Mit vihet a végrehajtó?


janika123 # 2013.11.16. 13:05

Tisztelt válaszoló

A fizetésemet már hónapok óta letiltották. A végrehajtó most megjelent a bejelentett lakcímemen ami nem az enyémm, vihetnek e onnan bármit ha már nem ott lakom. ( a nővérem lakása, aki mondta nekik,hogy ismeretlen helyre költöztem) A fizetésem 33% át rendesen megkapják minden hónapban.
Köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2013.11.11. 14:09

demi01

Hát mi áll a végrehajtható okiratban? Azt nem nekünk küldték meg, hanem neked, tehát neked kell tudnod, mi áll benne, és ha elolvastad, talán avass be minket is (ahogy eddig nem tetted), és akkor választ kaphatsz. A "hónapok óta fizetem"-et is pontosítsd egy kicsit, mert ha akarom, ezt értem 2 hónapnak, és arra a válaszom csak annyi lenne, hogy "na és?".

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.11. 13:53

Egy végrehajtói hitel... "
Az milyen állat?

demi01 # 2013.11.11. 13:00

Tisztelt válaszoló

Egy végrehajtói hitel miatt kérdezném a következőt.
A kérdéses céggel megegyeztünk részletfizetésben havi 20000 ft-ban az eredeti összeg 67000 ft volt hónapok óta fizetem de valahogy csak nem szűnt meg, ma azt mondták 46000 van még belőle. A hitel hány szorosát kérheti vissza a cég? Ha ez nem uzsora akkor mi az. Az uzsorázók megmondják , hogy 100% de ez már 300% felett van...........

Preac # 2013.11.08. 14:34

üdv

Végrehajtás alatt vagyok, beltagként. Másik tevékenységemben -magánemberként-, zeneszerzőként működöm, Artisjus-tól van jövedelmem (eseti).
Kérdésem egyrészt, hogy ha beltagként keres a nav végrehajtó és ingóságot foglal, akkor foglalhat-e olyan személyes tárgyakat, berendezéseket, melyek alkótó munkámhoz kötődnek? Például elektronikus hangszerek, számítógépek (ez utóbbi is szükséges, mivel kell a zeneszerzéshez, hangszereléshez). A VH. törvényben találtam egy paragrafust, mely szerint az alkotóművészeti tevékenységhez szükséges tárgyak nem foglalhatók le. Jól értem?
Másik kérdésem, hogy Artisjus kifizetésekből vonhat-e a végrehajtó, és ha igen, milyen módon? Minden eseti kifizetés után 33%-, vagy más módon esetleg?
Előre is köszönöm!

Berava # 2013.11.07. 15:44

Sziasztok,

Három kérdésem van:

  1. Bt, végrehajtási eljárás alatt van. Inkasszó már volt, részletfizetési kérelem elutasításra került de a cég még működik, nincs törölve az adószám. Mi várható a továbbiakban (pl. ingó vagyon lefoglalás mögöttes felelősség okán, egyéb behajtási módok)?
  2. A Bt. székhelye egy magánlakás, melyben rokonok laknak, ott céges vagyon nincs. A cég neve term. ki van írva mindenhol. Ha jön a vh., mit vihet onnan? Értelmezésem szerint csak a cégvagyont viheti -melyet beszolgáltat a cég ha kell-, mert nehezen tudom elképzelni, hogy pl. iroda bérlése esetén is viszik az irodaház tulajdonát képező berendezéseket és eszközeit pusztán amiatt, mert ott egy fizetésképtelen cég üzemel. Ugyanakkor ebben az országban én bármit el tudok képzelni...
  3. Ha végrehajtási szakaszban beltagot váltunk -akit a társasági szerződésben mentesítünk a korábbi tartozások felelőssége alól, mivel a GT. megengedi-, akkor a végrehajtó támadhatja-e őt abban az esetben is, ha a korábbi beltag minden tartozásért felel?
vacskamati78 # 2013.10.29. 16:18

Ltp-t foglalhat a végrehajtó?

gerbera317 # 2013.10.29. 07:39

Végrehajtási kifogást kell előterjeszteni a végrehajtónál, de a bíróságot megszólítva, és kérni a gépjármű foglalás alól történő feloldását, tekintettel a lent ismertetett körülményre. Az elbíráláskor a bíróság vizsgálni fogja, valóban fennáll-e a mentesség, úgyhogy a vonatkozó okiratokat nem árt előkészíteni. A végrehajtási kifogás illetéke 15 ezer forint, amit az adós visszakap, ha a kifogása alapos.

barbi30 # 2013.10.28. 19:42

Tisztelt Jog Fórum!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy egy ügyfelem járművét lefoglalták és kivonást kértek (egy önálló bírósági végrehajtó).
Az ügyfelem mozgáskorlátozott és a jármű lételeme. Utánanéztem és az 1994.LIII.tv. 90. paragrafus 1. bekezdés i, pontja szerint a végrehajtás alól mentes a mozgákorlátozottak gépjárműve. De ugye akkor ebben az esetben nem lehetne kivonatni a járművet, és mégis megtették. Mi a teendő ilyenko?! Közlekedési igazgatási hatóság kezdeményezheti, hogy a járművet foglalás fenntartása mellett visszahelyezzék a forgalomba, vagy kihez kell fordulni ebben az ügyben?!
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel

Vheeler # 2013.10.15. 08:36

Tisztelt Jogi Fórum!
A következő lenne a kérdésem. A ház amiben élünk édesanyámmal ingatlan keretjelzáloggal terhelt, amely hitelt rendesen tudunk fizetni. Pontosabban eddig arra koncentráltam, hogy ezt a hitelt fizessük be minél előbb és pontosan, hogy ne legyen elmaradás. Emellett vannak személyi hiteleink, amiket viszont már nem tudunk fizetni, az egyik hamarosan végrehajtásra fogja adni a tartozásunkat. Ebben hitelben édesanyám az adós és a munkabére a fedezet. Ha végrehajtásra kerül ez a személyi hitel, akkor a munkabérből letiltanak. De mivel édesanyám nevén van a ház, akkor a házat is végrehajtás alá vonhatják? Annak ellenére, hogy a másik banknak (amelynél egyébként jól fizetünk) keretjelzálog joga van rajta?

gerbera317 # 2013.10.04. 23:02

Tudatni kell a bankkal...” Benned egy költő veszett el, vazzz...

olorsi: Akkor a bankszámlát ne szüntesd meg, de ne is utaltass oda semmit, hanem kérd postán. Ami a banknak kell, azt pedig banki befizetéssel teljesítsd.

olorsi # 2013.10.04. 21:20

Már rég nem utaltanám számlára a családi pótlékot, csakhogy kb 5 éve vettem fel hitelt és kellett hozzá a banktól 250.000 ft (mai napig nem tudom igazából mi) ez meg az. Ügyvédi költség, stb. Ezt még mindig fizetem a banknak, úgy 4-5 ezer ft havonta. Addig nem tudom megszüntetni a számlaszámot.

monalisa1 # 2013.10.04. 21:06

Tudatni kell a bankkal, hogy a számlára havonta rendszeresen érkező összegekből x Ft az cs.pótlék, és akkor azt nem engedik lenyúlni a végrehajtónak.
Legjobb ha a cs.pótlékot a továbbiakban postai kifizetéssel kéred, ha kicsit kellemetlen is mert be kell menni érte a postára, de rajtad kívül más nem fér hozzá.

Igazán az lenne a jó a jelen helyzetedben ha a számlát megszünteted, az egyéb pénzedet is megkapod a postá(s)tól. A végrehajtónak havonta majd csekken fizetsz te...

olorsi # 2013.10.04. 20:19

A családi pótlékot viheti a behajtó? A bank szerint igen, mert nem tudja, mit visz.
De én a családi pótlékot tényleg a gyerekemre költöm....

Anima1 # 2013.10.04. 20:15

"Önellátó Bíróság"

Na még csak az hiányzik. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.03. 17:39

Igen.

istibacsi1313 # 2013.10.03. 08:22

Üdvözletem! 1 millió forintos hitelkeretet kaptam bankkártyámhoz 2008-ban, amelyet 2 hónapon belül elveszítettem egy kudarcba fulladt vállalkozás miatt (leléptek a pénzemmel). Mivel "barát" volt, nem tudtam mit kezdeni, nem írtunk róla papírt. A hitelkeret az AXA-nál van, amit évről évre megújítottak nekem. 2011 óta nem tudtam fizetni a havi 20+ ezres részletet (amivel fenn lehet tartani a milliós tartozást). Azóta ez 500 napon túli tartozássá duzzadt. Jelenleg ~1.7Mill tartozásnál tartok. Most hívtak tegnap, hogy két dolgot tehetek: vagy egy összegben külső segítséggel fizessem be. Vagy részletfizetést tudnak adni, de max 1 évre, azaz havi 100e feletti összeget kellene befizetnem. Jelenleg nincs munkám, szüleim idősek. Családból senki nem tud segíteni. Semmi nincs a nevemen. Ami pár vagyontárgyam van, az pedig szükséges a jelenlegi terveimhez, amiből az elkövetkezendő időszakban élni fogok (vállalkozást alapozok éppen). Most abban egyeztünk meg a bankkal, hogy okt. 20-ig befizetek 30e Ft-ot, aztán visszatérünk a részletekre.
A kérdéseim: mi történhet a legjobb és legrosszabb esetben? MI történik, ha nem tudom befizetni a részleteket? Zaklathatják a szüleimet, ahova állandó lakcímem be van jelentve? Semmilyen tárgyam nincs ott, ami pedig ott van, az az övéké. Ha onnét kijelentkezem, azzal kizárhatom őket ebből az egész procedúrából? Ha fizetem egy darabig, aztán nem tudom fizetni a részleteket, akkor mi lesz? Lehet kapok engedély a hosszabb távú törlesztésre, de erre nagyon kicsi az esély.

A terveim között az van, hogy törlesztem és sikerülni fog, de eddig párszor közbejött már olyan nem várt esemény, vagy vállalkozásban keresztbe tettek, hogy nehéz tervezni. Köszönöm, ha válaszolnak és segítenek!
ÜDV Isti

BetyarKing # 2013.09.07. 05:51

Tiszteletem uj vagyok igyhát elnézésüket kérem ha hülye kérdésem lesz. hozzám is jönnek a Végrehajtók ( telenor veget 333eft-ért, és 44eft-bol) nekem csak egy számitogépem van (nevemre szolo számlával, és nagyértékü) de már honapokkal ezelöt adásvételivel eladtam a barátnömnek ,de a kedvesem itt él velem mert ezen keresem a munkalehetöségeket szoval ha jönnek ezt vihetik vagy nem ? a másik van két autom (nevemen) mind totálkáros mert összetört (nekem jöttek), és igazolni is tudom hogy a roncsérték van rájuk megálapitva , de nem adtam oda a biztositonak mert többet kaptam én a méh-telepen , ugyebár ezt nem monthatom (leadtam vasba)? mit mondjak neki ? adajam oda nekik a redszámot+ papirjait?

Tudom hogy a sulyadó meg a biztositás stb ezek vannak de 2010 munkanélküli vagyok és ahol élek nincs munka :( és kennyére kellet a pénz..

És olvasztam hogy a ruháknol is elvisznek ,ez igyaz? ja meg a tüzelö fával fütök, és most kaptam ajándékba fát azt elvihetik ?

kérem segitsenek...

köszönöm válaszukat

.

gerbera317 # 2013.09.05. 17:18

Kicsit bővebben:

Végrehajtást kell indítanod az adósod ellen. A kezdetek kezdetén mindjárt kizárod az ingatlan-végrehajtást, meg a helyszíni ingófoglalást, ellenben közlöd, hogy az adósnak van autója (rendszám, stb.). Így elég gyorsan lefoglalják és árverezik az autót, de megszerezni csak bizonyos feltételek teljesülése esetén akard a kocsit.

vacskamati78 # 2013.09.05. 14:40

A tartozásért kaphatnám meg, hiszen nem fizet, nem lehet jövedelmet tiltani.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.05. 10:20

Hogy kaphatnád meg az autót? A bank esetleg megkaphatja, ha vételi joga van rá.

vacskamati78 # 2013.09.05. 08:48

Ha nekem tartozik valaki és erről van közjegyzői papírom amire azt mondták végrehajtható..viszont nincs semmi a tartozó nevén csak egy autó
Az autón viszont hitel van, törzskönyv meg gondolom a bankban. Ilyenkor mi van? Megkaphatom az autót ő meg küzdjön a bankkal?

Linna # 2013.09.05. 08:20

Bocsánat, ha esetleg ismétlek, de sürgősnek érzem a dolgot, ezért nem olvasok vissza, hanem mielőbbi tanácsot kérek.
Lízingeltem egy autót 2006-ban, 10 évre. Tehát majdnem hét évet kifizettem. Az idén nem tudtam/tudom fizetni a szokásos havi részleteket, 4-szer nem, 3-szor csak részben róttam le a díjat. Néhány napja mobilon értesítettek, hogy ha nem hívom őket vissza, személyesen jönnek a behajtók és viszik az autót.
(A telefonom már csak van, használni már nem tudom. Ráadásul nagyon régi, csak "madzagon" működik. Szüleim bizonyos megadott időpontokban tudnak keresni rajta.)
A kocsit - a kimutatás szerint - lényegében már "kifizettem". 2,5 millió volt, én 3,5 milliót törlesztettem eddig, és még cca. 3 évem van hátra.
Nem akarom elveszíteni, hiszen közel vagyok a hatvanhoz, időnként alig tudok járni, ráadásul egy pici, 520 lelkes faluban élek, ahol nincs szinte semmi.
Mivel a feketelistára kerültem, nincs reményem, hogy újra tudjak autót venni.
A kis Corsámat már nem tudtam levizsgáztatni, tehát nincs zöldkártyája, már másodszor állíttattam le 6 hónapra. A hetvensok éves szüleim visznek vásárolni havonta egyszer. De meddig élnek még?
Próbálkoztam a Bankkal egyezkedni, de visszautasítottak. Mivel próbálkozhatok még?
Várom válaszukat, köszönettel: Linna
(Nyilvánvaló: ügyvédre nincs pénzem, csak ingyenes jogi segítség jöhet szóba.)

gerbera317 # 2013.09.04. 16:18

Empátia, szimpátia, vagy akármi: Nem édesmindegy? Nem ebből élünk.

pepe28 # 2013.09.04. 15:48

Ok!Empátia, aki érti, érti, aki nem, nem.