Hiteltartozás


Pysti # 2010.03.26. 17:19

Igaz történet, melynek a napokban voltam a szenvedö alanya.
A címben szereplő pénzintézettől folyószámla hitelt vettem fel. vésztartalékként. Mondanom sem kell igen hamar (az okokat nem részletezem) igénybe kellett, hogy vegyem. Attól a pillanattól kezdve havi szinten 10 és 12 ezer forint körüli összeget vontak le ami természetes. Több mint félévvel később jött a felszólítás, hogy nyolc napon belül fizessem vissza a kamatokkal terhelt több mint ötszáz ezer forintot. Egyből feljebb ment az amúgy is magas vérnyomásom, és fel hívtam a bankot. Az érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy amit eddig megközelítőleg százezer forintot levontak, az csak a kamatok egy része volt. Kérdésemre,hogy miért nem értesítettek hogy ez nem a visszafizetés, az volt a válasz: Ezt magának kellett volna tudnia. Hosszas vitatkozás után megegyeztünk, hogy a nyugdíjam 33%-át vonják le mindaddig amíg vissza nem lesz fizetve a folyószámla hitel. Természetesen beleegyeztem, De! Igazán akkor voltam a plafonon mikor a számlámat megnézve még azt a néhány ezer forintot is leemelték ami akkor rajta volt. Na jó, gondoltam kiszúrok én veletek, 12-én rá megy a nyugdijam abból kifizetem a számlákat, a többit pedig levonhatják. Elkezdtem átutalni,s mit ad Isten az egész nyugdíjamat a 72440 forintot fillérre leemelték, még a számlavezetési díijra sem hagytak.
A bank neve RAIFFEISEN
Jogszerű volt?

ildocska # 2010.03.19. 12:45

Üdv Mindenkinek!

vettem fel én is hitelt régebben én is a Cofidistől, 2 évig rendesen fizettem, habár megszünt a munkahelyem a hitelfelvétel után 2 hónappalés egy ideig nem volt munkám, de fizettem a hitelt. Azután 2 év után, amikor a gyerekem beteg lett, újra nem dolgoztam, mert a gyereket ápoltam. Kértem a Cofidist, mivel fizettem a törl. részletekben a biztosítási díjat is, hogy nem én vagyok ugyan beteg, de a gyerek kiskorú és úgy tudom az olyan mintha én lennék, mert gondoskodni kell róla,stb...az volt a válasz, hogy ilyen esetben, ha a munkahelyem anhitelfelvétel után kevesebb mint 180 napon belül szűnt meg, nem vehetem igénybe a biztosítást...mondtam, de én akkor is fizettem a hitelt és most a gyerek betegsége miatt kérem....
válasz nélkül "eladtak" a Retroaktív kft-nek, amit velük egyezkedtem, jópárszor fizettem magasabb összeget mint az eredeti havi törlesztőm volt, de aztán bármennyire is akartam, nem ment, kértem engedjenek kevesebbet fizetni havonta...küldtem mindenféle kórházi zárókat, hogy nem kamuzok.....erre egyszercsak az Overdraftól kaptam felszólítást, hogy fizessek...... A Retroaktív, egy követeléskezelő Cég, az Overdraft pedig pénzügyi vállalkozás.....Megtehetik, hogy egymásnak adják - veszik a "hitelemet"? és annak ellenére, hogy az eredeti hitelből már jó sokat, végülis a lejárati összeg felét már kifizettem( ami azt jelenti, hogy amit felvettem, ill kézhez kaptam, az az összeg talán kis híján már visszament még anno a Cofidishez) és most újra annál is többet kérnek. Egy követeléskezelő eladhatja újra egy pénzügyi vállalkozásnak, mintha tőlük vettem volna fel hitelt? Tudtok mondani valami biztatót, ill, hogy lehet ilyet és mi lehet, ha most az ápolási díjamból nem tudok törleszteni?
Köszönöm ha válaszoltok !

monalisa1 # 2010.02.23. 18:34

Igazából nem "a" Provident Zrt. háborgat hanem az üzletkötő, éspedig azért mert ha nem a heti teljes pénz folyik be akkor az ő jutalékából "lecsípnek" - és ez neki zsebre megy. (Főleg ha sok más kintlévősége is van még...)

"Mona"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.02.23. 10:06

Akkor engem miért háborgatnak?

Most komolyan ezt tőlünk kérdezed???

Providentnek címezd....

Patrika # 2010.02.23. 09:39

Provident Zrt-nél van hitelem már folyamatosan vagy 6 éve.Mindig becsületesen fizettem hetente és így mindig ajánlottak még fel egy bízonyos összeget és én sajnos mindig elfogadtam.
Lényeg,hogy 2009.december hónapban a férjemnek 2 hónapra megszűnt a munkája és hetente nem bírom most azóta fizetni a teljes összeget csak a háromnegyedét.5200ft helyett 2-3000ft-ot.Azt viszont mindig tehát a fizetésiszándékom meg van.
A Provident folyamatosan hetente hívogat és hiába mondom nekik,hogy mi történt és ha vissza nézik,hogy 6 éven keresztül becsületes ügyfelük voltam őket csak a jelen érdekli azt mondják.
Nagyon sok helyről hallom,hogy nem fizetik 3-8 éve a Providentet és nem háborgatják őket sőt olyan ismerősöm is van,akinek megengedték,hogy havonta fizessen 5000ft-ot.
Akkor engem miért háborgatnak?
Ebben kérnék valamilyen segítséget.
Köszönöm.


Hol kérdezhetek?

bigdady # 2010.02.14. 11:04

bankfüggő.
10-15 napnál szokott lennei a legelső.

végrehajtó1 # 2010.02.14. 09:55

Miért nem a banktól kérdezed.

ingatlanok # 2010.02.14. 09:48

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék, hogy hány nap után küld fizetési felszólítást a bank? Lakáshitelről van szó, néhány napos késéssel tudom befizetni az esedékes törlesztést ( max. 2 héten belül). Van 2 adóstárs is, nem szeretném, ha ők is kapnának felszólítást. Köszönöm előre is.

margaréta*** # 2010.02.12. 17:56

http://www.beneficialrt.hu/

Zátonyra futottak és most hajtják a pénzüket... Kitartást a bajbajutottaknak!

József 3 # 2010.02.12. 15:25

Tisztelt Fórumozók!

Egyetértek veletek,mert a COFIDIS-nál engem is egy modortalan,lekezelő ügyintéző szokott mostanában felhívni.
Egy hónap elmaradásom van és engem is 50% jövedelem tiltással fenyeget.
Azt is hozzáteszi,hogy MINEK VETTEM FEL ANNYI HITELT HA NEM TUDOM FIZETNI!
Az már elfelejti,hogy 2,5 évig pontos fizető voltam,olyannyira,hogy ők ajánlottak nekem még valamennyi összeget.
Sajnos a gazdasági válság miatt én is megcsúsztam a sok deviza hitellel.
Ha ezt a Cofidis-nek mondom az a válasz,hogy

  • MINDENKI A GAZDASÁGI VÁLSÁGRA FOGJA ÉS ELEGEM VAN BELŐLE URAM!

Kérdésem,hogy így kell beszélni egy ügyféllel?

monalisa1 # 2010.02.12. 15:22

Jutalék van a kintlévőségből visszanyert pénzből, tehát érthető hogy az ügyintéző buzgolkodik...

babett 1 # 2010.02.12. 15:17

Végrehajtónak válaszolnák.
Az a baj ha nem veszem fel a telefont a munkahelyemen zaklatnak a bankok.
(HSBC,COFIDIS)
A többi bank havonta esetleg kétszer felhív de a megnevezett 2 pénzintézet MINDENNAP HÍVOGAT!

Laci4 # 2010.02.12. 15:13

Cofidis-nél van nekem is hitelem és van ott egy ügyintéző a behajtási osztályon aki rendkívül csúnyán beszél az ügyfelekkel.Nagyon sok helyről hallom a panaszokat róla.Szívem szerint megnevezném az illetőt!
1,5 hónap elmaradással azt mondta a telefonba,hogy 50%jövedelem tiltást javasol,majd beszélgetés után küldi az sms-t ugyanarról amit elmondott.

Patrika # 2010.02.12. 15:07

Cofidis-nél egy ügyíntéző velem is gúnyosan és lekezelően beszél.
Elmondja a véleményét és gúnyosan kinevet,hogy csak a felét bírtam utalni a tartozásomnak és lecsapja a telefont.


Hol kérdezhetek?

végrehajtó1 # 2010.02.11. 14:25

A telefonos "zaklatás" ellen már régen feltalálták a megoldást:NEM KELL FEL VENNI:)

Kedves adósok ehhez csak akarat kell...nem panaszkodni kell...

szabados61 # 2010.02.11. 14:21

Szép napot. Látom nevén nevezitek a bankokat, nekem személy szerint a Cofidis-sel gyűlt meg a bajom, jobban mondva a hangnemmel, ahogy beszélnek velem és őszintén megmondom, ehhez nem vagyok hozzászokva, de lehet, hogy hozzá kellene?! Azt, hogy a munkahelyem hívnak, tulajdonképpen elviselem, viszonylag szűk kollektívában dolgozom és a kollégák tudják, milyen nehéz helyzetbe kerültem az utóbbi két évben, nincs titkom előttük. Az viszont, hogy a hangja alapján egy "lányom is lehetne" hölgy rendreutasít, kioktat, parancsokat osztogat és gúnyolódik, felforralja a véremet és az jóhoz még soha nem vezetett. Az pedig, hogy az évek óta tőlem messze élő lányom mobilszámát is megszerezték, és őt hívták, teljesen kiakasztott.
Az evike 1980 névvel fórumozónak üzenem a krízisalapból igényelhető támogatásokkal kapcsolatban (foglalkozom ilyen ügyekkel), hogy április 15-ig van még lehetőség az igényeket beadni, ha a kérelmező a jogszabályban foglalt feltételek közül legalább egynek megfelel, nem szokták elutasítani. A kérelmező helyzetének súlyosságától függően általában 15-50000,- Ft-ot állapít meg a nyugdíjbiztosító igazgatóság. Ez általában három hét alatt zajlik le. Nagyvonalakban a feltételek: 2008. szeptember után veszítette el a munkahelyét, a jelenlegi jövedelme a 2008. szeptemberihez képes legalább 20 %-kal csökkent, devizacélú lakáshitellel (csak lakáshitel, személyi kölcsön nem)rendelkezik és annak a törlesztőrészlete a 2008. szeptemberihez képes legalább 20 %-kal emelkedett. Ezek közül legalább egy feltételnek teljesülnie kell, ha több, akkor a támogatás összege is emelkedik. Ha az odaítélt támogatás összegét szintén befizetik a hátralékba, lehet, hogy időt nyerhettek vele, de én nem vagyok szakértő. További szép délutánt.

Laci4 # 2010.02.11. 13:08

HSBC engem is hívogat naponta.
Én is úgy hallottam a többi FÓRUMOZÓKHOZ kapcsolódva,hogy ezt nem teheti meg egy pénzintézet.
Kinek kell szólnunk,hogy a HSBC PÉNZINTÉZET NE ZAKLASSA AZ ÜGYFELEKET ÁLLANDÓAN MINDENNAP?
Fél hónap elmaradásnál is naponta többször felhívnak,mert nem tudják,hogy előtte egy kollegájukkal már beszéltem 5 perce.
Felháborító!

Laci4 # 2010.02.11. 13:03

A HSBC Pénzíntézet engem is állandóan hívogat telefonon.
Naponta volt,hogy többször felhívott pedig már egyszer megbeszéltük,hogy mikor tudok fizetni.
NINCS OLYAN NAP VASÁRNAP KIVÉTELÉVEL,HOGY A HSBC FEL NE HÍVJON!
Kérdésem,hogy ez ügyben kinek tudnánk szólni hogy intézkedjen?
Én is úgy hallottam a többi fórumozóhoz csatlakozva,hogy ezt nem tehetik meg!MÉG A HSBC SEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

végrehajtó1 # 2010.02.11. 11:53

evike1980

Ma felmondták a hitelszerződést. Mennyi idő az, amikor már a mi fizetésünket és lakásunkat is érinteni fogja ez a dolog? Mekkora összeget vonhatnak le a fizetésből? Konkrétan: 100.000 a férjem fizetése, ebből 59.000 a hiteltörlesztésünk. A maradékot vonják, vagy az egészből vonnak? Mi egyezkedhetünk-e a végrehajtóval?
Az adós kért a krízis alapból segítséget. Ha kap, szünetelteik a vh-t? Mennyi az esély rá, kap onnan segítséget? Mitől függ, hogy ki kap?
Most az adós tartozása 3 hónap, 196.000Ft. Sikerült összekaparnom 50.000 Ft-ot, ha ezt holnap beviszem a takarékba, szüneteltethetik a vh-t?
”ű

Talán hónapok.Előre neheéz meg mondani.Függ attól is hogy pl.: közjegyző elött kötötték-e a kölcsönt.Vagy írásban hozzájárultak ahhoz hogy levonják a kölcsönt a bérből.Ez esetekben lehet ennél rövidebb is.

alapesetben 33%-ot.
egészből vonják
kérhetnek részletett a vh-tól,és elvileg egyezkedhetnek.
Krízis alpról nem tudok nyilatkozni.

Nem szünetelteti a vh-t.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.02.11. 11:24

Nem tudjuk. Csak rajtuk múlik, hiszen joguk van egyösszegű fizetést követelni. (A legtöbb hitelező el szokott fogadni két évnél rövidebb futamidejű részletfizetést, de - mondom mégegyszer - nem köteles elfogadni.)

U.i.: Nem "adtak át" egy ügyvédi irodának, csak megbízták azt, hogy járjon el az ügyben a nevükben és képviseletükben.

orsi3 # 2010.02.11. 10:31

Kérdésem a következő volna.
Egyik Pénzintézet felmondta a hitelem és átadott egy Ügyvédi Irodának.
Az Ügyvédi Irodától kaptam egy levelet és egy válasznyomtatványt,amit postára kell nekem adni,hogy havonta mennyi összeget tudok vállalni.
145329ft-ról van szó és Én ezt csak max 10.000ft-tal tudom fizetni havonta.
Ha most ezt így elküldöm nekik elfogadják?
Nagyon sok a deviza hitelem és egyszerűen többet nem tudok fizetni erre a hitelre.
Köszönöm a gyors választ.

József 3 # 2010.02.11. 10:09

Tisztelt Fórumozók!

Ez annyira érdekes,mert engem is a HSBC fenyeget és ha nem bírnak elérni a szomszédokkal kerestetnek.
A COFIDIS színtén 1,5 hónap elmaradással azzal fenyegetődzik,hogy a jövedelem 50% tiltását kezdeményezi.

Patrika # 2010.02.11. 08:35

Hsbc az engem is a szomszédok által szokott üzengetni sőt olyan szomszédot is felhívott már akit nem ismerek.
naponta a HSBC kétszer is felhív és hiába mondom,hogy mikor tudok fizetni attólfüggetlenül még másnap is hív,hogy

  • Sikerült-e átutalni az elmaradt összeget?

Holott elmondtam nekik,hogy mikor tudok fizetni.
Fenyegetőznek a jövedelem tiltással állandóan.


Hol kérdezhetek?

babett 1 # 2010.02.11. 08:29

SZABADOS61
A HSBC ÉS COFIDIS BANK IS ÁLLANDÓAN FENYEGETŐZIK ÉS A HSBC A MUNKAHELYI TELEFONOKAT IS LEFOGLALJA HA ESETLEG KI VAGY KAPCSOLVA.
ANYUKÁMAT A HSBC A SZOMSZÉDOK ÁLTAL KERESGETI.SZOMSZÉDOKAT HÍVOGAT FEL ÉS OTT ÍGY ÜZENGET ANYUKÁMNAK.ANYUKÁM IS FELVESZI A TELEFONOKAT DE AMIKOR DOLGOZIK SAJNOS NEM TUDJA FELVENNI.
HSBC AZ MINDENT KINYOMOZ!!!!!!!!!!
UTÁNNAJÁRTAM ÉS EZT NEM TEHETIK MEG AZ ÜGYFÉLLEL.

szabados61 # 2010.02.11. 08:11

Kellemes napot mindenkinek. Nagyon köszönöm a választ, kissé megnyugodtam. Bevallom eléggé betojtam, ugyanis még soha nem voltak ilyen problémáim a hitelekkel, mindig jó adós voltam és a bankokat erről az oldalukról még nem ismertem. Azt hiszem ezután lesz alkalmam tapasztalatokat szereznem a "sötét oldalról" is. Még egyszer köszönöm és minden jót kívánok.