Apasági teszt


sagit # 2010.10.29. 08:31

mert aki az apai státuszt betölti akár vérszerinti akár nem vérszerinti apa akkor is fizetnie kell.

sagit # 2010.10.29. 08:31

Részben azért van benne igazság...
Mert belegondolva Ő át lette verve, ki lett használva, lelkileg tönkretéve, ill ha már idős akkor lehet saját gyermeke sem lehet már(?!). Sok olyan dolog van amit nézni kell. A másik a gyermek: az ő érdeke hogy most inkább legyen 2 "apja" és ne egy sem.
A harmadik az anya szemszöge aki mindenáron apát akart a gyereke mellé még ilyen áron is... (hmmmm)
Ha férj és feleség voltak akkor mindketten hozzájárultak együttélésük alatt a gyermek neveléséhez, most hogy kiderült és szétmentek hááát én ha fiamként szeretném a kicsit nem tudnám ott hagyni viszont a tartást sem fizetném tovább hanem magam adnék meg a gyereknek mindent amit tudok. Persze ez nem törvényes ha jól hiszem...

sió # 2010.10.29. 07:59

Alapvetően a gyermek érdekeit nézem. Mindenkor, mindenütt.

De az nem hagy nyugodni hogy egy apa, aki magát apának hiszi, hogy változhat meg úgy, hogy ha kiderül, akkor visszakérem pénzemet? Hát mi ez üzlet?
Nem volt jó az árú, kérem az árát vissza? Nem az volt a dobozban, amit vártam, átvertek!
Álljunk már meg egy pillanatra!
A gyerek érdekei? És a kötődés? A vétkes banya megbüntetése többet ér, mint a gyerek boldoGSÁGA
Arra nem gondol, aki ilyet fontolgat, hogy mondjuk 10 évig úgyhiszi hogy apa, aztán nem. Ez mekkora érzelmi törés a gyerek életében?
Megkockáztatom hogy az ilyen szülő nem szülő. Ha ennyitőlel tudja engedni a
Gyerekeket, akkor sosem volt igazi kötődése! Kamu volt, és felszínesség.
Ha bebizonyosodik, hogy másaz apa, akkor bizony kapcsolattartás sem lesz többet! Ezzel számolt már valaki? Nem hiszem. A pénz imádata többet ér, mint a gyerek boldogsága!
Miért nem lehet ezt teljesen más alapokra fektetve elintézni? Hamár megtörtént a bibi, és nem apa az apa, akkor már úgysincs mit tenni. A gyerekkel nem lehet így kibabrálni, nem lehet ezt büntetlenül megjátszani vele szemben!
Ha anyukának nem volt annyi esze hogy anno pontot tegyen rá, akkor most apukának kell több ész.
Aki visszamenőleg követel pénzt, mondjuk 10 évre 2 400 000 Ft ot. Az nem számol vele hogy anya elmondja ezt gyereknek? Biztos lehet az apa, hogy nem lesz jó színben feltüntetve. A gyerek meg fogja utálni elsősorban őt, mert kiszállt az életéből, + anyagilag el akarja őket lehetetleníteni! Legalábbis ezt fogja hallani az anyukától”!
A gyerek, ha nagyobb lesz megutálja az anyját is, mert ilyet tett. Pont.
El kell ezen gondolkodni, elérhető haszon-veszteség mértéke!

lui1967 # 2010.10.29. 07:31

Tisztelt Óbudafan!
Mint korábban írtam az ismeretségi körömben van egy apa aki hasonló eseten esett át. Ő 15 évig fizette a gyerektartást míg kiderült, hogy nem ő a gyermek apja. Állítólag perre ment és 2.000.000 forintot kapott. A pontos részleteket nem ismerem mivel másodkézből értesültem a dologról. Azt meg tudjuk, hogy ilyenkor már a valóság egy kicsit ferdülté válik. A napokban megkeresem az apukát és kifaggatom a dologról. Peren kívüli egyeszség, bírói döntés alapján kapta meg-e a fenti összeget. Ha az apuka beleegyezik akkor leírom ide a történetét. Tanuljunk ebből is.

ObudaFan # 2010.10.28. 17:20

Van aki azt mondja, hogy visszakövetelhetem van aki azt mondja hogy nem. Tényleg jó lenne valami bírói gyakorlat erre nézve.

Mivel a Ptk. egyértelműen kimondja, hogy nem, így nagy meglepetést nem kell várni. A nem vagyoni kártérítés lehet érdekesebb.

destino # 2010.10.28. 15:23

Szeretném látni a "hölgy" arcát amikor közlöd vele!

lui1967 # 2010.10.28. 12:22

Destino!

Az "e-mail" részre kattintva küldtem üzenetet. A kérdésedre válaszolva: az anya még nem tud róla. Mint jelenlegi apa én is megcsináltathattam a tesztet.

Óbudafan!
A nem vagyoni kártérítésbe belevesszük legfeljebb az eddig kifizetett tartásdíjat. Egyébként eléggé megoszlik az ügyvédek körében ez a nézet. Van aki azt mondja, hogy visszakövetelhetem van aki azt mondja hogy nem. Tényleg jó lenne valami bírói gyakorlat erre nézve. Azt nem tudom még, hogy 10 év után mennyi követelésem lehet a kártérítés folyamán. Bár ezt nagyon nehéz megmondani, hogy mennyit ér meg egy lelki válság!!!

ObudaFan # 2010.10.28. 10:23

nem csak az eddig kifizetett tartásdíjat de kártérítést is követelhetek ami nem vagyoni alapú.

Szerintem meg teljesen egyértelmű, hogy a megfizetett tartásdíj visszakövetelésére ilyen módon sincs lehetőség. Csak a nem vagyoni kártérítésben látok fantáziát.

destino # 2010.10.28. 09:18

Tisztelt "lui1967"!

Szeretném felvenni Önnel a Kapcsolatot!
Megadnám az e-mail címemet.
destino@citromail.hu

destino # 2010.10.28. 09:11

lui1967

Te magad csináltattál tesztet vagy a "drága édesanyával " együtt? Az anya tudja mi a helyzet vagy csak te vagy képbe?

lui1967 # 2010.10.28. 09:05

Destino!
Hosszú folyamat volt amíg eljutottam a puszta tényekig. Az édesanya viselkedése / egyértelmű lett számomra, hogy a tartásdíj kell neki, de a gyermeket ritkán lássam / és a gyermek egyre távolabb kerülése / ellenem nevelés / hozta meg a gyanút bennem, no meg az információk, hogy a házasság ideje alatt más férfiakkal is volt kapcsolata. Mind-mind olyan információ volt számomra ami egyre jobban gyanút ébresztett bennem. Így jutottam el a döntésig és a tesztig. A gyermek még nem tud róla. Most azon dolgozom, hogy minél kevésbé sérüljön lelkileg és ezért kerestem meg az illetékes családsegítőt pszichológus bevonása végett.

destino # 2010.10.28. 07:18

Kedves "lui1967"!

Kíváncsian várom a történetet és persze a folytatást is!
Leginkább az érdekelne mikor és hogyan tudtad meg a dolgot, és hogy fogadta a gyermek, ha egyáltalán tud róla!?
Az embernek jó esetben két szülője van, szegény gyerek neki az apja számára ismeretlen, az anyja, na hát arról nem is írnék semmit!!!
Nem értem, hogy a mai világban hogy süllyedhet egy nő (már ha nevezhető annak)erre a szintre? Két embert, közöttük azt is akit a világon a legjobban kellene szeretnie, féltenie és óvnia, becsapja, átverje, megalázza!!!

lui1967 # 2010.10.27. 22:05

Na akkor elkezdem és később folytatom is a történetet. Úgy döntöttem, hogy leírom az egész sztorit a per befejezéséig, az itéletig. Tanulság legyen ez más számára is. Tehát ahol jelenleg tartunk. Megkerestem egy ügyvédet és meghatalmaztam, hogy az ügyemben járjon el. A kereset a mai nappal be is lett adva a bíróságnak, de mivel a kártérítés összegét még nem döntöttük el bírói gyakorlat hiányában, így beírtunk jogfenntartással egy kisebb összeget. Ezt majd pontosítjuk illetve módosítjuk. Az ügyvédem szerint nem csak az eddig kifizetett tartásdíjat de kártérítést is követelhetek ami nem vagyoni alapú. Közben kutakodok továbbra is a bírói gyakorlatok után az ilyen esetekre. Az ismerettségi körömben történt hasonló eset mely során ott peren kívüli egyeszség született. Két évi tartásdíj fisszafizetés lett az eredménye. Én itt nem álltam volna meg az biztos.
Közben a gyermekre is gondolni kell azért, hiszen ő nem tehet semmiről. Ezért megkerestem az illetékes családsegítő szolgálatot pszichológus bevonása céljából és megpróbálom azt elérni, hogy ő úgy értesüljön az esetről, hogy jelen van az édesanyja, a pszichológus és jómagam is. Ha nem ezt tenném az édesanya biztos félrevezetné a gyermeket és egyszerűen csak közölné vele, hogy lemondtam róla.Szóval eddig itt tartok, folyt köv.......

destino # 2010.10.27. 16:20

Tisztelt "lui1967"!

Nagyon szurkolok neked és kitartás a pereskedéshez. Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre!
A korrekt dolog az lett volna, ha a gyerek születése előtt közli a tényeket, vagy a legkorrektebb az lett volna ha félre sem lép!
A pereskedés során mindig arra gondolj, hogy 10 éven keresztül átvert, és egy percig se sajnáld!
Azt egyébként miért nem lehet, hogy a más gyerekére kifizetett tartásdíjat visszakövetelni(legalább egy részét)? Én ezeket a törvényeket nem értem!

ObudaFan # 2010.10.27. 13:33

A keresetben meg kell jelölni a kért összeget.

lui1967 # 2010.10.27. 11:46

Köszönöm a gyors válaszát. A keresetet a mai nappal megküldtük az illetékes bíróságnak, bár összeg még nem szerepel rajta. Pont ez miatt, hogy esetlegesen mennyit kérhetnék kártérítést. A további fejleményekről később beszámolok itt, más is tanuljon belőle. Kíváncsi leszek a bírói döntésre ezek után.
Az persze felháborít, hogy a nők mindent megtehetnek a férfiakkal és ha szándékosan vétenek, mint az esetemben is, nem lehet őket felelőségre vonni. Ráadásul az esetemben tudta, hogy nem én vagyok az apa. Persze a tartásdíjat ugyanúgy zsebrerakta. Mi ez ha nem jogtalan anyagi haszonszerzés??? A korrekt dolog az lett volna ha a váláskor közli velem a tényeket és rám bízza, hogy fizetek-e a gyermek után tartásdíjat vagy lemondok a gyermekről mivel nem az enyém és nem fizetek semmit. Ráadásul a válás is miatta történt, mert ő lépett félre.

ObudaFan # 2010.10.27. 09:59

Nem követelheted vissza. Véleményem szerint kártérítést sem követelhetsz, bár valaki esetleg egy nem vagyoni kártérítés iránti próbapert elindíthatna, hogy kialakuljon bírói gyakorlat ilyen esetekre.

lui1967 # 2010.10.27. 06:41

Üdvözletem!

Hasonló a helyzetem mint az előző hozzászólásban az apukának. Nálam 10 éves a gyermek és az extől 3 éve elváltam. Most derült ki, hogy a közösnek hitt gyermek nem tőlem van. Természetesen pert indítottam ellene az apaság megszüntetése céljából. Kérdésem a következő. Visszakövetelhetem-e a három év alatt kifizetett gyerektartást? Kártérítést kérhetek-e a volt feleségemtől és mennyit? Próbáltam utánanézni a bírói gyakorlatnak ez irányban, de semmit sem találtam. Érdekelne, hogy ennyi év után mennyi kártérítést ítélnek meg, vagy egyáltalán ebben az esetben mennyit követelhetek.

ObudaFan # 2010.10.17. 16:27

Nem követelheted vissza. Az stornó.

Hopponmaradt # 2010.10.17. 15:55

Tiszteletem !
Én 7 éve vagyok együtt párommal három és fél éve házasodtunk össze. Nemrég megszülettek babáink, igen kettő !1 hónapja se vagyunk otthon közölte ,hogy 10 hónapja megcsalt és valószínű nem én vagyok az aki!
Mondanom se kell semmit ugye ,hogy most mit érzek....
Az apasági dns vizsgálatot már elindítottuk !
Ha az eredmény az én javamra áll nincs több kérdésem,a félrelépést még elnézem a babák miatt,de ha nem én leszek a szerencsés,visszaperelhetem,vagy követelhetem - e a sok sok 100 e forint " beruházási " pénzemet persze válással egybevéve ! ???
És mi a helyzet az anyakönyvi kivonattal az én nevemre lett kiállítva az akkor stornó ???

Előre is Köszönöm !
Egy "APUKA"

Fényharcos # 2010.10.12. 20:45

Kedves Csillagpor!

A volt párommal ÉN szakítottam, ugyanis eléggé középkori módszernek tartom, hogy "tabletta mellett véletlenül terhes lettem, ezért vegyél el feleségül."

Ő csak a szeretőm volt, de ő belémszeretett és 10 körömmel, betegesen ragaszkodott hozzám.
Ez taszított benne, de nem akarom, hogy a gyereknek legyen ebből hátránya.

A feleségemet szeretem és önként választottuk egymást.
Erről van szó röviden. Köszöntem

Fényharcos # 2010.10.12. 20:37

Tisztelt ügyvéd Úr!

Köszönöm a felvilágosítást! Ha jól érttem bírósági keresettel élhetek az apaság megállapítása ügyében, és ha kiderül h nem én vagyok elállok a keresettől.

T. többiek!

A feleségem NEM ellenezné a kapcsolattartást a gyermekkel (ha bebizonyosodik h az enyém)
A feleségemnek már van egy fia az előző férjétől, és nagyon jó a kapcsolatunk a nevelt fiammal.

Szóval egyszerűen csak tudni akarom nekem is van-e már gyerekem, ahelyett h bizonytalanságban éljek.

MajorDomus # 2010.10.11. 22:38

Az anya pedig bejelenti hogy nem tole van a gyerek es pont.

csillagpor # 2010.10.11. 11:05

Tisztelt Grád András pszichológus !

Én értem az ön állás pontját. De! Az apa szeretné a gyermekkel tartani a kapcsolatot,és az anya ebben nem akadályozhatja meg, ha az apa a bírósághoz fordul. Az elrendel egy apaságit, kiderül kié a gyerek, szabályozzák a kapcsolattartást,ha az ővé. Az új feleség pedig megfogja érteni, hiszen azért ő a felesége
Ha pedig nem az övé megnyugodhat a lelkiismerete.
Annyit kell tennie hogy bemenjen a bíróságra,és azt mondani most jutott a tudomására nem rég..
Tiszta sor nem?

MajorDomus # 2010.10.10. 20:54

Egyetertek dr.Grad.
ezt irtam en is.
azert nem akar semmit a no, mert rogton megbukna egy apasagi teszten. Ha koze volna a gyerekhez, msr lejmolna tartasdijert. Oruljon hogy most van csaladja, a ,,holgyet,, meg felejtse el.