Ildi42 # 2009.08.11. 19:46

Nagyon remélem, és köszönöm.

monalisa1 # 2009.08.11. 19:43

El nem tudom képzelni, hogy két ember hogyan tud annyira eltávolodni egymástól, hogy az egyik a másikat egyszerűen levegőnek nézi a továbbiakban.

Mert ha semmi más, a közös gyermekekre tekintettel egy minimális komminikációra csak szükség lenne pro és kontra.

Szóval reméljük csak elolvassa a javaslatot és valamiként értesít a döntéséről.

További minden jót!

Ildi42 # 2009.08.11. 19:01

Köszönöm a választ és a tanácsot. Meg is írtam a volt férjemnek, csak az a baj, hogy sohasem válaszol az emailjeimre.

monalisa1 # 2009.08.11. 18:10

Az apának x nap jár, arra joggal tart igényt. (Értsd: ne ő károlja el, hogy a gyermek beteg volt pár napig.)

Külön írom: ésszerű megoldás lenne ha a gyermekeket egyidőben vinné vissza - pl. kedden. (Vagyis amennyivel tovább van nála a nagyobbik, annyit "elenged" a kisebbit nála töltendő idejéből.)

Beszéljétek meg.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Ildi42 # 2009.08.11. 17:53

Sziasztok!

Az apai nyári időszakos kapcsolattartáskor a kisebbik gyerekem beteg lett, így csak 4 nappal később mehetett az édesapjához. Az apa ma írt emailt, hogy a nagyobbikat vasárnap hozza vissza, a kisebbiket csak 4 nappal később.
Betegség miatt maradt el az a 4 nap, így is be kell pótolni?

_Wasp_ # 2009.08.06. 13:22

a mulasztást az követte el, aki megakadályozta nemleges magatartásával a kapcsolattartást.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

erzsó64 # 2009.08.06. 13:11

Tiszteletem!

Arra a kérdés szeretnék választ kapni, hogy orvosi papírral igazolt alkoholizmus esetén is megállapítható-e a nagyszülői láthatás?
Gyermekjóléti szolgálatnál teljesülő láthatás alatt a 7 éves gyerek telefonon beszélhet-e fegyházban lévő édesapjával?
Ha ez megtörtént akkor KI és milyen mulasztást követett el?

_Wasp_ # 2009.08.04. 23:08

ezen biztos sokáig gondolkoztál, mert nagyon szellemes volt :P

én mindenesetre egy szülőnek se javaslom, hogy ne törődjön a gyermekével, és azt se, hogy a különélő másik szülőt befeketítse, hogy hazudjon róla.

aki ezt példának állítja, aki ezt javasolja másnak, az vagy idióta, vagy önigazolást keres.

egyik esetben sem célszerű a tanácsát követni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Popzenész # 2009.08.04. 20:33

_Wasp_

Igérem rólad sem fogok.

_Wasp_ # 2009.08.04. 19:52

hát nem irigyellek a szüleid miatt. Egyikük miatt sem.

ne róluk vegyél példát...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Popzenész # 2009.08.04. 16:40

Olvasgatom az itteni beszélgetéseket, segélykéréseket és válaszokat.
Szeretném leírni az én történetemet.
Miután én megszülettem 6 hónapos koromban a szüleim rájöttek képtelenek együtt élni. Elváltak és én anyukámnál maradtam.
19 éves koromig nem találkoztam a faterommal. Anyuék sok rosszat mondtak róla hittem is meg nem is. Csak annyit láttam, hogy ő maximum pénz alakjában érkezik meg hozzám havonta /vagy úgy sem/.
Nekem egyébként boldog gyerekkorom volt, mindent megkaptam. Nagypapám apám helyett apám volt /és az mind a mai napig/. Kaptam sok-sok szeretetet, törődést, de anyagiakban is igyekeztek pótolni nagyszüleim apám hiányát. 19 éves koromban egyszer csak a semmiből előtűnt az apám. Leültünk és megbeszéltük az elmúlt éveket. Elmondta azért döntöttek úgy anyuval, hogy nem keres, hogy ne lássam hónapról hónapra az utálatot amit egymás iránt éreznek, csak dacból, csak azért, hogy mindenki jó apának lássa a környezetében meg nem akart keresni. Elmondta, tudta, hogy a nagyszüleim pótolni tudják őt és tudatosan csak a felnőtté válásom után keresett meg. Elmondta képtelen lett volna 100%-os apa lenni.
És nem akarta, hogy ketté kelljen szakadnom érzelmileg.
Éppen ezért nem értem, hogy miért kell erőltetni ezt a láthatás dolgot sok esetben. Apám félretette a büszkeségét és hagyott élni, most úgy érzem. Mindenki azt írja a gyermek érdekeit kell nézni. Hát lehet így is.
Én boldogan nőttem fel, és úgy érzem apám nekem ezzel tett jót. Felelősségteljes döntés volt a részéről és anyám részéről. Anyu kis túlzással magának az ördögnek állította be, és nem hazudott egy szavával sem, ezt faterom elismerte.
Amikor kellett megismertem és nem kellett végigélnem a fölöttem való pörlekedéseket.

Ez az én történetem.

Popzenész

Katze # 2009.07.31. 18:22

Tisztelt Fórumozók,

a következő helyzettel kapcsolatban kérek iránymutatást és tájékoztatást:

Kb. milyen mértékű (százalékú) gyermek és feleségtartásra volnék köteles (és meddig) válás esetében, az alábbiak figyelembe vételével:

(1) A feleségemnek nincs önálló jövedelme, mivel a gyermekünk születése óta érthető okokból nem dolgozott, és a késóbbiekben sem áll szándékában állást keresni. Ennek nincs egészségügyi oka, döntését azzal indokolja, hogy munkaviszony esetén a munkaráforditáshoz képest túl alacsony lenne a várható fizetése.

(2) A feleségemnek van egy jelenleg 15 éves gyermeke egy korábbi házasságból, az apa sohasem fizetett tartásdijat, láthatási jogával sem élt. A gyerek nincs a nevemen, viszont mindeddig ugyanúgy gondoskodtam róla, mintha a sajátom volna.

(3) A saját gyermekünk jelenleg három éves.

A feleségem válási igényét elsődlegesen azzal indokolja, hogy jelenlegi fizetésem, az alkalmankénti pluszmunkákkal együtt is, túl alacsony az ő elvárásaihoz képest. Vele, illetve a gyermekekkel szembeni rossz bánásmódra sohasem panaszkodott, dohányzás vagy kábitószer fogyasztása, illetve alkoholizmus sem áll fenn velem vagy bármely más családtaggal kapcsolatban. Újra férjhez menni nem áll szándékában. Annak indokoltságát nem vitatom, hogy a gyermekek vele maradjanak, amennyiben a láthatási jog biztositható.

ObudaFan # 2009.07.09. 18:39

Végrehajtást kérhetsz, egyszer elég kérni, csak akkor a kérelembe bele kell írni, hogy a folyamatost is kéred. De a bíróságon a kérelem előterjesztéséhez segítséget nyújtanak.

csopi2 # 2009.07.09. 18:28

Bocsánat hat hónapot akartam írni