Végrehajtási jogi fórum


végrehajtó1 # 2011.06.25. 15:12

Igazatok van. Én úgy értettem hogy ezen a vh lapon már túl van a kérdező.

ObudaFan # 2011.06.25. 13:19

És van még egy külön szabály: végrehajtási kérelem a fizetési meghagyás jogerőre emelkedését követő 10 év után nem terjeszthető elő; e határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.25. 12:45

De a végrehajtási lapot a közjegyző állítja ki - ha a fizetési meghagyást is tőle kérték. Ha ez egy régebbi, még bíróság által kibocsátott meghagyás, akkor a bíróságtól kell kérni a végrehajtási lapot is.

végrehajtó1 # 2011.06.25. 12:13

5 év.Mivel jogerős ezért az végrehajtható.Nem közjegyző kell hanem végrehajtás.

John Filpo # 2011.06.25. 11:29

Üdvözletem!

Jogerős fizetési meghagyást mennyi idő alatt évül el?
Ha végrehajtást kérek,a közjegyzőhöz kell fordulni?

ObudaFan # 2011.06.24. 10:28

Végrehajtó? Mi köze volt az örökölt ingatlanhoz? Abból akart végrehajtani? Hagyatéki teher volt? Vagy micsoda? A kérdés értelmezhetetlen egyelőre.

kicsinyuszi # 2011.06.24. 10:11

Tisztelt Cím!

Ha egy végrehajtó irodánál az örökölt ingatlan után minden tartozás rendezve lett, és ezt ők is megerősítik, akkor mire hivatkozva követelhet utólag még az iroda pénzt?

Válaszukat köszönöm.

Tanácstalan86 # 2011.06.20. 08:17

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy most pontosan meddig is tart-tartott a monatórium. Mert több helyen is az volt olvasható, hogy az április közepei lejáratot meghosszabbították július 01-ig. És ha ez az időpont így helyes, akkor mit tehet az ember, ha időközben őt egy végrehajtó mégis kirakta a lakásából a monatórium lejárta előtt? Válaszát előre is köszönöm

redsea # 2011.06.19. 09:50

Van egy végrehajtás alatt álló ingatlan, amit árverésen meg kivánunk vásárolni.
A végrehajtó tehermentes, beköltözhetőként hirdette meg, de jelenleg (az árverés előtt 2 héttel) még lakott.
Ilyen esetben ugye a végrehajtó köteles gondoskodni arról, hogy a hirdetmény szerinti "beköltözhető" állapotba kerüljön a lakás?
Van erre valami határidő? Mi történik akkor, ha nem sikerül beköltözhetővé tennie?

juditka71 # 2011.06.11. 12:58

Tisztelt Végrehajtó! Kölcsönt vettünk fel a testvéreimmel a szülői házunk volt a fedezet mely 1/10 része az én örökségem.A Bank felmondta a szerződést. Árverezés alatt áll az ingatlan. A végrehajtó bejegyeztette a saját tulajdonomra is a végrehajtási jogot.A mi ingatlanunk 1/2 az enyém a másik fele a feleségemé kölcsönnel terhelt. A másodfokú bíróság szept. 30_ig felfüggesztette az eljárást. Ennek ellenére Ő mégis értesítette a Bankomat aki fel akarja mondani a szerződésünket, holott pontosan fizetünk.És még nálam is megjelent, hogy szétnéz a lakásban az ingóságaim után.Hogyan lehetséges ez?Nem a hitel felvételekor biztosítéknak adott házat kell először elárverezni?A végrehajtóra nem vonatkozik a jogerős felfüggesztés?Mit tehetek?Válaszát tisztelettel várom!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.08. 09:18

Én írásban kérném a végrehajtót, hogy terjessze ki a végrehajtást; és ha nem tesz eleget, akkor kifogást tennék a bíróságon.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.08. 09:18

Én írásban kérném a végrehajtót, hogy terjessze ki a végrehajtást; és ha nem tesz eleget, akkor kifogást tennék a bíróságon.

pocak00 # 2011.06.08. 08:23

Tisztelt Kbs!

Köszönöm, de ezt már megpróbáltam. Mármint közvetlenül szólni a végrehajtónak. Ő közölte velem írásban, hogy a vh záradék módosítását kell kérnem az illetékes közjegyzőtől.
Érdemben melyik szakasz tiltja meg a vh záradék vagy lap módosítását? Ez nagy segítség lenne, hogy eldönthessem, hogy fellebbezzünk-e a módosítást megtagadó végzés ellen, és mire hivatkozással.

brigitta67 # 2011.06.07. 21:23

Tisztelt Végrehajtó!
Voltférjem ingatlana túl van a második sikertelen árverésen. Végrehajtásijog van bejegyezve hitel felvétel miatt a bank részéről,gyerektartás miatt az én részemről, adótartozások miatt apeh részéről és egy magánszemély részéről nem tudom mi miatt.
Jelenleg a vh. kérőknek lehetőségük van átvenni az ingatlant.
Kérdésem az lenne, hogy amennyiben olyan vh. kérő jelentkezik be erre az átvételre akinek követelése meghaladja a becsérték 70%-át és így készpénzmozgás nem történik, a törvény szerint előre sorolt
gyerektartásbeli tartozás hogyan tud kerül kifizetésre kerülni?

Válaszát előre is hálásán köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.06.07. 16:28

Igazad van.a részvénykönyvben van.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.07. 12:53

A cégbíróság nem tartja nyilván egy nyílt részvénytársaság részvényeseit. Talán a zártét se.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.07. 12:51

Pocak, szerintem a közjegyzőnek érdemben igaza van, csak az indoklás rossz. Ő tényleg nem módosíthatja a záradékot - de nem is kell módosítani. Egyszerűn szólj a végrehajtónak, hogy meggondoltad magad, hajtson végre az adós bármely vagyonára, jövedelmére.

végrehajtó1 # 2011.06.07. 12:48

cégbíróságtól.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.07. 12:38

Magától a részvénytársaságtól. De ezt miért te kérdezed? Végrehajtó vagy, vagy adós, aki el akarja dugni a részvényeit?

Biker666 # 2011.06.07. 10:02

Tisztelt Fórumozók!

Olyan kérdésben fordulok Hozzátok/Önökhöz, hogy egy adott részvénytársaságban meglévő, adóst megillető törzsrészvények lefoglalására vonatkozóan, mi pontosan az eljárás menete, a végrehajtó honnan tudhatja meg pontosan, hogy hány darab, milyen összegű részvény van adós tulajdonában, dematerializált részvénynél mely szervhez van lehetőség megkeresést küldeni, illetőleg melyik az a szerv, amelyik meg tudja mondani,hogy adott részvényeket mely befektetési szolgáltató kezeli.

A válaszokat előre is köszönöm,

Biker666

pocak00 # 2011.06.07. 07:50

Tisztelt Végrehajtó!

Már korábban is kérdeztem, hogy lehetséges-e kibocsátott végrehajtási záradék módosítása.
A konkrét ügyben kölcsönadó csak az adós tulajdonában álló ingatlan vonatkozásában kérte a végrehajtási eljárás lefolytatását. A vh. záradék így került kibocsátásra. Majd az vh. kérő kérelemmel fordult az illetékes közjegyzőhöz a vh. záradék módosítása iránt, melyben kérte, hogy ugyanarra a követelésre, de az adós egyéb vagyontárgyaira (munkabér, ingók) is terjedjen ki a végrehajtás.
Most kapott kézhez - 2 hónap után! - egy végzést, melyben a közjegyző a végrehajtási záradék módosítása iránti kérelmet megtagadja.
Indoklásképpen a Vht. 9. és a Pp. 146 (1) §-ait hozza.
Álláspontom szerint konkrétan egyik szakasz sem erről rendelkezik, sőt szerintem nincs ilyen kogens tiltás a jogszabályokban.
Érdemes ezt megfellebbezni? Véleményetek szerint lehet módosítani a már kiadott vh. záradékot?
Előre is köszönöm válaszotokat.

ágika777 # 2011.06.06. 16:01

Tisztelt Végrehajtó!
Sürgősen segítségét szeretném kérni a következőkben:
1.) Anyósom fizetési meghagyást adott be (illeték: 5.000,- Ft) amely ellen a kötelezett nem mondott ellent a rendelkezésre álló határidőn belül, így az jogerőre emelkedett, de nem fizetett.
2.) Ezt követően végrehajtási eljárást kezdeményezett (illeték: 5.000,- Ft). A közjegyző átadta neki a "végrehajtó okirat nyomtatványt", hogy (mint laikus) töltse ki! Segítséggel (bírósági vh. irodában dolgozó személlyel)kitöltötte, majd visszavitte a közjegyzőnek. Kérte, hogy nézze át a nyomtatványt, melyre az volt a válasza, hogy: "Nem ér rá, dobja be a ládába".
Most kapott egy levelet a közjegyzőtől, hogy hibásan lett kitöltve a nyomtatvány, ezért újból fizessen 5.000,- Ft illetéket és adja be újból.

A kérdésem az lenne, hogy ez így a megfelelő eljárás? Mit lehet ilyenkor tenni? (Véleményem szerint a közjegyző feladata lett volna, hogy a végrehajtó okirat nyomtatványt átnézze, vagy segítsen kitölteni, ha már az illetéket a végrehajtást kérő lerótta.) Az illetéket ilyenkor újból meg kell fizetni, és ha újból nem ér rá a közjegyző? A közjegyzőt nem terheli ilyenkor semmilyen felelősség? Ha anyósom most eláll az egész végrehajtástól, akkor a vh-ra lerótt illetéket vissza lehet kérni (mert akkor más közjegyzőt keres)? Mit tanácsol, mit tegyen?

Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.06.05. 16:14

Ha tudod mi a hülyeség és mi nem akkor sok sikert hozzá.

nikexy # 2011.06.05. 11:44

Tisztelt VÉGREHAJTÓ1!

Köszönöm eddigi válaszát! Az ön válaszára adoot levelemet nyugodtan hagyja figyelmen kívül, mivel úgy gondolom, hogy ha valaki nincs tisztában a hatóságok jogkörével és ennek ellenére meggyőződéssel állítja a hülyeséget, akkor tanácsát érdemben figyelembe venni nem lehet! De azért köszönöm a próbálkozását!! Minden kedves bajban lévő em,bernek azt tanácsolom, hogy először próbáljon keresni saját maga az interneten keresztül megoldást, a törvényeket nézze át, időt vesz igénybe de pénzbe nem kerül! Majd amikor nagyjából tisztában van a lehetőségeivel kezdjen utána járni a dolgoknak, nagyon érdekes és hatásos megoldásokat lehet találni, ügyvédek nélkül is!!!!

nikexy # 2011.06.04. 19:29

Hogy értse a dolgot amikor elindította a jegyző a letiltást a férjem közcélúként dolgozott ennek a hivatalnak! Aztán visszament rendőrnek és a rendőri fizetését kezdték el tiltani! Na akkor kezdtem én el cirkuszolni főleg mikor kiderült hogy a rendőrség mint munkáltató nem is tudott a letiltásról mert hogy a jegyző a MÁKhoz küldte be a letiltást. Na most hogy világos legyen a MÁK úgy csinált mintha a munkáltató lenne, mivel a rendőrségnél úgy működik a kifizetés hogy először a fizetést elküldik a MÁK-nak aki levonja a járulékokat- ebben az esetben a fizetés 33% is amit elküldött a jegyzőnek és a maradékot utalta a férjemnek! Na hallott már valaki ilyet? Mert mikor ez kiderült a rendőrség is nézett egy nagyot és most ezt vizsgálják! ÉS állítólag ez nem bűn csak leleményesség!!!