Hiteltartozás


evike1980 # 2010.02.10. 19:48

Tisztelt Végrehajtó 1 !
A kérdésem a következő lenne: írtam már pár napja, hogy a férjem kezes egy hitelben, amit az adós nem fizet....Ma felmondták a hitelszerződést. Mennyi idő az, amikor már a mi fizetésünket és lakásunkat is érinteni fogja ez a dolog? Mekkora összeget vonhatnak le a fizetésből? Konkrétan: 100.000 a férjem fizetése, ebből 59.000 a hiteltörlesztésünk. A maradékot vonják, vagy az egészből vonnak? Mi egyezkedhetünk-e a végrehajtóval?
Az adós kért a krízis alapból segítséget. Ha kap, szünetelteik a vh-t? Mennyi az esély rá, kap onnan segítséget? Mitől függ, hogy ki kap?
Most az adós tartozása 3 hónap, 196.000Ft. Sikerült összekaparnom 50.000 Ft-ot, ha ezt holnap beviszem a takarékba, szüneteltethetik a vh-t?
Köszönettel: Éva

végrehajtó1 # 2010.02.10. 08:21

Kérdésem az lenne: mit jelent a személyes megkeresés, készüljek fel verőemberekre?!

Dehogyis!:)

Felkeres egy emberke és megpróbál meggyőzni hogy fizes mert világ vége lesz.
Mindenáron be akar menni a lakásba felmérni hogy mid van.Ha akarod be engeded hanem akkor nem.Annyi joga van mint a szomszédodonak.Valamint küldözgetnek leveleket hogy fizess.

Van-e joga bármelyik pénzintézetnek a hozzátartozóimat hívogatni az én tartozásommal kapcsolatban, ha semmi közül nincs hozzá?

nincs .De hivogatni fog mert ez a leg egyszerübb.Ha zavar tedd rezgőre és ne vedd fel.Egy idő után abba hagyja.

szabados61 # 2010.02.09. 18:15

Szép estét mindenkinek. Ha véletlenül kétszer jelenik meg a hozzászólásom,elnézést kérek, a korábbit mintha nem továbbította volna a rendszer. Pár héttel ezelőtt már kaptam korrekt válaszokat a kérdéseimre, most a következőkben szeretnék tanácsot kérni: az egyik banknál van még jelenleg kb. 380 000,- Ft tartozásom. A január havi törlesztőrészletet nem tudtam teljesíteni, és most már úgy néz ki, hogy a továbbiakat sem fogom tudni rendezni. December hónap folyamán tönkrement a mobiltelefonom, azóta sem tudtam újat vásárolni. A banknál a munkahelyi telefonos elérhetőségem meg van, több alkalommal kerestek ott is, ahol mindig fogadtam a hívásukat,soha nem tagadtattam le magamat, továbbá megadtam az internetes elérhetőségemet. A bank ügyintézője viszont emailben a kommunikáció megtagadására hivatkozik. A kommunikáció általában abból állt, hogy arra a kérdésre adott válaszomra, hogy miért nem fizettem, "ezt nem tudom elfogadni", miért nem érnek a mobilon (mert elromlott), "ezt nem hiszem el". Tegnap este a lányom írt egy emailt, miszerint az ő mobiltelefonján engem keresett valaki, megadta a nevét és telefonos elérhetőségét azzal, hogy értesítsen engem és hívjam vissza. Ma reggel a munkahelyemről visszahívtam és a banki ügyintéző vette fel. Arra kérdésemre, hogy miért zavarja munkaidőben a tőlem 250 km-re élő lányomat és egyáltalán, hogyan jutott hozzá az adataihoz, hiszem a mobilszáma titkosítva van, és a személyes adatait pedig állítólag törvény védi, azt válaszolta, hogy a tudakozón keresztül és jogszerűen járt el, mivel én nem vagyok hajlandó kapcsolatba lépni velük. Én kétségbe vontam az általa elmondottakat, hiszen több alkalommal beszéltünk telefonon, három emailt is továbbítottak részemre. Közölte velem, hogy ha én így állok a dolgokhoz, átadja végrehajtásra a kölcsöntartozást és a fizetésemnek az 50+17 %-át le fogják tiltani és javasolni fogja személyes megkeresésemet is. Ezenkívül a munkakörömre utalva megjegyezte, hogy hogyan tudok felelősségteljes döntéseket hozni, ha a saját ügyeimet így kezelem. Ezt követően az alábbi emailt kaptam tőle: Nem érkezett faxos igazolás, sem pedig tényleges befizetés. "Minél tovább nem fizet,
annál tovább na hitele ezáltal a futamidejét is. Személyes felkeresését kellett javasolnunk lakcímén és j letiltását.
Amennyiben február 10-ig sem igazolja befizetését, úgy hitele Behajtási Osztályra kerül.
Munkáltatóját írásban megkeressük. Ott szerzmár felmondhatóvá válik, ezáltal a teljes hitelt egy k 8 munkanapon belül.
xxx Adósságkezelési Osztálya"Az emailből másoltam közvetlenül. Tudom, hogy nem sok becsülete van annak, aki a felvett hitelét nem fizeti rendesen és végrehajtásra kerül sor, de azért úgy gondolom valahol mégiscsak emberek vagyunk mi is és a ki nem fizetett hiteleket az utolsó fillérig kamatostul behajtják. Nem uzsorástól vettem fel kölcsönt, hanem egy legálisan működő pénzintézettől. Kérdésem az lenne: mit jelent a személyes megkeresés, készüljek fel verőemberekre?! Van-e joga bármelyik pénzintézetnek a hozzátartozóimat hívogatni az én tartozásommal kapcsolatban, ha semmi közül nincs hozzá? Kicsit kiborultam a történtek miatt, mert sajnos van másik banknál is felmondás előtt álló hitelem, de ott legalább normális hangnemben beszéltek velem. Köszönöm a segítséget.

Patrika # 2010.02.09. 11:14

Hogy lehet visszavonni???????????????


Hol kérdezhetek?

végrehajtó1 # 2010.02.09. 11:10

Patrika

Ez attól függ milyen szerződést írtál alá.Van ahol az adós hozzájárulását adja a fizetéséből való letiltásnak.Ha ez nem áll fenn akkor csak jogerős végrehajtható okirattal teheti meg.

De szerintem ezt a hozzájárulást vissza lehet vonni.

De erről a jogászokat kell kérdezni...

végrehajtó1 # 2010.02.09. 11:07

babett 1
Ez attól függ milyen szerződést írtál alá.Van ahol az adós hozzájárulását adja a fizetéséből való letiltásnak.Ha ez nem áll fenn akkor csak jogerős végrehajtható okirattal teheti meg.

Patrika # 2010.02.09. 09:50

Az előbb a Cofidis bank felhívott mert 23000ft tartozásom van és ebből a múlt héten 6000ft-ot utaltam.
Gúnyosan mosolyogva egy ügyintéző,hogy félreértés történt mert 23000ft a tartozásom és én csak 6000ft-ot utaltam,amit vissza küldenek nekem és beadják a munkahelyemre az 50% jövedelem tiltást.
Nos.Ezt valóbam megtehetik?Hiszen fizetésiszándékom meg volt mert valamennyit utaltam és tulajdonképpen 1,5 hónappal vagyok elmaradva.


Hol kérdezhetek?

babett 1 # 2010.02.09. 09:36

Fizetési letiltást kezdeményezhetnek?Mindig fizetek valamennyi összeget nekik.
Tegnap megfenyegettek,hogy beadják a tiltást a munkahelyemre.Megtehetik?

végrehajtó1 # 2010.02.09. 09:21

Akkor marad minden a régiben..:(

Vagy a kolléga többször vegye fel és mondja azt hogy leszámoltál, vagy tartós táppénzen vagy stb stb...

Ezt csak te tudod megoldani !Mi nem.

babett 1 # 2010.02.09. 09:14

Nem tudok telefonszámot váltani mert akkor a munkahelyemen zaklatnak.

végrehajtó1 # 2010.02.09. 09:02

Ha ennyire zavar akkor válts telefonszámot:)

Patrika # 2010.02.09. 07:32

Engem is a HSBC mindennap zaklat telefonon sőt akinek ott tartozása van azt mindenkit.
Én is elmondom nekik,hogy mikor tudok fizetni de ennek ellenére telefonon hívogatnak MINDENNAP.
Kérdésem az lenne,hogy engem megfenyegettek éppen tegnap,hogy fizetés letiltást adnak ba ha ma nem utalok egy összeget.2 hónap elmaradásom van náluk.Mielőtt beadják a munkahelyemre a tiltást nem adnak át a behajtási osztálynak ahol kaphatnék valami fizetéskönnyítést?
Várom a sűrgős választ.Köszönöm.


Hol kérdezhetek?

babett 1 # 2010.02.09. 07:27

Kérdésem a következő lenne.
HSBC pénzintézetnél van sajnos most 2,5 hónap elmaradásom.
Mindennap elmondom nekik,hogy mikor tudok utalni,mert naponta hívogatnak telefonon.Első kérdésem,hogy jogukban ál-e mindennap zaklatni az ügyfelet de már olyan szinten,hogy egészségügyi intézményben dolgozom és olyankor kikapcsolom a mobilom és akkor pedig az intézmény vezetékes telefonján hívogatnak,amiből egy darab telefon van és volt már,hogy sűrgősen kellett a telefon egy kollegámnak és a HSBC lefoglalta.
Olyat hallottam,hogy nem teheti meg már ezt a színtű zaklatást egy bank és pénzintézet sem.
Köszönöm a választ.

zsofar # 2010.02.08. 06:54

Sziasztok .

Az FHB egyik csoportja a Central Eropean Crdit felkeresett egy lehetőségél . Átveszik a felmondott hitelt és 1 évig 1000 Ft kell törleszteni de a lakást a lízingeljük tőlük. Magyarul az Övéké lesz az ingatlan mig mi törlesszük a Hitelt. Mit csináljak ? Bele menjek . Mondjuk ami jó ebbe hogy van egy csúnya ügyem a volt munkahelyemmel . van tartozásom feléjük amit még sajnos nem tudtam rendezni és már fenyegetőznek a végrehajtóval . Van közjegyzői tartozás elismerés is. Ha A CEC lesz az ingatlan tulajdon akkor arra már nem terhelhetik rá ugye s akkor nyugodtan tudom intézni a hitelt nekik.

W

zsofar # 2010.02.04. 10:35

Tudom hogy rendezni kellet volna, de sajnos egy bűnöző miatt aki életveszélyesen fenyegette a feleségem meg a 8 éves kislányom Ö miatta kerültünk ilyen helyzetbe. nem volt semmi gond addig.

Ez a magyar hozzá állás még a magyarokkal is. Donjuk ki őket a lakásból, nem baj ha nem az Ö hibájukból kerültek ide.

Csak feltettem egy kérdést. Köszi a segítséget .

végrehajtó1 # 2010.02.03. 22:30

Felmondták a hitelt. Ilyenkor mennyi időm van rendezni a tartozásom?

Már rendezni kellet volna.

Van-e lehetőség ennek a rendezésének ma Magyaroszágon valamilyen bankkal ha van 3. személy akit betudunk vonni

bankot kell kérdezni...

zsofar # 2010.02.03. 12:18

Sziasztok .

Az FHB-nál volt hitelünk a mai napig. 1.800.000 a teljes töke tartozás . Felmondták a hitelt. Ilyenkor mennyi időm van rendezni a tartozásom? Van-e lehetőség ennek a rendezésének ma Magyaroszágon valamilyen bankkal ha van 3. személy akit betudunk vonni .

Zs

reptile7 # 2010.01.26. 14:55

Ebben a szín - szar dologban igazad van ... Nagylábon éltem pár hónapig most meg a fejemhezkapok hogy hoppá ....
Elég idióta voltam. Szerinted nagy a gáz vagy ennél még lehet rosszabb? Te melyikkel kezdenéd a törlesztést illetve melyik az ami elég rossz stádioumban van?

monalisa1 # 2010.01.25. 21:08

A tartozásaidra a fizetésedből "sorbanállás" lesz - annak 50%-ig.

monalisa1 # 2010.01.25. 21:06

Egyikőjüktől sem fogsz kapni külön levelet arra vonatkozóan hogy a tartozásod miatt az ügyet átadták "illetékes" helyre.

A továbbaikban majd a bíróság "zargat", azt követően valamelyik behajtócég.

Aztán egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy a nemfizetések okán a fizetésed 50%-ig levonást eszközöltek - a bírói végzés alapján.

Azonban akkor már akár duplájára is felduzzadhat a jelenlegi alaptartozás összege a kamatok és járulékos költségek miatt.

Ha esetleg kilépsz a munkahelyről és netán feketén dolgozol egy ideig, a végrehajtó az életút soron előbb-utóbb csak utólér majd ismét...

Próbálj másodállást és/vagy mellékfoglalkozást vállalni hogy az ezen többletjövedelemmel valamelyest gyorsíthasd a felgyülemlett nagy összegű tartozásod mielőbbi leteltét.

Külön írom: nem kell minden szírt-szart megvenni ami ma "menő" dolog és emiatt adósságspirálba keveredni.

"Mona"
laikus hozzászóló

reptile7 # 2010.01.25. 19:33

Hello !

Lenne egy kérdésem . Elég nehéz helyzetben vagyok (legalábbis én úgy gondolom).

Sikerült 3 adósságot felhalmoznom 3 különböző cégnél.

Az első egy mobilszolgáltató cég akiknél egy előfizetéses szerződésem volt. 3 havi számlával tartozom nekik ami összesen 150 ezer forint. Már kb 2 hónapja letiltották a kártyámat,
viszont a "nagy levelezés" eddig elmaradt. Eddig 1 levelet kaptam tőlük hogy tartozok feléjük és hogy 8 munkanapon belül fizessem vissza. ( T mobil )

A másik egy áruhitelkártya tartozás. A kártyán 250 ezer forint tartozásom van . A cégtől elég sok levelet kaptam már hogy fizessem be 8 napon belül illetve legutóbb kaptam egy levelet hogy
a bank felbontotta a szerződésem és ha nem fizetem vissza akkor egy behajtási cégnek adják az ügyet illetve bevonnak egy 3. személyt is. ( CIB Bank)

A harmadik egy személyi kölcsön ahol közel 4 havi számlával maradtam el. Ez kb 60-70 ft-ra jön ki. Tőlük elég sok levelet kaptam már illetve orrba-szájba hivogatnak telefonon, otthon,mobilon illetve
a munkahelyemen is. Amikor legutóbb beszéltem velük közölték hogy nem várnak többet hanem a bank kiküld házhoz valami behajtó emberkét. ( Credigen Bank )

A fő kérdésem hogy kapok értesitést arról ha az aktuális cég átatdja az ügyem egy behajtó cégnek , illetve hogy ők mit csinálnak? Fojtatják a levelezést vagy tényleg házhoz jönnek?

Ti mit csinálnátok ien helyzetbe?

Köszönöm ha válaszoltok fontos lenne !

végrehajtó1 # 2010.01.19. 20:36

%-ot a bérre értettem

végrehajtó1 # 2010.01.19. 20:35

max 50%-ot.

Mi van akkor, ha az én számlámra utaltatja a munkabérét, ahhoz hozzányúlhatnak?

nem

Norian # 2010.01.19. 20:26

A páromnak 4 bank felé van tartozása.( Személyi kölcsönök, folyószámlahitel, hitelkártyák. ) A folyószámlája mínuszban van. Nagyon az összeomlás szélén áll, úgy néz ki, hogy nem fogja tudni fizetni a részleteket. Mennyivel terhelheti meg a bank illetve a végrehajtó a számláját? Annyit tudok, hogy egy bank max. 33 %-ot terhelhet. A következő bank a maradék fizetés 33%-át terhelheti, és így tovább, amíg el nem fogy a pénz? Mi van akkor, ha az én számlámra utaltatja a munkabérét, ahhoz hozzányúlhatnak? Előre is köszönöm a segítséget!