Végrehajtási jogi fórum


KDITKE # 2010.07.29. 19:02

Tisztelt végrehajtó1 nagyon szépen köszönöm a gyors választ, megnyugtatott !!

Még egy buta kérdés: 5 éve házasodtunk össze a férjemmel akkor készíttettük a szerződést, abba nem lehet belekötni, hogy azóta hátha vett a férjem valamit ?
Mármint a végrehajtó nem köthet bele ????
(a szerződésben az áll, hogy bútorozott családiház az én tulajdonom plussz az autóm)

végrehajtó1 # 2010.07.29. 12:12

Ilyenkor ha kijön a vh. akkor is végrehajt a lakásban levő ingóságokat, mert ide van bejelentve vagy csak az autóját ????

Hogyan védhetem meg a saját tulajdonomat vh alól ????
Kimehet mert ott lakik de elé kell tenni a h.szerződést.Így aggódalomra semmi oka nincs.Csak az adós vagyonát vonhatja vh alá.

KDITKE # 2010.07.28. 19:21

Segítséget szeretnék kérni !!!!

Férjem önhibáján kívül (GYED ideje alatt TB adminisztrációs hiba kapcsán) nem fizetett gyerektartást(levonós), bírósági végrehajtás alá került, mi befizettük utólag egy összegben a tartásdíjat, jelenleg a megszüntető eljárás folyik, de nagyon megijedtem a végrehajtástól, mivel házassági szerződásünk van a férjemmel, hogy neki semmi féle tulajdona nincs sem a házban, mint ingatlanban, sem ingósága nincs.Csak egy autója az p nevén.
Ilyenkor ha kijön a vh. akkor is végrehajt a lakásban levő ingóságokat, mert ide van bejelentve vagy csak az autóját ????

Hogyan védhetem meg a saját tulajdonomat vh alól ????
Köszönöm előre is a segítséget !!!!!!

rendy # 2010.07.08. 06:12

nandy, köszönöm a választ, most már csak az a kérdésem, hogy vhol azt olvastam, hogy a végrehajtónak újra kell kalkulálnia a bérét, jutalékát, a megegyezésnek megfelelő, befizetett összegnek megfelelően, ugye a jutalék az 5M forintig 10%, tehát azért nem mindegy, hogy 1,4 millió vagy 860.000 forint 10%-át vesszük
ez mennyire igaz így

üdv

endre

nandy # 2010.07.07. 16:15

rendy:

Mivel már a végrehajtónál van az ügy, így mindent ki kell fizetned akkor is, ha a vh. kérővel másképp állapodsz meg.

lehet egyezkedni a végrehajtóval, hátha enged valamit, de nem köteles!

Ha te a vh. kérőnek teljesítesz, akkor ő is egyetemlegesen felel a vh. költségek megtérítéséért! Meg sem lehet addig szüntetni a vh. eljárást, amíg nincs kifizetve a végrehajtó díja.

rendy # 2010.07.07. 14:53

Kedves Végrehajtó, segítségét szeretném kérni egy kérdésben:

Tanulmányi szerződéses per, elvesztettem...
Kaptam egy Felhívást a lakcím szerinti önálló bírósági végrehajtótól, hogy x napon belül a számlájára fizessem meg a következő költségeket :
tőke: 868000
kamat:530000
készkiadás:21000
ált. költségáltalány:14000
egyéb költség : 8700
munkadíj : 39000
m.díj DSZ 10/11 szerint: 4000
költségáltalány : 21000
jutalék : 141000

A kérdésem az lenne, hogy ha én megállapodtam a végrehajtást kérővel, hogy a tőkét egy összegben megfizetem, akkor ők eltekintenek a kamattól, valamint amikor megegyezzünk, akkor ők kérik a végrehajtás felfüggesztését és amikor befizettem a 868000ft-ot akkor kérik a végrehajtás megszüntetését, mi az amit mindenképpen ki kell fizetnem a végrehajtónak munkadíjként abban az esetben ha eddig csak egy felhívás kézbesítése történt meg és nem érezném teljesen korrektnek a teljes munkadíjat illetve jutalékot megfizetni, persze lehet a törvény mást mond.....lehet-e egyezkedni a végrehajtóval a munkadíjáról abban az esetben ha mi a végrehajtást kérővel megegyeztünk, a megegyezés szerinti összeget a végrehajtást kérő felé rendeztem és ők a végrehajtás megszüntetését kérik?

üdv

rendy

Arpuska # 2010.07.06. 15:35

Senki nem tud segíteni, tanácsot adni nekem??:-(

Arpuska # 2010.07.05. 15:40

Tisztel Fórumozók!

A következő ügyben szeretném kérni a segítségeteket. Édesanyám dologi adósként szerpel egy kb 5 éve felvett jelzálog hitel ügyben. A hitel már nagyon régen több éve nincs fizetve, de eddig semmi nem történt. 2010.07.01.-én kapott a bíróságtól egy végzést amiben a végrehajtási záradék kiállítását kérő Zrt-nek a kérelmét hatáskör hiánya miatt áttenni rendeli az okiratot készítő közjegyzőnek. Tudtuk, hogy meg fog történni a baj de mégis az lenne a kérdésem, hogy legalább időhúzásból mit lehet ilyenkor tenni? Eddig azt a tanácsot kaptam, hogy ezt a végzést azonnal meg kell fellebbezni kérni a végrehajtási záradék kiadásának felfüggesztését kérni 2010 12. 31.-ig. Hivatkozva a 194/2010. számú kormányrendeletre, arra, hogy édesanyám ebbe a lakásba lakik és az utcára kerül ha kilakoltatják, és arra, hogy ő csak dologi adósként szerepel az ügyben. Ez szerintetek jó ötlet? Van némi remény, hogy év végig így el lehet húzni a dolgot? Esetleg valami mást nem tudtok tanácsolni, hogy mit lehet még tenni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

végrehajtó1 # 2010.07.05. 15:36

Hát sok mindent nem mert a bankszámlát be kell jelentenie az Apehnak.
Talán ha az üzleti partnereinek nem az apehos számlát adja meg.PL:nyit takszövben valahol az országban.

ingatlanok # 2010.07.05. 15:33

Köszönöm a választ!
Ebben az esetben mit tud tenni? Hibába dolgozik, az összes pénzét leemelik? Megoldás van? Készpénzben nem nagyon fizetnek.

végrehajtó1 # 2010.07.05. 12:43

ingatlanok
A vállalkozótól ugyan úgy be lehet hajtani min t a magánszemélytől.Az eltérés az hogy neki nincs munkabére ezért a vállalkozói bankszámla vonható végrehajtás alá.És itt nem érvényes a % limit.

általában elég hogy a szülő nyilatkozik,de ez függ a körülményektől.Pl:80éves szülők nehezen bizonyítják be hogy a Ps3 a sajátuk:)

kadaj01 # 2010.07.05. 11:36

hajdunepanett, megtudhatod mennyi jelzálog van az ingatlanon, ha a földhivatalból kikérsz egy tulajdoni lapot(6000forint körül van). A helyrajzi számot és a többi adatokat megtudod a férjednek a tulajdonában lévő hagyatéki végzésből. Amúgy szerintem az egész meséd egy hatalmas kamu.

hajdunepanett # 2010.07.05. 10:38

Köszönöm a gyors választ!Anett

nandy # 2010.07.05. 10:35

Ha jól értem, akkor a párod kezese/adóstársa lett az anyjának. Ha így van, nem tud mit tenni, mert a bankkal kellene egyezkedni ahhoz, hogy kiengedjék a szerződésből, de szinte kizárt, hogy a bank ezt engedné...

U.i. kapcsold ki a CapsLock-ot, mert nem illik ORDIBÁLNI...

hajdunepanett # 2010.07.05. 10:29

SZIASZTOK!
LENNE EGY OLYAN NAGY PROBLÉMÁM:A FÉRJEM MIVEL AZ ÉDESAPJA MEGHALT EZÉRT RÉSZTULAJDONOS LETT A CSALÁDI HÁZUKBA.ANYÓSOM JELZÁLOGHITELT VETT FEL(NEM KIS ÖSSZEGET,ÉN PONTOSAN NEM IS TUDHATOM MERT AZ Ő RÉSZÜKRŐL EZ TITOK NEKEM EZT NEM SZABAD TUDNI) ÍGY MIVEL A PÁROM RÉSZTULAJDONOS ÍGY ALÁ KELLETT ÍRNIA HOGY KEDVES ANYÓS MEGKAPJA A HITELT.Ez 3 éve történt.NA ÉS ITT A PRÓBLÉMA.KAPTUNK A BANKTOL FELSZÓLÍTÁST ,HOGY MI TÖRLESSZÜNK MIVEL A FÉRJEM ALÁÍRT.EZ ÉRTHETŐ IS MIVEL ALÁÍRT NEKI.KÉRDÉSEM LEMONDHAT -E AZ ANYJA JAVÁRA A RÉSZTULAJDONÁRÓL VAGY MOST MÁR NEM LEHET ILYET TENNI? NEM SZERETNÉNK ADÓSÁGOT ÖRÖKÖLNI!KÖSZÖNÖM A VÁLASZT ÜDV ANETT

ingatlanok # 2010.07.05. 09:19

Sziasztok!
Ha valaki egyéni vállalkozó és kezességet vállalt egy bt hiteléért, nála hogyan tudnak a jövedelemből letiltani? Illetve ha szüleivel él, semmi nincs a nevén, a szülei lakásában lévő ingóságokat le tudják lefoglalni? Vagy elég, ha a szülő nyilatkozik, hogy az ő tulajdonát képezi?

Csapágy # 2010.07.05. 05:46

Köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2010.07.04. 10:57

mindkettőnk fizetéséből vonni fognak-e igazságosan

Hogy igazságos lessz-e azt nem tudom.De vonhatnak mindkettőjük fizetéséből.

Pythonprof # 2010.07.04. 09:17

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A következő kérdéssel fordulnék Önhöz:

Szokásos történet, a legjobb CHF árfolyamnál, 2007-ben felvettünk, akkor 7 millió Ft-nak megfelelő szabad felhasználású jelzálog kölcsönt, a 12 milliós lakásunkra. Feleségem adóstársként szerepel.
Mára a helyzet ugye megfordult, az ingatlan értéke kb 7 millió (ez teljesen az én külön vagyonom), a CHF alapú kölcsön, kb. 10 millió.

Feleségem néhány hónapja elhagyott, mással él, egyetértésben elváltunk, az ő fizetése kiesett, nekem megszűnt a munkám, a CHF árfolyama emelkedik… Amennyiben nem tudom tovább fizetni a jelzáloghitel törlesztőrészleteit, tudtommal az alábbi forgatókönyv zajlana le: Értékbecslés, árverezés, mondjuk a 7 milliós ingatlant tudomásom szerint min. 70%-os áron ha elviszik, vagyis egyszerűsítve 5 millió HUF-ért. A fennmaradó kb. 5 millió Ft-nyi CHF alapú kölcsönt, milyen módon tudják érvényesíteni (más ingatlanom, illetve érdemi ingóságom nincs, sem nekem, sem az adóstársamnak.)

Kizárólag az én fizetésemből vonnak ilyenkor (33 vagy 50 %-ot? ) vagy az adóstárséból, volt feleségem fizetéséből is?
Ez lenne a fő kérdésem, hiszen közösen vettük fel, vállatunk be mindent, melyből ő simán ki akar szállni, új kapcsolata miatt. Így is én bukom többet, hiszen a lakásomat is elvesztem, plusz adósságom is marad, de a kérdésem hogy ilyen helyzetben, mondjuk az árverezés után is fennálló 5 milliós tartozással, mindkettőnk fizetéséből vonni fognak-e igazságosan, vagy első körben csak az enyémből, mint adóséból, és az adóstárséból nem?

Köszönöm szépen a választ:

András

végrehajtó1 # 2010.07.04. 05:30

Zártörés akkor áll fent ha a lefoglalt dolgot a vh alól kivonják.De mivel nem tudták lefoglalni ezért nemn zártörés.

Csapágy # 2010.07.03. 07:03

Kedves Fórumozók!

A következő problémával állok szemben: adott egy autó amit hitel terhel 2005 óta. Ezt az autót végrehajtás alá vonták (ilyen eset is előfordult már, az előzményeket olvasva). Eddig sem egyszerű, de a bonyodalmak most kezdődnek: ez a gépkocsi a hitel felvétele után fél évre kiégett, így a Bank részére egy összegben lett volna esedékes a hitel tartozás. A tulajdonos ekkor nem jelezte ezt a Banknak, mivel nem tudta volna teljesíteni a feltételeket (úgy gondolta hogy fizeti a részleteket a megkötött konstrukcióval, és ennek eddig eleget is tett). Az autót pedig átadta egy autóbontónak mivel tárolását sem tudta megoldani egy roncsnak (tehát az autónak csak a forgalmija van meg...). Bonyodalmat tetézve, az előbbiekben említve, az autót, a múlt hónapban, végrehajtás alá vonták. Viszont a végrehajtásnak, az előbbiekben felsoroltak miatt, nem fog tudni eleget tenni. Milyen szankciókra számíthat és a zártörés vétsége fent áll e (mivel a gépkocsi az előtt 4,5 évvel megsemmisült, mielőtt végrehajtás alá vonták volna) illetve esetlegesen mi lenne a következő, legésszerűbb lépés?

A választ előre is köszönöm.

czines # 2010.06.25. 03:42

Köszönöm a gyors válaszát.

végrehajtó1 # 2010.06.24. 07:38

Kérdésem az lenne hogy 2003óta ha nem kértem a végrehajtást attól függetlenül ez az összeg megillet e?

Ha nem évült el akkor ,igen

czines # 2010.06.24. 03:31

Tisztelt fórumozók.
Ha tud valaki segítsen.Fiam 23éves nappali tagozatú főiskolán tanul.Volt feleségem 2002 óta nem fizet gyerektartásdíjat.2003.10.hóba 152000ft-ot jegyeztek be jelzálogként az ingatlanra.azóta én végrehajtást nem kértem mert azt hittem hogy a további fennálló tartozás az pörög kamatokkal együtt.Most kb.1 millióval tartozik.Kérdésem az lenne hogy 2003óta ha nem kértem a végrehajtást attól függetlenül ez az összeg megillet e? ha a végrehajtó szüneteltette az eljárást mert én is tartoztam neki kamattal ami 84000ft és nem mentem be elszámolni gondolván hogy neki végrehajtani kellene nem az én ügyemmel összevonni azt.Az ő végrehajtója kalocsai az enyém debreceni mi köze a kettőnek egymáshoz?

végrehajtó1 # 2010.06.23. 06:43

Igen