Köszönöm szépen az ismerősöm nevében.
végrehajtás kérdések
Kedves fórumozók!
Azthiszem némileg speciális a helyzetem.
T-mobilnál van soktízeres tartozásom, ami félretájékoztatásból adódik.
A probléma az, hogy szóbeli tájékoztatás volt, és elismertem hogy tartozom (mivel a szolgáltatást a kérdéses időben használtam) csak az összeget nem. Mit tudnak tenni (illetve mi a tendencia, amit követni szoktak általában) hogy fizessek?
Tud bárki bármit tanácsolni?
Köszönöm! R.
Tisztelt Mindenki!
Bátyám egy pár évvel ezelőtt személyi kölcsönt vett fel, amelynek törlesztőrészleteit nem tudja, nem akarja és nem fogja fizetni.
Mivel van rendszeres jövedelme ezért ha behajtásra kerülne a sor először az kerül zárolásra. Viszont mivel a bejelentett lakcíme megegyezik a szüleim lakcímével(mindig velünk él), ezért a végrehajtó nálunk fog kopogtatni.
Ha ez megtörténik akkor nekünk bizonyítanunk kell hogy az adott vagyontárgy a saját tulajdonunk és nem az adósé, ellenkező esetben lefoglalásra kerül? Hogyan tudnánk az bizonyítani nem tartunk mindenről számlákat?
köszönöm előre is a választ.
Szeretném megkérdezni,hogy a tulajdonomban lévő termőföldre lehet-e jelzálogot tenni,illetve végrehajtható-e.300 négyszögöl homokos terület,rajta kis épülettel.Tulajdonképpen hétvégi telekként szolgált anyukáméknak,de mi nem nagyon használjuk.Lakáshasználatba adtuk.
végrehajtás alá lehet vonni
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni!.
A történet lényeg az lenne , hogy 700.000 ft kölcsön kaptunk , amiről közjegyzői okirat készült. Abban semmi kikötés azaz fedezet nem volt .
Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy azt szerettük volna , de aki kölcsönadta azt tudott mindenről . Egyszer csak beadta egy végrehajtóhoz .
Ez a végrehajtó , meg rárakta a végrehajtást 2 ingatlanra.
A törlesztés megkezdődött azaz havonta az édesapám nyugdíjából vonnak 52 e Ft. 7 hónapja vonják.
Sajnos van egy csavar az egészben.
Az egyik ingatlan nem is a mienk 2000 ben elcseréltük, csak a másik fél xxx aláírással rendelkezik és a földhivatal nem jegyezte be , erről mi is akkor értesültünk mikor megkaptuk a földhivatali bejegyzést a végrehajtásról. Hiába mutattunk erről papírt a végrehajtónak nem érdekelte.
Most ott tartunk, hogy megtörtént közjegyző előtt a xxx aláírás és a 2000 évi szerződés megerősítése.
Viszont aki adta a pénzt felhívott , hogy végrehajtást kér az ingatlanra , a fennálló pénz miatt.
Kérdésem a következő lenne ?
Így , hogy minden hónapban kapja a részletet, mert sajnos többet nem tudunk , így is megindíthatja a végrehajtást ? ( 400 e forint miatt ? )
Én úgy gondolom a fizetési szándék meg van , nem arról van szó , hogy nem akarunk fizetni vagy nem fizetünk .
A másik, ha megindítja akkor arra az ingatlanra is megtudja ami nem a mienk és erről közjegyzői papír is van ?
Mi lenne a teendőm , bíróságon meg kell támadnom a végrehajtást ?
Előre is köszönöm a válaszotokat .
Sziasztok
Csabi
Igen, jogszabály rendelkezik róla.
„Mi lenne a teendőm , bíróságon meg kell támadnom a végrehajtást ?”
inkább igénypert kell indítani és kérni addig a vh felfüggesztését.
Kérdésem az lenne ismerősöm nevében, hogy van két lakása,mindkettőn van szabadfelhasználású jelzáloghitel. Már le van maradva több mint 90 nappal abban a lakásban,ahol lakik. Ő is megkapja a mentőcsomagot vagy végrehajták neki a bank, juniusban kell kifizetnie az elmaradást.Október után lehet csak kilakoltatni?
A kérdésem az lenne, hogy a szemétszállító cég elküldte a szemétszállítási díjat az önkormányzatnak lefogásra a bérpótló támogatásokból, ami 28.500Ft. Jogos-e minden bírósági végrehajtás nélkül? Lefoghat-e az önkormányzat minden tartozást ebből az összegből, mert úgy tudom, hogy pénzbeni tartozást az adóssal szemben csak bíróság útján lehet megfizettetni, az nem elég, hogy a szolgáltató önkényesen élve a hatalmával az önkormányzathoz küldje meg az adós tartozását,mert az vagy jogos, vagy nem.
Éva59
A szemétszállítási díj adók módjára behajtható. Nem kell bírósági határozat.
Éva59
Bérpótló juttatásból csak gyerektartást lehet letiltani.
Mást nem.
Ehhez tényleg nem kell bíróság.Adók módjára az önkormányzati adóhatóság vagy megkeresés esetén a Ö.bir.végrehajtó hajthatja be.
Tisztelet Fórumozók!
Ha valaki tudna tanácsot adni elévült e az ügyem.
2002 ben árverezték el a házam a felosztási tervet 2002 április 08 án kaptam meg.
Kifogással éltem rögtön utána. Kaptam egy levelet a bíróságtól, elkéstem lejárt a kifogásra a határidő.
Most kaptam 2011 januárban egy letiltást , mert nem lett kiegyenlítve a tartozás az árverésből.2002 től sehonnan levelet nem kaptam ebben az ügyben.
A bank szerint a bíróság 2007 októberében küldött egy végzést amiben elutasította a kifogásomat.Én erről semmit nem kaptam,de már itt is több mint 5 év telt el.A pénzt is 2007 októberében kapta meg a bank a 2002 es árverésből.
A bank 2011 januárig semmit nem tett , hogy engem tájékoztasson a tartozásról.A volt férjem hitele volt , mint házastárs hajtják rajtam.
A volt férjem közben több ingatlant is örökölt ,ki tudta volna fizetni a tartozását. Mit tegyek?
Köszönöm.
Szerintem menj el a végrehajtóhoz és nézz be az iratokba, mert innen megmondani, hogy elévült-e, lehetetlen. Ha a bank 4 és fél évente írt egy levelet a végrehajtónak, hogy folytassa a végrehajtást, akkor az nem évült el. Ezt pedig azért meg szokták tenni.
Már bele néztem az iratokba, a bank 2010 ben írt csak levelet, előtte nem.Akkor is nem a bejelentett címemre.Nekik én nem jelentetettem be az új lakcímemet, de a nyilvántartóban benne volt.
Azzal érvelnek 2002 májusában végrehajtási kifogást akkor adtam be és a bíróság 2007 októberében válaszolt , mivel erről tudtam .És szerintük ezért nem évült el.
De én ezt a 2007 októberi levelet meg sem kaptam.Álmomban sem gondoltam ennyi év után rajtam akarják behajtani, holott az adós már örökölt 2 házat is rajta be tudták volna.
A végrehajtó azt mondta neki nem kellett engem értesíteni ha a bank nem kérte, és ő 9 évig semmit nem is küldött.
Ha még megkérhetlek erre tudnál válaszolni van e esélyem pert indítani kézbesítéssel kapcsolatban.
Köszi Gabriella
Tisztelt Fórumozók!
Munkabéremet 2 tartozás miatt 50%-os letiltás terheli. Egészségi állapotom egy gerincsérv miatt megromlott, sokat voltam táppénzen az elmúlt hónapokban, 3 gyermek eltartásáról kell gondoskodnom. Azt hallottam, hogy ez talán elég indok ahhoz, hogy benyújtsak a bírósághoz egy végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet és könnyen meg is kaphatom 6 hónapra. Kérdésem az lenne, hogy ez igaz e, és, hogy ennek mik a formai követelményei? Mit kell csatolódnom ehhez? Kérjem meg a háziorvosom, hogy írja le a betegségemet? A 2 ügyemben két különböző bíróság adta ki a végrehajtási lapot, gondolom mindkettőhöz kell beadni a kérelmet is. Egyáltalán laikusként van értelem, hogy egyedül próbálkozzak, vagy ez ügyvéd nélkül nem fog menni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelt Végrehajtó!
A 2011.04.27. 14:39 feltett kérdésemre köszönöm szépen a válaszát. Azóta a dologba annyi történt, hogy elévülésre hivatkozva panasz levelet írtam a banknak, aki a panaszomat elutasította röviden annyival, hogy a kezesség kötelezettsége továbbra is fennáll, az Adóshoz intézett fizetési felszólítások ugyanis a velem mint készfizető kezessel szemben fennálló követelésük elévülését is megszakította.
Arról egy szót sem írtak, hogy engem az elmúlt 7 év alatt értesítettek volna. Gondolom azért nem írtak erről, mert nem történt meg. Van további panasz lehetőségem a Pénzügyi Szervezetek felé. A kérdésem az lenni, hogy ön szerint, hogy áll ez a dolog? A kezest a bank nem köteles értesíteni arról, hogy a hitelfelvevő személy nem fizeti a hitelt? S utána rajta szeretnék behajtani 7 év után?
Mik a kilátásaim ön szerint? Mit tegyek?
Köszönöm a válaszát előre is!Delfin
Tisztelt Fórumozók!
A mai napon egy végrehajtó cégtől ajánlott levél érkezett a 100% saját tulajdonomban lévő lakásom címére, de számomra ismeretlen névre (talán valami bérlő volt itt korábban, 3 éve enyém a lakás). Értelemszerűen fogalmam sincs, mit tartalmaz a levél, mivel nem nekem szól, át sem vettem.
Van valami teendőm? A végrehajtás ugye "személyhez kötődik", nem pedig például lakcímhez? Ha esetleg megérkezik a végrehajtó, mit kell tennem?
Köszönöm!
Gábor
Kedves végrehajtó,
Azt szeretném megkérdezni, hogy közüzemi tartozás esetén a behajtás a szerződő félen hajtható végre, vagy a házastársán is?
Van ilyenkor kollektív felelősség? A szerződést, egy személy kötötte, felelősségre vonható ilyenkor a házastárs?
köszönöm előre is a válaszát
Thelios
Thelios
Első sorban a szerződő félen.De pl a távhőtartozást a tulajdonosoknak kell állni.
milyen tartozás?
leng
Ha nem ismered az adóst nem lakik ott akkor ezt közlöd a vh-val.Ő jegyzőkönyvezi.
Doloresg
felosztási tervet sem kaptál?
Heparin
A vh foganatosító bírósághoz nyújts be.Szakorvosi leletek , valamint ennek nincs formai követelménye.Próbáld meg .Nem veszítesz vele semmit.
tessék egy kis olvasni való:
A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal.
(4) A bíróság - ha a felfüggesztésről szóló döntéshez szükséges - a feleket meghallgathatja.
(5) A bíróság a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülmények körében kiemelten értékeli különösen az adós által eltartásra köteles és tartásra szoruló személyek számát, az adós vagy az eltartott személy tartós és súlyos betegségét, a végrehajtási eljárás során bekövetkezett és az adóst is sújtó természeti katasztrófát.
(6) Ha a végrehajtás ingatlan kiürítése iránt folyik, felfüggesztés az adós kérelmére egy ízben, legfeljebb 6 hónapra rendelhető el.
A bíróság a végrehajtást azokban az esetekben is felfüggesztheti, amelyekben ezt a Pp. vagy más törvény lehetővé teszi.113
50. § (1) A végrehajtás felfüggesztésének hatálya a felfüggesztést elrendelő határozat meghozatalának időpontjában áll be.
(2) A bíróság a végrehajtás felfüggesztése tárgyában 15 napon belül dönt és a felfüggesztést azonnal közli a végrehajtóval.114
(3) A felfüggesztést elrendelő határozat elleni jogorvoslatnak a felfüggesztésre nézve nincs
Kedves Végrehajtó,
Nem távhő, saját gáz, víz és villanyszerződés van, édesapám nevére. Majd hétvégén átnézem a szerződést, de gyorsan átfutva édesanyám neve nincs rajta sehol.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Thelios
Ráadásul nem is saját tartozás, hanem az albérlő által hátrahagyott, csak ugye az édesapám nevén vannak a számlák és az adósunk lelépett, nincs meg a címe, nem fogjuk tudni rajta sajnos behajtani :(
Bár gondolom erre nem nagyon lehet hivatkozni, még akkor sem ha erről bírósági végzés van hogy, nekünk tartozik...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02