Eos Faktor?


végrehajtó1 # 2011.02.26. 20:03

Ne is mond!És ők félnek a legjobban...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 19:55

De, el tudjuk. Illetve elképzelnünk sem kell, látjuk. De érdekes módon sokszor épp a leginkább nyomorgók tesznek meg mindent, hogy becsülettel rendezzék a tartozásaikat.

végrehajtó1 # 2011.02.26. 19:50

Ja, egyébként ez tipikus magyar mentalitás… nem fizetni, aztán meg köpködni a szemét szolgáltatóra, behajtóra, bankra stb…

Igy igaz.

De nekem aza véleményem hogy ez inkább az adótartozások esetében volt van igy.A vállalkozok zöme vigyorogva száll ki a több millás autóbol, hatalmas ház , nevén semmi.

Nem fél mert 5 év mulva elévül.
Mig az egyébb (nem adó) tartozások szerencsés esetben soha.

Én nem állok az adósok pártján de el sem tudjátok képzelni hogy milyen nyomorban élnek emberek

Csipkebokor # 2011.02.26. 19:46

Nekem is van egy lezáratlan ügyem:
2009 októberében elköltözés miatt felmondtam egy TV+telefon+internet szolgáltatást, a hűségidő lejárta előtt. Felmondáskor azt mondták, majd küldik a számlát, de csak az előfizetési díjakat kérték, a "büntetést" nem, a számla az új címemre érkezett, kifizettem.
A lakást 2010 áprilisában eladtuk.

Vajon meddig kell tartanom attól, hogy kérik a büntetést? Kérhetnek akkor valami kamatot is vagy egyéb plusz költséget?
Csb

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 19:32

Vikné, nem neked szólt, hanem a fiatalembernek. És talán a szüleinek...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 19:31

ezek a cégek olyan tartozást követelnek, ami nincs, nem létezik, vitatható.

Ez egy közkeletű tévedés. Az elévült követelés nagyon is van, létezik - és ha bírósági ítélet van róla, akkor még csak nem is vitatható.

OFF
A "behajtó" meg "adósságkezelő" cégeket én sem kedvelem, már csak azért sem, mert olyasmibe ártják magukat, ami az ügyvédek dolga. De ettől még nem fogom szeretni azokat az adósokat, akik felveszik a kölcsönt, elköltik a pénzt, nem fizetnek, és aztán még nekik áll feljebb. Azt, hogy nem tudom időben törleszteni a tartozást, okozhatja a szegénység, de az ilyen viselkedésnek ahhoz semmi köze.
ON

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.26. 18:36

Nandy, épp az a probléma, hogy ezek a cégek olyan tartozást követelnek, ami nincs, nem létezik, vitatható. Ha jogos lenne minden követelés, a szolgáltató felszólítása és fizemeghagyása is elegendő volna, de lásd akik itt megszólaltak, mindenki vitatja, főként az eltelt idő miatt.Ki raktároz el minden csekket számlát blokkot 20 évre? Egy megszűnt szerződést meg végképp miért őrizgessek? 2007. 05. hóban szűnt meg a szerződés, majdnem négy év múlva szólítanak fel egy állítólagos tartozásomról, és eddig senkinek nem jutott eszébe?
Ez nekem kicsit olyan sánta...és nem azért mert jogtalanság ért, még a kifizetése sem verne a földhöz, csak a mi utcánkban a HÜLYÉK a túloldalon laknak:) ennyi:)

nandy # 2011.02.26. 18:28

Ja, egyébként ez tipikus magyar mentalitás... nem fizetni, aztán meg köpködni a szemét szolgáltatóra, behajtóra, bankra stb...
Meg elmenni a médiához, és telesírni a Fókusz-t és a többit, hogy jajj, nem tudom fizetni a 100 ezres törlesztést...

bocs, de kissé kezd elegem lenni a felelőtlen, fizetési hajlandóságot még csak részben sem mutató, ellenben siránkozó, kiskapukat kereső emberekből.

nandy # 2011.02.26. 18:25

Talán az indokolhatja a faktoring cégek szükségességét, hogy maga a szolgáltató nem mindig rendelkezik a behajtáshoz (nem végrehajtás!!!) szükséges apparátussal...

Aki meg tartozik, az ne itt sírjon, hogy őt milyen jogtalanság érte, hanem fizessen... és ne keressen jogi kiskapukat.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.26. 17:45

KBS szokott ilyeneket, olvastam már én is. de szerintem maga sem gondolja mindig komolyan:)

Arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon értem e cégekre mi szükség van. Még akkor esetleg mikor a bíróság 1 évig ült egy fiz meghagyon, 1 fél év a végrehajtónál, talán a jogos követelések gyorsabban beérkeztek, de akkor sem értem miért nem a szolgáltató vesz erre a "zaklatásra" fel két embert, és miért kell eladni egy jogos követelést.
Ha jogos megítéli a bíróság is. Nem?

Szerintetek mi szükség van ezekre a cégekre?

Peti28 # 2011.02.26. 17:13

Nem tudom, te mivel foglalkozol, de ha esetleg ügyvéd lennél, nagyon nem szívesen lennék az ügyfeled, mert ki nem állhatom a beképzeét, öntelt embereket. Az önteltségből nem ártana kicsit lejjebb adni és nem a piedesztáról osztogatni az észt,mert lehet, hogy te is kerülhetsz egyszer hasonló helyzetbe.

vikne # 2011.02.26. 17:04

Nem értem!Ügyvéd tanácsára irtam a pszáfnak s még azt is mondta megérdemelne egy feljelentést is!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 16:34

Ugyan már, rossz, önfelmentő, demagóg adósduma. Ha te ezzel egyetértesz, akkor sürgősen foglakozást kellene változtatnod. A Teréz anya halálával bekövetkezett űrt megpróbálhatnád betölteni.

vikne # 2011.02.26. 16:33

Üdv!Nekem is van EOS problémám.2006-06 ban áruvásárlási hitelt vettünk fel,indulo részlet a kezelési költség miatt 07-hoban 10600-fta többi29x6202-ft,miszerint 2008-12-ho a vége.Mi 2008-10-29-én befizettük az utolsot.2010 vége fele telefonálgatni keztek mondván van15000-töke tartozás+kamatok 100000-ft.Elfaxoltam nekik a bizonylatokat,akkor már lezáráshoz kellett a 15000-ft.Jött a fenyegetés megijedtem javaslatukra küldtek egy megállapodást+a csekkeket 6x18000-ft.Az elsöt befizettem de akkor is hivott minden nap hogy mikor ér be a pénz?LEszidtam hogy én honnan tudjam,akkor azt mondta hogy várja,közben a megállapodást elfelejtettem visszaküldeni,állitolag az a szerencse mert akkor ismertem volna el az adosságot.Multhéten megint jött a fenyegető sms akkor felhivtam és a hölgy azt mondja nekem"asszonyom,most jut eszébe hogy nem tartozik akkor miért fizetett"mondtam neki nem küldtem vissza a megállapodást erre ő "a fizetési hajlandoság is elismerés"Egyenlöre elküldtem a PSZÁF-nak mindent,mert nem tudtam mit tegyek,csak ez a pimaszság, és még rám is tettea telefont.Lehet tényleg butaság volt,vagy nem tudom,remélem kapok választ.Üdv mindenkinek

végrehajtó1 # 2011.02.26. 15:52

Egyett értek veled

Peti28 # 2011.02.26. 13:59

A szemétség szerintem nem itt kezdődik, hanem ott, hogy ebben az országban sajnos még az sem tud elmenni dolgozni, aki akarna. Nagyon régóta próbálok sajnos elhelyezkedni, eddig teljesen eredménytelenül, pedig nem mondhatnám, hogy ülök a babérjaimon. 55 év felett pedig egyszerűen reménytelen a helyzet. Édesanyám már 55 felett van, nem segélyből szeretne megélni, rengeteg végzettsége van, de nem kell sehová.
A szemétség szerintem itt kezdődik, nem pedig itt. Én ezt nem szégyellem, szégyellje az, aki ilyen helyzetet teremtett. A magasabb körökben jóval nagyobb összegeket sikkasztanak milliárdos nagyságrendben,és ezt szemrebbenés nélkül megteszik és mi fizetjük meg. Persze nyilván a kis embereket könnyebb utolérni. Gondolod, hogy szórakozásból nem fizetem ki, mert ez nekem örömet jelent? Ha megtehettem volna, már régen kifizettem volna, de sajnos nem vagyunk olyan helyzetben, mint ahogyan szerintem nagyon sokan ebben az országban.
Nyilván, ha valaki jó anyagi körülmények között él, akkor könnyebb véleményt mondani a másikra és elítélni azt. Egyszer ki kell próbálni bizonyos élethelyzeteket és akkor szerintem te sem mondanál ilyen könnyeb ítéletet a másik ember felett.

Dr.Attika # 2011.02.25. 20:05

A libafos zöld leveleik is azt jelzik, hogy komolytalanok. Egy ügyfelem pert nyert a TIGÁZ Zrt.ellen jogtalan vételezés tárgyában 2007-ben. Ez a libafos színt használó cég mégis felszólító levelet küldött ezen tartozásra. Telefonon próbáltam lerendezni. Az ügyintéző hölgy kijelentette, hogy a bírósági ítélet addig nem létezik, amíg azt a megbízó (TIGÁZ RT) el nem ismeri. Bedmondta az ítélet számát, de közölte a hölgy, hogy a követelés addig követelés amíg ők azt kérik. És a lényeg "Bírósági ítéletnek nem dőlünk be."- mondta az ifjú hölgy.

végrehajtó1 # 2011.02.25. 19:44

Az EOS-sal vigyázni kell mert akkor is próbálkoznak ha már jogilag elévült.

Mindig találnak balekot aki a fenyegetőzéseinek hatására az elévült tartozást kifizeti.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.25. 19:19

Nem akármekkora szemtelenség, amit itt előadsz. (és attól tartok, nem is szégyelled.)

Peti28 # 2011.02.25. 18:18

Köszönöm szépen a gyors választ.
Mivel az elmúlt évben egyszerű "sima" ajánlott levelet sem írtunk alá, szerintem ez már elévült, de azért próbálkoznak folyamatosan.
Egy olyan gondom van még, hogy egy héten belül elköltözünk itthonról egy másik városba. Ha nem jelentem be és a régi címemre küldözgetik a leveleket (például a fizetési meghagyást) és azt senki sem veszi át, akkor mi történik? Ha senki vagy például a régi szomszádok átveszik az ajánlott levelet, de azt nem kapom meg időben, akkor élhetek-e ellentmondással, ha emiatt túllépem a 15 napos határidőt? Ha a szomszádok átveszik a leveleket, akkor az mennyire joghatályos?
Ha az új helyen bejelentem az új lakcímemet, de ők még a régire küldik, akkor gondolom így védve vagyok, vagy nem?
Ha pedig nem néznek utána az új lakcímemnek és a régire küldözgetnek sima, nem ajánlott leveleket, akkor valószínűleg, előbb-utóbb elévül a tartozás, hiszen hamarosan eltelik az 5 év.

hunfrakk # 2011.02.25. 17:52

öt év alatt évül egy követelés

ha írásban felszólítanak a teljesítésre, az elévülési idő megszakad

nem csak a tértivevényes levél szakítja meg elévülést, hanem a "sima" ajánlott levél is

fizetési meghagyások már közjegyzői (és nem bírósági) hatáskörbe tartoznak

ha megkapod majd postán - - ellentmondással kell élni határidőben

Peti28 # 2011.02.25. 17:43

Kedves Fórumozók!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni tőletek.
Én is kaptam nemrég a fent megnevezett cégtől egy sima levelet, melyben azzal fenyegetnek, hogy fizetési meghagyást kérnek ellenem egy kb. 4 éves telefontartozás miatt a területileg illetékes bíróságon.
A tartozás már valószínűleg elévült, hiszen már több, mint 4 éves. Ezalatt az idő alatt sem én sem pedig a hozzátartozóim semmiféle téritvevényes levelet nem írtunk alá, csak sima leveleket küldözgettek. Tudomásom szerint jogilag csak a téritvevényes levél hatályos.
A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? Hagyjam, hogy elindítsák a fizetési meghagyást és azt követően támadjam meg azt?
Mennyi idő az, amíg egy ilyen eljárás lezárul? Ha nem küldtek téritvevényes levelet az elmúlt 1 évben, akkor a tartozás szerintem nagy valószínűséggel elévült. Ha pld. egy közeli hozzátartozóm átvesz tőlük a jövőben például egy térítvevényes levelet, az újra feléleszti a követelést és újra indul-e az egy éves határidő? Előre is köszönöm a válaszokat.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.24. 15:08

Köszönöm szépen:)

végrehajtó1 # 2011.02.24. 14:54

H a mást nem kaptál akkor valószinű hogy elévült.
Két lehetőséged van:

1.levélben leirod(ez nem hatja meg őket, továbbra is fognak fenyegtőzni)
2.csendben nem foglalkozól vele.Majd ha fizetésimeghagyást kér akkor ellent kell mondani és a bíróságon kéred hogy elévülés miatt utasítsák el valamint kéred a perköltségekben valamint a saját költségedben való marasztalását

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.24. 14:27

Most kaptam, 2011 februárban. Most sem azt hogy ezt a tényt közöljék, hanem a végén: "felhívjuk figyelmét, hogy az engedményezés miatt Ön az e os ...nak tartozik ezen számlák kiegyenlítésével, ezért kérjük hogy az általunk küldött csekken fizessen."

És azt csak akkor tudtam meg hogy ez egy 2007 es telefonszámla, amikor felhívtam őket.

Erre sem kell reagálnom?