Végrehajtási jogi fórum


végrehajtó1 # 2011.08.05. 14:25

Mit tehetnek velem a bedőlt hitel miatt?
valószinű semmit sem

elimori # 2011.08.05. 14:01

Tisztelt végrehajtó!
Sajnos, bedőlt hitelem van, amely szinte megduplázódott 1-2 év alatt. Amíg tudtam, fizettem, már nem megy. Kettős állampolgár vagyok (magyar és egy NEM EU-s országbeli).Semmi vagyonom sincs, sem ingó, sem ingatlan, a hitel nem jelzálogos. Egy ismerősömnél vagyok bejelentve, de már fél éve elköltöztem Magyarországról, nem EU-ba. Tudom, hogy nem igazán tehetnek velem semmit a végrehajtók, de nagyon bánt a dolog és ha tehetném, rendezném a tartozásom. Sajnos, itt is munkanélküli vagyok.
Kérdésem: Mit tehetnek velem a bedőlt hitel miatt? Nem szeretném, ha az ismerősömet zaklatná a végrehajtó. Soha többé nem áll szándékomban visszaköltözni Magyarországra, gyerekem nincs, vagyonom nincs és nem is lesz.
Várom hozzáértő válaszát.
Köszönettel
Elimori

végrehajtó1 # 2011.08.02. 16:03

sajnos még sem mutat bármiféle hajlandóságot a végrehajtó.

konkrétabban...

mi vagy mi nem történt?

Barbara.Szabo # 2011.08.02. 15:03

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e arra lehetőség, hogy magánszemélytől adósságot megvásároljon cég vagy csak jogi személynél működik?
Már a végrehajtónál van az ügyem, sajnos még sem mutat bármiféle hajlandóságot a végrehajtó.
A segítséget előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2011.08.02. 14:25

Pontosan.

opyx # 2011.08.02. 11:03

Üdvözlöm.
Kérdésem az lenne,hogy hogyan érvényesithetek én magyarországon élö állampolgár, egy külföldön hivatalosan bejelentett, dollgozó magyar állampolgárral szemben adóssági követelést?
Ha magyarországi ingatlanát elárvereztetném ,de bejegyzett banki hitel tartózása nem fedezné már a bank felé levö adósságát sem, akkor én nem kapnék semmit az árverezésböl?
Tisztelettel B.Árpád

ObudaFan # 2011.07.30. 08:14

Lehet a kezes ellen is és az örökösök ellen is végrehajtást kérni, a kezes azonban követelheti az örökösöktől az általa kifizetett részt. A végrehajtó foglal és árverez.

ferryadams # 2011.07.29. 11:24

Tisztelt szakértők,

az alábbi problémával fordulok hozzátok: adott egy tartozás, jelen pillanatban a törlesztésekkel 1,5 m HUF a hátralévő összeg. Az adós elhunyt és hátrahagyott egy 2,5 m HUF értékű ingatlant 3 felnőttkorú gyermekére. Az ingatlan-ra korábban az adósság miatt a végrehajtó zálogjogot terhelt.
A adósság egy gépkocsi vásárlásból eredt, aminek volt készfizető kezese (ez lenne egy ismerősöm). Tőle egyszer kérte a bank a tartozás fizetését, de végrehajtási eljárás csak az adós után indult. Korábban kapott bírósági értesítést, hogy az adós I. számú kötelezett, az ismerősöm a II. számú kötelezett és hogy rajtuk végrehajtható a tartozás.

Kérdés, az adós halála után ki lesz köteles megfizetni a tartozást: az örökösök (az ingatlan értéke bőven fedezi a tartozást), vagy a kezes, akit a végrehajtási eljárás óta nem keresett sem a bank, sem a végrehajtó?!
Milyen gyakorlattal szoktak élni ilyenkor a végrehajtók, kin próbálják meg végrehajtani a fennmaradó tartozást?
Egyáltalán ilyenkor lefoglalják az ingatlant és elárverezik, vagy megegyeznek az örökösökkel, hogy értékesíthetik azt és abból rendezik a tartozást.

A követelés amúgy nem évült el, 5 éven belül kapta a kezes a fizetési felszólítást, de utánna indult az adós ellen végrehajtási eljárás.

Diana76 # 2011.07.28. 17:06

Még élhetek ellentmondással, csak azért lett jogerős a fizetési meghagyás, mert a bíróság és a végrehajtó is a régi lakcímemmel leveleztek és nem vettem át semmit.
De mikor utánanéztem az egésznek akkor láttam, hogy ezek 2003-as parkolások és 2009-ben adták be ellenem a fizetési meghagyást(a dolog pikantériája, hogy nem is vezettem életemben az autót amivel a parkolások történtek, csak a nevemen volt).
Most ellentmondok vagy fizetek.
Kész őrület, csak az a megnyugtató, hogy a végrehajtó nagyon rendes velem.

végrehajtó1 # 2011.07.28. 12:58

Elvileg igen.Ha nem jelezted hogy elévült, és jogerős lett .

Ha egy kicsit több infót adnál...

Diana76 # 2011.07.28. 10:24

Kedves Végrehajtó!

Először is minden tiszteletem az Öné, mert elismerem a munkájukat , amit a saját végrehajtásomból tapasztaltam és láttam. Nem könnyű munka...

A kérdésem az lenne, hogy elévült parkolást végrehajthatnak-e rajtam?

Köszönöm

végrehajtó1 # 2011.07.27. 13:19

A tartozás lehet behajthatatlan 1 hét után is ha megállapítják hogy nincs végrehajtható vagyona.Ehhez nem kell 5 év.

5 év után teljesen törlik ezeket a z összegeket Nav-nál.Hivatalból.
De sokszor elfelejtik.
Kérd írásban tőlük.Nincs nyomztatvány.Írd le mit akarsz és kész.

Lopaka # 2011.07.27. 12:06

Tisztelt Szakértők.

5 éves elévülési idő után, autómatikusan behajthatatlannak minősül a tartozás, vagy ezt nekem kell kérvényeznem? Ha nekem kell, akkor mi a módja ennek? Van ehhez formanyomtatvány, vagy be kell mennem a NAV-hoz?

Választ előre is köszönöm.

aancika # 2011.07.24. 07:58

Ez lemaradt.....Előző levél 07.05-én küldtem, türelmesen vártam:)

aancika # 2011.07.24. 07:55

Tisztelt Szakértők!Erre a kérdésemre nem érkezett válasz,ezért megismétlem. Köszönöm előre is a segítséget.

Tisztelt Segítő!
Beperelt egy internetes cég, a pert megnyertem, és 30 000 ft kártérítést is megítélt a Bíróság.Az ítélet 2006.jún.9-én emelkedett jogerőre.A cég nem fizetett, így levélben megtaláltam nagy nehezen Őket,2007-08-9-én írtak egy levelet, hogy rendezni kívánják a tartozást, de hivatalosan igazoljam milyen alapon kérek tőlük késedelmi kamatot.Megválaszoltam,hogy az általánosan elfogadott késedelmi kamattal fizessék ki a tartozásukat.Azóta nem jelentkeztek. Abban kérem a segítséget, hogy hová és hogyan és mit kell benyújtanom ahhoz, hogy az immár több mint 5 éves tartozásukat kifizessék.A levelezésről megvannak még a visszaküldött tértivevények is.A cég még létezik ezzel a névvel, bár nem internet szolgáltatással foglalkozik. Köszönet előre is a segítségért! Ancika

melindaanyu # 2011.07.21. 21:12

Köszönöm a választ.
Én is hasonlóképpen vélekedem, csak attól tartok, hogy negatív lesz a hatása a következő tárgyaláson, hisz apuka még áprilisban kérte, hogy tekintsek el a végrehajtástól....és persze fogalmam sincs, hogy a bírói döntést hogyan befolyásolná a végrehajtás elindítása.
Egyébként milyen szankciókat alkalmaznak akkor, ha az apuka "elfelejti" letiltani a fizetéséből a gyt-t?

kraxi80 # 2011.07.21. 18:59

Tisztelt végrehajtó1!
Köszönöm a választ! Akkor először a munkabérből vonják addig amíg a tartozás tart?Az ügyvédet be fogjuk perelni,csak előbb ez legyen "elintézve"
Tisztelettel kraxi80

nandy # 2011.07.21. 11:34

Mindenképpen kérd a végrehajtást.
Lehet, hogy a bíróság majd egyszer megítéli a csökkentést, de közel sem biztos. Jelenleg van egy jogerős bírói végzésed, élj vele :)

melindaanyu # 2011.07.20. 21:32

Tisztelt Szakértők!
Gyerektartás nem fizetése miatt tavaly decemberben végrehajtást kértem, ami idén februáran sikeresen zárult a hátralékos gytdíj-t illetően: miután vállalkozó apuka 3 cégében lévő tulajdonrészét "lefoglalták", egyből megfizette a hátralékát.
A végrehajtó márciustól pedig kérte a fizetéséből való letiltást: fizu 50%-a, de min. 60.000,- Ft a 2 gyerek után.
Erre a vállalkozó, magát felelős édesapa úgy reagált, hogy gyorsan regisztrálta magát munkanélkülinek (ügyvezető létére) + beadta a kérvényt a bíróságnak a tartásdíj csökkentése iránt, mert neki annyira rosszul megy. Ő úgy gondolta, hogy havonta 10-10e Ft-tal járulna hozzá a gyerekek tartásához, a többit pedig én álljam a gyedből és csp-ből.
A bíróság eddig nem döntött a csökkentésről: volt 3 meghallgatás, de mivel apuka még nem tudta bebizonyítani, hogy tavaly óta ( =egy éve vállalta a havi 30e Ft-t gyerekenként) miért és milyen szinten romlott az anyagi helyzete, szeptemberben folytatódik az ügy bíróságon.
Ha jól tudom, míg nem születik bírói döntés, addig neki fizetnie kellene a meghatározott havi összeget.
De!
Az apuka az elmúlt 5 hónapokban (márc-júl) a 2 gyerek után összesen csak 40.000,- Ft-ot fizetett meg... + a saját cége nem tiltja a fizujából a gytdíjat.
Májustól nagyon cselesen magát 6 órás munkaviszonyban foglalkoztatja, bruttó 68e Ft-ért (=diplomás mérnök, 7-8 éves munkatapasztalattal).
Én jelenleg a 2 gyermekkel(5 és 1,5 évesek)a szüleimnél élek, és kvázi ő tartanak el bennünket.
Kérdésem: mivel még nincs határozat a gyt csökkentéséről, kérhetem-e ismét a végrehajtást, vagy jobb várni a köv. tárgyalásig?
apuka ugyan kérte, hogy legyek tekintettel a "rossz" anyagi helyzetére (120nm-es lakás, RAV4, stb.), de a gyermekeimet valamiből el kell tartanom. És az a 40e Ft, amit 5 hónap alatt adott, elég nevetséges összeg, mert az a kisebbik gyermek pelenkáira sem volt elég...

végrehajtó1 # 2011.07.20. 20:18

Én azért az ügyvédet beperelném.
Munkabér letíltás+bankszámla zárolás +ingatlan ingó végrehajtás.Lehet egyszerre és külön külön is.

kraxi80 # 2011.07.20. 17:37

Tisztelt végrehajtó1!
Eladtunk egy külterületi ingatlant egy külföldi állam polgárnak.Az adásvételi szerződést ügyvéddel kötöttük meg.Mint később kiderült a szerződést nem lehetett volna megkötni,mert az ingatlanhoz tartozik közel fél hektár szántóföld,az ingatlan egész alapterülete 5775 négyzetméter.Az ügyvéd a szerződés kötéskor semmit nem mondott arról,hogy a külföldiek hogyan szerezhetnek tulajdonjogot Magyarországon.A földhivatal elutasította a tulajdonjog bejegyzést hivatkozva arra,hogy külföldi állampolgár termőföld tulajdonjogát nem szerezheti meg.A vevő ügyvéd által beperelt az adásvétel jogszerűtlensége miatt.A bíróság hozott egy másodfokú elmarasztaló ítéletet velem szemben miszerint az adásvételi szerződést semmisnek nyilvánítja és a vételár visszafizetésére kötelez.Az adásvételi szerződés 4millióról szólt aminek nagy részében a lakás hitelemet fizettem ki.Arra lennék kíváncsi mivel ezt az összeget nem tudom egy összegben kifizetni és hitelt nem tudok felvenni ha végrehajtásra kerül az ügy mivel van rendszeres havi jövedelmem hogyan fog lezajlani a végrehajtás?Tisztelettel kraxi80

Giorgo84 # 2011.07.19. 09:59

Köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.07.18. 15:02

Közös költséget a tulajdonosnak kell viselnie.
Engedje be és jegyzőkönyveztesse hogy ott minden az Öné.
Feltörni senki sem fogja.Azt a betörő teszi.

ego.man # 2011.07.18. 14:43

Tisztelt végrehajtó!

Az alábbi problémával fordulnék Önhöz. Alig egy hónapja bérbe vettem egy lakást, bérbevételkor a tulajdonos egyetlen tartozásról értesített, amit akkor rendezett is a szolgáltató felé. A napokban azonban érkezett egy behajtói levél, valamint a közös képviselő is megkeresett, hogy közös költség tartozás miatt végrehajtói eljárást indított a tulajdonos ellen, akit sem a képviselő, sem én nem érek utol.

Érdekelne, hogy a végrehajtót köteles vagyok-e beengedni, mint bérlő, illetve ha nem tartózkodom a lakásban, feltörhetik-e a zárat ingóság lefoglalása érdekében?

Minden, ami a lakásban található, az én tulajdonom, nincs lehetőségem záros időn belül felmondani a szerződést és elköltözni, és nem szeretném, ha bármimet is elvinnék zálogba, fedezetként, csak mert a tulaj nem fizeti a számlákat.

Vagy közös költség tartozás esetén egész más az ügy lefolyása?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: ego.man

végrehajtó1 # 2011.07.18. 14:00

Giorgo84

Kezdő:máj.30
telj:jun30