Végrehajtási jogi fórum


nandy # 2011.04.03. 20:03

Igen, foglalásról kapott jegyzőkönyvet.
Azt nem tudom, hogy a vevő átíratta-e már az autót, de ha nem, és előbb jegyzik be a foglalást, az nagyon ciki lesz...

sequaestor # 2011.04.03. 17:27

nandy...kérdés az, hogy az okmányiroda bejegyezte-e e a foglalást...mivel azt írtad, hogy a végrehajtótól kapott levelet, feltételezem ez még csak a foglalásról szóló értesítés. Ha ügyfeletek vevője intézkedett a gépjármű átírása felől, csak a foglalás, illetve a tulajdonjog bejegyzés kerülte egymást, hátradőlhetsz, az okmányiroda elutasítja a foglalás bejegyzését. Ha ügyfeletek vevője "kényelmes" volt, az adás-vételt követő 15 napon belül nem intézkedett az átírás felől, ergo foglalás bejegyzésre került a gépjármű-nyilvántartásba, még mindig lehet - 8 napon belül, halasztó hatályú - igénypert indítani. Sztem.

nandy # 2011.04.03. 13:23

??

nandy # 2011.04.03. 10:15

?

nandy # 2011.04.02. 18:53

Sziasztok, arra lennék kíváncsi, hogy mi a helyzet akkor, ha...
... egy ügyfelünk, aki egyéni vállalkozó, szerdán eladta a (vállalkozásba be nem vitt) autóják, hónapok óta hirdette az interneten, független félnek adta el (ld. vadidegen), és erre pénteken kap a NAV-os végrehajtótól egy levelet, hogy az lefoglalja az autót, adja oda neki a törzskönyvet.

Vegyük vissza a vásárlótól az autót, vagy mutassuk be az adásvételi szerződést?

octia # 2011.04.02. 17:04

köszönöm válaszát nem tudom mi lesz velünk már minden rosszra gondoltam de nme lehet a kislányom miatt se akkor ebbe ahonapba 18án kiraknak minket már 2 honapja megjött a levél erröl tanácstalanok vagyunk:-((

végrehajtó1 # 2011.04.02. 16:47

nem vonatkozik:(

octia # 2011.04.02. 16:41

ónapot kivánok!P. Bernadett vagyok sajnos nagyon szomorú a helyzetük nekünk is,kilakoltatás elött állunk mi is!Nagyon félünk,leírom röviden mi a történetünk és ,hogy mi lenne a kérdésem.Szóval 2006-ban vettünk fel hitelt az akkor még tulajdonunkban álló panel lakásra amit felmondtak 2008 januárjában és érvényesítették a zálog jogot,aztán 2008 februárjában felhivott minket egy nő aki segitséget kinált nekünk hogy segíttenek egy másik férfivel valahogy behitelezni a lakást aztán pár hónap múlva jelentkeztek a férfivel kb juniusban és közölték megvették a lakást kb 5,5 millioért de nekünk csak 8,5 millioért adják vissza de mi nem tudunk fel venni hitelt hisz nincs annyi jövedelmünk 5en lakuk a lakásba ki tudja meddig beteg édesanyám aki 62 éves én 24éves gyeden vagyok a kislányom aki 19 hónapos és a növérem meg az ö 2,5 éves kislánya!Mondanom se kell őket ez nem érdekli azt mondják oldjuk meg de higgyék el nincs hova mennünk csak a kilátástalanság se félre tett pénzünk semmink sincs!Szóval 2009ben bepereltek minket a lakás új tulajdonosa hogy rakjanak ki minket innen erre mi fellebeztünk és eddig húzódott mert kaptunk már 6 havi haladékot is a bíróságtól de nincs tovább és nem tudjuk mi lesz velünk!Az lenne a kérdésem,hogy ránk is vonatkozik-e a moratórium meghosszabittá­sa???Mert mindenfélét hallottunk kérném mielöbbi válaszát!köszönöm Üdvözlettel:P.Bernadett és családja
Ja és ez a lakás csak is édesanyám tulajdona volt 2008 elsö feléig!

végrehajtó1 # 2011.03.31. 08:54

K.Móni

Bejegyezheti és még a kölcsönt is fel fogják mondani ez miatt.
Írásban kérjen részletet a végrehajtótól.

nandy # 2011.03.31. 08:22

Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval, és kezdj el fizetni.

K.Móni # 2011.03.31. 08:05

Tisztelt Végrehajtó! A napokban kaptam a földhivataltól egy -egyszerüsitett határozatot, melyben elidegenitési és terhelési tilalom (2008.05.21én bejegyezve,még van 2év.-vásárlás volt)mellett,123.000 ft végrehajtási jogot jegyeztek be.Kérdésem az lenne,h ezek ellenére h van még 2év elidegenitési til.bejegyezhettek-e más tartozást a házra?ill.tudok-e ellene tenni valamit ,h lekerüljön.Ha esetleg felvenném a kapcsolatot a lapon feltüntetetett végrehatóval még van-e rá esély h részletekben kifizessem?Válaszát elöre is nagyon szépen köszönöm!Móni.

végrehajtó1 # 2011.03.31. 07:35

Lehetséges.

wladimir # 2011.03.30. 18:57

Üdvözletem.
Az létezik,hogy az OTP Factoring,egy ügyvédi irodán keresztül,rendezteti a tartozásomat?

zolltomi # 2011.03.30. 17:59

Ha adsz egy telefonszámot, szívesen felhívlak és elmesélem a töténetemet, ami nagyon hasonlít a tiedhez!

zolltomi # 2011.03.30. 17:57

Elég csak az OTP faktoringnak irnod, a MOKK nem foglalkozna veled! Viszont, ha eredménnyel jársz, akkor a 15 naptól függetlenül fogsz kapni még időt ( lehet, hogy egy hónapot is ), hogy rendezd azt a tartozást amit ők ajánlanak neked méltányosságból! Ilyenkor Ők valószínű megoldják valahogy a végrehajtókkal és csak akkor folytatódik ha nem teljesíted a fizetést. Hidd el van realítása, én is így jártam! Már a MOKK levelét követően kezdtem kapkodni és meg is lepődtem, hogy sikerrel jártam de ez MEGTÖRTÉNT! :-)

H.Vali # 2011.03.29. 20:09

zolltomi: Ahogy tanácsoltad tegnap este 20:30 kor írtak szerint „Figyelj! Az OTP faktoring-al még most is meg tudsz egyezni, lehet is velük!!! Ugyan ezt a történetet leírva kérj tőlük méltányosságot és biztos, hogy nem az egész összeget kell kifizetned! Még az is elképzelhető, hogy megelégednek a 100 eft-os alaptartozással + a MOKK végrehajtási eljárás költségével… Vedd fel velük a kapcsolatot és próbálkozz! Ilyenkor még ha rövid határidőn belül egy összegben fizetsz, van esély! Arra mérget vehetsz, hogy beleegyeznek max a 380-ezres tartozásod kifizetésébe és tutira nem kell befizetned majnem egy millát!”" ,
szóval megírva a történetem méltányosságot kértem a kamatok elengedésére,mérséklésére, és természetesen ahogy most tanácsolod, azt is bele foglaltam, hogy a követelés+egyéb díjakat (ügyvédi,MOKK, eljárási) együttes összegéből egy összegben 100 ezer forintot 2011. április 20-ig megtudok fizetni, a fennmaradó tartozást pedig maximum 24 hónap alatt részletekben ki tudom fizetni, havonta 12-15.000 Ft-al. Remélem jól fogalmaztam így?
Egy bökkenő van. Nekem ugye a tartozás megfizetéséről a levél és a 15 nap határidős csekket nem közvetlenül a faktoring küldte, hanem az őt képviselő ügyvédi iroda, én pedig ma a levelet csak a faktoringnak küldtem el ide : „OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt.
1066 Budapest, Mozsár u. 8.
” ajánlottan. El kellett volna küldenem az ügyvédi irodának is? Ha igen akkor még reggel gyorsan fel tudom nekik is adni ajánlottan és sürgősségivel ugye? Én úgy gondolom mivel a tartozásra a fizetési meghagyást ez az ügyvédi iroda kéri, ide is el kellene küldeni a levelem, csak nem voltam benne biztos merjem-e elküldeni, ezért próbáltam erre még ma rákérdezni mielőtt a postára mentem. Végül nem adtam fel csak a faktoringnak mivel nem voltam biztos benne mit tegyek.

Közben ma este találtam valami jót is végre a faktoringról: http://feherkemeny.com/…gitseg-keres

Sajnos esetemben is az történt, hogy magától az OTP Faktoring-tól semmilyen levelet, értesítést, felszólítást nem kaptam, csak valamikor azt is kb. 5 éve OTP banktól, hogy felmondták a C hitel szerződést..és most januárban a MOKK levele tényleg hideg zuhanyként jött, két-három nap kellett míg rájöttem, ez a 10 évvel ezelőtti OTP C hitel..és mint korábban írtam is, először sokalltam, hogy 100 ezer forintból hogy lett 380 ezres tartozás, aztán ahogy végig gondoltam arra jutottam, végül is eltelt 10 év, így a kamatokkal együtt lett biztosan annyi, így végül ezért is nem éltem ellentmondással sem, csak amikor most az ügyvédi irodától megjött a fizetési meghagyás a majdnem egymillió forintról, hát ezt már aztán végképp nem tudtam hová tenni. Ez van sajnos, pórul jártam de rendesen. Pedig amikortól kezdve bejött, hogy a fizetés számlára menjen (van már 17 éve) én akkor az OTP bankot választottam és ma is ugyanez a számlám van meg, ide megy a fizetésem, a családi pótlék, sőt még a Magánnyugdíjpénztáram is OTP volt 13 évig (amit sajnos nemrég "lenyúlt" az állam), úgy hogy nagyot csalódtam a bankomban. Jó volna, ha sikerülne megegyezni velük és talán a bizalmam is visszatérne feléjük...de még az a pár szál nem ősz hajam is beleőszül ami még van a következő pár nap várakozásba,míg válaszolnak, az biztos.
Mindenképp megírom mi volt, és köszönök mindent! Abban még megerősíthetnél, hogy szerinted reggel adjam fel az ügyvédnek is a levelet vagy oda nem kell?

wladimir # 2011.03.29. 19:41

Köszönöm a választ.
A fent említettek fényében,én aszt hiszem nincstelen hontalannak állok:)Azt nyittassa fel.

végrehajtó1 # 2011.03.29. 19:12

wladimir

Mondjuk feltörheti a barátnőm pecóját mindenféle következmények nélkül?

a lakatos nyitja fel.nem töri..
következménye számodra van.De elötte meg idéz a helyszinre, nem csak ugy vaktában nyitogatja a lakásokat:)

És mit csinál a kutyákkal?lelövi?
sintér segitségét veszi igénybe

mi a különbség a végrehajtó és a behajtó között?.

Behajtó bárki lehet, te is.Kinevezed magad.(jogod semmire nincs)Végrehajtó nem mindenki lehet.(különböző jogosítványai vannak ,lásd elöbb írtak..

wladimir # 2011.03.29. 18:53

Köszönöm az előző választ,bár kicsit felháborított.
Azt szeretném még kérdezni,hogy mi a különbség a végrehajtó és a behajtó között?.
köszönöm.

wladimir # 2011.03.29. 18:47

Pazs

"a végrehajtó egyik fontos jogosultsága, hogy megfelelő eljárás során (hatósági tanúk) bizony feltörheti a lakást, aztán megfelelően lezárja, a kulcsot meg elviszi a közeli rendőrörsre."
Ez akkor is él,ha a lakcímem csak ideiglenes?
Mondjuk feltörheti a barátnőm pecóját mindenféle következmények nélkül?
És mit csinál a kutyákkal?lelövi?
Ez nevetséges.
Akkor ennyi erővel bárhova bemehet!Több hatalma van mint a rendőrnek?!
Mondjuk,ha rajtakapja a barátnőm anyja,azzal mit csinál,leüti?
EZ VICC!?

zolltomi # 2011.03.29. 16:41

Nem tudom mennyi van még a 15 napból, de mindenképpen írj nekik ajánlottan, sürgösségivel és feltétlenül állj elő nekik konkrétumokkal ( mikorra, mennyit tudnál gyorsan egy összegben fizetni ) és add meg a telefonszámodat is. Nagyon gyorsan válaszolnak, ha pozitiv a hozzáálásuk! Szinte két-három napon belül! Esélyed szerintem van!!! Miután elküldted a levelet az ügyintéződnek, két nap múlva hívd fel és érdeklődj! Maj ird meg mire jutottál!

pazs # 2011.03.29. 15:32

Wladimir, a végrehajtó egyik fontos jogosultsága, hogy megfelelő eljárás során (hatósági tanúk) bizony feltörheti a lakást, aztán megfelelően lezárja, a kulcsot meg elviszi a közeli rendőrörsre.
A jövedelme azért érdekes, mert különben nem életszerű, hogy vagyontárgyai vannak (persze kaphatta ajándékba is, de a végrehajtók sem hülyék).
Fontos, hogy mindez a behajtóra nem vonatkozik!

wladimir # 2011.03.29. 15:24

Tiszelt végrehajtó1

Arra a kérdésemre,hogy:
"nélkülem bemehet e az ingatlanba?"
Azt válaszolta,hogy igen.
De azért be nem törhet ugye?Valakinek be kell engednie.?!
Egy előző kérdésemre így válaszolt:
„elég ha a helyszini eljárás során a foglalásijegyzőkönyv­ben nyilatkozik arról hogy az ingóságok az ő tulajdonát képezik.(azért jövedelme van ugye?)“
Miért lényeges a barátnőm jövedelme?
Köszönöm.

H.Vali # 2011.03.29. 10:42

zolltomi: Nagyon szépen köszönöm a tanácsod, biztatásoddal nagy "lökést" adtál abban nekem, hogy legalább még a reményem ne vesszen el végleg.Péntek óta amióta megkaptam a 15 nap határidős fizetési meghagyási befizetésről az ügyvédi levelet, ma reggel volt az első olyan percem, amikor össze tudtam szedni a napok óta darabjaira hullott idegrendszeremet.Nekem az első gondolatom tényleg az volt, hogy maga az OTP Bank elnök vezérigazgatójának címezve írok és kérek valamilyen segítséget.Igaz, hogy a követést kérő már az OTP Faktoring, az is megfordult a fejemben, hogy talán nekik is jó lenne írni, csak közben én csupa rémisztő dolgokat olvastam mindenfelé róluk, amikor rákerestem az otp faktoring-ra, szó szerint megijedtem tőlük, de most hogy te ilyen lelkesen tudtad ajánlani nekem, írjak nekik nyugodtan, úgy döntöttem, akkor ide írok. Neked van esetleg róluk valahonnan pozitív tapasztalatod, vagy tudsz olyan precedensről, hogy lehet velük egyezkedni? A levelet megírtam, délután adom is postára. Az ügyvédi irodának is küldjem el esetleg másolatban a faktoringnak írt kérelmemet, hogy tudjanak róla? Mivel a befizetés 15 nap határidős, s ha nem sikerülne a faktoringgal az egyezkedés, vagy nem érkezne a határidő leteltéig tőlük válasz - erre az esetre tudjak mit felmutatni az ügyvédi irodának, mielőtt a 15 nap letelte után a végrehajtás felől intézkednének - szóval nem tudom mit tegyek, adjam fel másolatban ide is a faktoringnak írt levelem?
zolltomi, bárcsak igazad volna és jók volnának a megérzéseid a faktoringgal való egyezkedés terén, és tényleg méltányolnák a kérelmemet. Az életünk múlik ezen. Egyetlen jóindulatú emberen, aki most épp ott ül valahol a túl oldalon, aki hamarosan olvassa a levelem. Reszketve várom mi lesz, hogy reagálnak majd, egyáltalán reagálnak-e.

végrehajtó1: Neked is köszönöm a válaszodat. Úgy tűnik sajnos te velem hasonlóan nem vagy egyáltalán "derűlátó". De azért köszönöm, hogy reagáltál. Úgy érzem, te egyébként tényleg végrehajtó vagy, jó a megérzésem? De legalábbis neked biztos tapasztalataid vannak végrehajtás terén. Írod, hogy ezt is a fizetésemből fogják majd. Bárcsak igazad volna! Mert ha így lenne, és tételezzük fel (de ne adja a jó'Isten) és a faktoringgal mégsem sikerül semmiben egyezkedni, és maradna a tetemes kamatokkal a tartozás - ezt az eshetőséget is számba véve, még ebből is jobban sokkal jobban jöhetne ki fatoring is, nem csak én, hiszen csak a végére érne az a letiltás is, és faktoringnak ki volna fizetve követelése, és a gyerekeim sem válnának velem együtt hajléktalanná. Nem ismerem vajon egy bírósági végrehajtó milyen ember, biztosan más és más mindenki, köztük is biztosan van aki látván egy helyzetet, tudván azt emberi sorsok is múlnak egy döntésén, ha legvégső esetben - jó'Isten mentsen meg tőle - de végrehajtón múlna minden és látná, hogy én igenis rendezni akarom a tartozásom, magam ajánlanám fel, hogy tiltsa a fizetésemből, akkor vajon elfogadná ezt az egyezséget? Bárcsak belelátnék a végrehajtók világába, vajon esetemben mit tenne, bele menne a fizetésből tiltásba, igaz tudván azt, hogy így kicsit később de kiegyenlítésre kerül a végrehajtandó tartozás, vagy foglalna egy ingatlant aminek tulajdoni része csak fele az adósé, de egyébként a teljes ingatlanon több maga a banki és állami jelzálogjog szerinti tartozás mint amennyiért az ingatlan értékesíthető, így esély sincs a végrehajtandó tartozás befolyására, és még közben emberek sorsa dől romba. Nem csak azé aki adós, hanem ártatlanoké is, pedig ő fizetett volna, nem akart kibújni alóla - vajon mi a gyakorlat hasonló estekben. Amikor a diákhitelemet adták át az APEH-nak végrehajtásra, akkor tőlük jobban rettegtem mint bárkitől életemben - mivel róluk csak is rosszat hallani, főleg ha behajtásról van szó - hála én bennük nagyon kellemeset csalódtam - emberek voltak mint én, és ember módjára beszéltek, viselkedtek velem, és empatikusan döntöttek a behajtásomat illetően is - nem foglaltak semmit, igaz nem is volt mit, autóm nem volt soha -és nem is lesz, szóval ingóságokról csak jegyzőkönyvet vettek fel, amikor pedig elmondtam, hogy ez kis lakás amit látnak, tulajdonképpen egy "devizahiteles banki lakás", ami egyszer talán 35 év múlva majd a gyereké lesz, ha kifizette - de mindezek ellenére a mi kis otthonunk és minden erőnkkel fizetjük hogy az is maradjon - egyszóval le kalappal az APEH végrehajtói előtt - természetesen azt egyből tudatták, a tények ismeretében és jegyzőkönyv felvétele után, hogy a tartozás mindenképpen végrehajtásra kerül, azt a fizetésemre fogják terhelni, és még ők sajnálkoztak, és velem együtt nem értettek egyet annak a 200 ezer forintos diákhitelnek a "végösszegével" sem, ugyanis abból is 1 millió-egyszáz ezer forint behajtandó tartozás lett..hogy hogyan én sem értem a mai napig sem, ők sem értették, csak annyit mondtak sajnálkozva, sajnos sok hasonló esetben találkoztak már ilyennel. APEH "behajtás" - a hidegrázás kapja el aki csak meghallja, pedig emberségesek voltak és lehető leges legméltányosabban jártak el, a munkájukat is elvégezték, és közben egy év múlva már nem leszek az "APEH adósa". Jó volna ha a bírósági végrehajtók is ilyen emberek volnának. Biztosan vannak is.

végrehajtó1 # 2011.03.29. 06:35

Nélkülem bemehet az ingatlanba?

igen