Napirendi pont felvételének megtagadása


Morena0891 # 2019.09.10. 08:50

Tisztelt Fórumozók!

Adott egy háromszemélyes kft. 50%-49%-1% arányban. A taggyűlés összehívásra került egyetlen napirendi pont kapcsán, a társaság volt ügyvezetőjének kártérítésre kötelezése tárgyában, mely volt ügyvezető az 50%-os tulajdonos a társaságban.
A tartandó taggyűlés kapcsán a napirendi pont kiegészítésre vonatkozó javaslat szabályszerűen megérkezett, mely szerint a tag (egyben volt ügyvezető) kéri visszahívni a jelenlegi ügyvezetőt a tisztségéből. Kérdés, hogy hivatkozhat-e a Ptk. 3:18 § (2) bekezdése, valamint a 3:19. § (2) bekezdésének f) pontjában foglaltakra a tag - miszerint ha egy tag vagy alapító valamely ügyben nem szavazhat, őt az adott határozat meghozatalánál a határozatképesség megállapítása során figyelmen kívül kell hagyni, valamint továbbá a taggyűlési határozat meghozatalakor nem szavazhat az a tag, aki egyébként személyesen érdekelt a döntésben - és ezzel a megismételt taggyűlésen 50% tulajdoni aránnyal visszahívhatja-e az ügyvezetőt?
A társaság ügyvezető nélkül maradna, mellyel a társaság működése ellehetetlenül/megbénul. Erre tekintettel napirendi pont felvételének megtagadására van-e lehetőség szabályszerűen? Vagy milyen eszközzel tudja megakadályozni a másik 2 tag (49%-1%) és a jelenlegi ügyvezető (aki a 49%-os tag) a visszahívást?
Köszönettel,
Anita