Hány helyen kérdezted meg ugyanezt?
végrehajtás kérdések
Üdvözletem!
Végrehajtási ügyben, elévüléssel kapcsolatban kérdezném,ha elévülési kifogást nyújtok be a bírósághoz, ennek ugye illetéke van, a követelés 6%-a? Ezen kívül ezt külön jeleznem kell e a végrehajtónak,vagy majd a bíróság értesíti és felszólítja a megfelelő intézkedésre?
Ezen kívül kérdésem még,hogy kérhetem-e a végrehajtót,hogy mutassa be számomra azon cselekmények időpontjait,melyeket végrehajtási cselekményként regisztrált?
Köszönöm
„(Amúgy nincs munkahelyem, tehát annyira nem érint a letiltás csak humoros a dolog, lassan Szomália lesz itt nem Balkán…)”
Ha ilyen tamasmacik sokasodnak Nálunk, nem is nagyon lehet fejlődni.
„még ott sem tartják be még a saját törvényeiket sem”
Ezek szerint azt gondolod, hogy van az állam, aki azért hozza a törvényeit, hogy legyen mit betartania és van a szegény állampolgár, aki saját értékrendje szerint tehet ezt, meg azt.
„em törvénytelen egy kicsikét a fizetésemből letiltást kérnie a végrehajtónak, amikor egy méltányossági kérelmet benyújtottunk”
Nem. Akkor mulasztana, ha nem hajtana végre.
(Nem szeretem, ha egy elítélt bűnelkövető hőzöng, és beszél törvénysértésről.)
Tisztelt Szakértők!
Kaptam 2 letiltás a „fizetésemből” ,de a végrehajtó ezt nem tehette volna meg szerintem, mert ez egy folyamatban lévő dolog lenne (bűnügyi költséggel kapcsolatos…)
Kértem a bűnügyi költség mérséklését, mert nincs jövedelmem, ennek elbírálásáról még NEM érkezett levél a számomra, ez idő alatt kértem az esetleges végrehajtás felfüggesztését .
Bíróságra be lett adva a méltányossági kérelem, ez van ugye folyamatban…
Ezzel egy időben a végrehajtónak is vittem be levelet, hogy szüneteltesse az esetleges végrehajtást, mert a bírósághoz méltányossági kérelmet nyújtottam be…
Tehát, egyszerű ember vagyok, de nem törvénytelen egy kicsikét a fizetésemből letiltást kérnie a végrehajtónak, amikor egy méltányossági kérelmet benyújtottunk és elméletben az egész bűnügyi költséges dolog szüneteltetve van, hiszen elbírálás alatt van a dolog…???
Elég szánalom, hogy ez a állami gépezet már igen látható módon még a SAJÁT törvényeit sem tartja be, tényleg aminek nyoma van amiről papír van még ott sem tartják be még a saját törvényeiket sem!!!
(Amúgy nincs munkahelyem, tehát annyira nem érint a letiltás csak humoros a dolog, lassan Szomália lesz itt nem Balkán…)
Ha nekem van igazam és feltételezem hogy nekem lenne…
Akkor mit javasoltok, hol tegyek panaszt, feljelentést a végrehajtó ellen…???
Tudom, hogy semmire nem megyek vele ebben az országban, de legalább nincs az hogy nem tettem semmit sem.
Tehát végrehajtási kifogást kell beterjesztenem.
A végrehajtási kifogást a bírósághoz vagy a végrehajtóhoz kell küldenem?
Ő megtagadja - te meg kifogást emelsz. 15 ezer forint, de meg fogja téríteni.
Tehát a kérdésem az lenne (a tegnap írt hozzászólásommal kapcsolatban), hogy a végrehajtó megtagadhatja a tájékoztatást amit kértem tőle?
Ha az elévülés megállapítását kérem, akkor azt a végrehajtó is beterjesztheti?
Sajnos sem a végrehajtónak, sem a folyósító szervnek nincs varázs pálcája, hogy abban a minutában, ahogy levonta a tartozást, az megjelenjen a jogosultnál.
Az ügyintézési határidőkkel számolni kell. Ameddig a jogosulthoz nem érkezik meg a követelés, addig kamatozik és addig bizony adósként tartanak nyilván.
A végrehajtó a törvényben szabályozott díjazását kérheti. A költségek is Téged terhelnek.
Az alapprobléma: "Személyi kölcsön törlesztő elmaradás"...
@secon
„Tud esetleg valaki arról, hogy egy múlt héten életbe lépett jogszabály miatt leálítottak minden árverést?”
Amit ez a jogszabály leállíthat(na), azt már leállította a júliusi XXXVIII. törvény. Amit az nem állított le, azt ez sem. A kérdésedre a válasz: NEM.
Sőt, Földhivatalilag bejegyzett földhasználó is van valamelyik területre és abban az esetben neki is tudomása lenne róla. A Földhivatalnál van egy ismerősünk, aki utána nézett, de jelzálognál egyéb bejegyzés nincs, az pedig már 2007-ben történt.
Árverést nem tűztek ki egyszer sem, mert arról a községi jegyzőnek és a testvéreimnek is tudomása lenne, ugyanis nekik is van részük a szóban forgó ingatlanokban.
Árverést pedig, ha jól tudom hírdetményekben teszik közzé.
„sak a végrehajtás kezdete óta lefoglalt ingatlanok (kicsi mg.-i földterületek), ezért nem is értem a folyamatos intézkedést?”
Hát éppen ez az. Gondolom, időről időre tűzött árverést. Mondjuk, az gyanús, hogy a konkrét adatok helyett csak általánosságban beszél.
Tisztelt Szakértők!
2014.09.23.-án tanácsukat kértem egy végrehajtási ügyben.
A javaslatuk, tanácsuk szerint, írtam a végrehajtónak aki az első levelemre nem is válaszolt, majd újra írtam neki amire megérkezett a "válasza".
Én a levelemben azt kértem, hogy tájékoztasson arról, hogy a végrehajtás elrendelése óta mikor, milyen számon, milyen végrehajtási cselekmény történt.
Viszont ő annyit válaszolt, hogy "... fenti számú ügyben a vh. kérő arról nyilatkozott, hogy a tartozás fennáll. Az ügyben folyamatos intézkedés volt, de, ha kéri az elévülés megállapítását, kérem jelezze és a bíróságra beterjesztem."
A végrehajtónak küldött első levél után a Magyar Telekom is küldött levelet, melyben felszólít a fizetésre. Amennyiben részletfizetést kérnék hívjam fel a társaság behajtási osztályát.
Ezek szerint a végrehajtónak nem kell megadnia a tájékoztatást, de, ha az elévülés megállapítását kérem akkor ő azt beterjeszti?
A folyamatos intézkedés az mit jelenthet? Az elmúlt 6-7 évben semmilyen értesítés nem érkezett sehonnan. Mivel sem kereset, sem bankszámla, sem gépjármű, sem ingóság nincs a nevemen csak a végrehajtás kezdete óta lefoglalt ingatlanok (kicsi mg.-i földterületek), ezért nem is értem a folyamatos intézkedést?
Tisztelt Szakértök!
Tud esetleg valaki arról, hogy egy múlt héten életbe lépett jogszabály miatt leálítottak minden árverést???
Gondolok itt a sikeresen lezártakra is, de még nem jogerösekre is.
Hú, de nehéz fejed van!
üdvözlet.
A lentebb írt T-Home-os ügyemnek mennyi az el évülési ideje?
És hol találok erre jogi hivatkozást?
mert bárhol nézem mindenhol 5 évet irnak.
előre is köszönöm válaszát
Küzdeni az igazunkért!
Köszönöm a vaszát !
Zoltán
Küzdeni az igazunkért!
Nem behajtó, hanem végrehajtó. Egyébként megteheti. Sőt, nem teheti meg, hogy nem teszi.
Tiszteletem!
Azt szeretném megtudni,hogy egy közüzemi tartozást amit behajtó kezel, az adós több ingatlanjára is ráterhelheti vagy csak 1 ingatlanra.?
OK. OK. Az az igazság, hogy az 5 képernyővel lejjebb indult előzményt nem mindig szoktam visszaolvasni.
„így semmit nem tesz a végrehajtás ügyében.”
Erre válaszoltam ismét. Az ismeretségre meg azelőtt. (Azt, hogy "nem".)
Végrehajtási kifogásnak a végrehajtó törvénysértő intézkedése vagy mulasztása ellen van helye. A fészbukos ismeretség meg a lájkolás nem törvénysértő, ezért az ezzel indokolt végrehajtási kifogást röhögve utasítaná el a bíróság. Ha az indok az, hogy a végrehajtó érdemben mulasztott, akkor pedig nem kell egyéb - különösen ilyen röhejes - indoklás.
Ha érdemi mulasztás nem történt, csak a kérdező sérelmezi a fészbukos dolgot, ez azon kevés esetek egyike, amikor kamarai panasznak van helye, és a kamarát lehet kérni, hogy (röhögve) szignálja másik végrehajtóra az ügyet.
„Végrehajtási kifogást lehet emelni. A végrehajtást foganatosító bíróságnak kell címezni, és a végrehajtónak kell benyújtani. Az illetéke 15 ezer forint.”
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02