inkasszó vh. során


ObudaFan # 2005.12.22. 18:11

Mivel a lakossági folyószámláid számát is meg tudja szerezni, élni is fog, ha lesz mit inkasszálni, ami egyébként jobb is, mintha a lakásodat árvereznék. Ha hajlandó vagy fizetni, kérj az Art. szerint fizetési haladékot, és a kérelemben részletesen írd le, milyen körülmények miatt nem tudsz most fizetni.

Era31 # 2005.12.22. 15:22

Segítséget kérnék:
Az APEH lakossági folyószámla esetében élhet inkasszóval? Mekkor tartozás esetén jöhet ki foglalni, ha járuléktartozásom van, de hajlandó vagyok fizetni?

ObudaFan # 2005.10.10. 16:39

Nehéz a szerződés pontos ismerete nélkül állást foglalni, de az alapján, amit leírtál, úgy tűnik, hogy a legjobb minél hamarabb felmondani a szerződést, hogy legalább a jövőre nézve ne terheljen az összeg. Tévedés címén nem tudjátok megtámadni a szerződést, még akkor sem, ha ezt bizonyítjátok, mert az nem a másik fél okozta, illetve nem ismerhette fel.

MOFLI # 2005.10.10. 11:43

A következő problémában kérném a segítségüket.

Egy svájci székhelyű internetes adatbázissal dolgozó cég (INTERCABLE VERLAG AG) a Global Internet Registerben történő megjelenés díjmentes lehetőséget felajánló nyomtatványt juttatott el férjem cégéhez. Ebben az adatbázisban már szerepelt a cég, így a nyomtatványt mindenféle kiegészítés nélkül kellett volna visszaküldeni, miután a cég adataiban változás nem történt.
Férjem tévedésből céges aláírással ellátva küldte azt vissza, ez az aláírás azonban egy szinte lábjegyzetben szereplő megrendelést hitelesített, amelyben a megjelenésen kívül a multi-médiás kiadvány 1 pédányát is megrendeli, EUR 690,- áron. Megjegyezték, hogy a szerződés
a beérkezéstől él, s visszamenőleges felmondás nem lehetséges.
.
A tévedésre akkor derült fény, amikor elküldték a számlát, amelyhez csatolták a férjem által az adatok helyességét igazoló nyomtatványt, amellyel sajnálatos módon TÉVEDÉSBÕL megrendelte a kiadványt.
Mellékeltek még egy, a céges megjelenési formát mutató, esetleges korrekciót lehetővé tévő lapot is, 14 napos határidőt megjelölve erre.

A kézhezvételt követő napon jeleztük az INTERCABLE VERLAG AG-nak, hogy tévedés történt, nem állt szándékunkban semmiféle rendelést feladni, az adatbázisukban való díjmentes lehetőséggel szándékoztunk csupán élni.
Hivatkoztunk továbbá a cég valóban megrendült anyagi helyzetére, a kilátásban lévő eladás ill. felszámolás lehetőségét is beleértve, s méltányosságból kértük a a rendelés azonnali hatálytalanítását, sőt a cég adatbázisukból való törlését is. (10 éve 2 főval alapított, 6 éve 1 fővel működő, alaptevékenységként mobiltelefonokkal foglalkozó Kft-ről van szó)
Ezt a levelet még aznap ajánlott küldeményként is feladtuk.
.
Udvarias válaszukban közölték, hogy az azonnali stornó nem lehetséges, mivel a szerződésben rögzített 7 napos felmondási időn túl érkezett a felmondás.
A cég helyzetére tekintettel azonban készek részfizetési engedményt adni, s erre vonatkozó javaslatot kértek. A levél dátuma 2005.07.21.Sima küldeményként érkezett, nem válaszoltunk..
Már küldtek egy fizetési felszólítást, melynek dátuma szept.1. késedelmi kamatot is felszámítottak.
.
Kérdésünk :
Mit tehetünk, ill. van-e jogi behajtási lehetősége a külföldi cégnek ?

Segítségüket előre is köszönöm

MOFLI

ObudaFan # 2005.09.20. 21:49

Is-is. :)

ciceroka # 2005.09.20. 21:22

köszönöm ObudaFan!

Azt látom, hogy te nagyon "ott" vagy ezen a fórumon.

Nem minden jelölt tesz szert ennyi gyakorlati tapasztalatra.

Azt gondolom, hogy nagyon jó lehet a mestered vagy önképzés ezerrel?

Kíváncsivá tettél!

Sasfioka # 2005.09.20. 21:17

A bank, ha teljesen jogszerű a benyújtás azonnal reagál rá, és 14 napig tartja, ezt követően küldi vissza fedezethiány miatt nem teljesíthetőnek az inkasszót.

Ha a cégkivonatban szereplő bankszámlákról nem sikerült az inkasszó, akkor a nemsikerülés igazálásával kell kérni a bíróságtól a vh. lap kiállítását, azt majd a végrehajtó felkeresi a többi bankszámlát :o)

SF

ObudaFan # 2005.09.20. 21:16

Felesleges azon gondolkozni, hogy megéri-e, mert a végrehajtók szinte hivatalból próbálkoznak vele, hiszen sokkal egyszerűbb, mint foglalni. Sőt, még arra is hajlandók általában, hogy ezt az egy végrehajtási cselekményt a végrehajtási költségelőleg megfizetése előtt is megtegyék. Egyébként a bankok - amennyire én tapasztaltam - gyorsan végrehajtják, az más kérdés, hogy van-e pénz a számlán.

ciceroka # 2005.09.20. 19:16

kedves kollégák,

mi a tapasztalatotok az inkasszózás terén?

a bankok mennyire gyorsan intézik, a jogosult bankjához való benyújtás után mennnyi idő után lehet választ kapni?

a bíróság mennyi idő alatt adja ki az APEH-es megkeresés útján az összes létező bankszámlaszámot? megéri egyáltalán ha a cégkivonatban szerepelő számlák után nincs az inkaszónak eredménye?

a válaszokat előre is nagyon köszönöm!