végrehajtás kérdések

Zsuzsanna42 (törölt felhasználó) # 2011.05.24. 14:13

Köszönöm szépen az ismerősöm nevében.

Picijenci # 2011.05.24. 14:42

Kedves fórumozók!
Azthiszem némileg speciális a helyzetem.
T-mobilnál van soktízeres tartozásom, ami félretájékoztatásból adódik.
A probléma az, hogy szóbeli tájékoztatás volt, és elismertem hogy tartozom (mivel a szolgáltatást a kérdéses időben használtam) csak az összeget nem. Mit tudnak tenni (illetve mi a tendencia, amit követni szoktak általában) hogy fizessek?
Tud bárki bármit tanácsolni?
Köszönöm! R.

Pánik86 # 2011.05.24. 22:08

Tisztelt Mindenki!

Bátyám egy pár évvel ezelőtt személyi kölcsönt vett fel, amelynek törlesztőrészleteit nem tudja, nem akarja és nem fogja fizetni.

Mivel van rendszeres jövedelme ezért ha behajtásra kerülne a sor először az kerül zárolásra. Viszont mivel a bejelentett lakcíme megegyezik a szüleim lakcímével(mindig velünk él), ezért a végrehajtó nálunk fog kopogtatni.

Ha ez megtörténik akkor nekünk bizonyítanunk kell hogy az adott vagyontárgy a saját tulajdonunk és nem az adósé, ellenkező esetben lefoglalásra kerül? Hogyan tudnánk az bizonyítani nem tartunk mindenről számlákat?

köszönöm előre is a választ.

tinamama # 2011.05.27. 16:16

Szeretném megkérdezni,hogy a tulajdonomban lévő termőföldre lehet-e jelzálogot tenni,illetve végrehajtható-e.300 négyszögöl homokos terület,rajta kis épülettel.Tulajdonképpen hétvégi telekként szolgált anyukáméknak,de mi nem nagyon használjuk.Lakáshasználatba adtuk.

végrehajtó1 # 2011.05.29. 13:50

végrehajtás alá lehet vonni

pachabi27 # 2011.05.30. 08:30

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni!.

A történet lényeg az lenne , hogy 700.000 ft kölcsön kaptunk , amiről közjegyzői okirat készült. Abban semmi kikötés azaz fedezet nem volt .

Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy azt szerettük volna , de aki kölcsönadta azt tudott mindenről . Egyszer csak beadta egy végrehajtóhoz .

Ez a végrehajtó , meg rárakta a végrehajtást 2 ingatlanra.

A törlesztés megkezdődött azaz havonta az édesapám nyugdíjából vonnak 52 e Ft. 7 hónapja vonják.

Sajnos van egy csavar az egészben.

Az egyik ingatlan nem is a mienk 2000 ben elcseréltük, csak a másik fél xxx aláírással rendelkezik és a földhivatal nem jegyezte be , erről mi is akkor értesültünk mikor megkaptuk a földhivatali bejegyzést a végrehajtásról. Hiába mutattunk erről papírt a végrehajtónak nem érdekelte.

Most ott tartunk, hogy megtörtént közjegyző előtt a xxx aláírás és a 2000 évi szerződés megerősítése.

Viszont aki adta a pénzt felhívott , hogy végrehajtást kér az ingatlanra , a fennálló pénz miatt.

Kérdésem a következő lenne ?

Így , hogy minden hónapban kapja a részletet, mert sajnos többet nem tudunk , így is megindíthatja a végrehajtást ? ( 400 e forint miatt ? )

Én úgy gondolom a fizetési szándék meg van , nem arról van szó , hogy nem akarunk fizetni vagy nem fizetünk .

A másik, ha megindítja akkor arra az ingatlanra is megtudja ami nem a mienk és erről közjegyzői papír is van ?

Mi lenne a teendőm , bíróságon meg kell támadnom a végrehajtást ?

Előre is köszönöm a válaszotokat .

Sziasztok
Csabi

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.30. 16:19

Igen, jogszabály rendelkezik róla.

végrehajtó1 # 2011.05.30. 17:02

Mi lenne a teendőm , bíróságon meg kell támadnom a végrehajtást ?

inkább igénypert kell indítani és kérni addig a vh felfüggesztését.

Helén43 # 2011.05.31. 06:55

Kérdésem az lenne ismerősöm nevében, hogy van két lakása,mindkettőn van szabadfelhasználású jelzáloghitel. Már le van maradva több mint 90 nappal abban a lakásban,ahol lakik. Ő is megkapja a mentőcsomagot vagy végrehajták neki a bank, juniusban kell kifizetnie az elmaradást.Október után lehet csak kilakoltatni?

Éva59 # 2011.06.01. 10:51

A kérdésem az lenne, hogy a szemétszállító cég elküldte a szemétszállítási díjat az önkormányzatnak lefogásra a bérpótló támogatásokból, ami 28.500Ft. Jogos-e minden bírósági végrehajtás nélkül? Lefoghat-e az önkormányzat minden tartozást ebből az összegből, mert úgy tudom, hogy pénzbeni tartozást az adóssal szemben csak bíróság útján lehet megfizettetni, az nem elég, hogy a szolgáltató önkényesen élve a hatalmával az önkormányzathoz küldje meg az adós tartozását,mert az vagy jogos, vagy nem.

ragyasdezso # 2011.06.01. 10:54

Éva59

A szemétszállítási díj adók módjára behajtható. Nem kell bírósági határozat.

végrehajtó1 # 2011.06.01. 11:05

Éva59

Bérpótló juttatásból csak gyerektartást lehet letiltani.
Mást nem.

Ehhez tényleg nem kell bíróság.Adók módjára az önkormányzati adóhatóság vagy megkeresés esetén a Ö.bir.végrehajtó hajthatja be.

Doloresg # 2011.06.06. 20:18

Tisztelet Fórumozók!

Ha valaki tudna tanácsot adni elévült e az ügyem.
2002 ben árverezték el a házam a felosztási tervet 2002 április 08 án kaptam meg.
Kifogással éltem rögtön utána. Kaptam egy levelet a bíróságtól, elkéstem lejárt a kifogásra a határidő.
Most kaptam 2011 januárban egy letiltást , mert nem lett kiegyenlítve a tartozás az árverésből.2002 től sehonnan levelet nem kaptam ebben az ügyben.

A bank szerint a bíróság 2007 októberében küldött egy végzést amiben elutasította a kifogásomat.Én erről semmit nem kaptam,de már itt is több mint 5 év telt el.A pénzt is 2007 októberében kapta meg a bank a 2002 es árverésből.
A bank 2011 januárig semmit nem tett , hogy engem tájékoztasson a tartozásról.A volt férjem hitele volt , mint házastárs hajtják rajtam.
A volt férjem közben több ingatlant is örökölt ,ki tudta volna fizetni a tartozását. Mit tegyek?
Köszönöm.

ObudaFan # 2011.06.06. 20:59

Szerintem menj el a végrehajtóhoz és nézz be az iratokba, mert innen megmondani, hogy elévült-e, lehetetlen. Ha a bank 4 és fél évente írt egy levelet a végrehajtónak, hogy folytassa a végrehajtást, akkor az nem évült el. Ezt pedig azért meg szokták tenni.

Doloresg # 2011.06.07. 05:43

Már bele néztem az iratokba, a bank 2010 ben írt csak levelet, előtte nem.Akkor is nem a bejelentett címemre.Nekik én nem jelentetettem be az új lakcímemet, de a nyilvántartóban benne volt.
Azzal érvelnek 2002 májusában végrehajtási kifogást akkor adtam be és a bíróság 2007 októberében válaszolt , mivel erről tudtam .És szerintük ezért nem évült el.
De én ezt a 2007 októberi levelet meg sem kaptam.Álmomban sem gondoltam ennyi év után rajtam akarják behajtani, holott az adós már örökölt 2 házat is rajta be tudták volna.
A végrehajtó azt mondta neki nem kellett engem értesíteni ha a bank nem kérte, és ő 9 évig semmit nem is küldött.

Ha még megkérhetlek erre tudnál válaszolni van e esélyem pert indítani kézbesítéssel kapcsolatban.

Köszi Gabriella

Heparin # 2011.06.07. 07:21

Tisztelt Fórumozók!

Munkabéremet 2 tartozás miatt 50%-os letiltás terheli. Egészségi állapotom egy gerincsérv miatt megromlott, sokat voltam táppénzen az elmúlt hónapokban, 3 gyermek eltartásáról kell gondoskodnom. Azt hallottam, hogy ez talán elég indok ahhoz, hogy benyújtsak a bírósághoz egy végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet és könnyen meg is kaphatom 6 hónapra. Kérdésem az lenne, hogy ez igaz e, és, hogy ennek mik a formai követelményei? Mit kell csatolódnom ehhez? Kérjem meg a háziorvosom, hogy írja le a betegségemet? A 2 ügyemben két különböző bíróság adta ki a végrehajtási lapot, gondolom mindkettőhöz kell beadni a kérelmet is. Egyáltalán laikusként van értelem, hogy egyedül próbálkozzak, vagy ez ügyvéd nélkül nem fog menni?

Előre is köszönöm a segítséget.

delfin77 # 2011.06.07. 07:51

Tisztelt Végrehajtó!

A 2011.04.27. 14:39 feltett kérdésemre köszönöm szépen a válaszát. Azóta a dologba annyi történt, hogy elévülésre hivatkozva panasz levelet írtam a banknak, aki a panaszomat elutasította röviden annyival, hogy a kezesség kötelezettsége továbbra is fennáll, az Adóshoz intézett fizetési felszólítások ugyanis a velem mint készfizető kezessel szemben fennálló követelésük elévülését is megszakította.
Arról egy szót sem írtak, hogy engem az elmúlt 7 év alatt értesítettek volna. Gondolom azért nem írtak erről, mert nem történt meg. Van további panasz lehetőségem a Pénzügyi Szervezetek felé. A kérdésem az lenni, hogy ön szerint, hogy áll ez a dolog? A kezest a bank nem köteles értesíteni arról, hogy a hitelfelvevő személy nem fizeti a hitelt? S utána rajta szeretnék behajtani 7 év után?
Mik a kilátásaim ön szerint? Mit tegyek?
Köszönöm a válaszát előre is!Delfin

leng # 2011.06.08. 15:45

Tisztelt Fórumozók!

A mai napon egy végrehajtó cégtől ajánlott levél érkezett a 100% saját tulajdonomban lévő lakásom címére, de számomra ismeretlen névre (talán valami bérlő volt itt korábban, 3 éve enyém a lakás). Értelemszerűen fogalmam sincs, mit tartalmaz a levél, mivel nem nekem szól, át sem vettem.

Van valami teendőm? A végrehajtás ugye "személyhez kötődik", nem pedig például lakcímhez? Ha esetleg megérkezik a végrehajtó, mit kell tennem?

Köszönöm!
Gábor

Thelios # 2011.06.09. 16:40

Kedves végrehajtó,

Azt szeretném megkérdezni, hogy közüzemi tartozás esetén a behajtás a szerződő félen hajtható végre, vagy a házastársán is?

Van ilyenkor kollektív felelősség? A szerződést, egy személy kötötte, felelősségre vonható ilyenkor a házastárs?

köszönöm előre is a válaszát

Thelios

végrehajtó1 # 2011.06.09. 20:10

Thelios

Első sorban a szerződő félen.De pl a távhőtartozást a tulajdonosoknak kell állni.
milyen tartozás?

végrehajtó1 # 2011.06.09. 20:12

leng

Ha nem ismered az adóst nem lakik ott akkor ezt közlöd a vh-val.Ő jegyzőkönyvezi.

végrehajtó1 # 2011.06.09. 20:14

Doloresg

felosztási tervet sem kaptál?

végrehajtó1 # 2011.06.09. 20:24

Heparin

A vh foganatosító bírósághoz nyújts be.Szakorvosi leletek , valamint ennek nincs formai követelménye.Próbáld meg .Nem veszítesz vele semmit.

tessék egy kis olvasni való:

A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal.
(4) A bíróság - ha a felfüggesztésről szóló döntéshez szükséges - a feleket meghallgathatja.
(5) A bíróság a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülmények körében kiemelten értékeli különösen az adós által eltartásra köteles és tartásra szoruló személyek számát, az adós vagy az eltartott személy tartós és súlyos betegségét, a végrehajtási eljárás során bekövetkezett és az adóst is sújtó természeti katasztrófát.
(6) Ha a végrehajtás ingatlan kiürítése iránt folyik, felfüggesztés az adós kérelmére egy ízben, legfeljebb 6 hónapra rendelhető el.

A bíróság a végrehajtást azokban az esetekben is felfüggesztheti, amelyekben ezt a Pp. vagy más törvény lehetővé teszi.113
50. § (1) A végrehajtás felfüggesztésének hatálya a felfüggesztést elrendelő határozat meghozatalának időpontjában áll be.
(2) A bíróság a végrehajtás felfüggesztése tárgyában 15 napon belül dönt és a felfüggesztést azonnal közli a végrehajtóval.114
(3) A felfüggesztést elrendelő határozat elleni jogorvoslatnak a felfüggesztésre nézve nincs

Thelios # 2011.06.10. 06:14

Kedves Végrehajtó,

Nem távhő, saját gáz, víz és villanyszerződés van, édesapám nevére. Majd hétvégén átnézem a szerződést, de gyorsan átfutva édesanyám neve nincs rajta sehol.

Előre is köszi a segítséget.

Üdv

Thelios

Thelios # 2011.06.10. 06:17

Ráadásul nem is saját tartozás, hanem az albérlő által hátrahagyott, csak ugye az édesapám nevén vannak a számlák és az adósunk lelépett, nincs meg a címe, nem fogjuk tudni rajta sajnos behajtani :(

Bár gondolom erre nem nagyon lehet hivatkozni, még akkor sem ha erről bírósági végzés van hogy, nekünk tartozik...