Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

huiner #   2011.06.18. 19:58

Kendericének volt igaza apuci megint hamisítgatott valamit , de hogy hogyan??? Apucinak még telefonja sincsen és a lábát a lakásból is maximum a kocsmáig teszi ki! Azonban tud mindenről perszer nem árul el ennél többet! Azt mondja hogy ne foglalkozzunk vele meg hogy bizonyára a bank tévedett! Hát nem tudom mennyire szokott tévedni a bank, de szerintem elég ritka esett hogy 3x egymás után.

Szerintem egy ekkora dolgot nem lehet úgy megcsinálni hogy ne legyen a banknál belső ember! Most attól félünk hogy a bank nem fogja kivizsgálni az ügyet, vagy szándékosan húzni fogja dolgot. Ez esetben hova lehet majd fordulni? Illetve mennyi idő a kivizsgálás?

huiner #   2011.06.18. 00:31

Ha az Unicredit bank ahol a drága apuci felvette a hiteleket nem hajlandó kivizsgálni az ügyet illetve ha szándékosan hónapokig vagy esetleg évekig húzza az időt! ( Nem akarom a bankot meggyanúsítani de az képtelenség hogy egy ilyen businessbe nem volt belső ember.)
Akkor hová lehet fordulni?

Köszönöm!

huiner #   2011.06.17. 22:03

Oké most akkor már négyen vagyunk aki nem érti az egészet. Ma voltunk a bankba és ők sem értették hogy hogyan tudott még is felvenni hiteleket, de sajnos a legtöbb információ banktitok. Azt javasolták írjunk a a banknak egy panaszlevelet! Ami persze hónapokig is elhuzodhat a kivizsgálása az ügynek. De hogy addigra apuci mit fog ügyeskedni... A drága apámról mostanában derültek olyan dolgok hogy okmányokat hamisított meg mindenféle csalásban is benne volt. Na ezekről persze mi nem tudtunk semmit mivel már évek óta külön élünk! Attól félünk ez is egy ilyxen eset lehet! Tusom hogy ez már nem a témához tartozik, de nincs valami mód hogy addig a faternek valahogy lekössük a kezét, hogy ne tudjon még nagyobbat a szerencsétlen családjába rugni?

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.17. 11:21

Ha végrehajtás kerül egy ingatlanra akkor köteles a földhivatal értesíteni az összes létező tulajdonosát is?

igen kipostázzák

de a többit én sem értem...:(

Kenderice #   2011.06.17. 11:21

Jelzáloghitelt -osztatlan közös tulajdon esetében- csak az összes tulajdonostárs beleegyezésével adnak az ingatlanra. Ha valóban jelzálog van rajta, akkor valószínű apuci okirathamisítása...

Kenderice

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.06.17. 10:19

Nem kerek ez. Valamit kihagysz a sztoriból.

www.kbs-ugyved.hu

huiner #   2011.06.17. 01:33

Tulajdonképpen az a probléma hogy valaki a mi tulajdonunkra vett fel hiteleket, előszőr maffiára gyanakodtunk, de már tisztázodott hogy a drága apuci volt a tettes! Mondjuk azért az elég érdekes hogy ő a saját tulajdonát 100%-ra leterhelte, tehát az ingatlannak a felére amelyik az ő tulajdonrésze ami kb. 10millió forint, na persze ezt nem fizette ezért jött rá a végrehajtás, de az már a mi tulajdonrészünkre! Elég érdekesnek tartom az egészet, miközben mi semmiről sem értesítettek minket sem amikor apuci felvette a milliós hiteleket sem a végrehajtásról. Akkor tudtuk meg az egészet amikor kijött az árverező értékbecslője. Az is érdekes hogy anyám még a saját tulajdonára tehát ami 100% -ig csak az övé még arra is kell az apuci beleegyezése hogy hitelt vegyünk fel rá.

Nem lehet ez ellen valamit tenni?
És miért nem kötelesek értesíteni minket?

huiner #   2011.06.16. 02:42

Csak egy gyors kérdés lenne:
Ha végrehajtás kerül egy ingatlanra akkor köteles a földhivatal értesíteni az összes létező tulajdonosát is?

Köszönöm

feri47 # e-mail 2011.06.14. 17:01

köszi

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.14. 11:17

1.igen
2.50%
3.akkor nem fogja

feri47 # e-mail 2011.06.14. 10:07

üdv!
kérdésem:több banknál felmondott hitelek esetén/kb2 milla/:
1.elvihet-e a végrehajtó valamilyen ingóságot/bútor,ruházat,müszaki berendezés,edények,stb./:addig amig van bejelentett munkahely?
2.onnan max mennyit tilthatnak le/%/?
ill.:ha a fent emlitett ingoságok albérlet vagy tartózkodási helyen találhatóak
3.ha kijelentem/ill. a tulaj is/,hogy az ingóságok a lakás tulajdonosáé?

Doloresg # e-mail 2011.06.11. 17:55

Felosztási tervet a bank szerint 2002 április 8 án küldték ki.De ők a pénzt 2007 októberében kapták meg , erről én semmit sem kaptam.2002 májusától sem a bíróságtól sem a banktól semmit nem kaptam.2002 május és 2007 október ez is több mint 5 év ez nem lehet az érvem?
Nem a banknak kellett volna 5 éven belül írni nekem?
Azzal érvelnek a bíróság 2007 októberében vizsgálta felül a 2002 májusi beadványomat.

Várok szíves válaszodat.
Köszi

elcamino # e-mail 2011.06.10. 11:57

Tisztelt hozzáértő! Szeretném tudni, ha a hiteles autómnak módosítom a státuszát, tehát nem én akarok lenni a tulajdonos, még 5. évig. /akkor jár le a hitel az autómról.hanem csak üzembe tartó leszek, és a bank a tulaj, akkor a többi adósságom fejébe nem vihetnék -e el, nem foglalhatják-e le?Mert az adósságaimat szerintem kb.5.év alatt lerendezném.Így biztonságba lenne -e az autóm?

Thelios # e-mail 2011.06.10. 08:17

Ráadásul nem is saját tartozás, hanem az albérlő által hátrahagyott, csak ugye az édesapám nevén vannak a számlák és az adósunk lelépett, nincs meg a címe, nem fogjuk tudni rajta sajnos behajtani :(

Bár gondolom erre nem nagyon lehet hivatkozni, még akkor sem ha erről bírósági végzés van hogy, nekünk tartozik...

Thelios # e-mail 2011.06.10. 08:14

Kedves Végrehajtó,

Nem távhő, saját gáz, víz és villanyszerződés van, édesapám nevére. Majd hétvégén átnézem a szerződést, de gyorsan átfutva édesanyám neve nincs rajta sehol.

Előre is köszi a segítséget.

Üdv

Thelios

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.09. 22:24

Heparin

A vh foganatosító bírósághoz nyújts be.Szakorvosi leletek , valamint ennek nincs formai követelménye.Próbáld meg .Nem veszítesz vele semmit.

tessék egy kis olvasni való:

A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal.
(4) A bíróság - ha a felfüggesztésről szóló döntéshez szükséges - a feleket meghallgathatja.
(5) A bíróság a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülmények körében kiemelten értékeli különösen az adós által eltartásra köteles és tartásra szoruló személyek számát, az adós vagy az eltartott személy tartós és súlyos betegségét, a végrehajtási eljárás során bekövetkezett és az adóst is sújtó természeti katasztrófát.
(6) Ha a végrehajtás ingatlan kiürítése iránt folyik, felfüggesztés az adós kérelmére egy ízben, legfeljebb 6 hónapra rendelhető el.

A bíróság a végrehajtást azokban az esetekben is felfüggesztheti, amelyekben ezt a Pp. vagy más törvény lehetővé teszi.113
50. § (1) A végrehajtás felfüggesztésének hatálya a felfüggesztést elrendelő határozat meghozatalának időpontjában áll be.
(2) A bíróság a végrehajtás felfüggesztése tárgyában 15 napon belül dönt és a felfüggesztést azonnal közli a végrehajtóval.114
(3) A felfüggesztést elrendelő határozat elleni jogorvoslatnak a felfüggesztésre nézve nincs

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.09. 22:14

Doloresg

felosztási tervet sem kaptál?

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.09. 22:12

leng

Ha nem ismered az adóst nem lakik ott akkor ezt közlöd a vh-val.Ő jegyzőkönyvezi.

végrehajtó1 # e-mail 2011.06.09. 22:10

Thelios

Első sorban a szerződő félen.De pl a távhőtartozást a tulajdonosoknak kell állni.
milyen tartozás?

Thelios # e-mail 2011.06.09. 18:40

Kedves végrehajtó,

Azt szeretném megkérdezni, hogy közüzemi tartozás esetén a behajtás a szerződő félen hajtható végre, vagy a házastársán is?

Van ilyenkor kollektív felelősség? A szerződést, egy személy kötötte, felelősségre vonható ilyenkor a házastárs?

köszönöm előre is a válaszát

Thelios

leng # e-mail 2011.06.08. 17:45

Tisztelt Fórumozók!

A mai napon egy végrehajtó cégtől ajánlott levél érkezett a 100% saját tulajdonomban lévő lakásom címére, de számomra ismeretlen névre (talán valami bérlő volt itt korábban, 3 éve enyém a lakás). Értelemszerűen fogalmam sincs, mit tartalmaz a levél, mivel nem nekem szól, át sem vettem.

Van valami teendőm? A végrehajtás ugye "személyhez kötődik", nem pedig például lakcímhez? Ha esetleg megérkezik a végrehajtó, mit kell tennem?

Köszönöm!
Gábor

delfin77 # e-mail 2011.06.07. 09:51

Tisztelt Végrehajtó!

A 2011.04.27. 14:39 feltett kérdésemre köszönöm szépen a válaszát. Azóta a dologba annyi történt, hogy elévülésre hivatkozva panasz levelet írtam a banknak, aki a panaszomat elutasította röviden annyival, hogy a kezesség kötelezettsége továbbra is fennáll, az Adóshoz intézett fizetési felszólítások ugyanis a velem mint készfizető kezessel szemben fennálló követelésük elévülését is megszakította.
Arról egy szót sem írtak, hogy engem az elmúlt 7 év alatt értesítettek volna. Gondolom azért nem írtak erről, mert nem történt meg. Van további panasz lehetőségem a Pénzügyi Szervezetek felé. A kérdésem az lenni, hogy ön szerint, hogy áll ez a dolog? A kezest a bank nem köteles értesíteni arról, hogy a hitelfelvevő személy nem fizeti a hitelt? S utána rajta szeretnék behajtani 7 év után?
Mik a kilátásaim ön szerint? Mit tegyek?
Köszönöm a válaszát előre is!Delfin

Heparin #   2011.06.07. 09:21

Tisztelt Fórumozók!

Munkabéremet 2 tartozás miatt 50%-os letiltás terheli. Egészségi állapotom egy gerincsérv miatt megromlott, sokat voltam táppénzen az elmúlt hónapokban, 3 gyermek eltartásáról kell gondoskodnom. Azt hallottam, hogy ez talán elég indok ahhoz, hogy benyújtsak a bírósághoz egy végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet és könnyen meg is kaphatom 6 hónapra. Kérdésem az lenne, hogy ez igaz e, és, hogy ennek mik a formai követelményei? Mit kell csatolódnom ehhez? Kérjem meg a háziorvosom, hogy írja le a betegségemet? A 2 ügyemben két különböző bíróság adta ki a végrehajtási lapot, gondolom mindkettőhöz kell beadni a kérelmet is. Egyáltalán laikusként van értelem, hogy egyedül próbálkozzak, vagy ez ügyvéd nélkül nem fog menni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Doloresg # e-mail 2011.06.07. 07:43

Már bele néztem az iratokba, a bank 2010 ben írt csak levelet, előtte nem.Akkor is nem a bejelentett címemre.Nekik én nem jelentetettem be az új lakcímemet, de a nyilvántartóban benne volt.
Azzal érvelnek 2002 májusában végrehajtási kifogást akkor adtam be és a bíróság 2007 októberében válaszolt , mivel erről tudtam .És szerintük ezért nem évült el.
De én ezt a 2007 októberi levelet meg sem kaptam.Álmomban sem gondoltam ennyi év után rajtam akarják behajtani, holott az adós már örökölt 2 házat is rajta be tudták volna.
A végrehajtó azt mondta neki nem kellett engem értesíteni ha a bank nem kérte, és ő 9 évig semmit nem is küldött.

Ha még megkérhetlek erre tudnál válaszolni van e esélyem pert indítani kézbesítéssel kapcsolatban.

Köszi Gabriella

ObudaFan # e-mail 2011.06.06. 22:59

Szerintem menj el a végrehajtóhoz és nézz be az iratokba, mert innen megmondani, hogy elévült-e, lehetetlen. Ha a bank 4 és fél évente írt egy levelet a végrehajtónak, hogy folytassa a végrehajtást, akkor az nem évült el. Ezt pedig azért meg szokták tenni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/