Végrehajtási okirat közjegyzői FMH nélkül


rigoz # 2019.01.31. 12:38

@Rezeske: Ahogy oligaliga is írja, a 'tesomneve' végzés 4..dosszie-ben van a végzés, amiben a bíróság nevében eljáró bíró/bírósági titkár/bírósági ügyintéző leírta, hogy mit kifogásol és mit kellene meghatározott határidőben belül "javítani" a megküldött ismételt nyomtatvány ismételt, megfelelő adattartalommal és a mellékletek csatolásával való ismételt benyújtásával.

Fontos tudnia, hogy amennyiben a kereset/kérelem elektronikus úton került benyújtásra, akkor az ügyben a későbbiekben minden beadvány elektronikus úton kell benyújtani - ez nem érinti azt a jogot, hogy a jogi képviselő nélkül eljáró fél a perbíróság ún. panasznapján a kérelmét szóban jegyzőkönyvezés vagy a nyomtatványköteles kérelemnek a megfelelő nyomtatványon való rögzítés terhével a kérelmét szóban is előadhatja -, a papír alapon rendelkezésre álló iratok másolataira is kiterjedően.

Az elektronikus kapcsolattartást (ráutaló magatartással) vállaló fél nem elektronikus úton benyújtott beadványa hatálytalan, a fellebbezés/perújítási kérelem/keresetlevél visszautasítandó és az ilyen elektronikus kapcsolattartó pénzbírsággal is sújtható.

Azonban a bíróság indokolt kérelem - mely papír alapon is előterjeszthető első ízben, az azzal szembeni fellebbezés is - alapján, amennyiben a kérelemben valószínűsíti a fél azt, hogy az elektronikus kapcsolattartás számára a későbbiekben a körülményeiben utóbb beállt változás folytán lehetetlenné vált számára vagy aránytalan nehézésget jelentene, akkor a papír alapú kapcsolattartásra visszatérést, áttérését engedélyezheti.

Az indítványt elutasító végzés ellen fellebbezésnek van helye, az utóbb benyújtott, ismételten alaptalan indítvány érdemi vizsgálat nélkül elutasítóható viszont és előterjesztője pénzbírsággal sújtható.

Rezeske # 2019.01.31. 12:36

oligaliga,

akkor ezt otthon fogja tudni megnézni, ahonnan feladta a csomagot.A munkahelyi gépükön a párjának nincs ilyen program....

Köszönjük az infót, estig para lesz náluk, az tuti :-(

oligaliga # 2019.01.31. 12:27

Rezeske

A .dosszie kiterjesztésű fájl megnyitásához telepíteni kell az e-szignó vagy a Net-Lock Mokka programot. Ez a fájl ugyanis egy bírósági végzést tartalmaz, amiben benne vannak a további teendők.

Telepítés után a dosszie fájlt társítani kell a telepített e-szignóval vagy MOKKA-val, akkor meg tudjátok nyitni. Lesz benne egy pdf, na az a végzés.

Rezeske # 2019.01.31. 12:14

Lehet, hogy a dosszie-állományban van a végzés? De azt hogy tudja megnézni?

Rezeske # 2019.01.31. 12:13

Szia oligaliga,

egy zip-file-t kapott, ezek vannak benne:

'tesomneve' végzés 4..dosszie
  • > ez egy valami titkosított álllomány, tele mindenféle krikszkraksszal, és .dosszié a kiterjesztése
vh megszüntetése ker.levél.pdf
  • > ez pedig maga az üres nyomtatvány, amiről nem tudjuk, miért küldték ki.

Semmi más nincs a kapott zip-állományban.

oligaliga # 2019.01.31. 11:50

Rezeske

Az iratcsomagban lennie kell egy végzésnek.

wers # 2019.01.31. 11:40

én biztos s.o.s. személyesen bemennék. Mellesleg személyesen is adtam volna be. Ott helyben azonnal sok minden kiderül.

Rezeske # 2019.01.31. 11:36

Tisztelt rigoz,

a gond az, hogy nem derül ki semmi az iratból: sem az, hogy konkrétan kitől kapták (csak a bíróság neve), sem az, hogy miért kapták, sem az, hogy ettől függetlenül történt-e már bármi az üggyel kapcsolatban: legalább egy vh-felfüggesztés a jogerős ítéletig, vagy bármi.....

rigoz # 2019.01.31. 11:34

Tisztelt Rezeske!

Ezt írják meg az iratot küldőnek, aztán lesz valami.

Rezeske # 2019.01.31. 10:51

Sziasztok. Most hívott a tesóm, hogy ugye emlékeztek: 01.19-én elektronikusan adtuk be a keresetet az OTP Faktoring ellen, és mai napon kapott szintén elektronikusan egy üres iratcsomagot, ami pont úgy néz ki, mint amit először ki akartunk tölteni, de jött ugye a lehetőség, hogy elektronikusan is beadhatjuk. Egy árva szó sincs mellékelve, hogy ezzel most mit akarnak, gondoljuk, hogy ki akarják töltetni, de most akkor azóta nem történt semmi ezek szerint? Kétségbe van esve, mert 5-én kapna fizut, ráadásul tavalyi évi bónusz is lesz benne, és ha állítják le a vh-t, akkor kemény 100.000-ket fog elvinni tőle :-(

Rezeske # 2019.01.19. 19:39

Köszönjük szépen :-) Küldjük is be most rögtön....
Kellemes hétvégét, és ígérem, jövök majd a fejleményekkel, és remélem, jó hírekkel :-)

gerbera317 # 2019.01.19. 19:37

Persze. Értelemszerűen.

Rezeske # 2019.01.19. 18:04

Ja, és gondolom, hogy mivel ügyfélkapun küldi be, ezért azt, hogy "tanúk", csak véletlenül írtad oda, ugye?

Rezeske # 2019.01.19. 17:05

Bocsi, nagyon precízek akartunk lenni :-)

De hála Nektek, lassan rájövünk, hogy a Bíróságoknak a szilárd tényekre van szüksége, és nem a rizsára. Ez amúgy teljesen érthető...

Köszönöm szépen, javítjuk az egészet az Általad javasoltaknak megfelelően.

gerbera317 # 2019.01.19. 17:02

Ezt a végrehajtást az xy-városban működő, Dr.XYZ önálló bírósági végrehajtó a 123.V.01234/2018/8-as számú végrehajtói okirattal irányomban elindította, mely okiratot csatolom keresetemhez.

Baxi, ez minek? Ezek kellenek:

vh-okirat száma: közjegyzői ügyszám
elrendelés ideje: dátum (utolsó oldal)
fmh. jogerőre emelkedése: dátum (8. pont)
vh-ügyszám: 123.V.1234/2018. (Hát nem tökmindegy, mi a neve, meg hogy melyik városban van a székhelye, meg hogy mennyi az autója fogyasztása?)
kérelem szövege (korábban leírtam, db. 2 sor)
indoklás (korábban leírtam, kb. 2 sor)
mellékletek
dátum
aláírás
tanúk
Az egész kb. fél oldal, még 12-es betűmérettel is.

Mi az, hogy "irányomba"? Ki fogja ezeket a xarokat elolvasni? Ugyammmá...

Rezeske # 2019.01.19. 16:53

OK, köszönjük szépen, továbbítottam az illetékesnek.

Még annyit, ha kérhetek: a szöveg alapjaiban elfogadható? Persze, ahogy írtam is, miután kiszedjük belőle a sallangot....

gerbera317 # 2019.01.19. 16:48

Igen. Tkp. csak a vh-lap kell (8. pont: fmh-jogerő + utolsó oldal: elrendelés dátuma). A bíró nem idióta, hogy ebből ne értse meg, miről van szó.

A kérelmed tartalmazza a végrehajtás felfüggesztését is. Nyilván azért, mert tényeges sérelmed származik a végrehajtás folyamatban létéből, nevezetesen: tiltják a fizetésedet. Ezt elegendő állítani, de ha kevésnek gondolod, hát bemutathatod hozzá a letiltó intézkedést, meg a a fizetési papírjaidat, amin látszik a letiltás. (A fizetési papír egy szar könyvelési irat, a készítőjén kívül ember nem érti, ezért ha a bemutatására vetemedsz, minimum színessel jelöld meg, hol látszik a levonás!!!) De egyébként tök' fölösleges.

Rezeske # 2019.01.19. 16:39

Közben visszanéztem :-) Ezek szerint kb 2-3 iratról beszélünk....

Kimazsolázom belőle, de gyakorlatilag ha jól értelmezem ,majdhogynem elegendő a VH-lapot csatolnom....

gerbera317 # 2019.01.19. 16:28

Nos, ha visszaolvasol, megtalálhatod, hogy szinte szó szerint leírtam, mit kell kérni a bíróságtól. És azt is hogy a kérelmedet alátámasztó tényeket melyik iratban, hol találja meg. Nem erősségem az ismétlés.

Rezeske # 2019.01.19. 16:25

Szia gerbera,

akkor miket csatoljuk? Leírnád, hogy a felsoroltak közül melyeket nyomjuk fel?
Még nem adta be tesóm, nem késő variálni.

A szövegről mit gondolsz egyébként? Kiszedve majd belől természetesen a nem kellő részeket, amiről most írtál.....

gerbera317 # 2019.01.19. 15:26

A végrehajtó intézkedéseit mi a búbánatért csatolod? Azokat nem vizsgálja a bíróság, és sem a megszüntetés mellett, sem ellene nem szólnak. A bíróság kizárólag azt a tényt vizsgálja majd, hogy a vh-határozat és a vh-kérelem között eltelt-e az elévüléshez szükséges idő, valamint, hogy nemperes úton (= Vht. 41. §) megkísérelted-e a végrehajtás megszüntetését elérni.

Rezeske # 2019.01.19. 15:00

Ezt a szöveget írtuk a "Keresetlevél-szövege mezőbe:

Tisztelt Bíróság!

Alulírott, XYZ , az alábbiakat adom elő:

alperesként megjelölt vállalkozás (OTP Faktoring ZRT) végrehajtást kért ellenem egy 2008-ban általuk felmondott hitelszerződés kapcsán.

Ezt a végrehajtást az xy-városban működő, Dr.XYZ önálló bírósági végrehajtó a 123.V.01234/2018/8-as számú végrehajtói okirattal irányomban elindította, mely okiratot csatolom keresetemhez.

A végrehajtótól kapott okiratból, illetve a csatolt Végrehajtási lapból kiderül, hogy a végrehajtást dr. XYZ közjegyző a 12345/Ü/12345/2018/2-es számú végrehajtási lappal rendelte el.

A bírósági végrehajtó 2018.12.18-napján munkabérletiltás-eljárást kezdeményezett Munkáltatómnál, amely letiltás azóta is folyamatban van, a törvény által jóváhagyott 33%-os mértékben.

A végrehajtási lap 7. pontja szerint a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése: 2010.10.29, illetve a végrehajtás elrendelésének időpontja a végrehajtási lap 6/7-es oldalán: 2018.08.19.

Ez alapján megállapítható, hogy a végrehajtandó követelés ebben az időszakban elévült.

Írásban kértem fenn nevezett bírósági végrehajtót a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatására, a végrehajtást kérő nyilatkozattételére, miszerint fennáll-e a követelésük, szemben a felperes által kinyilatkoztatott elévült követeléssel.

A végrehajtó által lefolytatott Vht. 41. § szerinti eljárásban a végrehajtást kérő nem ismeri el az elévülést, a követelését továbbra is fenntartja. Erről szóló dokumentumot is csatolom keresetemhez.

Ezek alapján kérem Tisztelt Bíróságtól a végrehajtás Pp. (Pp.) 528–537. §-a szerinti megszüntetését, valamint az ítélet meghozataláig a végrehajtás felfüggesztését.

Jelen keresetlevelemhez az alábbi dokumentumokat csatolom:

  • végrehajtó felhívása tartozás haladéktalan megfizetésére,
  • munkabér-letiltást elrendelő okirat,
  • felperes által bírósági végrehajtónak beadott kérelem a Vht. 41.§ szerinti eljárás lefolytatására,
  • bírósági végrehajtó átirata alperes részére, amelyben nyilatkozatot kér a követelés fennállásáról,
  • ennek az eljárásnak a hivatalos válasza alperestől, amelyben a követelés fennállásáról nyilatkozik,
  • végrehajtási lap,
  • bírósági végrehajtótól kapott Díjjegyzék,
  • foglalási jegyzőkönyv,

Tisztelettel:

XYZ
felperes

Mit gondoltok kedves Hozzáértő Kollégák, mehet ez így?

Rezeske # 2019.01.19. 14:30

Sziasztok,

elkészült az elektronikus keresetlevél, megvannak a csatolmányok, az utolsó lapon szépen leírtuk, ami történt.

A kérdésem az, hogy ilyeneket beleírhatunk, amit pl. drbjozsef írt, hogy:

"„(régi)Ptk.327.§(3) Ha az elévülést megszakító eljárás során végrehajtható határozatot hoztak, az elévülést csak a végrehajtási cselekmények szakítják meg.”

Vagy ne feszegessük a húrt, bízzuk ezt a Bíróságra?

Rezeske # 2019.01.18. 19:54

oligaliga,

nagyon szépen köszönjük:-)

azért is gyanús volt, mert az ÁNYK, amikor ellenőriztette vele az oldalt tesóm, nem jelzett neki hibát, kivéve persze egyelőre a csatolmányt, mert az még nincs kész :-)

De akkor anélkül, de kész a kereset :-)

oligaliga # 2019.01.18. 19:51

Felperes képviselője az lehet, akit a Pp. erre feljogosít. Szerintem ezt a részt ne töltsétek ki.

Kézbesítési megbízott annak kell, akinek nincs magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye.