végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2014.11.19. 07:44

Hány helyen kérdezted meg ugyanezt?

Mici87 # 2014.11.19. 05:05

Üdvözletem!
Végrehajtási ügyben, elévüléssel kapcsolatban kérdezném,ha elévülési kifogást nyújtok be a bírósághoz, ennek ugye illetéke van, a követelés 6%-a? Ezen kívül ezt külön jeleznem kell e a végrehajtónak,vagy majd a bíróság értesíti és felszólítja a megfelelő intézkedésre?
Ezen kívül kérdésem még,hogy kérhetem-e a végrehajtót,hogy mutassa be számomra azon cselekmények időpontjait,melyeket végrehajtási cselekményként regisztrált?
Köszönöm

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.11.14. 07:34

(Amúgy nincs munkahelyem, tehát annyira nem érint a letiltás csak humoros a dolog, lassan Szomália lesz itt nem Balkán…)

Ha ilyen tamasmacik sokasodnak Nálunk, nem is nagyon lehet fejlődni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.11.14. 07:25

még ott sem tartják be még a saját törvényeiket sem

Ezek szerint azt gondolod, hogy van az állam, aki azért hozza a törvényeit, hogy legyen mit betartania és van a szegény állampolgár, aki saját értékrendje szerint tehet ezt, meg azt.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.14. 06:22

em törvénytelen egy kicsikét a fizetésemből letiltást kérnie a végrehajtónak, amikor egy méltányossági kérelmet benyújtottunk
Nem. Akkor mulasztana, ha nem hajtana végre.

(Nem szeretem, ha egy elítélt bűnelkövető hőzöng, és beszél törvénysértésről.)

tamasmaci # 2014.11.14. 03:52

Tisztelt Szakértők!

Kaptam 2 letiltás a „fizetésemből” ,de a végrehajtó ezt nem tehette volna meg szerintem, mert ez egy folyamatban lévő dolog lenne (bűnügyi költséggel kapcsolatos…)
Kértem a bűnügyi költség mérséklését, mert nincs jövedelmem, ennek elbírálásáról még NEM érkezett levél a számomra, ez idő alatt kértem az esetleges végrehajtás felfüggesztését .
Bíróságra be lett adva a méltányossági kérelem, ez van ugye folyamatban…
Ezzel egy időben a végrehajtónak is vittem be levelet, hogy szüneteltesse az esetleges végrehajtást, mert a bírósághoz méltányossági kérelmet nyújtottam be…

Tehát, egyszerű ember vagyok, de nem törvénytelen egy kicsikét a fizetésemből letiltást kérnie a végrehajtónak, amikor egy méltányossági kérelmet benyújtottunk és elméletben az egész bűnügyi költséges dolog szüneteltetve van, hiszen elbírálás alatt van a dolog…???

Elég szánalom, hogy ez a állami gépezet már igen látható módon még a SAJÁT törvényeit sem tartja be, tényleg aminek nyoma van amiről papír van még ott sem tartják be még a saját törvényeiket sem!!!
(Amúgy nincs munkahelyem, tehát annyira nem érint a letiltás csak humoros a dolog, lassan Szomália lesz itt nem Balkán…)

Ha nekem van igazam és feltételezem hogy nekem lenne…
Akkor mit javasoltok, hol tegyek panaszt, feljelentést a végrehajtó ellen…???
Tudom, hogy semmire nem megyek vele ebben az országban, de legalább nincs az hogy nem tettem semmit sem.

bogica3 # 2014.11.13. 20:43

Tehát végrehajtási kifogást kell beterjesztenem.
A végrehajtási kifogást a bírósághoz vagy a végrehajtóhoz kell küldenem?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.13. 15:26

Ő megtagadja - te meg kifogást emelsz. 15 ezer forint, de meg fogja téríteni.

bogica3 # 2014.11.13. 15:12

Tehát a kérdésem az lenne (a tegnap írt hozzászólásommal kapcsolatban), hogy a végrehajtó megtagadhatja a tájékoztatást amit kértem tőle?
Ha az elévülés megállapítását kérem, akkor azt a végrehajtó is beterjesztheti?

C I N I # 2014.11.13. 09:49

Sajnos sem a végrehajtónak, sem a folyósító szervnek nincs varázs pálcája, hogy abban a minutában, ahogy levonta a tartozást, az megjelenjen a jogosultnál.

Az ügyintézési határidőkkel számolni kell. Ameddig a jogosulthoz nem érkezik meg a követelés, addig kamatozik és addig bizony adósként tartanak nyilván.

A végrehajtó a törvényben szabályozott díjazását kérheti. A költségek is Téged terhelnek.

Az alapprobléma: "Személyi kölcsön törlesztő elmaradás"...

gerbera317 # 2014.11.12. 15:10

@secon

Tud esetleg valaki arról, hogy egy múlt héten életbe lépett jogszabály miatt leálítottak minden árverést?

Amit ez a jogszabály leállíthat(na), azt már leállította a júliusi XXXVIII. törvény. Amit az nem állított le, azt ez sem. A kérdésedre a válasz: NEM.

bogica3 # 2014.11.12. 14:55

Sőt, Földhivatalilag bejegyzett földhasználó is van valamelyik területre és abban az esetben neki is tudomása lenne róla. A Földhivatalnál van egy ismerősünk, aki utána nézett, de jelzálognál egyéb bejegyzés nincs, az pedig már 2007-ben történt.

bogica3 # 2014.11.12. 14:48

Árverést nem tűztek ki egyszer sem, mert arról a községi jegyzőnek és a testvéreimnek is tudomása lenne, ugyanis nekik is van részük a szóban forgó ingatlanokban.
Árverést pedig, ha jól tudom hírdetményekben teszik közzé.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.12. 14:22

sak a végrehajtás kezdete óta lefoglalt ingatlanok (kicsi mg.-i földterületek), ezért nem is értem a folyamatos intézkedést?
Hát éppen ez az. Gondolom, időről időre tűzött árverést. Mondjuk, az gyanús, hogy a konkrét adatok helyett csak általánosságban beszél.

bogica3 # 2014.11.12. 14:12

Tisztelt Szakértők!

2014.09.23.-án tanácsukat kértem egy végrehajtási ügyben.
A javaslatuk, tanácsuk szerint, írtam a végrehajtónak aki az első levelemre nem is válaszolt, majd újra írtam neki amire megérkezett a "válasza".
Én a levelemben azt kértem, hogy tájékoztasson arról, hogy a végrehajtás elrendelése óta mikor, milyen számon, milyen végrehajtási cselekmény történt.
Viszont ő annyit válaszolt, hogy "... fenti számú ügyben a vh. kérő arról nyilatkozott, hogy a tartozás fennáll. Az ügyben folyamatos intézkedés volt, de, ha kéri az elévülés megállapítását, kérem jelezze és a bíróságra beterjesztem."

A végrehajtónak küldött első levél után a Magyar Telekom is küldött levelet, melyben felszólít a fizetésre. Amennyiben részletfizetést kérnék hívjam fel a társaság behajtási osztályát.

Ezek szerint a végrehajtónak nem kell megadnia a tájékoztatást, de, ha az elévülés megállapítását kérem akkor ő azt beterjeszti?
A folyamatos intézkedés az mit jelenthet? Az elmúlt 6-7 évben semmilyen értesítés nem érkezett sehonnan. Mivel sem kereset, sem bankszámla, sem gépjármű, sem ingóság nincs a nevemen csak a végrehajtás kezdete óta lefoglalt ingatlanok (kicsi mg.-i földterületek), ezért nem is értem a folyamatos intézkedést?

secon # 2014.10.21. 09:25

Tisztelt Szakértök!

Tud esetleg valaki arról, hogy egy múlt héten életbe lépett jogszabály miatt leálítottak minden árverést???
Gondolok itt a sikeresen lezártakra is, de még nem jogerösekre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.18. 05:00

Hú, de nehéz fejed van!

marguly # 2014.10.17. 22:19

üdvözlet.

A lentebb írt T-Home-os ügyemnek mennyi az el évülési ideje?
És hol találok erre jogi hivatkozást?
mert bárhol nézem mindenhol 5 évet irnak.
előre is köszönöm válaszát

Küzdeni az igazunkért!

marguly # 2014.10.16. 20:39

Köszönöm a vaszát !
Zoltán

Küzdeni az igazunkért!

gerbera317 # 2014.10.16. 18:08

Nem behajtó, hanem végrehajtó. Egyébként megteheti. Sőt, nem teheti meg, hogy nem teszi.

Éhes86 # 2014.10.16. 07:49

Tiszteletem!
Azt szeretném megtudni,hogy egy közüzemi tartozást amit behajtó kezel, az adós több ingatlanjára is ráterhelheti vagy csak 1 ingatlanra.?

gerbera317 # 2014.10.05. 09:55

OK. OK. Az az igazság, hogy az 5 képernyővel lejjebb indult előzményt nem mindig szoktam visszaolvasni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 08:55

így semmit nem tesz a végrehajtás ügyében.
Erre válaszoltam ismét. Az ismeretségre meg azelőtt. (Azt, hogy "nem".)

gerbera317 # 2014.10.05. 08:39

Végrehajtási kifogásnak a végrehajtó törvénysértő intézkedése vagy mulasztása ellen van helye. A fészbukos ismeretség meg a lájkolás nem törvénysértő, ezért az ezzel indokolt végrehajtási kifogást röhögve utasítaná el a bíróság. Ha az indok az, hogy a végrehajtó érdemben mulasztott, akkor pedig nem kell egyéb - különösen ilyen röhejes - indoklás.

Ha érdemi mulasztás nem történt, csak a kérdező sérelmezi a fészbukos dolgot, ez azon kevés esetek egyike, amikor kamarai panasznak van helye, és a kamarát lehet kérni, hogy (röhögve) szignálja másik végrehajtóra az ügyet.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.04. 14:59

Végrehajtási kifogást lehet emelni. A végrehajtást foganatosító bíróságnak kell címezni, és a végrehajtónak kell benyújtani. Az illetéke 15 ezer forint.