végrehajtás kérdések


vegrehajtasugyintezo # 2012.01.20. 18:21

Nyúlanyó

Nem a kérdésre válaszol. Van végrehajtható vagyona? (mert azt végre fogják hajtani)

angelee # 2012.01.20. 16:11

gerbera317

Ezt fogjuk tenni, mert érdekes módon az első részletet megkapták és azóta is arra a szlaszámra utalunk.
Köszönöm válaszát! Minden jót!

gerbera317 # 2012.01.20. 15:55

Meg kell újra nézni, biztosan jó-e az a számlaszám, valóan az-e a végrehajtó letéti számlája. Ha stimmel, végrehajtási kifogást kell előterjeszteni, mert olyan nincs, hogy a végrehajtó nem tudja kezelni a hozzá érkező teljesítéseket. A vh-kifogáshoz mellékelni kell a befizetést igazoló okirat másolatát is, a számlaszám legyen rajta!

amelyet már a vh. felé is jeleztünk
Ez helyesen nem úgy lenne, hogy "amelyet már a vh-nak is jeleztünk"?

angelee # 2012.01.20. 08:04

Köszönöm a válaszát! És van újabb fejlemény. Sikerült beszélnem a végrehajtást kérővel. Ő december hónapban hívta a végrehajtót, ott megnézték és azt mondták neki, hogy nem érkezett egy forint sem. Én megadtam a végrehajtást kérőnek a számlaszámunkat, dátumokat amikor utaltunk, csak hogy lássa, nem mi vagyunk a hunyók és reklamáljon a végrehajtónál. Ma hívja a végrehajtót. Meg tudná mondani, hogy ebben az esetben mi mit tudunk tenni? És ki fogja fizetni a gépjármű forgalomba visszahelyezését? Ki lehet hagyni a végrehajtót innentől kezdve? Ja és esetleg lehet azért "szívat" minket a vh. mert a bíróságnál kifogásoltunk egy összeget, amelyet már a vh. felé is jeleztünk,de tőle nem kaptunk választ? És a bíróság bekért tőle íratokat?

vegre # 2012.01.19. 20:38

gerbera317

jo hogy emlited, ennek a sorbaallitasi idonek (35 nap, ugye?) a lejarta utan mi tortenik (ha idokozben nem fuggesztik fel a vegrehajtast)?

gerbera317 # 2012.01.19. 19:46

angelee

Ha az adós a végrehajtóhoz teljesít, akkor a teljesítés tekintetében a végrehajtó nem a végrehajtást kérő bejelentése alapján jár el, hanem a saját nyilvántartása szerint. Úgyhogy itt valami nagyon sántít.

gerbera317 # 2012.01.19. 19:43

K.T.

A legkisebb összeg, amit végrehajtásra adva láttam, 1100 forint volt. Egy fővárosi parkolótársaság követte el. Az ötezer forint pedig mindennapos ezeknél. Csakhogy nekik ebből sok van, sok kicsi pedig sokra megy.
Neked egyetlen ötezer forintos követelésed van. Éppenséggel belevághatsz, de arra ne számíts, hogy a te ügyed lesz a költséghatékonyság mintaképe.

gerbera317 # 2012.01.19. 19:38

vegre

A szünetelést a végrehajtó állapítja meg, ehhez meg kell vizsgálnia, hogy a szünetelés feltételei fennállnak-e. Egyik ilyen feltétel a végrehajtást kérő beleegyezése, amiről - érthető okokból - nem az adóstól, hanem a vh-kérőtől illő tudomást szereznie. A szünetelés megállapításával egyidejűleg meg kell tennie minden szükséges intézkedést, hogy az eljárás valóban szüneteljen, így a bankot is ő keresi meg az inkasszó hatályának sorbaállítási idő lejárta előtti feloldása végett.

Nyúlanyó # 2012.01.19. 19:19

Tisztelt Hozzászóló!
Az ingatlan azé, aki a hitelt felvette,az van fedezetként feltüntetve.

angelee # 2012.01.19. 17:14

Mivel ugye a gyerektartást 6 hónapra visszamenőleg lehet kérni, erre az időszakra kért a férjem részletfizetést a végrehajtótól. A vh. küldött nekünk egy jegyzőkönyvet a részl.fiz. megállapításáról, melyben jelezte, hogy egy vh.i letéti számlára utaljuk havonta az összeget.
És így tettünk, emellet még az éppen aktuális havi gyerektartást is ide utaltuk el.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.19. 16:39

több info kell! miért a végrehajtónak fizet és nem közvetlenül az ex-nek?

angelee # 2012.01.19. 13:07

Szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben mi a teendő!
Az ügy röviden: Férjem volt feleségének nem fizetett gyerektartást hosszú időn keresztül.Az ex végrehajtási eljárást indított ellene, megállapodtak.
Az első részletet nem tudtuk csak 2 hetes csúszással fizetni, ezért kivonták az autót a forgalomból. (Ez jogos volt.)Utána ismét megállapodtak és azóta is rendesen utaljuk a magállapított összeget egy végrehajtói letéti számlára. Bizonyítani is tudjuk.
Erre fel a volt feleség jelezte a végrehajtónak,hogy nem kapott semmit és most megint kivonják a gépjárművet a forgalomból és foglalót is tetettek rá.
A kérdésem az lenne, hogy mi jogon folytatódik a végrehajtási eljárás, ha bizonyítottan fizetünk? És mit lehet tenni? Joguk van minden hónapban kivonatni az autónkat a forgalomból? (A férjem azzal jár dolgozni. Ha nem lesz autónk neki sem lesz gyerektartás.)

Válaszukat előre is köszönöm!

nika79 # 2012.01.19. 13:06

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha az én nevemen jelenleg van tartozás, amely néhány éve képződött-egy részét már munkabérből vonják, egy részéről még nem érkezett megkeresés, de ugye tudjuk, ami késik az nem múlik- és ha férjhez megyek, akkor a férjem is viselni fogja a következményét ennek a tartozásnak?
Ergo, nála jelentkezhet a végrehajtó az én tartozásom miatt a házasságkötés után?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel:
Nika

1982 # 2012.01.19. 12:25

Tanácsot szeretnék kérni mert el mentem kezesnek és akinek el mentem nem füzete a hitelt nekem kellet kifizetnem a hitelét 2007decemberén.Az óta pereskedek vele a pert meg nyertem a végre hajtónál van az ügy. Mire meg találja hogy hol dolgozik és fel szólítsa addigra ki lép a cégtől. Így most a végre hajtó szünetelteti az ügyet.Most hova forduljak evvel az ügyel hogy vissza kapjam a pénzemet.

vegre # 2012.01.19. 10:25

egyelore ugyan meg nem erkezett valasz a banktol, de azert valaki legyszi vilagositson fel, hogy ha elfogadjak a reszletfizetest, akkor mennyi ido mire a zarolas eltunik a folyoszamlamrol? egyaltalan ez milyen procedura? a vegrehajto ir egy postai levelet a banknak?

illetve mi van akkor, ha a levelet az elfogadasrol en kapom? menjek be vele a vegrehajtohoz? vagy akar a bankot is megkereshetem vele? (bar gondolom ez utobbi nem megy)

K.T. # 2012.01.19. 08:43

Tisztelt Segítő !!!
Én felvilágosítást szeretnék kérni! Tavaly,2011.januárjában,volt egy tárgyalásom,ahol hamisan vádoltak meg engem és ez ott,ki is derült,csak a felperes nem nézett utána pár dolognak! Feleslegesnek mentünk a Bíróságra. De ez nem is érdekes! Ingyenes ügyvédem volt,és kérte a felperest,hogy az én,(alperes)igazam bebizonyítására,adatokat kellett lekérnem egy banktól + az ügyvédi munka,mert így most kiderült,hogy feleslegesen dolgozott az ügyvéd is,mert nekünk volt igazunk. Szóval,az ügyvéd kérte a bírótól,hogy 5.000 Ft.kifizetésére kötelezze a felperest,az alperes számára. A bíró ezt elfogadta,és kijelentette,hogy 15 napon belül fizesse is meg nekem! De ez,még a mai napig nem történt meg! Már 1 éve!
Ezzel kapcsolatos kérdésem: Erre az 5.000 Ft.-ra kérhetek-e végrehajtást és ha igen,kamat jár-e hozzá. Illetve,azt is kérhetek-e? Ha igen,hány %-os kamatot?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!!
Tisztelettel: K.T.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.19. 07:41

Nyúlanyó

Hogy érti, hogy először az igazi adósét? Azt írta nincs semmije. Akkor meg mit másodszor?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 19:17

Nincs kizárva, különösen, ha a jogosult sem ellenzi. De inkább a hat hónap a jellemző.

abené # 2012.01.18. 18:53

Megtaláltam.nagyon szépen öszönöm a segitséget, csak még egy utolso kérdésem lenne ön szerint ezt a 197,000ft-os tartozásomat megfogják engedni hogy havi 15,000ft os részletekbe fizessem vissza?ön hogy látja?tényleg hálás vagyok Önnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:36

Akkor ott kell lennie a kibocsátó közjegyző nevének címének is. Az első oldal tetején is meg a közepén is, közvetlenül a "Fizetési meghagyás" felirat alatt. ÉS az 5. oldalon is ott a név, a bélyegző - bár ott a cím már nincs.

abené # 2012.01.18. 18:33

Az országos közjegyzöi kamarátol kaptam.Van benne ügyfélkod meg az adataim, és felvannak sorolva hogy mikor mennyi volt a tel.számlám.van benn eolyan rész hogy perré alakulás esetén meik biroság az illetékes.meg olyan hogy kéri a fizetési meghagyás kibocsáltását a fenti adatokkal.15 napon belül a fizetési meghagyás kibocsálto közjegyzönél elentmondással élhetek,

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:24

Abené, biztos, hogy fizetési meghagyás az? Vagy valami nagyeszű kolléga fizetési meghagyás nyomtatványt küldött felszólítás gyanánt?

Nyúlanyó # 2012.01.18. 18:22

Tisztelt Segítőszándékú!
Sokat hallunk azokról,akik saját hitelfelvételük miatt
bajba kerültek,de nekik megoldásokat tudnak javasolni.Szeretném ha az én problémámra is tudna valaki megoldást találni.Én úgy kerültem bajba,hogy másnak segíteni akartam.Segítséget nyújtottam adóstársként egy hitel felvételhez.A hitel fedezete egy ingatlan.A hitelfelvevő a hitelt nem törlesztette rendszeresen,így jelentős hátraléka keletkezett.Jelenleg végrehajtáson van az ügy én is megkaptam,hogy fizessem ki a más által felvett hitelt.Várható-e az,hogy a terhelt ingatlant viszik el először? Nekem sem ingó sem ingatlan vagyonom nincs.A hitel felvételkor a bank nem tájékoztatott arról,hogy a hitelfelvevő fizetése nem éri el a törlesztő részletet.A szerződés egy példányát sem adták ide,így nem tudtam arról,hogy milyen bizonytalan a hitel visszafizetése.Meggyőződésem,hogy szándékosan hoztak engem bajba.Kérem, aki tud segítsen.

abené # 2012.01.18. 18:15

és most nézem hogy egy ügyvéd neve van feltüntetve és utána van az én nevem.....közjegyzö neve itt nincs feltüntetve.vagy csak simán közjegyzöi kamarának cimezzem?van esélyem hogy megkapom a részletfizetést?

abené # 2012.01.18. 18:13

Tényleg tartozom és elismerem, csak csesztem rá.....de nem szerteném ha bármimet is elvinnék......igy inkább fizetem