Mit vihet a végrehajtó?


Golden # 2011.01.13. 06:53

Üdvözlet !

Az lenne a kérdésem, hogy van-e bármilyen "jog",lehetőség arra hogy egy banki hitellel terhelt ingatlant(melynél a banknak elidegenítési joga és jelzálogjoga van) "elvigyen" egy közjegyzői okiratban foglalt eltartási és (külön) kölcsönadási szerződés ?
Sajnos mindkettőm van, és nem tudom teljesíteni őket csak a banki hitelem.Azt már sejtem hogy árverésre kerülhet az ingatlan, de az árverésen a vételárból minden esetben a bank az első akit kifizetnek?

Köszönettel

végrehajtó1 # 2011.01.12. 19:35

elegendő.Munkabérletiltás mellett is van lehetőség a az ingófoglalásra

Chris2 # 2011.01.12. 19:28

Jó estét kívánok!
Egy készfizető kezes ügyben szeretnék Önöktől információt kérni. Az alapeset: mivel az adós nem fizetett, a másik két kezes pedig állítólag nem rendelkezik vagyonnal, ezért a nagynéném maradt az egyetlen kezes, akitől tudnak követelni az ügy végrehajtási szakaszában. Nyugdíja van, amit le tudnak tiltani, viszont ingatlana nincs, a lakás amiben lakik bérli. Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni kérdésem. Ideiglenesen én is ott tartózkodom/lakom, mert az adott városban folytatom tanulmányaimat. Így természetesen nekem is találhatóak nagyobb értékű tárgyaim a lakásban (pl. számítógép) amiknek nem tudom mi lenne a sorsa, ha a végrehajtó kijönne? A vásárlási bizonylata mindegyiknek megvan és általában a nevem is megtalálható rajtuk, mivel a kiállító üzlet kérte a nevem és címem. Arra lennék tehát kíváncsi, hogy ezek elegendőek-e annak bizonyítására, hogy az enyémek és nem a nagynéném tulajdonát képezik? Illetve egyáltalán az ingóságokat olyankor elveszik-e, amikor jövedelmet is le tudnak tiltani? Előre is köszönöm válaszukat!

Bencsi # 2010.12.15. 19:52

Tisztelt Végrehajtó!

A bankom nem ad információt, hivatkozik arra, hogy "nem tudják" csak kaptak egy papírt...tényleg semmi ingóságom, 2 bőrönd ruhával jöttem a páromhoz, évekig egy szobában laktam/fizettem, hisz tiltották a pénzem, akkkor BAR mellet mit vehettem volna, hogy élhettem volna?
Nincs szó arról hpgy jön a végrehajtó (még), hisz a pénzt megkapta (bár nem jogosnak tartom, ha nincs jövedelmem) de mégis félek....és a szokásos incidens...flegmázás és bunkózás, holott a bíróságon leirták: csaló áldozata vagyok, és védelmet is kérhettem. és ha a teljes fizetésem/számlám terheli (tudomásom szerint csak max 50%ot) akkor miből fogok élni??????? mert most 33%ot vonatott le....
Van igazság? :'(

B.

végrehajtó1 # 2010.12.15. 19:44

szeged

ezt miért nem írták rá az egyéb végrehajtandó összegekhez? Hiszen már ki van tűzve az árverés napja. Lehetséges, hogy az évek folyamán azt már kifizette?

Ha én azt innen tudnám:)

De lehetséges

végrehajtó1 # 2010.12.15. 19:43

ugyláttam az első nem ment el:(

végrehajtó1 # 2010.12.15. 19:42

Bencsi

A letiltás nem akadálya a helyszini végrehajtásnak.A bankszámlát terhelheti "teljesen".De a bankszámla végrehajtását a banknak kell tudni.Nem lehet a teljes összeget levenni.

végrehajtó1 # 2010.12.15. 19:40

ha most minden hónapban fizetem a bankszámlára terhelt összeget, akkor nem jöhet ki?

De .Minden további nélkül végezhet helyszini eljárást.

és terhelheti a teljes bankszámlám?

igen.De a banknak kell tudni az idevonatkozó jogszabályokat.

szeged # 2010.12.15. 19:34

Hosszas végrehajtási eljárást követően több milliós követelésünk miatt elárverezik az adós házát. A végrehajtó által részünkre megküldött papíron szerepel egy másik kisebb összegű, végrehajtandó követelés. Tudomásunk szerint a házon volt még több milliós összegű jelzálog az egyik banknál. Kérdésem, hogy ezt miért nem írták rá az egyéb végrehajtandó összegekhez? Hiszen már ki van tűzve az árverés napja. Lehetséges, hogy az évek folyamán azt már kifizette?

Bencsi # 2010.12.15. 18:25

Tisztelt végrehajtó!

Köszönöm gyors válaszát!
Az egyik gép azstali, azért kellett egy laptop, mert az asztali már régi és lassú (nem fejleszthető). A másik laptop a testvérééaki azért nem viszi haza, mert a gyerekei szó szerint elvennék tőle, nem vicc...
Igazából már lassan 4 éve fizetek letiltást (3,5 évig a "rendes" tartozást, majd mivel az adóstárs-kezes eltünt (szó szerint!)rámtettek mindent.) és egy havit nem fizetem, mert még nincs munkám 1,5 hónapja...persze ez rendezve lett a párom fizetéséből...am szerintem nem jogos, mert nem az én jövedelmemből vonta le (a párom fizetése 4 hónapig hozzám érkezett)de a bankszámlámat szó nélkül terhelte, anélkül h megkérdezte volna: van egyátalán jövedelmed? ha most minden hónapban fizetem a bankszámlára terhelt összeget, akkor nem jöhet ki? Rendezni egyöszegben nem tudom, BARra tettek, és nem akarok komplikációt....:(
és terhelheti a teljes bankszámlám?

Válaszát előre is köszönöm.

B.

végrehajtó1 # 2010.12.15. 17:44

Bencsi

Ha jön akkor csak adós tulajdonát foglalja.De azért elég sok gépen dolgozik .Maradjon egy a m többit bele az ágynemütartóba:)

monalisa1 # 2010.12.15. 16:09

Melyikőtöké a hitel melyen egy havi késedelem "halmozódott" fel...

A végrehajtó meg fogja kérdezni minek a lakásban 3 sz.gép?! (Oké, a párod foglalkozásához kellenek.)

Ha a párod az adós, vagy ott helyben rendezi a tartozást + a végrehajtási díj, vagy innentől kezdve lefoglalja őket és nagy valószínűséggel egyiket-másikat viszi is, illetve a müszaki dolgok közül valamit még, értékarányosan. (Mindent használt értéken számítanak csak, ergo ujra beszerezni sokba kerülne...)

Legjobb lenne a vh kérővel haladéktalanul beszéllni, az elmaradást rendezni - egyidejűleg a vh-i kérelmet visszavonatni, így a végrehajtó látogatása elmaradna mert bizony az sincs ingyen...

monaLuis
laikus hozzászóló

Bencsi # 2010.12.15. 10:12

Tisztelt Végrehajtó!

Kérdésem. A barátommal lakom (nem vagyunk sem élettársi sem házassági kapcsolatban) és lehet hogy kijön a végrehajtó (1 havi késés miatt, röhely! arról ne is beszéljünk hogy más helyett is én fizetek)

Kérdésem: Mit vihet el? Mert a párom foglalkozása miatt 2 laptop, egy asztali sztgép kell, és a lakásban lévő műszaki dolgok 98%a az övé...(én a 4 éve tartó letiltás miatt csak ruhát tudtam venni a fizetésemből)

Ugye a barátom dolgait nem vihetik el? A lakás is az övé, (illetve a banké) csak nem akarom, hogy még ő igya meg a levét aminek én évek óta....

Válaszát köszönöm.

H.

cincőke # 2010.10.15. 14:30

az lenne a kérdésem, hogy ha egy olyan házban lakom, ami két külön lakásra van osztva, bár ugyanazon a helyrajzi számon van, és tulajdoni lap másolatom is van arról, hogy a ház másik feléhez tulajdonilag semmi közöm, a végrehajtó oda is bemehet, vagy ilyen esetben nincs joga hozzá?

végrehajtó1 # 2010.10.03. 08:25

igen.

gyuri1948 # 2010.10.03. 07:39

Kérdem,hogy a végrehajó,bármikor értesítés nélkül is megjelenhet?

huszi75 # 2010.09.30. 20:35

nandy!
köszönöm a válaszod,így egy kicsit nyugodtabb vagyok.nem akarok nem fizetni csak 2 törlesztő részletet nem tudok a válság óta fizetni.
még egyszer köszönöm.

solarenqu # 2010.09.30. 05:46

vegrehajto 1: koszi a valaszt, gondoltam hogy humbuk, es amig nincsen birosagi vegrehajtas inditva, addig nem megy sehova, foleg nem szuleim lakasara amihez semmi kozom, gondolom elobb az en fizetesembol probalnak meg vegrehajtani az ugyet...

koszi meg egyszer a valaszt..

nandy # 2010.09.29. 21:14

Nem igazán tudnak mit tenni a te 1/10-ed tulajdonrészeddel. Ki venné meg szerinted?

A családtagjaidnak pedig biztosan nem kell az utcára menniük, mert ahogy végrehajtó1 is írta:

Testvérek nem veszitik el a tulajdonjogukat csak az adós tulajdonihányada kerül végrehajtás alá.

huszi75 # 2010.09.29. 21:08

esetleg még azt szeretném tudni,hogyha elárverezik a tulajdon részem,édesanyámat és a testvéreimnek utcára kell mennie.van még ilyenkor lehetőség valami részlet fizetésre.mert felhívtam a végrehajtó céget és azt mondták,hogy az 1 800 000ft sok,sokáig tartana vissza fizetni,egyszerre pedig képtelen vagyok.
előre is köszönöm a választ.

huszi75 # 2010.09.29. 20:35

végrehajtó 1
Köszönöm a választ.

huszi75

nandy # 2010.09.29. 19:11

Jobb is ha hívja a rendőröket, mert a rendőr legalább tudja, hogy végzés nélkül (a bcs-t most hagyjuk...) nem mehet be a lakásba :)

végrehajtó1 # 2010.09.29. 17:33

nekem a mukso a telefonban olyat mondott hogy, gyorsitott eljarasban vegrehajtast ker es 2 nap mulva megy is a szuleim lakasaba, es lefoglalhat barmit, mert hogy oda vagyok bejelentve

:)

A faktoringcégeknek semmi olyan plussz jogai nincsenek mint ami bárki másnak ne lenne.Ez a gyorsított valami pedig nagyon tetszik.:)De ha jogerős és végrehajtható lessz a követelése akkor sem ő fog menni hanem a végrehajtó.Ne dölj be mindenkinek.

valamilyen rendorsegi dolgokat is emlegetett hogy, rendorokkel jon…

Na ez még jobb...:)

solarenqu # 2010.09.29. 14:10

valamilyen rendorsegi dolgokat is emlegetett hogy, rendorokkel jon...

solarenqu # 2010.09.29. 14:09

vegrehajto 1: de ez valami faktorceg nem sima behajto.. behajto ceg az tutom hogy semmit nem csinalhat, de faktorceg = behajto ceg?
nekem a mukso a telefonban olyat mondott hogy, gyorsitott eljarasban vegrehajtast ker es 2 nap mulva megy is a szuleim lakasaba, es lefoglalhat barmit, mert hogy oda vagyok bejelentve... akkor ez kamu gondolom...