Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


végrehajtás alá vonható jövedelem

gerbera317 # e-mail 2016.05.16. 22:05

Az ápolási díj mentes a végrehajtás alól. De ha esetleg az a problémád, hogy levették a számládról, és miért, arra az a válasz, hogy a jövedelem és a bankszámla végrehajtás alá vonását a végrehajtási törvény két külön fejezete tárgyalja, és egyik sincs tekintettel a másikra.

Valcsika # e-mail 2016.05.16. 18:18

VONHATÓ E A KIEMELT ÁPOLÁSI DÍJBÓL BÁRMI? MARADOK TISZTELETTEL. ÉS MÁS JÖVEDELEM NINCS.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.04.29. 07:46

Jobb lett volna a végrehajtás előtt.

www.kbs-ugyved.hu

balmis # e-mail 2016.04.28. 23:16

T. Szakértő!
Polgári perben vesztes fél fizeti a perköltséget, ha birja.., én nem birom olyan magas. Részletfizetési kedvezményt a bíróságtól kell kérni a végrehajtàs meginditása után. Vagy a nyertes féltől? Végrebajtó mennyit vonhat a fizetésből/ho? Köszönöm!

Grave7 #   2016.04.28. 22:50

@mara69: Amit írtál, abban bőven volt "hőzöngés". De visszakapod: el kellene olvasni a választ :)
Majd a végrehajtó megmutatja, hogy küldött levelet és hogyan érkezett vissza irodájába a tértivevény - ha esetleg régi címedre küldte, az nem a végrehajtó hibája, hanem a végrehajtást kérőé aki azt adta meg.

De íme a tételes válasz:
. joga van, de kaptál előtte, fmht/ítéletet is;
. ha nagy összeg, akkor nagy összeg;
. közlemény van, az ügyszám - a tartozás típusa és jogosultja egyrészt nem fér ki, másrészt jogszabály szerint nem azt kell feltüntetni;
. telefonon nem adhatnak felvilágosítást, félfogadási időben keresheted fel a végrehajtót;
. megkerestek, lásd korábbi választ és mostanit;
. lehet nem tudsz róla, de mégis van;
. munkáltatódnak akkor fog írni, ha számládról nem tudja levonni az összeget.

  • .

@danixxl83: A közös képviselőnek van ráhatása, ha sürgeti a végrehajtót és kifejezetten kéri az ingatlan árverését.
A számvizsgáló bizottsági tagság nem jogosít fel jogi eljárásban képviseletre. Ahogy írtam, meghatalmazás kell.
Jó áron (=olcsón) lehet, hogy befektetési céllal meg fogják venni, van erre példa.

danixxl83 #   2016.04.28. 21:04

Grave7: köszönöm a válaszodat, az adó- és értékbizonyítvány megállapításaira senki nem emelt kifogást a bíróságnál, más jelzálog nincs a lakáson, csak a társasházunknak kettő. A közös képviselő azt mondja, hogy nincs ráhatása az árverezés gyorsítására, nekünk pedig két társammal mint számvizsgáló bizottságnak nem adnak felvilágosítást, pedig személyesen kerestük fel a végrehajtót a közgyűlési határozattal, amiben megválasztottak minket.
A tartozás 1,1 millió Ft. Ha esetleg ki is írják valaha az árverést, reménykedhetünk, hogy megveszi valaki a lakást, mert haszonélvezettel terhelt.

mara69 # e-mail 2016.04.28. 19:19

Én nem hözöngtem normális hangnemben hivtam fel a végrehajtót azt is értem,hogy telefonon nem adnak informáciot.A leveleim átveszem (ha kell postára megyek:),elkellene olvasni a kérdésem:) nem kaptam levelet, van munkáltatóm őt sem keresték meg,nincs semmi hivatkozás mit akartak levonni és ez igy fura.

gerbera317 # e-mail 2016.04.28. 13:30

Grave + mara

A bank értesítése alapján azért nehéz megtalálni a végrehajtót, mert az inkasszó közleményében a jogszabály szerint a benyújtás alapjául szolgáló határozat (= vh-okirat) számát és a határozatot kibocsátó szervet (bíróság, közjegyző) kell feltüntetni, ez alapján pedig sem a végrehajtó nemigen kerül elő. Ha pedig mégis, konkrét ügyszán nélkül a végrehajtó arra, hogy "Kiss János vagyok, mi ez már megint?", nem fog tudni semmilyen felvilágosítást adni.
Egyébként pedig - csatlakozva az előttem szólóhoz - azt mondom, hogy a hivatalos iratokat át kell venni, ha kell, a postára el kell értük menni, ha pedig nem tesszük, akkor minimum nem hőzöngünk.

Grave7 #   2016.04.28. 11:55

@danixxl83: Végrehajtó tudja megmondani, hogy miért nincs még kitűzve árverést, ezt az információt pedig az eljárásban résztvevő félnek vagy meghatalmazottjának mondhatja el. (Ha a társasház a végrehajtást kérő, akkor a szimplán egy ottlakónak nem adhat információt, csak ha meghatalmazása van végrehajtást kérőtől.)
Egyébként az árverést megelőzi az ingatlan becsértékének megállapítása (ehhez kell az adó- és értékbizonyítvány), valamint a zálogjogosultat (ha van) is fel kell hívni bekapcsolódásra. Ezek függvényében több hónap is eltelhet az adó-érték, a becsérték közlés és az árverés kitűzése között.
Ha a tartozás összege alacsony és rövid időn belül várható, hogy nyugdíj letiltással megtérül a tartozás (összes tartozás), akkor valószínűleg nincs értelme árverezni.

.
@mara69: Valószínűleg kaptál levelet (a végrehajtás megelőző fizetési meghagyást/per ítéletét is), csak nem vetted át; vagy más vette át, stb.
Közleményként szerepel a végrehajtói ügyszám, ez elegendő a tartozás beazonosítására (esetleg még szerepel a közjegyző/bíróság neve, ügyszáma is).
Az összeg már több mint ami korábban volt, hiszen az önkéntes teljesítés elmaradása miatt a jogosultnak végrehajtást kellett kezdeményeznie, annak a költségei is növelik a tartozásod.

mara69 # e-mail 2016.04.28. 10:24

Üdvözletem.
A kérdésem az lenne a végrehajtónak joga van ugy pénzt levonni a bankszámlámról hogy semmiféle felszolitást nem kaptam előtte?Nagy összeget akartak levonni közlemény nem volt milyen jogcimen.Telefonon persze nem adtak felvilágositást, jövöhétre adtak időpontot.Azt nem értem ha valamit fizetnem kell miért nem kerestek meg levélben vagy személyesen?Tudtommal nincs ilyen összegü tartozásom.

danixxl83 #   2016.04.22. 09:31

Sziasztok!
A házunkban egyik tulajdonos lakása a közös ktg. tartozása miatt már olyan végrehajtási szakaszban van, hogy az adó- és értékbizonyítványt is kikérték az önkormányzattól 2015. decemberében. Azóta nem írták ki az árverést, kérdés, hogy miért??
Az adós nyugdíj előtti segélyt kapott évek óta, amiből nem lehetett levonni semmit, bankszámlája pedig nincs.
2016. januárjában betöltötte a nyugdíjkorhatárt, tehát öregségi nyugdíjat fog kapni. Kérdés, hogy a nyugdíjazása miatt hogyan alakulhat az árverezés? Esetleg megszüntetik és a nyugdíjból fogják vonogatni élete végéig? Hogy szokott ez lenni ilyen esetben?

wers #   2016.04.19. 16:54

Vivi34, ennek mi köze a végrehajtáshoz? Igénybe vesztek egy szolgáltatást, aminek ára van. Azt pedig ki kell fizetni.

Vivi34 # e-mail 2016.04.19. 16:34

Tisztelt fòrum!Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy édesapàm szociàlis intézményben tartòzkodik,amelyet a havi nyugdîja nem teljes mértékben fedez..Tavaly megàllapìtották neki a fogyatékossàgi támogatàstamelyet visszamenőleg is megkapott de mivel az otthonba érkezett a pénzellàtàs,az otthon 100%ig elvette tőle...Tudomásom szerint a fogyatékossàgi tàmogatáshoz nem nyűlhatnak hozzà..Igaz hogy a FOT-bòl senki nem vonhat????Köszönöm vàlaszàt...Tisztelettel Vivi34

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.02.14. 15:46

Vonják? Akkor az már végrehajtás. Korábban kellett volna ébredni.
A végrehajtó meg tudja mondani, ki a végrehajtást kérő. De eléggé mindegy.

www.kbs-ugyved.hu

MissPantera # e-mail 2016.02.14. 15:30

Üdvözlöm Önöket!
Anyósom férje 2009-ben halt meg.Idén januárban került elő a férjének valamilyen internettartozása,ami 300000-ftot halad meg.Már elrendelte 1 ügyvéd,hogy vonni fogják a nyugdíjából.Azt nem értjük,hogy hogyan vonhatják 6,5 év után?Azt se tudja szegény anyósom,hogy melyik internetszolgáltatónál van ez.Érthetően le sem volt írva.Ami internetszolgáltatásuk volt azt füzették rendesen.Hogyan tudunk utánajárni?Nincs ebből valami kiút?

Blackywhite # e-mail 2016.02.07. 10:06

Pazs

Igen, arra gondol szerintem. Amúgy erre a kérdésre engem is érdekelne a válasz, köszi előre is, tudtommal csak az alapbérből lehet letiltani, a külföldi napidíj adó és letiltás alól mentes, mivel a dolgozó napi megélhetésére (élelem) szolgál.

pazs #   2016.02.05. 14:25

Mi az a "kint lévőségi napi bér"? Napidíj kiküldetésre?

ada1 # e-mail 2016.02.05. 13:59

Tisztelt fórum.Az lenne a kérdésem hogy a bejelentett bérből vagy pedig a kint lévőségi napi bérből lehet levonni a 33százalékot.vagy mind a kettőből.előre is köszönöm.tisztelettel..

runningman # e-mail 2016.01.13. 09:31

Kérje anyukád a fizut kp-ben, bankszámlát meg felejtse el a végrehajtástól függetlenül, annak lezárása után is.

gerbera317 # e-mail 2016.01.11. 14:25

A végrehajtó azzal kezdte az eljárását, hogy felszólította az adóst a teljesítésre. Az a felhívás tartalmaz egy ilyen figyelmeztetést is: Tájékoztatom, hogy a teljesítés elmaradása esetén az eljárás során további értesítés nélkül is végrehajtási kényszercselekményekre (pl. ingófoglalás, letiltás, hatósági átutalási megbízás kiadása) kerülhet sor!* Tehát semmi olyan nem történt, amire nem lehetett számítani. Nem lett volna szabad megvárni, hogy a végrehajtó az adós meghallgatása és külön értesítés nélkül belekezdjen a kilátásba helyezett kényszerintézkedések foganatosításába.

DaragónéBetti # e-mail 2016.01.08. 15:51

Kérdésem a következő lenne: Édasanyám hitelt vett fel pár éve.Nem fizette (nem tudta..) Most dolgozik egy éve. A végre hajtó a fizetése 33%-ét levonatta... Ez idáig oké. De a fentmradó összeget ami a számlájára ment,mindent lefogod. Most itt van 10 éves gyerekkel(öcsémmel)0 ft-tal. Ezt megteheti??????

kérdező809698 #   2016.01.05. 14:54

Üdvözlet! Érdeklődni szeretnék, hogy ha van egy egyszerű ember rehabilitációs ellátással, börtönbe kerül, tartozása van gyerektartás címen akkor megszűnik az rehabellátás? Vagy tovább folyósítják és abból vonják a gyerektartás tartozást?

homama1 #   2015.12.14. 19:17

Tisztelt fórumozók.A Provident Pénzügyi Zrt. eladta a fiam tartozását az Intrum Justitia Zrt.nek. Van egy olyan sor a tájékoztató levélben :"Az Engedményező tájékoztatja,hogy a fenti követelésre vonatkozó kölcsönszerződést megszűntnek tekinti." Fiam másik szerződést nem kötött.Az Intrum Justitia nevű cégtől kölcsönt nem vett fel.Az eredeti kölcsönkezdő időpontja 2008.02.08. Az utolsó időpont 2008.04.25.Egy elismerő nyilatkozatot írtak a levélben.Nincs ebben valami ellentmondás ? Nincs elévülési idő ilyenkor ?Válaszukat köszönöm . Tné.

Tisztelt Fórumozók ! Férjem 2014 novemberében meghalt. Közös gyermekünk nem született.Az els? házasságából van két lánya.Férjem 16évig STROK be

barrerra # e-mail 2015.12.10. 22:30

@Bettina: a Pp. 371. §-ának (1) bek. alapján végrehajtási igénypert kérelmezhet a közeli ismerősöd, mást nagyon nem tud mit tenni. Egyébként nekem ez teljesen életszerűtlennek tűnik, senki sem kéri a fizetését egy közeli ismerősnek a számlájára... Ja, egyébként ha a végrehajtási igényperben az elvont összeget odaítélik az ismerősödnek, akkor te megszívtad!

gerbera317 # e-mail 2015.12.10. 14:06

Hú, ez súlyos. Na, nem az ügy, hanem ahogyan kérdezel. Kb. negyedszerre olvasva értettem meg, mi a gond.

Először is: te így jártál. Másodszor: az ismerősöd pedig úgy járt. Okos ember nem utalgatja a saját vagyonkáját olyannak a számljára, aki ellen végrehajtás van folyamatban.