Végrehajtási jogi fórum


panita79 # 2011.07.05. 20:41

Kedves Sándor!

Köszönöm szépen! Attól nem tartok, hogy exem velem pereskedne, inkább a banktól... Eddig nem kerestek meg, de mi lesz ha egyszer majd mégis: hivatkozhatok-e majd akkor elévülésre vagy ahogy sejtem: rajtam fogják behajtani és majd aztán pereskedhetek exemmel (tök feleslegesen, mert rendszeren kívüli: semmi nincs a nevén, nincs bejelentett lakhelye, feketén dolgozik stb.)?

Anita

kpit # 2011.07.05. 10:44

Tisztelt Segítők!
2004-ben gépkocsi hitel ügyben született ítélet alapján, 2005.augusztusban felperes ügyvédjével rendeztem, az akkori fennmaradó tartozásom ügyvédi iroda szerint 59000 ft maradt. 2010.dec 3-án minden előzetes értesítés nélkül, értesítést kaptam, hogy végrehajtási eljárást kezdeményeznek ellenem.Jelenleg a fizetésem 33%-ot le is tiltották.Az eredeti tartozás és annak kamatait akarják behajtani rajtam.
Lehetséges-e ez?Kérheti-e a bank az eredeti összeget, ha erről papírom van, hogy megfizettem? Mivel 5 éven belül semmilyen értesítést nem kaptam tartozásomról,az elévülés érvényesíthető-e?(Már kértem ezt az eljáró Bíróságtól.)
Mit tegyek,hogy ezt a végrehajtást legalább függesszék fel, amíg a tények napvilágra kerülnek.Köszönettel kpit

aancika # 2011.07.05. 06:45

Tisztelt Segítő!
Beperelt egy internetes cég, a pert megnyertem, és 30 000 ft kártérítést is megítélt a Bíróság.Az ítélet 2006.jún.9-én emelkedett jogerőre.A cég nem fizetett, így levélben megtaláltam nagy nehezen Őket,2007-08-9-én írtak egy levelet, hogy rendezni kívánják a tartozást, de hivatalosan igazoljam milyen alapon kérek tőlük késedelmi kamatot.Megválaszoltam,hogy az általánosan elfogadott késedelmi kamattal fizessék ki a tartozásukat.Azóta nem jelentkeztek. Abban kérem a segítséget, hogy hová és hogyan és mit kell benyújtanom ahhoz, hogy az immár több mint 5 éves tartozásukat kifizessék.A levelezésről megvannak még a visszaküldött tértivevények is.A cég még létezik ezzel a névvel, bár nem internet szolgáltatással foglalkozik. Köszönet előre is a segítségért! Ancika

diakhitel # 2011.07.04. 20:50

Kedves Hozzáértők!

Segitsen nekem valaki legyenszives. Diakhitel tartozas miatt folyik ellenem vegrehajtas. Szerintem a szerzodesem 2005 nyaran kellett felmondaniuk. Akkor kertem reszletfizetest amit megkaptam, de akkoriban nem tudtam fizetni. Most kaptam egy levelet a diakhiteltol, hogy a nyilvantartasuk szerint a felmondas 2006.02.01-en tortent. Gondolom azota vagyok apeh vegrehajtas alatt. 1 eve kaptam inkasszot. Azt szeretnem megtudni, hogy az 5,5 eves elevulesi ido mikor jar le? Es ha elevultem mi tortenik a maradek tartozassal? Ezt torlik, vagy csak nem lesz vegrehajthato? Mert a diakhitel szamon tart, de szerzodesem ugye mar nincs, es ez innentol mar ado tartozas szerintem.

Koszonom a segitseget

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.04. 19:54

De az ő követelése veled szemben elévült. Azzal meg nem kell törődnöd, hogy ő a bankkal hogy boldogul.

Valaki313 # 2011.07.04. 18:36

Üdv!
Következőekre szeretnék választ kapni. Ha lízingelünk egy házat ami természetesen a bank nevén van jól tudom hogy nem lehet rajta végrehajtani? Mivel részletet fizetni kell a lízingel kapcsolatos számláról (erre fizetjük a havi törlesztőt) lehet bármilyen formában is letiltani esetleg a befizetett havi törlesztőből?
Hozzá tud a végrehajtó nyúlni ehhez a számlához?
Végrehajtó hozzáfér az ELMÜ vagy más közüzemi szolgáltató adatbázisához?

bonya # 2011.07.04. 16:52

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget,tanácsot szeretnék kérni.
Egy magánszemély tartozik nekem egy kisebb összeggel,az összeg tartozását elismerte.
Sajnos a visszafizetésére mindig csak ígéretet kaptam,meg halogatást.
Amit tudok róla,hogy Magyarországon él,nincs hivatalos munkahelye talán csak a párja aktív kereső a családjában,és már egy csomó tartozása van mások felé is, a családi háza tele van hitellel amit szintén nem bír fizetni,de lehet hogy árverezés alatt van,az árverés csak tipp de a többi az biztos.
Gondolom én lennék a sokadik a sorban akinek tartozik.
Milyen úton,vagy milyen lehetőségem lenne a pénzem visszaszerzésére,vagy milyen irányba induljak el?
Esetleg mondjak le róla mivel én vagyok a sokadik sorban álló a pénzére?
Ebben kérném a segítségüket!
Tisztelettel: Bonya

panita79 # 2011.07.04. 16:19

Kedves Hozzáértők!

Válásomat követő vagyonmegosztáskor nem lett bele foglalva okiratba egy a házasságunk alatt felvett kocsihitel sorsa. (akkoriban nem gondoltam, hogy ebből baj lehet) Úgy egyeztünk meg, hogy exemé a kocsi és fizeti is, de sajnos nem így történt. A hitel az ő nevén volt (tudom, nem számít), egyelőre nem is kaptam fizetési értesítőt. A kérdésem az, hogy 2005 nyarán ha ő elköltözött (vagyonközösségünk ekkor megszűnt, erről van bírósági papír)és én azóta nem kaptam semmiféle fizetési felszólítást, akkor követelhető-e rajtam a tartozás? Valószínűleg el nem évülhetett: gondolom exem nevére biztosan küldhettek értesítőt...
Ilyenkor mennyi esélyem van arra, hogy mentesüljek a fizetési kötelezettség alól?

Minden választ előre is köszönök!

Anita

kovacsz # 2011.07.01. 18:59

Tapasztalatokat kérnék olyan jellegű ügyben, ahol az adós magyar állampolgár, de Cipruson él és ott hivatalosan dolgozik.
Tehát a kérdés elsősorban arra irányul, hogy mennyi lehet az Eu-s fizetési meghagyás átfutási ideje, későbbiekben az esetleges végrehajtás folyamata és költsége...

végrehajtó1 # 2011.07.01. 17:26

Lízing,kölcsön,hitel...teljesen mindegy,egy és ugyanazt jelenti.

nem egészen

De mivel a neveden van(forgalmiban te vagy a tulaj) csak a törzskönyv van a banknál ezért lefoglalható.

De még mindig nem értem,a végrehajtó nem viheti el az autót mert az papíron a banké és a törzskönyv is nála van míg nem fizetem ki a kölcsönt.
Törzskönyv nélkül nem lehet eladni autót,akkor ebből a végrehajtást kérő hogyan fog pénzt csinálni és rendezni a fennálló követelést.

Nem a banké hanem a tied.A törzsköny biztosítéknak van a banknál.Megkapod ha kifizetted a vételárat.
A vh kérő megkapja pénzét hiszen el lehet árverezni.

Próbáld a leírtakat meg érteni.

kkozsi # 2011.07.01. 17:21

Végrehajtó!
Eladni nem lehet, azt értem. És forgalomba helyezni? Ráadásul páromnak munkájához szüksége van autóra. Azt nem értem, hogy tényleg semmit nem tud csinálni az ember. Fizetem a törlesztőt, közben meg áll az udvaron??? Tényleg így működik ez???

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.01. 14:10

Te olyan hülye vagy, barátom, hogy azt se vetted észre, hogy abszolút pontos jogi választ kaptál. Más kérdés, hogy neked nem tetszik.

patrol # 2011.07.01. 11:20

végrehajtó!

Nos a végrehajtásnak köszönhetően kivonatják forgalomból,ettől függetlenül fizetnem kell a havi törlesztő részletet(igaz,hogy használni nem tudom)mert ha nem fizetem akkor visszaviszi a bank.
De még mindig nem értem,a végrehajtó nem viheti el az autót mert az papíron a banké és a törzskönyv is nála van míg nem fizetem ki a kölcsönt.
Törzskönyv nélkül nem lehet eladni autót,akkor ebből a végrehajtást kérő hogyan fog pénzt csinálni és rendezni a fennálló követelést.

patrol # 2011.07.01. 11:09

kbs!

Lízing,kölcsön,hitel...teljesen mindegy,egy és ugyanazt jelenti.
Nem okoskodást hanem tanácsot kérni jöttem!
A lényegen mit sem változtat minek nevezzük a kölcsönt!
Azt is írtam,hogy elvileg a bank tulajdona...csak tudod a forgalmiban az én nevem szerepel mint tulajdonos.
Egyébként most kaptam meg az értesítést,hogy kivonják a forgalomból.
15 napom van fellebbezni.
Kérlek ha tanáccsal nem tudsz támogatni akkor a megjegyzéseidet tartsd meg!
Köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.07.01. 10:46

kkozsi

Visszaadhatod, de nem veszi vissza.Mert le van foglalva.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.01. 10:46

De ez nem az. L.: "a nevemen van".

végrehajtó1 # 2011.07.01. 10:44

Lizingnél nem tudja lefoglalni.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.01. 09:14

Nem lízing az, hanem kölcsön. (Csak valamiért egyesek menőbbnek gondolják, ha lízingnek nevezik.)

patrol # 2011.07.01. 09:01

Sziasztok!

Hasonló a problémám mint kkozsi-nak.
Kérem segítsen aki tud!
A nevemen van egy lakóingatlan és egy lízinges autó.
A végrehajtó megkeresett és közöltem vele,hogy a lakásra terhelje tartozásom amit ő meg is tett.
De a végrehajtást kérő ebbe nem egyezett bele.
Így a lízinges autóra terhelték a tartozást,amit még 5 évig fizetnem kell.
Elvileg az autó a bank tulajdona mégis lefoglalhatják?
Főleg,hogy van a tulajdonomban ingatlan ami tehermentes.
Laknom van hol(szüleimnél) de az autó munkaeszköz és nagy szükségem van rá!

Köszönöm a válaszokat!

kkozsi # 2011.06.30. 19:09

Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Párom nem tudta fizetni lakáshitelét, próbálták elárverezni a házat, de nem sikerült. Végül a gépkocsiját vonta ki a végrehajtó a forgalomból. Kérdésem az lenne, hogy ez az autó hiteles (még 2015 júliusáig fizetni kell a törlesztőt), visszaadhatom-e az autót a banknak. Ugyanis így nem éri meg fenntartani az autót, azért fizesse a törlesztőrészletet, hogy ott álljon az udvarban? Valami módon nem lehet forgalombahelyeztetni?

végrehajtó1 # 2011.06.27. 14:05

tepsihapsi

Árverésen kívűl meg veheti becsértéken vagy ha a tartozás kevesebb mint a becsérték akkor azon az áron ha le van foglalva.írásban kell kérned.Mivel a vh kérő és az adós is beleegyezett ebbe nem kell várni.

végrehajtó1 # 2011.06.27. 13:54

Szilus

igen

Szilus # 2011.06.27. 12:17

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy ha ellenem idítanak végrehajtás, akkor feleségem ingó és ingóságait is belevonhatják a végrehajtásba?

Köszönettel

tepsihapsi # 2011.06.27. 09:23

Tisztelt Fórumozók!

A következő kérdésben kérném a segítségeteket:
Végrehajtási ügyem kapcsán múlt hét szerdán (június 22-én, 12:35-kor) beszolgáltattam személygépjárművemet (megjelentem, lefoglalták, telephelyre vitték). A dolog teljesen jogos. Megállapították az értékét, majd elmondták, hogy mi a teendő. A lényeg, hogy a 8 napnyi időt (asszem fellebezési idő a papírok alapján) meg kell várnunk, de mivel a végrehajtást kérő fél is beleegyezett, ezért a cég, aki alkalmaz engem (változó "munkahelyen"), megveszi az autót, nem kell kiírni az árverést. Az egyetlen pici bibi, hogy én pénteken már mennék el (autóval) 2 hétre külföldre vele egy konferenciára, pénteken már el is tudnánk hozni az autót (csütörtökön, azaz június 30-án letelik a 8 nap), csak pénteken a köztisztviselők ünnepe miatt a NAV-nál nem dolgoznak.
Kérhető-e ezekre az okokra hivatkozva, hogy még csütörtök délután megvegyük az autót? Mi ennek a menete? Kérvényt kell beadni? Személyesen lemenni? (mert én Pesten vagyok, ez meg vidéken van)
A végrehajtó a főnökéhez küldött, ő maga nem tudott (akart, szeretett volna) állást foglalni. Kíváncsi lennék a véleményteekre, mielőtt ezzel előhozakodom az illetőnél. Köszönöm a segítségetek előre is,
Péter

kicsinyuszi # 2011.06.27. 06:20

Tisztelt ObudaFan!

Az ingatlanon hitel volt, amit az előző tulaj nem fizetett (nem tudott), az halmozódott és a bank behajtóhoz küldte az ügyet/dolgot. Az új tulaj örökölte ezt az ingatlant. Viszont azóta minden rendezve lett és ezt ŐK is megerősítették. Most mégis még egy összeget "követelnek".