Meglepődnék, ha a "profi ügyvéd" mást mondott volna mint én...
Bt. - ben azonnali felmondás - SOS!
Köszönöm a válaszokat!
Én itt lezártam a témát, segítséget időközben már kaptam egy profi ügyvédtől.
Sziasztok!
Kedves Borzsi!
KBS 11. 07-kor választ adott a kérdésedre. Utalt arra is, hogy rendkívüli felmondást nem alapoznak meg az indokaid. Véleményem szerint sem.
Egyébként pedig szerintem finomítanod kellene a stílusodon!
Csak a kedvetekért megnéztem és ÜZLETVEZETÕ vagyok!
Most jó?
Képben vagytok már?
Mindenki érti az alapkérdést vagy írjam le harmadszorra is?
AZONNALI FELMONDÁSHOZ milyen indok kell???
Tudjátok a választ?
Nem jól tudod a Gt. nevesíti a cégvezetőt.
Mindenkinek köszi a nagyon értékes hozzászólást,de úgy látom segíteni egyikőtök se tud/akar, csak beleköttök minden szavamba!
Tomas 64-nek még a címet se sikerült elolvasnia, különben nem írna másodjára is a rendes felmondásról.
Amúgy eszembe sincs kibújni a felelősségem alól. Szerintem egy szóval sem írtam ilyet!
Kedves Dr.Attika: ez egy nagyon hasznos hozzászólás volt,köszi. Mindig örülök,ha tanulhatok!
Csak a feltett kérdésemre nem válaszoltál.
A kérdésem az volt,hogy mi kell ahhoz,hogy a BT-ben a tagi jogviszonyomat AZONNALI hatállyal felmondhassam. Erre hoztam fel ezt a parkolási ügyet,mert nálam ez volt az utolsó csepp a pohárban. És ez elég jól mutatja az ügyvezetőigazgatónk hozzáállását az ügyekhez. Remélem most a helyes megnevezést használta,kedves Dr. Attika!
Ha valaki érdemben tud írni nekem, mostantól csak az válaszoljon légyszi!
A kérdező is cégvezetőnek nevezte megát, a köznyelv így hívja a társaság vezető tisztségviselőt, még ha a gt. üzletvezetőt is ír. Egyébként úgy tudom a Bt. ílyen katagóriát vezetők vonatkozásában nem is nevesít, de ha valaki azt mondja, cégvezető vagyok, mindenki tudja, miről van szó.
Betéti társaságban nem lehet cégvezető.
Nekemaz a gyanúm, ha a tartozás keletkezésének pillanatában te beltag voltál (pláne, ha cégvezető is)a felelőségvállalás alól nem bújhatsz ki a rendes felmodással.
Rexor!
Sajnos van min idegeskednem. A bíróság engem szólított fel,mint akkori beltagot,hogy rendezzem a 200ezres parkolási tartozást,függetlenül,hogy jogsim sincs... És mivel 2002-2005 időszak van kilistázva a tartozásnál,így akkor még beltag voltam,tehát a saját vagyonommal felelek az ő hülyeségéért. És ha a cégben nincs 50ezerFt a fizetésemre még,akkor gondolom 200ezer sincs erre. Szóval jól megjártam......
De ezen már nem segít egy azonnali felmonás sem,csak gondoltam ez elég alapos indok,vagy mégsem?
Nem elég indok,hogy hanyagul kezeli a céges ügyeket és a pénzt? Azért mert semmit nem fizet be időben kb. fél millás késedelmi kamatot fizettünk az Apehnak.....
És nem kapok tájékoztatást a céges ügyekről.
De látom ez nem fog így menni,egyszerűbb út a rendes felmondás 3 hónapja....
Borzsi. Tulajdonképpen miért is idegeskedzs? mekkora összeggel szálltál be a Bt-be? Mert maximum csak ennek az összegnek az erejéig felelsz a társaság tartozásaiért mint kültag a 2007. júliusa után keletkezett tartozásokért. A korábbiakért pedig 5 évig a többiekkel egyetemlegesen.
Bármely tag a társaságban fennálló tagsági jogviszonyát írásban, az ok megjelölésével azonnali hatállyal felmondhatja, ha a társaság valamely más tagja a társasági szerződést súlyosan megszegi vagy olyan magatartást tanúsít, amely a vele való további együttműködést, vagy a társaság céljának elérését nagymértékben veszélyezteti.
Tudsz ilyen indokot bizonyítani?
Megbízási díjat kapok,mint cégvezető. Mért? Hogy érted,hogy nem lehet tagként havi fizetésem? Én ezt hívom havi fizetésemnek....lehet,hogy rosszul,valóban nem az a hétköznapi munkabérem van.
De,most nem ez a része érdekel,hanem ,hogy milyen indok lehet elég nyomós,hogy azonnali felmondást adhassak be?
Tudsz ebben segíteni?
Nem keversz össze két dolgot? A tagsági viszonyt meg a munkaviszonyt? Tagként ugyanis nem lehet havi fizetésed. Ha viszont a munkabéredet nem fizetik, arra nem a tagsági jogviszony megszüntetése az adekvát válasz.
györs=gyors
már írni se tudok,olyan ideges vagyok
Szia Thomas64!
Ez nem a rendes felmondás?
Én most azonnal felmondással akarok kilépni!!!
Mert ezt nem tűröm tovább,hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetben legyek anyagilag egy ilyen fickónak!
Még csak megbeszélni se lehet vele semmit,bármilyen céget érintő kérdésre azt mondja ez nem telefon téma,személyesen pedig nem találkozunk,így semmit nem tudok a céges ügyekről.Csoda,hogy ezt benyögte telefonon,hogy csak ennyit utal mostantól!
Szia!
Köszi a györs választ!
Hát,akkor ez nem lesz könnyű menet.
A havi fizetésem (nettó+költségtérítés) 100ezer volt eddig,előző hónapban már csak 90-t utalt,mondván levonta a telefonktg-ket, most meg 50-t.
NEm mondta,hogy majd rendezi majd a hiányzó részt,ezért vagyok így kiakadva.
" 100. § (1) A társaságban fennálló tagsági jogviszonyát bármely tag három hónapra írásban felmondhatja (rendes felmondás). E jog kizárása vagy korlátozása semmis. Ha a felmondás lejárta alkalmatlan időre esik, a többi tag a felmondási időt legfeljebb további három hónappal meghosszabbíthatja."
Így rendelkeik a hatályos Gt.
A kilépést a többi tag nem tudja megakadályozni, de az időpont alkalmatlanságára hivatkozva alaposan ki tudják tolni az időpontot.
A beltagságod alatt keletkezett kötelezettségekért a mögöttes felelősséged öt évig fennáll - függetlenül a kilépéstől.
Milyen "pénzedet" nem fizeti a társaság?
Sziasztok!
Már 1x kértem itt segítséget Bt-ből való kilépéssel kapcsolatban,aztán mégse tettem meg. A pénz,nagy úr,be kellett látnom.2007.júliusig beltag voltam, aztán kültag lettem,mert már akkor láttam,hogy nagyon nem jól mennek a dolgaink. Most azonban már a megállapodott pénzemnek is csak a felét utalta az üzlettársam,mondván nincs több. Szeretném megkérdezni milyen indok kell ahhoz,hogy azonnali felmondással élhessek?
Elég ez,hogy nem utalja a pénzem?
A napokban kiderült,hogy nem fizette a parkolást, ill. annak büntetését be,persze csak a céges kocsit használja, és a Parkolási cég most a bíróságon követeli a több százezres pénzt. A bírósági felszólítás az én nevemre jött, miközben se jogsim,se hozzáférésem az autóhoz nincs..... Ez mint indok,szerintem elég kell legyen,az azonnali felmondáshoz,nem?
Légyszi segítsetek,mert mielőbb szeretnék lépni az ügyben!
Ill.mi van,akkor ha az üzlettársaim nem fogadják el az azonnali felmondásomat,mondván ezzel a céget ellehetetlenítem? Csak nekem van a tevékenység végzéséhez megfelelő szakképesítésem,ergó,ha kilépek,azonnal kell a helyemre találniuk valakit,vagy jogtalanul végzik azt az adott tevékenységet....Mi erről a véleményetek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02