végrehajtási ügyben kérdés


Jemi # 2015.06.02. 17:28

Koszonom a gyors valaszt!:)
A közjegyzőnél azt mondták, hogy ha lehetne nyomozzam ki a bankszámlaszámát is..(erre a végrehajtó nem képes??)
Egyebkent ezek a vegrehajtók mennyire gyorsak?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.02. 17:19

Semmit nem kell tudnod. Bejelölöd, hogy "teljes vagyonára", és kész.

Jemi # 2015.06.02. 15:35

Sziasztok!

Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy amikor kérelmezem a végrehajtást, és az adatlapon ott van, hogy ingatlan, ingóság..akkor azt nekem pontosan tudnom kell, hogy a lakás ahova be van jelentve az ő nevén van e vagy csak ott lakik? (Soroljam fel mindenesetre hátha?) illetve az ingósághoz mit érdemes beirni?elore is koszonom a valaszt:)

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.18. 16:21

Igen. Elévülhetett.

Luca74 # 2015.05.18. 13:35

Tisztelt Ügyvéd úr!

Végrehajtás történt 670 ezer forint összegben, mellyel a férjemmel közös tulajdonban lévő ingatlant terhelték meg 2006-ban.
Forint alapú autó hitel miatt került széljegyzetre, melyet a férjem egyedül vett fel, így csak az ő részét terheli.
2006 óta semmiféle levelet nem kaptunk, csak 2013-ban édesanyám címére ment levél a végrehajtótól, melyben egy számunkra idegen banknak tartozunk több millió forinttal a kamatokkal együtt. 12 éve a mostani címünkön vagyunk bejelentve, nem értettük miért a szülőkhöz ment az ajánlott levél,bár régen laktunk ott is.
A bank mint kiderült egy jogutód, amiről mi nem tudtunk, értesítést erről nem kaptunk.
Az lenne a kérdésem, hogy 2006-2013-ig nem történt végrehajtási cselekmény, akkor ez a végrehajtás elévülhetett-e? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.16. 08:56

Elméletileg sem állíthatja meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.16. 08:56

Elméletileg sem állíthatja meg.

Wildmann # 2015.05.16. 08:24

A végrehajtó elsődleges dolga, hogy beszedje a pénzt. Van egy végrehajtási sorrend, amely végén van az ingatlanok elárverezése. Elméletileg az is megállíthatja az árverést, ha a végrehajtó talál egy olyan forrást, amely a végrehajtási sorrendben előrébb van és biztosítja a tartozás beszedését.

Kérdezd meg a végrehajtót, hogy ehhez mit szólna. Vigyél pénzt is, mert az ígéretek nem hatják meg a végrehajtókat.

Nem tudom működik-e de egy próbát megérhet.

gerbera317 # 2015.05.16. 07:29

végrehajtási kifogás...

Jujj. Láttam egy filmet, ilyen politikai thriller volt vagy mi. Donald Sutherland volt az egyik főszereplő. Na, övé volt az utolsó mondat a filmben, ez pedig a következő volt: "Átkozott dilettánsok". Ezzel csak egyetérteni lehet...

milyen érvekkel tudom meggyőzni az árverés elkerüléséről?

Vht. 52/B. §.
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Ha az ott közölt feltételeknek nem felelsz meg, akkor semmivel nem győzheted meg. Végrehajtási kifogással pláne nem.

féltíz # 2015.05.15. 10:18

Kedves Látogató!

Rezsiköltség tartozás miatt az ingatlanom árverés alatt áll.
Elsősorban a közös képviselet (társasház) a fő követelő, elzárkóznak az adósságom részletekbe történő kiegyenlítésétől.
A jövőhéten ismételten elmegyek a végrehajtóhoz, milyen érvekkel tudom meggyőzni az árverés elkerüléséről?
Pl: részletfizetés, végrehajtási kifogás....

féltíz

jocika260 # 2015.03.02. 16:49

Üdvözletem!
Szeretnék némi segítséget kérni egy családi ház vásárlásával kapcsolatban. A párommal lassan másfél éve vagyunk házasok és most elérkezett az az idő, amikor szeretnénk végre egy családi házat vásárolni, amire az összeget nagy nehezen összegyűjtöttük. Hogy hitel mentesen megvehessük készpénzért. De a probléma itt kezdődik, mivel nekem van egy banki tartozásom már több évre visszanyúlóan (személyi kölcsön), amit 2010 őszén vettem fel, és azt fizetni is tudtam 2 és fél évig tisztességesen, amíg a munkahelyem meg nem szűnt.
A kérdésem az lenne, hogy merjük-e a kettőnk nevére íratni, vagy jelenleg csak a feleségem nevére? Ha a kettőnk nevére lenne írva a ház, akkor a behajtás kezdeményezhető lenne-e irányomba vagy sem, mivel a feleségem is tulajdonos lenne? A feleségem a hiteltartozásomról még nem tud.
Röviden összefoglalva: másfél éve vagyok házastársi kapcsolatban, jelenleg külföldön élünk, és 2-3 év múlva szeretnénk visszaköltözni Magyarországra. Amikor a tartozásom ki tudom majd fizetni egy összegben. De addig nem akarok kétségek között élni. A hitelt több évvel a házasságom előtt vettem fel egyedül.
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: József

gerbera317 # 2015.03.02. 13:11

Hát úgy, hogy az X adós elajándékozta a lefoglalt ingatlanát. De ha nem elajándékozta, hanem eladta, az sem változtat semmit.
De az is lehet, hogy az sem igaz, amit kérdezel.

vanca # 2015.02.28. 16:01

Üdvözletem!

Hogyan lehetséges végrehajtás egy lakáson, ha az adós (adótartozás) X személy ellen folyik, a végrehajtás alá vont ingatlan viszont nem X, henem másik 3 tulajdonos nevére van bejegyezve.

puhito01 # 2015.02.25. 13:03

Jó napot!olyan ügyben szeretnék segítséget kérni hogy vettem fel 2008ban személyi kölcsönt!volt munkahelyem és bírtam fizetni még a válság végett ki nem lettem rúgva!azóta nem találtam rendes munkahelyet ahol meg lehet élni fizetni az albérletet és a rezsit na persze törlesztőket!át került a végrehajtási irodának!nincs a nevemen semmi..se ház se autó semmi!hogyan tudja behajtani rajtam az adósságot?mikor élvül el ez az ügy?kb havonta kapom a felszólításokat már 2009től!
Előre is köszönöm a választ!

gerbera317 # 2015.02.22. 11:57

Valóban ciki, de nem neked, hanem a banknak. A téves inkasszó ugyanis a bank sara, mert az adóhatóság megkeresésére a te bankszámládat közölték, amit azután az adóshatóság jóhiszeműen inkasszózott. Első körben inkább a bankoddal tárgyalj, és követeld, ha hatósági megkeresés érkezik hozzájuk a tiédhez hasonló nevű adóssal, akkor szíveskedjenek alaposan megvizsgálni a személyi adatokat, és ha nincs egyezés, akkor ne közöljék már a te számládat. És mindezt minimum a fiókvezetővel vitasd meg, ne a pultban ülő ügyintézővel.

kinga27 # 2015.02.18. 06:17

Jónapot!
Érdeklődni szeretnék,hogy a NAV véletnenül inkasszozta le a számlámat és ezt tisztáztam is velük,de mivel már kétszer csinálta meg velem valahogy én is vissza szeretnék vágni nekik.Szóval van e arra lehetőség hogy kártéritést követeljek tőlük vagy nem tudom,mit tehetnék mert utazgattam össze vissza miért is van a számlám minuszba telefonálgattam mire kiderült hogy ők tévesen inkasszoztak nem beszélve arrol milyen ciki a bankba bemenni hogy inkasszozva van a számlám.

gerbera317 # 2015.02.14. 19:03

@abigel21

A végrehajtás nincs megszüntetve, csak szünetel azzal, hogy átmenetileg behajthatatlan.
Közben a jogosult eladta a követelést az EOS-nak, aki - tekintettel a szünetelésre - először közvetlenül az adósnál érdeklődik. Ha ez nem jár eredménnyel, kérni fogja a végrehajtás folytatását, ahol már ő lesz a végrehajtást kérő (illetve már az, hiszen jogerősen megállapította a bíróság). Teljesen jogszerű a dolog, ráadásul ezen az sem változtatna, ha azt a végzést nem valaki, hanem a párod veszi át. A követelés - ha közben növekedett - sem emiatt több, hanem az időmúlás és a kamatozás miatt.

abigel21 # 2015.02.14. 18:26

Kedves Fórumozók! 2008-ban végrehajtási eljárás indult a párom ellen banki tartozás (személyi kölcsön) miatt. A végrehajtást megszüntették mert nem volt eredményes. 2014.12.31-én levelet kaptunk egy behajtási cégtől (EOS FAKTOR) hogy fizessünk be 163 ezer forintot amit a bank engedményezett részükre. Az egészet nem értettük, levelet írtunk a cégnek hogy igazolják az engedményezést ill. hogy ez egy elévült tartozás szerintünk. Két nap után újabb levél jött, hogy nem évült el a tartozás, mert a bírósági végzést amiben engedményezte a bank a tartozást ennek a behajtó cégnek, átvettük 2012. szeptemberében. A végzés másolatát is megküldték. Ezt a végzést most láttuk először, soha nem vettünk át ilyen iratot. A végzésen se aláírás, se bélyegző nincs. Ez is furcsa volt. Később a bíróságot megkerestem és közölték, hogy a párom testvére vette át a végzést, akinek semmiféle meghatalmazása nem volt erre vonatkozóan, a páromnak olyan címre küldték ki a végzést ami már akkor négy éve nem élt, mivel lakóhelyet változtatott. Ráadásul ez egy olyan adósság amit a volt nejével vettek fel és a felét neki kellett volna fizetnie. Mit reagáljunk az EOS Faktor levélére? Jogos a cég követelése? Valamiféle részletfizetésről is írnak. Kérnünk kellene. A párom bérét letilthatja ez a cég? Rettegünk, mert nagyon alacsony jövedelme van a páromnak, egy letiltás tönkretenne minket. Köszönöm.

gerbera317 # 2015.02.14. 10:50

Kedves Katalin a régmúltból,

Nem az én fantáziám élénk, hanem a tiéd fakó. Maradjunk ennyiben. További szép napot.

gerbera317 # 2015.02.10. 12:29

Igen. De aztán kínosan ügyelj arra, hogy többé soha ne legyen több ügyed annál a végrehajtónál.

cianjog # 2015.02.10. 07:48

T. Fórumolvasók!

Abban szeretnék segítséget kérni - mely kérdésemre sehol nem találtam választ -, hogy a végrehajtó (akár lezáró, akár szünetelő) díjjegyzékében szereplő költségnek van-e elévülése. Amennyiben a költség megfizetésére szóló fizetési felszólítás a kibocsátástól (átvételtől) számított 5 éven túli, hivatkozhatok-e az elévülésre. (sem kifogás, sem más megszakító körülmény nem merült fel)
Köszönöm a válaszokat.

Géza1970 # 2015.02.09. 11:34

Tisztelt Fórumozok,
A következő dologban szeretnék tanácsot kérni.
Párom volt férje 2 éve nem fizet gyerektartást ( 15.000 Ft ), sőt időközben nagykorúvá vált közös gyermekük és érdemtelenségre hivatkozva kérte a tartásdíj megszüntetését.
A bíróságon elvesztette a pert, mert hazudott és ez lejött a bírónőnek is pl. neki nincs munkája, de feljár vidékről dolgozni autóval Budapestre minden nap, ezt egyszer elismerte egyszer tagadta stb.. ezt hosszú lenne leírni. Sajnos fellebbezett így még nincs vége a pernek
1 évvel ezelőtt elindítottunk egy végrehajtást az elmaradt tartásdíjjal kapcsolatban, amit a bíróság el is indított és elküldte a lakhely szerinti végrehajtónak.
1 év után sem jelentkezett a végrehajtó. Végrehajtó ellen panaszt tettünk, mert sosem tájékoztatott semmiről minket stb.. Megnyertük kötelezték ( bíróság által) a végrehajtót, hogy foglalja le az autót stb.. Semmi nem történt nem foglalták le a gépkocsit.
Most ez ellen fellebbezet hivatkozott arra hogy az Ö saját beteg édesanyját és a jelenlegi feleségének beteg szüleit kell szállítania az autóval ezért az nem elvehető Ö szerinte. Néhány orvosi igazolást is csatolt 2008 – 2009 keltezésűeket friss nincs közöttük.
Ezen kívül leírta, hogy különben is törvénytelen az egész végrehajtás és a tartásdíjjal kapcsolatos per is mivel a párom nem is képviselhetné a már nagykorú gyermeket a bíróságon ezt így írta le.
„Felhívom a tisztelt bíróság figyelmét, hogy….. végrehajtáskérő nem lehet törvényes képviselője a ..
éves gyermeknek, mivel a gyermek .. éve nagykorú lett”
A kérdésem az, hogy ez valóban így van?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Géza

buddhistaberry # 2015.02.06. 10:14

Üdvözletem!

Szeretnék segítséget kérni vatera-ügyben. Pont egy évvel ezelőtt, egy korábbi e-mail címemmel regisztrált fiókkal feladtam néhány hirdetést a béta vaterán, melyet ők deklaráltan ingyenessé tettek, kiemelést nem kértem, az eladások pedig nem sikerültek.
A sikertelenség okán hagytam is a fenébe az egészet, közben email címet váltottam, majd ma a postaládában egy creditexpresses levél fogadott, hogy tavaly ilyenkor tartoztam a vaterának 500 forinttal, ma ez 5500 a végrehajtás adminisztrációjával együtt. Felhívtam őket, de nem tudták megmondani, mire az 500 forint tartozás, mikor extra szolgáltatást nem vettem igénybe, az alapszolgáltatás pedig általuk hangsúlyozottan ingyenes volt, sikeres eladás utáni jutalék pedig szóba sem jöhetett, mivel sikeres eladásról nem is beszélhetünk.

Van rá esély szerintetek, hogy a vaterának kifizetem a korábbi tartozásomat - melyről mostmár legalább tudok, de az adósság felduzzadásáig még véletlen' se kerestek meg a levelezési címen, hanem bombáztak egy e-mail címet és ennyi - és megoldódik az ügy, vagy törődjek bele, és utaljak a creditnek?

Köszönettel
András

willow # 2015.02.06. 09:16

Egyébként a mi ügyünkben már felfüggesztették a végrehajtást, tegnap érkezett a végzés, így nyertek egy időt a nővéremék, ez elég jó hír ahhoz képest, hogy a helyzet nálunk lényegesen rosszabb volt, mint az alább részletezettnél, de itt sikerült elérni, hogy a tulajdonjogi per végéig ne folytatódhasson a végrehajtás, így azt mondom, van remény, az ügyvéd szerint a legrosszabb, ami történhet az az, hogy amikor bejegyzésre kerül a tulajdonjog, akkor - miután a vh-jog nem törölhető, ami jogszerűen került bejegyzésre - ki kell fizessék a tartozást, amit azután perelhetnek majd az eladótól (aki persze fizetésképtelen), de ez legyen a legnagyobb gondjuk... Gondoltam, megosztom, hátha reményt ad másnak is.

willow # 2015.02.06. 09:07

Ügyvéd nyújtott be mindent, mi nem is tudtunk volna mihez kezdeni ezzel az egésszel, csak miután nagyon aggasztó a helyzetünk, nem bírok tétlenül várakozni, és több szem többet lát alapon szerettem volna megkérdezni olyanokat, akik járatosak ezen a területen. Láttam a korábbi válaszaidat, és úgy láttam, nagy tapasztalattal bírsz a végrehajtási ügyekben, ezért szólítottalak meg... De nemigen értem, amit most írtál, nagyobb értéknél eltérő szabályok érvényesülnek?