Végrehajtási jogi fórum


nikexy # 2011.06.04. 19:22

Hát azon én már túl vagyok ogy sajnáltatom magam :-) igazából már nincs olyan hivatalos szerv ahol nem jártam és kértem vizsgálatot, ezért van az ügyészségen a dolog, ugyanis bármilyen hivatalos levelet küldtem neki, letiltás elleni óvás és kivizsgálást még csak nem is válaszolt rá, a MÁK-kal is leveleztem azok meg közölték hogy ők ebbe nem szólhatnak bele, a kormányhivatal közölte tájékoztatót tud kiadni nem hatásköre, így elmentem az ügyészségre most ügyészi óvás van a férjem fizetésén a jegyző meg folyamatosan küldi a letiltási rendelvényeket a munkáltatóhoz, aki mellesleg a rendőrség és ők is belső vizsgálatot indítottak. Az még csak oké hogy az én leveleimet nem veszi figyelembe a jegyző de a rendőrségnek sem ad semmilyen információt hogy mire költötte a pénzt és hogy milyen alapon tilt, a kormányhivatal tanácsnokát egyenesen a k anyjába küldte vissza egyedül az ügyészségnek küldi be az anyagot! És ha most azt mondja hogy ilyen nincs akkor Ön körülbelül a 20 -ik ember aki azt mondja hogy ilyet nem lehet csinálni! De lehet és senki nem csinál semmit az ügyészségen kívül!!!! Egyébként a vh kérő és a munkáltató ugyan az volt most már nem ezért mertem elkezdeni cirkuszolni!

Vagy államigazgatási jogkörben okozott kár miatt pereld be a őket- ezt a részt nem igazán értem, hogy mit jelent ebben az esetben!!!
Fizetési meghagyást kérnék az önkormányzat ellen- Na hogy kell ezt intézni?!!! nem is hallottam még olyat hogy én kérhetek fizetési meghagyást. Hová kell beadni? Mert ha a Jegyzőnek kell elküldeni az vicces lenne, mivel kb annyit tenne hogy bekosarazná a hivatali kukába a levelemet! Tök mindegy mennyire hivatalos ha nem valamelyik hivatalos szerven keresztül kell küldeni akkor tuti olyan mintha el sem küldtem volna!!!
Ha esetleg ennek a két lehetőségnek a folyamatát leírná hogy csináljam az sokat segítene, mivel ha valaki akkor én nem sajnáltatom magam, most annál a résznél tart az ügy hogy vizsgálják a jegyző összes letiltását és jó páran jelezték hogy kaptak levelet az ügyészségtől amiben közölték a hivatalnak vissza kell adnia a letiltott pénzüket!
Csak az a fura szitu állt fel hogy az én pénzemet nem biztos hogy visszakapom mert azt mondja az ügyészség hogy hiába volt jogtalan a letiltás és hiába évült el már letiltotta és ha létezett valamikor ez a tartozás akkor nem lehet visszakérni!
Viszont az ügyvédek meg azt mondják hogy ez visszajár!
Na most ki mond igazat és merre menjek tovább????

végrehajtó1 # 2011.06.04. 15:44

Nem a munkáltatóval kell izmozni.

A letiltás valódiságáért a vh kérő felel.Nem a munkáltató.
Vagy a munkáltató és a vh kérő ugyan az??

Nincs jelentősége hogy elévült-e vagy sem. Mert Ezt a fajta tartozást így nem lehet behajtani.Azaz ilyen alapon azt is megtehette volna a jegyző hogy kimegy hozzátok és elviszi a szekrénysort saját maga mondván tartoztok.. :)

Én e te helyedben fizetési meghagyást kérnék az önkormányzat ellen.Aztán ha ellentmond akkor ott lehet bizonyítani hogy igazad van.

Vagy államigazgatási jogkörben okozott kár miatt pereld be a őket.

Ha itt sajnáltatod magad:) akkor sosem lesz belőle pénzed, valamint a jegyző érzékelni fogja hogy talált egy balekot és vele majd később mindent meg tehet.(bocs a kifejezésért)

nikexy # 2011.06.04. 15:05

Üdvözlöm!

Jogtalannak minősítették mert lakbérhátralék és rezsi tartozást vont le a jegyző adók módjára. Elévült mivel 2002-ben volt és 2010-ben kezdte el levonni, előtte semmilyen felszólítást vagy elszámolást nem küldtek, hanem mikor bement a férjem közcélúként dolgozni az önkormányzathoz kaptunk egy letiltási rendelvényt és a fizetése 33%-át letiltotta a MÁK. Mivel a lakbér és a rezsi nem adó így bírósági végzés nélkül nem tilthatta volna le. Ezt megállapította a kormányhivatal és a főügyészség is. A vita abból van hogy vissza jár e hiszen elméletileg elévült a tartozás és mivel nem előzte meg semmilyen papír hogy elismeri a férjem vagy akár 8 év alatt egy felszólítás így az ügyvéd azt mondta jogalap nélküli gazdagodás főleg mivel mint munkáltató visszaélt a helyzetével. És ez valóban így volt hiszen azért nem cirkuszoltunk mert akkor kirugtak volna minket.

végrehajtó1 # 2011.06.04. 08:31

hodorro

Ne közeli hozzátartozónak adja el.
Mennyi idő?Nem tudható de sokszor évek is eltelnek.Főleg ha az adós ügyesen taktikázik...

végrehajtó1 # 2011.06.04. 08:29

Ha jogtalan akkor vissza kell adni.Ennek megitéléséhez az általad leirtak kevés.

nikexy # 2011.06.03. 19:28

Üdvözlöm!

Azt szeretném megtudni hogy ha egy jegyző elévült tartozást letiltással behajtott minden fajta felszólítás nélkül, ráadásul a behajtott összeg nem adó hanem lakbérhátralék ami bírósági hatáskör és van erről kormányhivatali állásfoglalás és ügyészségi vizsgálat is, hogy jogtalan volt- ez még folyamatban van, de már tájékoztattak róla hogy nem volt hatásköre hozzá, vissza kell e az önkormányzatnak fizetnie az összeget? Mert most ezen vacillál az ügyészség!
Egy ügyvéd szerint ez jogalap nélküli gazdagodás! Ha így van hogy nem tudja ezt az ügyészség?
Köszönöm a segítséget

hodorro # 2011.06.03. 11:06

Sziasztok!

Hasonló kérdés már sokszor szerepelt itt a fórumon, de nem találom a konkrét választ...
A háttér: testvérem hiteléhez nyugdíjas édesanyám a készfizető kezes, 2 másik kezessel együtt. Édesanyám 100%-os tulajdonosa egy ingatlannak. Most kapta az első fizetési felszólítást 120e Ft-ról. Lehetséges-e, hogy most megvegyem tőle a házat? És a másik kérdésem: kb. mennyi idő telik el a fizetési felszólítástól a végrehajtásig, ha a testvérem időközben nem fizet?
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!

végrehajtó1 # 2011.06.02. 12:00

Ha vh jog be van jegyezve akkor a végrehajtóval állapítsátok meg a becsértékét.)ennek az értékét nem a bank dönti el)

Ha ez a becsérték megfelelő akkor ezen az értéken meg veheti bárki, árverésen kivűl de árverési vétel hatályával.
Ha nem meg felelő, azaz sokaljátok akkor kérjétek az árverés kitűzését és akkor ha egy lcitáló lesz csak , megveheti a becsérték 50% áért is.

Szilke # 2011.06.02. 06:59

Tisztelt tanácsadók,

Egy örökölt kis vályogházban az egyik, egytizednyi tulajdonrésszel részesedő tulajdonostárs fülig el van adósodva, ezért a hitelező bank végrehajtási jogot jegyeztetett be a tulajdonrészére. Emellett a bank fel is becsültette az ingatlant – amelynek összértékét még az APEH/Illetékhivatal is csak 6 millióban határozta meg – úgy, hogy vagyonértékelő sose járt a házban és a többi tulajdonostársat erről a felértékelésről és annak eredményéről nem is értesítette. Az általuk bírósággal is elfogadtatott érték 10 millió forint, amelyről csak most szereztek tudomást.

Az ingatlan 90 %-át birtokló tulajdonostársak (akik között nagyon öreg, ennek a világnak a dolgait már nem nagyon értő emberek is vannak), el szeretnék adni a házat. Van is rá vevő, ő viszont csak a tényleges forgalmi értékét, 6 millió forintot hajlandó a házért fizetni. A bank ezzel szemben foggal-körömmel ragaszkodik az egytized vonatkozásában az általa megállapítttatott becsértékhez.

A vevő megvegye-e az ingatlant, van-e rá esélye, hogy reális áron meg tudja venni a banktól is a maradék egytizedet, és ha igen, mit kell tennie?

Köszönettel: Szilke

végrehajtó1 # 2011.05.13. 10:43

mindkét verzió lehetséges.

alkonya # 2011.05.13. 08:18

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg van egy tartozásom ami 306000 Ft-ról szól.
Van egy lakás aminek nem én vagyok az egyedüli tulajdonosa és az én részem kisebb mint a testvéremé.
Van bejelentett munkahelyem is.
Ma vettem készhez a MOKK fizetési meghagyását.
Mit tegyek? Elárverezhetik e a lakást így is???Vagy ráteszik a fitetésemre a kezüket és addig vonják ameddig el nem tünik a követelt összeg??
Segítségüket előre is köszönöm!

monalisa1 # 2011.05.12. 17:59

Javítva: ... a vh lap kiállításának dátumáról nem szerzel tudomást, mert csak utólag olvasod azt.

monalisa1 # 2011.05.12. 17:57

Kérdező, szerintem a végrehajtás érkező dátumától, mert a vh lap kiállításáról nem szerzel tudomást.

Attila7016 # 2011.05.12. 15:04

Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.05.12. 12:41
  • nem .A vh krő felel(az önkormányzat) ezért
  • igen
  • nem(vagy ha kifizetted akkor az önkormányzat fog feléd helyt állni)
  • nem csak perben.Vh kifogást nyújts be.Illetve keresd fel az önkormányzatot és kérd le az adófolyoszámlát ezen rajta vannak az esedékességek.

Ha tényleg elévült kérd az elévülés miatti törlést valamint a vh visszavonását.
Ha neked van igazad és kár ért akkor ezt követelheted a vh kérőtől.

Attila7016 # 2011.05.11. 10:47

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni!
2009-ben az önkormányzattól kaptam egy súlyadó megfizetéséről levelet 14.400Ft, 2002 óta semmilyen autó nincs a nevemen, ezért nem foglalkoztam vele ( elévült).
2011-ben Z. Ákos önk. bír. vh. (elképesztő dolgokat lehet róla olvasni más fórumokon) inkasszózta az üres bankszámlámat 50e Ft-al, semmi más tulajdonom nincs nincs.

Kérdés:

  • A bvh.-nak tudnia kell a követelés jogszerűségéről?
  • A bvh.-nak kötelessége tudatni az adóssal az adóság okát?
  • Ha a követelés jogtalan, a bvh. költségeit akkor is meg kell fizetni?
  • Csak per útján kaphatok jogorvoslatot?

Köszönettel:
SA

Kérdező # 2011.05.10. 13:55

Üdv !

A végrehajtás esetleges elévülése melyik dátumtól indul ?
A VH lap kiállítási dátumától vagy a végrahajtó érkeztető dátumától ?
Köszönöm !


Kérdező

monalisa1 # 2011.05.09. 16:06

A végrehajtó nem lépheti túl az itéleti rendelkezést.

Meg kell próbálni, hogy a bíróság utólag a teljes vagyonra terjessze ki az adós fizetési kötelezését.

Külön: ha ma már nincs is közös vagyon, de az abból "kivett" vagyoni értéket vélhetően csak nem tapsolta el?!

monaLuis
laikus hozzászóló

petike1 (törölt felhasználó) # 2011.05.09. 14:37

Tisztelt Végrehajto!

Ha az ítélet az adós fizetési kötelezettségét a közös vagyonból reá eső rész erejéig határozza meg, de közös vagyon már nincs, továbbá a kiállított vh. lapon az szerepel, hogy az adós teljes vagyonából vonható a tartozás akkor mi a teendő? Az ítéletben csak a közös vagyon reá eső rész erejéig állapították meg a fizetési kötelezettséget.

Rosszul lett kitöltve a vh. lap? Ha igen, akkor a végrehajtó irodán hogyhoyg nem vették ezt észre??

Köszönettel:

P.

manocs.ka # 2011.05.05. 04:30

Egyáltalán nekem kell igazolnom, hogy én fizettem, vagy az adósnak kell igazolnia, hogy fizette a részét?

manocs.ka # 2011.05.05. 04:28

Tisztelt Fórumozók!
Volt férjemmel az életközösségünk 2007 novemberében megszűnt. A tulajdonközösség nem került megszüntetésre, peren kívül kívántunk megegyezni, bár ez azóta se jött létre. A közös tulajdonú ingatlanon jelzálogkölcsön van, ami szintén közös, de egyedül fizetem. Szeretném végre a befizetett törlesztő részletek felét megkapni a hozzá tartozó életbiztosítás díj felével együtt, azaz behajtanám az adóson, exférjemen. Mivel önszántából fizetni nem akar, bíróság segítségét kérem. A hitel törlesztése saját folyószámlámról történt átutalással, a számla nem közös, egyedüli tulajdonos vagyok. Az a kérdésem, milyen papírokkal tudnám igazolni, hogy én fizettem a részleteket, ha a folyószámla kivonatok közül a 2007-2008-2009-sek már nincsenek meg. Másolatokat kérhetnék a banktól, de az egy vagyonba kerül, darabja 710.- Ft, és ez kb 30 hónap lenne.
1.Milyen igazolást fogadna el a bíróság?
2.Kérhetek-e kamatot a törlesztő a követelésemre?
3.Nekem kell a kamatot kiszámolni?
A választ előre is köszönöm!
manocs.ka

pocak00 # 2011.04.28. 06:38

Tisztelt Fórumozók, tisztelt szakértők!

Kérdésem, hogy végrehajtási záradék/lap utólag módosítható-e.
Konkrétan egy kibocsátott (bíróság, v. közjegyző által) okiratban a végrehajtás kérő a végrehajtást pl. csak az adós tulajdonában lévő ingatlanra kérte lefolytatni. Elindul a vh. eljárás, azonban ezt szeretné kiterjeszteni az adós egyéb vagyontárgyaira is. Lehetséges-e ez, és hogyan kell ezt tenni? Módosítás, esetleg kiegészítés iránti kérelmet kell előterjeszteni a bíróságnál, avagy a a közjegyzőnél?
Ha nem lehet, akkor ezt mi tiltja meg? Sajnos semmire nem találtam jogszabályt.
Köszönöm a segítséget.

panita79 # 2011.04.27. 09:56

Tisztelt Fórumozók!

A volt férjem 2003-ban vásárolt egy kocsit, amit 2005 augusztusában visszavett a bank (nem voltam se kezes, se adóstárs, bár tudom ez nem sokat számít). A lezáráskori költségeket aztán a bank próbálta rajta behajtani, de nem járt sikerrel. 2005 májusa óta az életközösségünk megszakadt, 2006. 02.01-én váltunk. Ha eddig én nem kaptam fizetési meghagyást számíthatok-e arra, hogy még x év múlva engem is elővesznek emiatt? A vagyonmegosztáskor e hitel sorsa nem lett rendezve.
Van remény arra, hogy mentesüljek a fizetési kötelezettség alól?

Köszönettel,

Anita

kovacsz # 2011.04.24. 14:10

Természetesen.

narmia # 2011.04.24. 13:59

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a végrehajtó cégek mennyire használhatják fel a személyes adataimat megkeresés céljából!Tehát mondjuk egy egyszerű telefonos ügyintéző megkereshet-e egy közösségi oldalon a személyes adataimat felhasználva.