végrehajtási ügyben kérdés


monalisa1 # 2011.01.08. 17:24

Még abban az esetben is foglalhat a végrehajtó ha történetesen a tiéd lenne a ház., jelen esetben a tulajdonjog és a tartozás nincs "beszélő viszonyban" egymással.

koki30 # 2011.01.08. 14:09

Azt szeretném kérdezni, hogy van egy "ingatlanom" amire lakáslizinget vettem fel 100%-ban amikor megvásároltam. A földhivatalnál nem vagyok tulajdonos vagyis nem szerepelek a tulajdoni lapon.
Tehát, felmondták a személyi kölcsönömet és megkeresett a behajtó cég, hogyha nem rendezem az összeget x időn belül akkor a házban mindent lefoglalhatnak. Igaz ez?

spider74 # 2010.12.19. 10:18

Természetesen megküldtem a végrehajtónak a végzés másolatát tértivevényes levélben- ennyit sajnos megtanultam, hogy csakis írásban és csakis tértivevénnyel kommunikálok bármiféle hivatallal- az más kérdés, hogy pl. a Bíróság sima postai levélben küldi nekem a végzést...

spider74 # 2010.12.19. 10:18

Természetesen megküldtem a végrehajtónak a végzés másolatát tértivevényes levélben- ennyit sajnos megtanultam, hogy csakis írásban és csakis tértivevénnyel kommunikálok bármiféle hivatallal- az más kérdés, hogy pl. a Bíróság sima postai levélben küldi nekem a végzést...

végrehajtó1 # 2010.12.18. 16:17

Ha nem nem igazolja le neked a végzés mádsolatának átvételét

ilyen nincs.Át kell vennie és jegyzőlkönyvezni.

watson # 2010.12.18. 14:43

írod, hogy " jogerősen hatályon kívül helyezte azt a végzést, mely alapján elindult a végrehajtás velem szemben."

Laikusként mondom, hogy én a végrehajtót is megkeresném (személyesen) és a számára is bemutatnám a végzést, és kérném az autó üzembehelyezésének visszaállítására.
Ő is csak ember és neki is értesülnie kell róla.
(Ha nem nem igazolja le neked a végzés mádsolatának átvételét, akkor tértivénnyel is feladhatod neki a kérelmeddel együtt, hogy igazoltan értesítetted a dologról)

Ilyenkor persze ők is ki szokták kérni a bíróságtól a végzést és ha normális a végrehajtó és te is normálisan tudsz vele beszélni akkor van esélyed per nélkül is a megoldásra.

marcika # 2010.12.18. 13:53

Fogadj ügyvédet.

spider74 # 2010.12.18. 12:35

Tisztelt fórumozók fizetési meghagyásos ügyemben a bíróság végzése jogerős lett, majd ez alapján végrehajtás is indult, a kocsimat a végrehajtó kivonta a forgalomból- az egész eljárásról így értesültem, kérelmemnek helyt adva a bíróság megállapította a kézbesítési vélelem megdöntését és jogerősen hatályon kívül helyezte azt a végzést, mely alapján elindult a végrehajtás velem szemben. Egyúttal arról értesített, hogy a lakhelyem szerinti bíróságra áttette az egész ügyet-azzal, hogy újra kézbesíteni kell számomra a fizetési meghagyást. Én amikor megkaptam a végzést a kézbesítési vélelem megdöntéséről, erre hivatkozva kértem a végrehajtási eljárás megszüntetését- semmi válasz. Újfent kértem, eddig semmi válasz. A lakhelyem szerinti bíróságon kérdeztem, oda nem érkezett (három hónapnyi időről beszélünk!) semmi irat a másik bíróságtól. A végrehajtónak megküldtem a bíróság végzését-semmi válasz...a kocsim azóta-fél éve ki van vonva a forgalomból- üzletkötőként dolgoznék, ami kocsi nélkül vicces, hogy egyéb magán nehézségekről már ne is beszéljek...forgatom a PTK, a Végrehajtási Tv-t, ilyen esetben mi a teendő?