végrehajtás kérdések


dzsinike # 2016.07.06. 11:29

Köszönöm gerbera317 Neked is ! Azt hiszem már tudom, hogyan tovább.

gerbera317 # 2016.07.06. 11:14

A végrehajtást a megfizetés után fennmaradt követelésre kell elrendelni. Az elrendelő hatóság a végrehajtást kérő kérelméhez van kötve, aki tehát azt kér, amit akar, azonban ide is kiterjed a Vht. 40. § (1) hatálya, mely szerint a végrehajtást kérő köteles a végrehajtandó követelés megszűnését és csökkenését haladéktalanul bejelenteni a végrehajtónak. Ebben az esetben ez konkrétan azt jelent, hogy csak a fennmaradt követelésre kérheti az elrendelést, és ha nem így teszi, akkor a (2) bekezdés szerint (végrehajtást kérő felelős a bejelentés elmulasztásából eredő költségért és kárért) helytállásra kötelezheztő, ami rendszerint a 41. § szerint érvényesíthető ellene. Ehhez - természetesen - szükséges, hogy az adós a korábbi teljesítéseit okirattal tudja igazolni.

dzsinike # 2016.07.06. 10:16

Köszönöm a választ kedves Kovács B. S !
Ha nekem kellett volna jelezni a Vh-nak és csak most tűnt fel az iratokból, hogy a Vh-t a teljes összegre kérte és ez már márciusban volt. Ennyi idő után jelezhetem a Vh-nak, ( persze megvannak a befizetett csekkjeim)vagy mit tehetek ?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.06. 09:31

Vagy.

dzsinike # 2016.07.06. 07:37

T Szakértők !

Segítséget szeretnék kérni. Volt egy fizetési meghagyásom, amelyben szereplő összeg részletekben való fizetését engedélyezte a Közjegyző, majd a jogosult fellebbezése után , Bíróság is jóváhagyta a Kj részletfizetési határozatot. Ebben benne volt, hogy egy részlet elmaradása esetén esedékessé válik egy összegben a tartozás. Sajnos bekövetkezett , hogy elmaradtak részletek, mivel egy összegben a kezdetektől sem ment a fizetés és mivel bekövetkezett egy nem várt esemény,( hosszú kórházi kezelés) ami miatt még nehezebb lett az életünk, így végrehajtást kért a jogosult.
Azt szeretném megkérdezni a T Szakértőktől, hogy ilyen esetben a végrehajtást az első Kj-i iratban szereplő összes összegre vezetik, vagy az előzőekben a részletfizetéseimmel kifizetett összeggel csökkenteni kell/kellene a végrehajtást ? És ha igen, ezt a végrehajtás kérőnek, vagy nekem kell/kellett volna jelezni, hogy az eredeti összegből mennyit fizettem ki ?
Segítségüket előre is köszönöm !

walowilag # 2016.07.05. 10:07

UFF recece, ihaj, csuhaj, hozzám beszélsz? Én Gerbihez szóltam, mert nagyon kedves és okos! Többnyire.Van amikor beszól, de én akkor is.Szeretem.Szereti a szőke nős vicceket, én meg a barna fiús-humort.akat.-osokat.
Azt már kérdeztem, mi az a letiltások nálam a vonal alatt, valami címben írtam legelőször?
hajrá gerbi!
nono recece ihajja, csuhajja miért vagyok idegesítő? Mert kérdezem a tek-kém, lehallgatás, telefon, számtech megfigyelést? simán elképzelhető nem?


Letiltások

recece0609 # 2016.07.05. 09:48

OFF Azért előbb, utóbb csak összehozod azt a kitiltást még ha tévesen letiltásokat is írtál :) Elég bosszantó vagy...OFF

walowilag # 2016.07.04. 18:26

gerbi 317!
Azt tarts, amit akarsz! Erős karjaid vannak! Még erősebb lennél, ha válaszolnál is .
köszönöm
mert figyelmedre méltattál


Letiltások

gerbera317 # 2016.07.04. 10:57

A "szőkenős" megjegyzésemet továbbra is fenntartom.

walowilag # 2016.07.04. 10:21

Gerbera
azért kérdem, mert érdekel, és azért mert valaki zaklat mobilon és számítógépen.
Lehet e kérni a tek-et, hogy derítse ki, hogy ki a tettes? A rendőrségnél kell kérni? Előtte bíróságnál?
Bírósági engedély kell a zaklató kiderítéséhez? Nyilván.
Köszönöm.


Letiltások

walowilag # 2016.07.04. 09:55

Köszönöm gerbera.
A Mata Hariság, a nemzetbiztonság, a lehallgatás, megfigyelés, a kémkedés, mindig érdekelte az emberiséget.
Az internet világában ne érdekelne? Szeretnék én is Nemzetbiztonsági megfigyelő lenni.Például engem kíváncsivá tesz, milyen a "fedett megfigyelés" .Hogy tudnak bejutni, vagy hogy tudtak régen a lakásokba bemenni észrevétlenül, "poloskát" elhelyezni titkos emberek.
Köszönöm-


Letiltások

ta1988 # 2016.07.04. 09:47

Tisztelt fórumozók, szakértők

Egy lakás ingatlan árverési vevője vagyok, áprilisban zárult le az árverés.
Azóta adós mindennel próbálkozik hogy húzza az időt; 10 oldalas mesét adott be a fővárosi bírósághoz amit elutasítottak, most a helyi járásbíróságon próbálkozik, június 30-án volt a tárgyalás.
Felhívtam az imént a járásbíróságot az eredménnyel kapcsolatban, és az ügyintéző arról tájékoztatott, hogy a következő tárgyalás október 11-én lesz, mert "bizonyítás végett" el lett halasztva.

Mit jelent ez az egész?
Miért nem kapom meg a lakást amikor SIKERESEN lezárult az árverés? Meddig húzhatja még ez az ember (30 milliós tartozással!) ezt az egészet?

Köszönöm válaszaikat.

gerbera317 # 2016.07.04. 08:57

Egy megfigyelt személy e-mailjeit elfogni, telefonját lehallgatni, internet-forgalmazását figyelni csak titkosszolgálati eszközökkel lehet. Érdeklődj a TEK-nél, mit kell ehhez elkövetni! Sima polgári ügyben ez nem lehet kérdés.
OFF Ugye tudod, hogy nagyon szőkenősek a kérdéseid? ON

walowilag # 2016.07.04. 08:18

Grave 7
Köszönöm.
Akkor hol kérdezzem? Tipp?


Letiltások

Grave7 # 2016.07.03. 19:11

Nem végrehajtási kérdés, nem fogsz rá itt választ kapni.

walowilag # 2016.07.03. 19:09

Az ez alatti bejegyzésre senkinek nincs semmi elképzelése?
Köszönöm.


Letiltások

walowilag # 2016.07.02. 16:06

Ellenőrizhetnek egy számítógépet? Rendőrségi megfigyelésre gondolok. Bírói engedéllyel.
Azt, hogy a tulaj hova, kinek, mit írogat, milyen oldalakat látogat?
Valószínű, hogy ún. nemzetbiztonsági akármi lehetőség van. Pl. ha valaki kémtevékenységet végez.Rájönnének?
Magánszemély kérhet ilyen rendőrségi megfigyelést, pl., ha zaklatják számítógépen, vagy telefonon?Pl. a Jogi Fórum adminja tudja, hogy honnan írok? Vagy megtudhatná, ha nem tetsző dolgokat írnék? Vagy vészhelyzet volna nálam és segítséget kérnék? Terrortámadás, öngyilkosságra, gyilkosságra készülés, rablótámadás, ilyesmi. És én írnék, hogy: "segítség"!!!
Ezek csak szemléltető példák voltak!
Köszönöm.


Letiltások

Vh-ügyes # 2016.07.02. 14:53

danixxl83

adj neki 1 ezreléknyi tulajdonjogot, aztán mikor nem fizet közös költséget, kérj vh-t

(bár így is sokáig fog tartani...)

gerbera317 # 2016.07.02. 09:18

Kicsit konkrétabban, hátha nem érti az iróniát a kérdező: Rossz ötlet volt haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant árverésen vásárolni, nagyon rossz ötlet. A haszonélvezőt csak holtan lehet kitenni. 75 éves? Ki tudja, de mi van, ha 105 évig fog élni? A közös költséget a tulajdonos fizeti. A közüzemi díjakat az fizeti, aki szerződött, de a tulajdonosnak mögöttes felelősséget állapíthatnak meg. Rossz ötlet volt.

ius latratus # 2016.07.01. 18:57

Jó ötlet volt haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant árverésen vásárolni.
Sehogyan sem tudod "kitenni".
Utolsó kérdésedre: beb@szna.

danixxl83 # 2016.07.01. 17:41

Sziasztok!

A kérdés, hogy ha valaki megvesz licitre egy végrehajtásos lakást lakottan, amiben a jelenlegi tulajdonos 1/1, és van egy 75 éves haszonélvező, utána hogy lehetséges őt/őket kitenni?
Ki fizeti a közös költséget? Az új tulajnak joga van magára iratni a villanyórát majd kiköttetni az áramot? Vízóra nincs, a fűtést a ház adja.
Válaszotokat előre is köszönöm.

dipo # 2016.06.29. 07:03

Üdvözletem!

Ismét egy kérdéssel fordulok szakemberek felé:
Amennyiben örököltem (konkrétan egy fél garázst) és rám száll majd édesapám után kezeskénti hiteltartozás, úgy az örökségem erejével felelek a tartozásért azt tudom, de ha én eladom (eladhatom?) a garázs felét, akkor azt az összeget adhatom oda a hitelezőnek?
Szeretném elkerülni a végrehajtásban értékesítést, hisz biztos az áron alul történne, de jogszabályt sem szeretnék szegni azzal, hogy előbb eladom, de most biztosan jó áron lehetne eladni.
Eladhatom? S abból fizethetem a tartozást? Ha igen mire kell figyelni.

walowilag # 2016.06.26. 14:22

köszönöm ius latratus
ha már kedvesen írsz, megtennéd, hogy ezeket leírd, hogy ne kelljen keresgélnem? főleg értelmeznem? utóbbi nem megy, látod, még a kérdésem se jó!


Letiltások

ius latratus # 2016.06.26. 14:01

walowilag

akkor ez a helyzet. mintha olvastam volna valahol, hogy néhány sikertelen árverezés után a Nemzeti Eszközkezelőhöz, vagy a követelő bankhoz , hitelezőhöz kerül az ingatlan

A Nemzeti Eszközkezelő nem a sikertelen árverezések utánra jön képbe, ennek egyébként nagyon könnyen utánanézhetsz a neten.
Mondatod második, harmadik részére pedig az a válasz, hogy nem jó következtetést vontál le a neked adott válaszból. (s ez egyébként azért van, mert eleve nem jól kérdeztél)
Kerülhet a hitelezőhöz az ingatlan, akár már a második sikertelen árverés után is, s ennek sem nehéz utánajárni.

Hajrá!

walowilag # 2016.06.26. 10:56

köszönöm a választ
akkor ez a helyzet. mintha olvastam volna valahol, hogy néhány sikertelen árverezés után a Nemzeti Eszközkezelőhöz, vagy a követelő bankhoz , hitelezőhöz kerül az ingatlan.
így akár örökre egy emberé marad az ingatlan? Nem rossz stratégia az ingatlangyűjtők számára.


Letiltások