Sziasztok!
A volt feleségem végrehajtást kezdeményezett ellenem, múlt év decemberében, elmaradásra hivatkozva, a bíróság le is tiltotta a fizetésem 50%-át. Csekkel tudom bizonyítani, hogy elmaradásom nincsen, ezért kértem is a végrehajtás megszüntetését. Azt igérték, addig míg nem dől el a követelés jogos-e letétbe helyezik a pénzt. Februárban a fizetésemből 54E ft-ot vontak le, nekem 29-et utaltak át, emiatt mentem be a bérszámfejtésre, ahol azt mondták a pénzt kiutalták a volt feleségemnek, mert nem kaptak a bíróságtól semmiféle papírt, hogy ne fizessék ki. Közben a bíróság küldött egy végzést, amiben felszólítják a volt feleségemet nyilatkozzon fenntartja-e a követelését. Erre ő nem reagált semmit, hiszen a pénzt már rég felvette, azóta is utalják neki. A munkáltatóm elnézte a határozatot, és folyamatosan 50%-ot vagy többet vont a béremből, pedig a határozat szerint az állítólagos hátralék letelte után csak a régebben megítélt 14E-t kellett volna. A tárgyalást márc. 5-re tűzték ki, addig még egy havi fizetésemet vonni fogják. Közben felhívtam az iskolát, kiderült a gyerekem 3 éve már nem jár oda, otthagyta, beíratkozott egy másik középiskolába, 2-3 hónapot járt oda, aztán egy évet sehova sem. Most 21évesen szeptembertől egy másik középiskolába jár, de a második félévet már ott sem kezdte meg. A levont pénzt valószínűleg sosem látom viszont, mert a volt feleségem nem dolgozik sehol. Mi két kiskorú gyereket nevelünk, a feleségem gyesen van, a letiltás miatt már a számlákat sem tudom fizetni. Nem tudom a pert illetően mire számíthatok.....
Gyerektartás dij
Most miről szól az új per? Ha érdemtelenség miatt kérted a megszüntetést, akkor kevés az esély, de ha már egyszer elkezdted, próbáld meg.
Sziasztok!
Az én helyzetem a következő. Kb. 16 évig fizettem egy gyerek után gyerektartást ( 20% ), miután elváltunk. A gyerek nagykorúvá válásakor bírósághoz fordultam a csökkentés végett. Elsősorban az bosszantott fel, hogy a havonta rendszeresen átutalt vaskos összeg nem látszott meg a gyereken, zsebpénzt is alig kapott belőle. Ha egy évben kétszer eljött hozzánk ( jelenlegi családommal rendezett körülmények között élünk, két kiskorú gyereket nevelünk ) mindíg panaszkodott, hogy Neki nem jut semmire.
A bíróság megszűntette a gyerektartást, de rokontartás címen továbbra is fizetnem kell, mivel a gyerek akkor iskolába járt.
Időközben leérettségizett, és még abban a középiskolában ráhúzott egy évet plusszba, utána felvették egy felsőoktatási intézménybe. Kapcsolatot velem nem tart, ha pénz kell Neki csak akkor jelentkezik. Időközben a főiskolát otthagyta, beíratkozott egy szakmunkás képző tanfolyamra. Tartózkodási helyét nem ismerem, gyanítom hogy élettársa van.
Két végrehajtási eljárást indított ellenem nemrégiben, holott én mindíg fizettem, jelentős túlfizetésem is van.
Egy tárgyaláson túl vagyunk, csekély eredménnyel. Mi a véleményetek, meddig lehet így húzni az időt más kontójára?
Azért ha már van néhány szomszéd, aki tanúskodik, az elég lehet egy emeléshez.
Kedves ObudaFan, köszi a gyors választ!
Korábban érdeklődtem valamelyik magazin jogi tanácsadói oldalán, ahol kicsit részletesebben leírtam ezt az egészet. Ott nagyjából azt a választ kaptam, hogy ne legyek telhetetlen (akinek van gyereke tudja mit jelent 25ezer Ft egy közép- és egy ált. iskolás csemetére), örüljek, hogy egyáltalán fizet gyerektartást(!), (holott vagyont nem hagyott hátra nekem, ingatlant sem, viszont másfél millás adósságot igen, ami hivatalosan nem lett volna bizonyítható, mert a családomtól kért kölcsön még korábban apránként, és én szó nélkül fizetgettem vissza, hogy ne égjek miatta), különben meg ne kapálózzak nagyon, mert, még, ha limuzinnal jár is és két kézzel szórja a pénzt, viszont hivatalosan munkanélküli, akkor is mondhatja azt, hogy az apukája támogatja és bizonyítsam be, hogy nem.
Nagy segítség volt amit írtál, köszönöm szépen!
nyusz!
Ha a bíróság felszólított arra, hogy csatold az igazolást, akkor az az álláspontja, hogy van ellened végrehajtás folyamatban. Ha tudod igazolni a teljesítést, igazold. Ezzel együtt amit itt leírtál, a bírósággal is közöld, és fejtsd ki , hogy önmagában emiatt is meg kell szüntetni a végrehajtást. Ha más nem, másodfokon jól jöhet.
Hiszti!
- Kérni mindent lehet, de ha nem ad, nem marad más, mint a bírósági végrehajtás. Ekkor úgyis letiltás lesz, és a munkáltató automatikusan annyit utal, amennyi jár.
- Bárhogy bizonyíthatod, hogy valójában többet keres, mint amiről a bérpapírok szólnak, akár tanúkkal is.
- Bírósági úton kell ezt megtenni. A munkáltató saját szakállára munkabérből nem vonhat. Végrehajtási kérelmet kell benyújtani ahhoz a bírósághoz, amelz a perben elsőfokon eljárt.
- A bíróság megkeresheti a munkáltatót, és akkor az köteles válaszolni arra, mennyi a keresete.
- Nem.
Jó estét mindenkinek!
A témából adódik, hogy nekem is gyermektartással kapcsolatos problémám, illetve kérdésem lenne. Igyekszem röviden vázolni a helyzetet, remélem sikerül és érthető is lesz:)
18 évesen mentem férjhez és 20 évesen két gyönyörű gyerek anyukája voltam. Nem mintha ilyen korán anyasági vágyakat dédelgettem volna, de a barátom aki akkor volt 26 éves és nemigen volt családja, nagyon gyerekeket akart. Ezzel szemben 7 éven keresztül soha nem foglalkozott a gyerekekkel. Akárhogy erőltetem az agyam nem emlékszem olyanra, hogy ő etette, fürdette volna bármelyiket is, sem egy általa elolvasott mesére, vagy csak egy szimpla kis délutáni sétára sem. Szinte folyamatosan kimaradozott a házasságunk kezdete óta (érdekes módon nem egy harmadik miatt, hanem a haverok miatt). Egyre többet ivott is. Ez egyre nagyobb pénzzavarba hozott minket, sőt nem csak pénzzavarba, hanem én, aki mindig optimista, vigyorgós és lehetetlent nem ismerő emberke voltam egyszercsak azt vettem észre, hogy 42 kg vagyok és képes vagyok egy órán keresztül pillantás nélkül magam elé bámulni.
Akkor azt mondtam elég és szó szerint összecsomagoltam a holmiját (saját lakásomban laktunk, nem volt közös) és elküldtem. Egy ideig haveroknál, vagy az anyjánál lakott. Szinte naponta benézett, de legfeljebb fél-1 órára. A gyerekekkel akkor sem nagyon törődött. Mivel változatlanul imádtam, legalább annyira megviselt a dolog, mintha ő maga ment volna el. Akkor szépen megegyeztünk a gyermektartásban, ami 15000,-Ft volt, pontosan a fizetése 40%-a. Ez volt 1998-ban.
Telt-múlt az idő és nem emelkedett, pedig egy év múlva szóba hoztam, hogy talán kellene. Erre közölte, hogy nincs több pénze és kész. 2000-ben adtam be a válókeresetet, abban is min. 15000,-Ft, vagy a mindenkori fizetésének 40%-a került rögzítésre. Persze többször is említettem az emelést, de 2002-ig semmi sem történt. Mellékesen megjegyzem, abban a 4 évben összesen 5x vitte el a gyerekeket 1-2 órára. Hiába próbáltam a lelkére beszélni, hogy a gyerekeknek szükségük van rá, jöjjön gyakrabban, vagy vigye el őket gyakrabban, mégsem tette. Azzal indokolta, hogy nem tudja őket elvinni, hogy két állásban is dolgozik és nincs rá ideje. És azt is közölte, hogy értük teszi ezt. Holott nemhogy ők ebből egy fillért sem láttak, de még szülinapi és névnapi ajándék sem volt. 2002 óta egyáltalán nem is voltak nála, sőt az összes láthatás teljesen leszűkült a születés és névnapokra, plusz a Karácsonyra. Az ajándék minden esetben 1-1 ezres volt gyermekenként. 2002-ben végre felemelte a gyermektartást 20.000,- Ft-ra, de az akkori fizetése szerint ez még mindig nem érte el a gyerekeket illető összeget. Ekkor bírósághoz fordultam, kérve, hogy bírálják felül a gyermektartásdíj összegét.
Amikor az ex megkapta a bírósági idézést, eljött és először ki volt akadva, hogy miért nem szóltam neki (legalább 10x szóltam), meg azon is, hogy miért nem tudjuk elintézni egymás közt. Én mondtam, hogy pont azért mert már 10x szóltam és mégsem hallotta meg. Akkor kiderült, hogy több, mint 3 éven keresztül jócskán megcsappantotta a gyerektartást, de mivel el akarta kerülni a bírósági letiltást, inkább kifizette az elmaradásokat.
A gyermektartás fizetése azóta az alábbiak szerint alakult:
1998-2002 februárjáig 15.000,-
2002.02-2002.11-hó-ig: 20.000,-
2002.11-2003.02-hó-ig: 22.855,-
2003.02-2004.02-hó-ig: 23.220,-
2004.02-2005.02-hó-ig: 24.000,-
2006.02-2007.02-hó-ig: 24.500,-
2007.02-hótól: 25.000,- Ft
Az összegek nem gyermekenként, hanem 2 gyermekre értendők. Amikor volt az az eset, hogy kértem a gyermektartás felülvizsgálatát, akkor megígérte, hogy időnként elhoz egy-egy fizetési cetlit, de ezt nem tette meg az elmúlt 4 évben.
Jogomban áll-e felszólítani, hogy szeretnék látni egy fizetési papírját, vagy csak bírósági úton tehetem ezt meg? Szeretném elkerülni a jogi procedúrát, de az összegek növekedését tekintve valahogy sántikál ez az egész. Mint látszik, nem a gyermektartásból szeretnék 'vagyonosodni', hiszen én is dolgozom, viszont szeretném, ha a gyerekek megkapnák ami jár nekik. Nem szeretném a bírósági utat igénybevenni sem, hiszen úgy gondolom, ha ki lehet kerülni, akkor inkább mindenféle jogi procedúra nélkül szeretném ezt intézni. Ugyanakkor, ha megint bebizonyosodik, hogy évek óta megint lecsipeget a gyermekek járandóságából (aki gyermeket nevel tudja mennyibe kerül egy 15 és egy 13 éves gyermek), akkor szeretném, ha inkább a fizetéséből tiltanák le a gyerektartás összegét. Ezt akkor is szeretném, ha megint sikerül peren kívül megegyeznünk, hiszen eléggé megbízhatatlan és ezt kétévenként eljátszhatnánk, ahhoz meg nincs kedvem.
Ha megtörténne az a megegyezés, akkor is bírósági úton kell kérnem a letiltást?
Arról már régen letettem, hogy valaha is apaként fog törődni a gyermekeivel, de pont ezért úgy gondolom, ha már megfossza őket attól, hogy igazi apjuk legyen, legalább ami törvényesen járna nekik, azzal ne rövidítse meg őket.
Nem csinál titkot abból, hogy dolgozik még a munkahelye mellett is, csak éppen nincs bejelentve. Tudom, hogy ehhez komoly bizonyítás kellene, ezért nem is foglalkoztam igazán vele, viszont folyamatosan feldühít azzal, hogy miért nem vettem még a gyerekeknek PSX-et, vagy DVD lejátszót stb. Már a fejéhez vágtam egyszer-kétszer, hogy vegyen ő, elvégre félig az övéi a gyerekek. Erre visszalőtte a dolgot azzal, hogy ő fizeti a gyerektartást és kész, a többi az én dolgom.
Hát én pl. minimálbérért dolgozom, igaz adómentesen. Erre jön a családi pótlék és a gyermektartás. Attól függetlenül, hogy ez elég gyér, a gyerekek mindent megkapnak amire szükségük van, de semmi luxus. Kispórolom a nyári táborokat, szépen és rendesen vannak öltöztetve, rendes az iskolai felszerelésük, sosem voltam elmaradva még az osztálypénfizetéssel sem és még az edzéseket árát is kisakkozzuk valahogy.
A kérdéseim eléggé megbújtak a hosszú szövegben, mot megpróbálom összefoglalni:)
- Kérhetek-e fizetési igazolást az ex-férjemtől, vagy csak hivatalos úton?
- Milyen feltételek kellenek a vagyoni helyzetének felülvizsgálatához? Nem él luxuskörülmények között, de nincsenek anyagi gondjai, pont a 'mellékállások' miatt.
- Kérhetem-e a munkáltatótól a gyermektartás levonását, vagy bírósági úton kell ezt megtenni?
- Vállalkozónál dolgozott, így minimálbérrel volt bejelentve. Később a munkahelyét átvette egy multi cég. Akkor állítólag 82500,-Ft bruttót keresett. Ez 4 éve volt. Az adókedvezményt az élettársa két gyermekére igénybevették, tehát eléggé jól kapott fizetést. Megkérdezhetem-e a munkáltatójától, hogy mennyi a mostani nettó fizetése?
- Állítólag ahhoz a munkához, amihez szakképzettség szükséges, magasabb a minimálbér összege. Ez tényleg így van?
Sajnos ez nem lett rövid leírás, de aki ki tudja hámozni a mondandómat, legyen kedves és válaszoljon a kérdéseimre!
Előre is köszi a segítséget!
Ha van egy adott lajstromszámú végrehajtási kérelem, ami ellen adtam be a végrehajtási kifogást, akkor elég-e,ha azt bizonyítani tudom, hogy az adott számon nyilvántartott végrehajtási kérelmet én nyújtottam be az ex ellen?
Mert most - mivel az ex ellenkeresetben azt állította, hogy tartozom neki tartásdíjjal (ez igaz, csakcsupán EZ nem az a végrehajtás, ami alapján az ő esetleges igényeit kielégíthetik) a bíróság az idézésben felszólított, hogy igazoljam, hogy fizettem-e rendesen a tartásdíjat.
Azt gondolom - mint laikus - hogy amennyiben ilyen-olyan követelése van velem szemben, azt érvényesítse a szokott módon: adjon be ő végrehajtási kérelmet. És nem jogos, hogy egyszerűen kapóra jön neki ez a véletlen, és ennek hátán próbálja követelni azt, amire magától még nem vette a fáradtságot, hogy lépjen.
Jól gondolom? Vagy kell(ene) igazolást vinni?
Köszönöm!
Hanna: a bírósógra kell keresetet beadni. Panasznapon jegyzőkönyvbe is mondhatod.
Bocsánat: a 4-ből 3 az exszel közös....
A megszüntetésnek egyetlen akadálya, hogy az önkéntes vállalás a bíróság előtt jóváhagyott egyezség része volt, azaz, ha jól tudom, akkor 2 évig nem lehet bolygatni. (Más kérdés, hogy az ex 15 nappal az egyezség hatálybalépését követően beadta a csökkentés iránti keresetet...de elutasították.)
A végrehajtó nekem a következőt mondta: Ha tényleges végrehajtásra kerülne az ő követelése, akkor - szerinte - lehet kérni a bíróságtól a tartozásába történő beszámítást. Illetve, ha nem akarunk ilyennel pepecselni, akkor ő bevételezi tőlem a pénzt, majd azon pillanatban végrehajtást indít rá az én követelésem alapján, és visszafizeti nekem, azaz ugyanott vagyok. Nem tudom, hogy ez mennyire jogszerű eljárás, de ez az egyetlen szerintem igazságos megoldás, mert az azért nagyon rossz vicc, hogy én keményen dolgozom, a mostani férjemmel igyekszün normálisan eltartani az összesen 4 gyerekünket (ebből kettő az exszel közös), kölcsönt veszek fel, hogy a másik kölcsönt fizetni tudjam, nehogy elárverezzék a házat a fejünk fölül azért, mert megszorultunk, ugyanis ő nem fizet - miközben ő otthagyja a jól fizető állását, ahonnan tényleg le tudták vonni a gyerektartást, elmegy minimálbérre, aztán azt is otthagyja, és így kóvályog egyik helyről a másikra, és ezek után hozzám jön ki a végrehajtó, hogy mondjuk elvigye a tévét vagy a számítógépet?
Jó estét!
Köszönöm mindenkinek, aki infoval szolgált!
Még abban segítsetek, hogy hova és mit kell beadni, ha tartásdíj megállapítását szeretném kérni?
köszönöm
Véleményem szerint eljárásjogilag ez nem lehetséges.
A nagykorú vonatkozásában tartásdíj megszüntetése iránt kellene pert indítanod, arra hivatkozva, hogy a saját és kiskorú gyermeked tartása mellett nem marad elég az ő tartására. Ebben a perben kérheted ideiglenes intézkedésként a mostani kötelezettség felfüggesztését is. Amíg ezt nem teszi meg, ő végrehajthat, mert tartásdíjba - a túlfizetés esetét leszámítva - beszámításnak nincs helye. Még más tartásdíj beszámításának sem.
Korábban már említettem itt a fórumon, hogy az általam az extől követelt tartásdíjra a végrehajtó tévedésből nekem küldte ki a végrehajtási lapot, az én nevemre kiállítva, mint adós.
Mivel ezen kellően felbőszültem, írtam a bíróságra egy végrehajtási kifogást (azt hiszem ez a neve). De röviddel ezután meglátogattam a végrehajtót is, hogy megérdeklődjem tőle, mi is ez. Ekkor kaptam tőle egy igazolást, amiben leírja, hogy összekeverte a neveket, és az ő sara. A per ennek ellenére folytatódik. Eddig én nem mentem el a tárgyalásokra (2 volt) csak kértem a távollétemben a megtartását, és persze azt is, hogy a beadott igazolásra tekintettel szüntessék meg a pert.
Na most a helyzet változott: az ex ellenkeresettel élt, ami szerint én igenis tartozom neki tartásdíjjal.
A kérdésem, hogy színtisztán eljárásjogi szempontból elképzelhető, hogy X nem is ad be végrehajtási kérelmet (hiszen az csak tévedés folytán került a nevemre kiállításra) és egy ilyen per, és ellenkereset után mégis helyet adjon a bíróság a NEM IS ÁLTALA KÖVETELT tartozás behajtásának?
A másik kérdésem - főleg, ha az elsőre igen a válasz - hogy az exnek van felém kb. negyedmillió forintos tartásdíj hátraléka, ami folyamatosan növekszik, mert gyakran vált munkahelyet, aztán a kieső fél vagy egész hónapokra nem fizet semmit. Emiatt - 3 kiskorú gyereket tartok el - nagyon nehéz anyagi helyzetben vergődünk, a banki hitelt is fizetni kell, megélhetési gondjaink vannak. Az exnél nagykorú fiunk lakik, aki felé én önként vállaltam havi 8000 Ft tartásdíj megfizetését, de persze nem azzal számoltam, hogy ő meg nem fizet rendesen tartásdíjat nekem. Emiatt jópár hónapja nem tudtam felé semmit fizetni - örülök, hogy nekünk van mit enni.
Úgy tudom, hogy a kiskorúak tartása megelőzi a nagykorút. Ez akkor is igaz, ha a nagykorú nappalin tanul? És egy ilyen helyzetben kérhetem, hogy a tartozásomat számolják be az ő tartozásába?
Egy igazán rossz filmre kezd hasonlítani ez az egész történet, ahogy a véletlen sodra ilyen helyzetbe hoz, amiből még esetleg igazán vesztesen kerülhetek ki.
A bíróságtól nem lehet kérni két éven belül a megváltoztatást, csak kivételesen.
Természetesen a gyakorlatban közös megegyezéssel bármikor el lehet térni a bírói határozattól - de az igazából nem joghatályos, és csak addig nincs baj belőle, amíg a "megrövidült" fél meg nem gondolja magát. És bármikor meggondolhatja. (Plusz a gyámhatóság - mivel a tartásdíjat a gyermek tartására adják.)
Én úgy tudom, hogy egyezséget csak 2 évig nem lehet megváltoztatni, a két év alatt pedig csak akkor, ha a körülményekben jelentős változás van.
Az úgy fordulhat elő, hogy például a bíróság azt a 100 ezer forintot a felek egyezségeként hagyta jóvá. Utólag egyoldalúan pedig azon változtatni nem lehet. Egy perre 6 hónap pedig egyáltalán nem hosszú idő, különösen, hogy ez alatt négy tárgyalást is tartottak.
"A mindhárom fél érdekeit figyelembevevő" döntést pedig kár számonkérni, a bíróságnak ugyanis a tartásra szoruló érdekeit kell első sorban szem előtt tartania.
De ez a példa is mutatja: a bíróság tartásdíj ügyben nem dönthet jól. Legalábbis a felek szerint.
Tibiapu,
amit nem értek, hogy lehet több, mint 50%-ot fizetni 1 gyerek után, ráadásul ilyen magas gyt-t?szerintem ez teljesen ellentétes a bírói gyakorlattal és nyugodtam fellebezhetsz. Bár nem vagyok jogász, de -sajnos- tapasztaltom már van ebben. Egy gyerek után általában max. 25%-ot szoktak megítélni és pl az egyik bíró mondta, hogy a lélektani határ 50 eft, azaz annál többet nem szoktak megítélni per gyerek. Persze, biztos bíró függő, de azért ez tényleg döbbenetesen sok.
Ha nincs munkaviszonyból származó rendszeres jövedelme a gyermektartásdíj fizetésére kötelezettnek, a százalékos megállapítás helyett a határozott - havi fix - összeg megállapítását alkalmazzák a bíróságok.
Ennek alapja - egyéb adat híján - a mindenkori minimálbér nettó összege, egy gyermek esetén ennek a 20 %-a körüli öszeget szoktak fix összegként meghatározni.
Kedves Béla! vagy Sándor? :o)
Köszönöm a gyors infot!
Lehet tudni, hogy mennyi az a minimum összeg? Vagy, hogy mi alapján számítják ki?
köszönöm
Mindig érdemes a bíróságtól kérni a gyerektartásról a határozatot. (Még akkor is érdemes jóváhagyó végzést kérni, ha egyezség van.) Az a határozat ugyanis már végrehajtható, sikertelen végrehajtás esetén az államtól kérhető a tartásdíj megelőlegezése.
A végrehajtás legegyszerűbb módja a számlára vezetett inkasszó - a végrehajtót kevéssé érdekli, hogy az arra érkező összeg bérjövedelem-e.
A bíróságok a mindenkori jövedelem bizonyos százaléka mellett általában előírnak egy havonta fizetendő minimumot is.
Jó estét Mindenkinek!
Röviden leírnám a helyzetemet, és ha esetleg valaki tudna segíteni, hogy milyen lehetőségeim vannak azt nagyon megköszönném.
7 hónapos kisfiamat nevelem (már a kezdetektől) egyedül, bérelt lakásban, mert sajnos sajátom nincs. Az apukával nem voltunk összeházasodva, de 5 évig együtt éltünk. Eddig a megbeszélteknek megfelelően havonta küldött egy bizonyos összeget gyerektartásként, de most úgy döntött (szó nélkül) hogy ezt megszűnteti.
Érdemes-e bíróságra menni abban az esetben ha nincs bejelentett jövedelme?? Természetesen van rendszeres bevétele, csak papíron nincs, bár a folyószámlájára rendszeresen érkezik utalás. Gondolom minden esetben megítélnek gyerektartást, de vajon mekkora összeget. Ilyen esetben mi alapján számítják ki az összeget?
Előre is köszönöm a segítséget!
Tibiapu !
Ne haragdij, de az egész történetet nem tudtam végigkövetni, a sajátomat is alig bírom már. Viszont abban teljesen igazad van, hogy a birók ill. bírónők semmiféle alapvető gazdasági ismeretekkel nem rendelkeznek, és így hoznak "felelős" döntéseket. Egy egyszerű SZJA bevallásból sem tudják a sorokat kiolvasni. Manapság a tartásdíj megállapítása nem olyan egyszerű feladat, mint volt 15-20 évvel ezelőtt, így valóban elvárható lenne, hogy megfelelő ismeretekkel kövessék az újonnan előforduló problémákat.
A 6 hónapot és négy tárgyalást viszont őszintén irígyelem. Ilyen gyorsaságról még nem is hallottam.
Nálunk ez 3 év és hét tárgyalás volt.
Egy megjegyzést azért engedj meg, nem láttam még olyan gyermekét egyedül nevelő szülőt, aki a tartásdíjból vagyonosodott volna!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02