végrehajtás kérdések

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.14. 14:44

Az ajándékozási szerződést meg majd lehet a NAV megtámadja, hogy színlelt.

Szepy11 # 2015.12.14. 14:33

Nem tudom ki dicsekszik vele...Abból viszont elegem van,hogy sok bőrt lehúzzanak rólam.
Építettem 1 házat,ebben a házban az utolsó tégláig,fuvarig, adóztam.Ne adóztassanak már akkor is ha eladom 5 év előtt,mert megszűnt a munkahelyem és nem tudom fizetni a részleteket...Ez nem dicsekvés,azt hiszem!Ezt a dolgot csak az érti,akit nem vet fel a pénz és gondolkodik,hogy adót fizessen,vagy a gyerekét etesse.
Akik nagyban csalnak-lopnak,azoknak áll a világ!
Ügyvédre pedig eszem ágában sincs költeni.Max.1 ajándékozási szerződés erejéig.
Tartozni pedig csak szerintük tartozok.Inkább leülöm,minthogy ezeknek 1 forintot is kifizessek azért,hogy stadionokra és haverjaikra költsék.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.14. 12:29

Amit az ügyvédre költenél, inkább költsd a tartozás törlesztésére.

gerbera317 # 2015.12.14. 10:44

Ha az adós egyébként nem teljesít (és még dicsekszik is vele), akkor simán. Meg egyébként is.

Szepy11 # 2015.12.14. 08:45

10m.ft.-os házat 800e.ft.-ért elárvereznek???Ez számomra hihetetlen..

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.13. 18:09

Igen, azt jelenti.

Szepy11 # 2015.12.13. 17:18

Kedves Végrehajtó1 !

Mit jelent a végrehajtás?A 10m.Ft.-os házat árverezhetik 800e.Ft tartozás miatt?Más nincs a nevemen.

végrehajtó1 # 2015.12.13. 16:52

Ingatlanra a vh jog bejegyzést

Szepy11 # 2015.12.13. 16:10

Üdvözlet Mindenkinek!
Kérdésem az lenne,hogy mit tehet a NAV,ha adó és illeték tarozásom van ill.lesz,800.000Ft.Nevemen van ház.1/1-es.
10m.értékű, a fele házra haszonélvező van bejegyezve,de gondolkodom,hogy a másik felére a 4 éves unokám haszonélvezetét is bejegyeztetem.Vonható jövedelmem nincs.Mit tudnak tenni a NAV-osok?
Előre is köszönöm a választ.

ObudaFan # 2015.12.13. 15:16

Hogy legyen a kezedben egy elszámolás az eddigi törlesztéseidről.

csilla0909 # 2015.12.12. 11:22

Tisztelt Szakértők!

Szeretném megkérdezni, ma kaptam egy levelet végrahajtótól, akihez törlesztünk egy hitelkártya tartozást egy rész díjértesitőt, szeretném megkérdezni, hogy ezt miért kaptam? Mi is ez most? Köszönettel

AndorXI # 2015.12.11. 12:02

gerbera317 , barrerra : Köszönöm a válaszokat és a tanácsot is . Bementem a VH-hóz - ahol azt mondták (mert ezeksz. megkapták a levelem ) hogy most valóban az történik hogy felszólítják a VH kérőt , hogy 15 napon belül nyilatkozzon , hogy elismeri -e tartozás csökkenést v sem, ekkor pert indíthatok..
gerbera317 egyébként jó helyen tapogatózol ( látszik hogy tényleg értesz hozzá) most direkt megnéztem a levonásokat a fizetési papíron / amit még nem dobtam ki / - valóban többször nem kapta meg a 32000 ft -ot .. volt hogy 27-28 at kapott csak .. az az igazság hogy van még egy régebbi GYT.-som is , az 20000 ft és gondolom a kettő együtt meghaldta volna az 50% -ot , csak azt nem értem , hogy ezt nekem miért kéne figyelnem ? Kit érdekel , s különben is amíg én utaltam - addig kit érdekelt hogy folyamatosan többet utalok mint a fizetésem 50% -a, az sem érdekelt senkit .. ( pedig elvileg ugye csak annyival lennék terhelhető) de akkor is , ez még csak 4 v 5 hónap X 4-5000 ft legyen 5 X 5000 = az 25000 ft . Egyáltalán miért tiltatta a fizetésemből , ha addig megkapta rendesen , persze aki mindenhol csak jól akar járni .. Egyébként jobban járt - mert most véletlenül kaptam egy 13. havi fizetést - amiből szintén csont nélkül lecibálták a 32000 -et - Tehát már jobban járt .

gerbera317 # 2015.12.09. 09:17

Na, ez már valami.

Tehát a megítélt összeget pontosan és rendszeresen fizetted júniusig, júliustól pedig letiltással teljesítettél? Helyes. Ezt az "ergó"-t ne kezeld ennyire lazán: A munkáltatód is a megítélt 32 ezret utalta? Mert ha nem, a különbözettel ugyanúgy sáros vagy - ezt mindenképpen tudonod kell!

Ha igaz, amit előadsz, akkor a végrehajtást alaptalanul kérték ellened. Ha mégis van elmaradásod (mert pl. a munkáltató nem 32 ezret vont tőled), akkor a végrehajtást csak erre kérhették volna, valamint a jövőben lejáróra mindaddig, amíg nincs a végrehajtás során olyan pillanat, amikor a tartozásod éppen nulla, mert akkor a végrehajtás befejeződik, és a továbbiakban közvetlenül a jogosultnak kell teljesítened.

Az 1 millió elrendelése - amennyiben részben vagy egészben alaptalan - sokba fog kerülni a végrehajtást kérőnek, hiszen a végrehajtó díjazása az ügyértékhez igazodik, ami a végrehajtót akkor is megilleti, ha végül a végrehajtást korlátozzák vagy megszüntetik, azonban ilyenkor a végrehajtást alaptaalanul kérelemező köteles a költséget megfizetni.

De amíg ez nem tisztázódik, vagy a végrehajtást fel nem függesztik, addig is folynia kell a végrehajtásnak, mert: „Vki állít vmit azt annyi?” - Igen, a megítélt gyerektartás előzetesen végrehajtható, ami hétköznapi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy ha a jogosult csak megmukkan, akkor a bíróság és a végrehajtó kérdés nélkül teljesíti a kívánságát, és csak akkor vizsgálódik, ha az adós erre felszólal.

És a végrehajtótól a becsatolt bizonyítékok alapján a 41. § szerinti eljárást kell kérni. Ha megfelelően tuskó voltál vele, akkor már csak kiszúrásból is, de végrehajtási kifogásként terjesztette be a bíróságra a kérelmedet, akkor pedig (most már) karácsony előtt nemigen fogják neked a végrehajtást felfüggeszteni.

barrerra # 2015.12.09. 05:56

AndorXI: Menj be a végrehajtóhoz személyes ügyfélfogadási időben, és kérd meg, hogy a vh. kérőt nyilatkoztassa meg a Vht. 41. §-a alapján. Ha a vh. kérő nem ismeri el a követelés csökkenését, akkor végrehajtás korlátozása iránti pert indíthatsz.

AndorXI # 2015.12.08. 22:37

tehát : a lényeg az , hogy a bíróság 32 000 ft gyt. ra itélt . Amit én durván 3 évig fizettem is , de ekkor -júliustól letiltást kért ellenem az anya . Innentől a bérelszámoló v ki vonja le a fizetésemből .. ergo én nem utalok június óta ..
tehát elvileg ( és gyakorlatilag is minden "rendben")
Erre most bekopogtatott a postás evvel a végrehajtós levéllel 1 280 000 ft -ról - 1 000 000 törzstőke - meg még rárakosgadtak ilyen -olyan díjakat - így lett 1 280 000 ft .. 32 hónap X 32 000 ft = 1 024 000 ft
ennyit utaltam eddig . és kb ennyi a követelés is , tehát magyarul mintha soha egy fillért sem utaltam volna. Végül is az alap kérdésem erre vonatkozott , hogy ilyen van ? Vki állít vmit azt annyi ? Természetesen kikértem a banktól az utalásokat - 2 munkanapba és 1200 ft ba került , majd megküldtem a végrehajtónak és a bíróságnak is . Persze egyik sem reagált - viszont a számlámról (amin amúgy is alig van pénz hiszen vonják a GyT. is ) leemelt a VH 50 000 ft -ot pénteken . Akkor írtam ide .

gerbera317 # 2015.12.08. 10:52

Éppenséggel, semmivel sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, de főleg te nem. Tudod, a jó minőségű output-hoz megfelelő minőségű és mennyiségű input is kell, ami a te előadásodból teljességgel hiányzik. Reméljük, hogy az eljáró végrehajtó ennek ellenére átlátja a problémádat, és a felesleges körök megfutása nélkül, lefolytatja a 41. § szerinti eljárást, és utána tájékoztat is arról, mi a további teendőd. Ha mégsem teszi, azért csak magadat okolhatod.

AndorXI # 2015.12.07. 23:47

Így van ,júl óta nem fizetek ( miért fizetnék , ha a fizetésemből vonják ? ) Ezt abszolut nem értem. Duplán kéne fizetnem ? Az összeg pedig kb annyi 1 200 000 ft - mintha semmit sem fizettem volna a 3 év alatt .. ( 32 000/hó)
Köszönöm szépen a választ !

gerbera317 # 2015.12.07. 13:41

Ha júniusig fizettél, az azt jelenti, hogy július óta nem fizetsz. Legalább is nem eleget, a hiányzó összeget pedig nem pótolja az, hogy letiltás útján teljesítesz. Ebből a szempontból tehát a végrehajtás elrendelése jogszerű(nek tűnik).

Az, hogy a végrehajtó 1,2 millió megfizetésére szólított fel, nem a végrehajtó sara, úgyhogy ebből a szempontból el fogod bukni a végrehajtási kifogást. Ilyenkor Vht. 41. § szerinti eljárást kell kérni a végrehajtótól, és további vita esetén a bíróság fogja eldönteni, fizettél-e, eleget-e, stb.

Nyugodj meg, ha a vh-kérő alaptalanul kérte a végrehajtást, drága kabát lesz az neki. Ha viszont te nem fizettél eleget, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy pótold. De amíg ez kiderül, addig is hívd vissza az agarakat, és főleg ne a végrehajtóra morogj.

Az írásjeleket pedig ne halmozd, de ha mégis, akkor se kettesével, hanem hármasával...

AndorXI # 2015.12.03. 18:42

Üdv !
A volt élettársam kért ellenem vh. a gyerektartás miatt .. Csak az a bökkenő , hogy én 3 éve fizetem ill fizettem júniusig a gyerektartást - de innentől a fizetésemből tiltatta le ..
A meglepetés 2 hete ért - mikor a vh-tól kaptam levelet 1 200 000 ft !!! vh-ról ..
Írtam 1 vh kifogást és csatoltam bizonyítékokat ( bankszámla kivonatok , hogy minden egyes hónapban utaltam a gyt.-ást )
Ennek ellenére ma letiltott 50 000 ft ot a vh-ó a bankszámlámról ...
Lehet vádolni valakit teljesen alaptalanul , büntetlenül ??

Vh-ügyes # 2015.12.01. 20:41

ELMÜ asszem két év...

gerbera317 # 2015.12.01. 12:32

Enyiből ezt nem lehet megmondani. Tudni kell, mikor indult a végrehajtás, és milyen gyakran voltak végrehajtási cselekmények.

m.gittus # 2015.11.30. 18:44

2008.évi ELMÜ tartozás van-e elévülés? ELMÜ szokott-e elévülés cimén tartozást törölni? Pl.üzleti veszteség? Birósági vh. a végrehajtó most akar a fiz.letiltani, ezt meg lehet akadályozni?

gerbera317 # 2015.11.26. 18:44

Vht. 254. § (4) Jutalék a végrehajtási eljárás eredményessége vagy részbeni eredményessége esetén jár a végrehajtónak függetlenül attól, hogy a teljesítés a végrehajtóhoz vagy a végrehajtást kérőhöz pénzben vagy természetben történt.

Nefejlejcs # 2015.11.26. 11:04

Tisztelt Fórum!

Szeretnénk segítséget kérni és meg tudni egy fontos dolgot. Már több mint 15 éve felvettünk egy lakás hitelt. Sajnos körbetartozás miatt fizetni nem tudtuk és a végrehajtó elvitte a családi házat. A kezesektől fogja végrehajtó a tartozás összegét. Amit próbálunk mindig becsületesen vissza adni nekik. Most megegyeztünk a pénzintézettel, hogy havi fix összeget fizetnénk, és ők el is fogadták. A pénzintézet a végrehajtást szünetelteti és végrehajtó a megegyezett összeg 10 %-át így is követeli havonta. Szeretném megérdeklődni, hogy milyen jogon kérheti mivel a házunk már oda albérletben élünk megegyeztünk a pénzintézettel hogy fizetjük neki havi megbeszélt összeget. Akkor a végrehajtónak szerintem semmilyen dolga nincs nem kell letiltani a kezesektől mivel szüneteltetve van. Kérem segítsenek nekem hogy jogos-e a végrehajtó követelése a megegyezés után. Nagyon várom a válaszukat. Előre is köszönöm.

zsoltxxx # 2015.11.20. 17:30

sziasztok nekem egy 3 éves börtön büntetésem volt 2 büntető ügyből a perkéltséget és bűnügyi költség 1,6 m. Fizetem pár hónapig most nincs jövedelmem ingatlanom vagyonom nem fizetem! Külföldre tudnék menni dolgozni szezon munkára a külföldi jövedelmemet is egyből letiltja a magyar állam. Vagy csak akkor ha tudomást szerez róla tilthatja a jövedelmet illetve a külföldi számlán lévő pénzemet letilthatják, zárolhatják?