boltok árfelmérése - törvényes e?


takacs j # 2019.10.05. 20:23

törvénybe tközik az ilyesmi? ha igen milyen törvényekbe?

ha megoldhato legálisan mikre kell figyelni?

az alap egy androidos ap, ami egyes termékek árait adja ki hogy hol mennyibe kerul.

az adatbázist azok töltenék fel, akik letöltötték az apot s beregisztrálnak (adatkezelés máris felmerul, de ez megoldhato ugy tudom)

az apnak plusz funkcioi lennének (pl. fajlagos árakat is kiszámoljon, más hasonlo minőség vagy ép gyengébb minőség terméket (pl. tobbféle mustár van s valakit nem a legellegolcsobb érdekelne, van akit viszont igen)

a plusz funkciok már fizetősek lennének, ugyanakkor a feltöltésekért pont járna amikért vásárolni lehet plusz szolgáltatást, vagy az app zemeltetője sajt termékeit (belső pénz)

elvileg a boltban mobilba bepötyögni a termék nevét kiszerelését árát szabad. lefotozni a terméket nem szabad. a terméken levő vonalkod vagy qr kod beszekennelése szabad? akkor nem kéne bepötygni az nem fotozás ha maga a kép nem kerl rögzitésre. nyilt forráskoddal ez ellenőrizhető is. ez pl. hogy van? a technikai részletek miszerint hamis feltöltés is lehetséges legyen az én gondom, vannak modszerek a kikuszöbölésére, esősorban az érdekel, megoldhato e ez az elképzelés jogkövetően, s ha nem, akkor milyen törvényeken bukik el az ugy?