elektronikus cégeljárás


dr.tuske # 2008.07.10. 15:58

sziasztok, az elektronikus cégeljárásban a fellebbezés is elektronikus? ha igen, hogy fizetem meg az illetéket?
(ugyanis nincs ilyen rovat az utalványlekérőben, vagy legalábbis én nem találtam.)
köszönöm a válaszokat!

niamano # 2008.07.02. 13:05

Azóta már beszéltem a complex-szel.

Nos: megírtuk, xml-be konvertáltuk, aláírtuk, csatoltunk és mégsem ment át, ez volt az alaphelyzet. Ekkor írtam/telefonáltam.

Erre az volt a válasz, hogy a rendszer (ami visszadob)ellenőrzi:

  • a file formátumokat, (csak xml, pdf legyen az aktában)
  • a tartalmat(!), azaz abban a formai hibákat: a leggyakoribb, hogy sortörések maradtak benne, "átlóg a sor", stb. Ugyanígy kiszűri az üres xml mintát is hibásként...

Azt mondták, hogy segíthet, hogyha a file /dokumentum ellenőrzését ráengedjük, ott kell figyelni hogy "error"-t hol jelöl, és azokban a sorokben BIZTOS, hogy van hiba. De ha ez (amit ott kisablakban megnyit, ez a tényleges xml formátum amúgy :) )hibátlan, a rendszer akkor is visszadobhatja hibásként, ha nem csak pdf van mellette az e-aktában, nincs aláírva, vagy valami más baja van az aktával... :)

A dok. elelnőrzésénél elég ilyesztően fest, amit kidob, persze NEM jelöli az errort pirossal, hasonlókkal, úgyhogy végig kell menni rajta, és mégcsak kimásolni sem lehet, hogy a word keresőjével rátaláljon az ember gyorsabban. (Olyan ellenőrző ablknak tűnik, mint amivel a programozó párom dolgozik. Csak ő ért hozzá...) Az error mellett egy 8 jegyű hibakód és angol mondat van, úgyhogy inkább kikerestem a sort, és volt, hogy tudtam mi baja lehet, volt hogy nem :) Viszont, ha másik ablakot szeretnék használni a gépen (word, firefox), miközben az ellenőrző ablak meg van nyitva: az mindig, minden ablak FELETT marad :DDD Érdekes.

Tetszik ez az új rendszer, de remélem nem izzadunk vért vele, míg beáll használható szintre...

pazs # 2008.07.02. 12:27

Mi teljes mértékben a KBS által is említett módon készítettünk el két változásbejegyzési kérelmet, mind a kettő ugyanarra a cégbíróságra ment be elektronikusan, az egyik hiba nélkül, a másik pedig visszadobva azzal, hogy nem felel meg az űrlap a Cégszolgálat honlapján közzétett XML formátumnak. Pedig de. Szerintetek mit tudunk tenni? A nyomtatványkiktöltő készítője tanácstalan, a cégbíróságot nem lehet elérni. Kínomban már újra kitöltöttem és lementettem az űrlapot, de ez is visszajött formai hibásként.

Amúgy jó ez az elektronikus cégeljárás, csak még döcög.

woodslave (törölt felhasználó) # 2008.07.02. 12:18

én most az onlinecegeljaras.hu-n lévő nyomtatványkitöltőt használom, sztem elég jó és el is fogadják.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.02. 11:57

niamano: Menü bal felső sarka: "Fájl". Arra kattintva a legördülő menüben válaszd az "XML fájl készítése" opciót. Az így elkészített xml-fájlt kell a cégbíróságnak küldeni, a nyomtatványkitöltő által használt .imd (vagy mi) természetesen nem megfelelő.

U.i.: Azért "Mentés másként" opcióval mentsd el a program által használt formátumban is - az xml-t ugyanis már nem tudod közvetlenülk szerkeszteni, javítani. (Igazság szerint én még megnézni sem tudom, az Explorer szerint valami hiba van a stíluslappal.)

niamano # 2008.07.02. 11:35

Sziasztok!

Mik a tapasztalatok az új, változott eljárással? Mi próbáltunk beadni már, és a complexes progival írtat visszadobta a cégbíróság rendszere (amelyik a formátumot nézi..) Persze lehet, hogy mi toltunk el valamit :)

Dr. Lee # 2008.02.21. 13:11

Elektronikus cégeljárásnál mit használtok a közzétételi díj befizetése tekintetében számviteli bizonylatnak?

ObudaFan # 2007.11.26. 19:08

Igaz, bocs.
22/2006. (V. 18.) IM rendelet
5. § (3) Egyszerűsített cégeljárás esetében a cég bejegyzésének közzététele ingyenes.

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.26. 17:34

nincs közzétételi

ObudaFan # 2007.11.26. 17:16

Közzétételi 5e, illeték 15e.

maugli # 2007.11.25. 17:19

Sziasztok
Mennyi a kft szerződésmintával történő alapításakor elektronikusan eljárva az illeték és a közzététel költsége?
Úgy hallottam, hogy 5000 és 3000 Ft, de lehet, hogy költségtérítés nincs és 15000 az illeték?
elég sürgős lenne