GDPR adatkezelési nyilatkozat


Kérdező111 # 2020.01.13. 12:31

Kedves Fórumozók!

Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni.
Kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó egyéni vállalkozásnak szükséges-e a partnereivel adatkezelési nyilatkozatot aláíratni? Az egyéni vállalkozó az ügyfelei alábbi adatait kezeli: a termékértékesítéshez vagy szolgáltatásnyújtáshoz szükséges számla kiállításához a nevet, lakcímet, adószámot.

Köszönöm szépen a segítségüket!

ObudaFan # 2020.01.13. 13:55

Igazolható tájékoztatás szükséges az adatkezelésről. Beleegyező nyilatkozat külön szerintem nem kellene, de ha már úgyis igazolni kell a tájékoztatás átvételét, akkor nem biztos, hogy sokkal nagyobb macera egy hozzájáruló nyilatkozatot is aláíratni.

Kíváncsi ember # 2020.03.11. 11:14

Tisztelt Tanácsadók!
Sportegyesület vezetőjeként rendszeresen tapasztalom, hogy pályázat beadáshoz olyan 3 évre visszamenő részletes (bevétel-kiadás, főkönyvi kivonat...stb) gazdálkodási adatokat kérnek, melyek semmilyen összefüggésbe nem hozhatók a pályázott programmal. Egyesületként természetesen eleget teszünk az Országos Bírósági Hivatal közzétételi előírásainak, de ezt jogszabály - és a hivatal - garantálja.
Kérdésem az lenne, hogy jogszerűen megtagadhatom-e, illetve milyen adatvédelmi biztosítékot kérhetek az átadott adatokkal kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm.