végrehajtás ügyében sos segítséget kérek


tunderlala # 2011.04.03. 09:55

Üdvözlet!

A tények:

  • több tartozásom van különböző hitelintézetek felé,
  • a fizetésem felét már tiltják,
  • 10 éves gyermekemet egyedöl nevelem,
  • családi pótlékot én kapok,
  • albérletben élünk.

Pénteken az alábbi sms üzenetet kaptam egy factoringtól:
"Tartozásával kapcsolatban megindítjuk a végrehajtást. Foglalás céljából hétfőn kollégáink keresni fogják, amennyiben ezt el akarja kerülni jelentkezzen! Ürvözlettel DC ZRt."

Azóta folyamatosan próbálom elérni őket, de csak hangposta van.

A kérdéseim a következők:

  • ha hétfőn jönnek és nem találnak otthol, akkor mit tesznek?
  • ha jönnek, akkor mit foglalhatnak az albérletből? (a ruhákon kívül minden a főbérlőmé, ő külföldön dolgozik, majd húsvétkor jön haza)
  • miért foglalni jönnek, miért nem tiltanak ők is?
  • tilthatják-e a családi pótlékot, ha igen, akkor mit tegyek, hogy ez ne történjen meg? (csak számlára utalják, más módon nem fizet a cég)
  • van egy hiteles autóm, azt lefoglalhatják?
  • a fizetés tiltást a kincstár intézi? ha igen, akkor nem kellet volna valamilyen értesítést kapnom arról, hogy kinek és mennyit tiltanak?
  • honnan tudom meg, hogy még mennyi ideig tiltanak?
  • hogyan lehetne orvosolni, hogy ne a fizetésem felét tiltsák, hanem a 33%-ot? A maradékból nagyon nehezen élünk meg, nehéz ebből felnevelni a gyereket.
  • ha már tiltják a fizetésem felét akkor mi lesz a többi követeléssel?
  • hova fordulhatok azért, hogy a bankok és mindenféle factoringok ne zaklassanak? Hívogatnak hajnalban, délben, éjszaka, a munkahelyen, már kezd nagyon kényelmetlen lenni.

Tudom, hogy abban én vagyok a hibás, hogy a hiteleket felvettem és a törlesztésükkel gond van, de megváltozott az életünk, amióta a gyermekemmel kettesben maradtunk.

Kérem adjanak segítséget, választ a kérdéseimre, tanácsokat, mert teljesen reménytelennek látom a jövőt!

Előre is köszönöm!

zolltomi # 2011.04.03. 12:37

Nem fognak menni... Ők nem végrehajtók, következéskép nem is indithatják meg a végrehajtást, csak átadhatjág arra. Az pedig egy MÁK fizetési meghagyással fog kezdődni, valamikor... Ez csak a személyes véleményem, de valószínüleg így lesz! A Faktoring valószínűleg csak egy követeléskezelő cég lehet, és ezek a cégek a pénzükért minden féle ijesztegetésre képesek! Én csak megnyugtatni szerettelek volna, remélem a hivatalos válasz ( végrehajtó1 ) is valami hasonló lesz! :-)

kovacsz # 2011.04.03. 12:53

Személye felkeresés következhet a követeléskezelőtől, aki pl. részletfizetést ajánl.
Ha szép szóval nem megy marad a jogi út, úgymint a fizetési meghagyás, majd a végrehajtás és mindezek kamatai és költségei.

végrehajtó1 # 2011.04.03. 18:00

Csatlakozom a hozzá szólokhoz:)

a végrehajtásig évek is el telhetnek..De ha tudsz fizetni akkor írásban (!) állapodj meg velük a részletről.És alkudj hogy engedjenek el valamennyit...

tunderlala # 2011.04.04. 14:15

Üdvözlet!

Na kérem, a helyzet a következő lett a mai napon:

  • délelőtt felhívott a cég képviseletében egy nő és tudatta velem, hogy amennyiben nem fizetek legalább 109.000,-Ft, akkor a kollégái felkeresnek.
  • azt is mondta, hogy 08.-ig ad haladékot erre.
  • elmondta, hogy ha kijönnek, akkor a lakásból mindent visznek, amire én azt mondtam neki, hogy azt nem hiszem, mert vannak dolgok, amelyeket nem lehet végrehajtás alá vonni, ekkor szó szót követett, majd letette a telefont.
  • kicsivel később kaptam a következő sms-t:

"Április 8-ig 109.000 Ft. Amennyiben az összeg nem érkezik be a végrehajtás megindul. DC Zrt."

  • ez a hölgy még annyit mondott, hogy amennyiben nem rendezem, akkor valamilyen közjegyzőnél közokiratba foglalják és mindent visznek.

A kérdésem:

  • mi az pontosan, amit vihetnek?

Köszönöm!

gubtan

végrehajtó1 # 2011.04.04. 14:24

Már többször írtuk hogy nem vihet el semmit.Ne engedjed be.

De ha egy kicsit oda figyelsz niket írogatnak akkor rá fogysz jönni hogy a megfélelmítés a cél.

Pl:

Pénteken az alábbi sms üzenetet kaptam egy factoringtól:
„Tartozásával kapcsolatban megindítjuk a végrehajtást. Foglalás céljából hétfőn kollégáink keresni fogják, amennyiben ezt el akarja kerülni jelentkezzen! Ürvözlettel DC ZRt.“

Utána:

délelőtt felhívott a cég képviseletében egy nő és tudatta velem, hogy amennyiben nem fizetek legalább 109.000,–Ft, akkor a kollégái felkeresnek.
azt is mondta, hogy 08.-ig ad haladékot erre.

Még sok ilyen okos sms-t fogsz kapni míg elunják és fizetési meghagyást kérnek.

Bernadett00 # 2011.04.15. 08:26

Jó napot kívánok!Kérem segítségüket!A bank felmondta a hitelem gépjárműről van szó!A végrehajtó azóta hivogat jönnének érte.Egyszer azt mondták nekem kell átadnom mert kell rá aláírásom,utánna azt mondták elég ha a párom adja át(ő nála van vidéken).Kötelező átadnom a behajtónak?Ha nem adom át,mert szeretnék a bankkal egyezkedni bajba kerülhetek?A kocsi üzemképtelen!Mikor tudnám visszavásárolni a kocsit?De már BAR listán vagyok,ez akadály?Köszönöm válaszaikat

tunderlala # 2011.04.28. 12:46

Üdvözlet!

A helyzet kicsit változott:

  • egy hétig békén hagyott a DC ZRt. képviselője,
  • ma telefonon utolért és azt mondta, hogy ha nem fizetek 140.000,-FT-ot holnapig (a múltkor csak 109.000,-Ft volt) akkor holnap délelőtt a munkatársai megkeresnek és 600.000,-Ft-ig az ingóságaimra foglalást csinálnak.

A kérdéseim:

  • mennyire vegyem komolyan a hölgyet?
  • ha mégis csak jönnének, akkor mit csináljak velük?

Köszönöm!

gubtan

végrehajtó1 # 2011.04.28. 18:30

tunderlala

  • annyira kell komolyan venni mint eddig:)
  • ha jönne valaki nem kell vele szóba állni és nem kell beengedni
atti06 # 2011.04.29. 09:19

Tisztelt fórumozok, SOS segítséget kérnék

Hitelünk van amit tavaly felmondott a bank, családi házunk a fedezet és 3-an vagyunk kezesek. Közjegyző is értesített róla hogy felmondták a hitelt.

Közben áruljuk a házat, el is költöztünk, lakcímet is átjelentettük.
A héten itt voltunk a háznál kert rendbetételre és átvettem a végrehajtó levelét, a végrehajtói záradékkal. Ebben tudtam meg hogy elindult a végrehajtás, és még az autónkat is lefoglalták, ami a férjemnek munkaeszköz, most hogy fog dolgozni?
Meg most zárolják a bankszámlákat is, akkor is ha még van 13 napom a végrehajtói kifogásra?

Nem kellett a közjegyzőnek értesíteni a végrehajtásról, ahol lehetett volna jogorvoslattal élni, fellebbezni?

Most mit tudunk tenni ebben a 15 napban, mit tudok beírni végrehajtási kifogásként?

Arra gondoltam, hogy nem értesítettek, nem vettük át a végrehajtásról a levelet, nem tudtunk élni a fellebbezéssel ez lenne az egyik.
A másik, hogy vitatjuk az összeg nagyságát is.
És ahány kezes annyi összeg, egyiknél 20-30 ezer Ft eltérés, de pl. nálam 2 millió Ft különbség. Meg mitől van az, hogy a tőke mindannyiunknál megegyezik de a kamat mindhármunknál különbözik?

Aki tud nagyon kérem segítsen megírni a végrehajtói kifogást, hogy kb. miket írjak bele, gondolom paragrafusokra is kell hivatkozni.

atti06 # 2011.05.02. 05:29

Senki nem tud segíteni?

ágika777 # 2011.06.06. 15:51

Tisztelt Végrehajtó!

Sürgősen segítségét szeretném kérni a következőkben:
1.) Anyósom fizetési meghagyást adott be (illeték: 5.000,- Ft) amely ellen a kötelezett nem mondott ellent a rendelkezésre álló határidőn belül, így az jogerőre emelkedett, de nem fizetett.
2.) Ezt követően végrehajtási eljárást kezdeményezett (illeték: 5.000,- Ft). A közjegyző átadta neki a "végrehajtó okirat nyomtatványt", hogy (mint laikus) töltse ki! Segítséggel (bírósági vh. irodában dolgozó személlyel)kitöltötte, majd visszavitte a közjegyzőnek. Kérte, hogy nézze át a nyomtatványt, melyre az volt a válasza, hogy: "Nem ér rá, dobja be a ládába".
Most kapott egy levelet a közjegyzőtől, hogy hibásan lett kitöltve a nyomtatvány, ezért újból fizessen 5.000,- Ft illetéket és adja be újból.

A kérdésem az lenne, hogy ez így a megfelelő eljárás? Mit lehet ilyenkor tenni? (Véleményem szerint a közjegyző feladata lett volna, hogy a végrehajtó okirat nyomtatványt átnézze, vagy segítsen kitölteni, ha már az illetéket a végrehajtást kérő lerótta.) Az illetéket ilyenkor újból meg kell fizetni, és ha újból nem ér rá a közjegyző? A közjegyzőt nem terheli ilyenkor semmilyen kötelezettség? Ha most eláll az egész végrehajtástól, akkor a vh-ra lerótt illetéket vissza lehet kérni (mert akkor más közjegyzőt keres)? Mit tanácsol, mit tegyen?

Válaszát előre is köszönöm!

ágika777 # 2011.06.06. 15:55

Tisztelt Végrehajtó!

Sürgősen segítségét szeretném kérni a következőkben:
1.) Anyósom fizetési meghagyást adott be (illeték: 5.000,- Ft) amely ellen a kötelezett nem mondott ellent a rendelkezésre álló határidőn belül, így az jogerőre emelkedett, de nem fizetett.
2.) Ezt követően végrehajtási eljárást kezdeményezett (illeték: 5.000,- Ft). A közjegyző átadta neki a "végrehajtó okirat nyomtatványt", hogy (mint laikus) töltse ki! Segítséggel (bírósági vh. irodában dolgozó személlyel)kitöltötte, majd visszavitte a közjegyzőnek. Kérte, hogy nézze át a nyomtatványt, melyre az volt a válasza, hogy: "Nem ér rá, dobja be a ládába".
Most kapott egy levelet a közjegyzőtől, hogy hibásan lett kitöltve a nyomtatvány, ezért újból fizessen 5.000,- Ft illetéket és adja be újból.

A kérdésem az lenne, hogy ez így a megfelelő eljárás? Mit lehet ilyenkor tenni? (Véleményem szerint a közjegyző feladata lett volna, hogy a végrehajtó okirat nyomtatványt átnézze, vagy segítsen kitölteni, ha már az illetéket a végrehajtást kérő lerótta.) Az illetéket ilyenkor újból meg kell fizetni, és ha újból nem ér rá a közjegyző? A közjegyzőt nem terheli ilyenkor semmilyen felelősség? Ha anyósom most eláll az egész végrehajtástól, akkor a vh-ra lerótt illetéket vissza lehet kérni (mert akkor más közjegyzőt keres)? Mit tanácsol, mit tegyen?

Válaszát előre is köszönöm!

maresz75 # 2012.01.25. 11:20

Tisztelt Végrehajtó!

Egy hitelemet a bank felmondta és átadta DC Zrt faktorcégnek. A mai nap kaptam egy sms-t a cég ügyintézőjétől, hogy adott időpontban maradjak otthon mivel jön a végrehajtó foglalni. Előtte egy másik ügyintézőjük elmondta ha nem fizetek akkor kapok majd egy fizetési meghagyást a Közjegyzői kamarától és azután következik majd a végrehajtás. Fizetési meghagyást ezidáig nem kaptam de már a végrehajtó jön annélkül, hogy a végrehajtó bármilyen formában értesített volna.

A kérdésem az lenne lehetséges e a fentiek alapján, hogy a végrehajó ilyen módon jöjjön foglalni.
Mi ebben az esetben a teendő?

Segítségét előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.25. 11:53

Ugyan, ugyan.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.25. 12:09

Nem szabad minden hülyeséget elhinni!

Judit830706 # 2012.01.25. 12:10

Elég komplikált az ügyem, de remélhetőleg megtudom, hogy elévült vagy sem. Nagyapám 2006.05. 19-én felvett egy 300000 Ft összegű hitelt, 36 hónapra. A havi törlesztője pár ezer forint volt, ami magában foglalta a pár száz forintos hitelfedezeti biztosítást. Nálam van a szerződésének egyedi része, továbbá az összes folyószámla kivonat. Ha igaz amit állítanak, és nem fizette 2007-től, akkor a folyószámla kivonatokon szerepelnie kellene a 33%-os levonásnak, amit szintén aláírt. 2009-ből van egy irat, pontosabban a szerződése bírósági pecséttel. 2010-ben elhunyt, és a hagyatékin nem esett szó erről az összegről. 2011.decemberében azonban kaptam egy felszólítólevelet, 360 ezer Ft-os követeléssel egy pénzügyi behajtó cégtől, a szokásos különben bíróságra viszlek szöveggel. Amennyire én tudom, az adós halála esetén megszűnik a szerződés, és ha nem volt hitelfedezeti biztosítás, úgy az örökösöknek kell kifizetni. A másik dolog, mivel biztosítva volt, ezért a biztosítót kellene megkeresniük. A kérdésem az lenne, hogy csak egy felszólító levél és kiküldött csekk keretében, komolyan azt várják, hogy kifizessek valamit szemrebbenés nélkül, ami lehet, hogy már el is évült? A másik dolog meg, egészen véletlenül nem kellene hivatalos dokumentumokat küldeni, hogy ezek alapján áll fenn a tartozás? Ja és a legjobb megkerestem mind a bankot aki elindította, és a behajtót is, egy hasonló levéllel. Természetesen nem érkezett válasz. Tehát a kérdésem, mit tehetek?

gaedbri # 2012.01.25. 12:17

Tiszteletem!

A mai nap folyamás kaptam egy levelet.egy önálló birosági végrehajtótól.ami tartalmazott egy felhivást,egy átiratot,egy adatlapot,és egy végrehajtásilapot.

telefontartozásrol,ami 2005-ös, anno akkor elöfizetses telott vettem ,mert a barátnömel igytudtuk tartani a kapcsolatott,mert kórházban volt(nögyógyászati mütét) és ez alaposan megviselte.

de részletfizetésre felhivást nem kaptam sem mást.mittehetek? azon kivül hogy fizettek(ha lesz munkám)567 ezer forintott kérnek(egész évben nem kerestem annyit)

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.25. 14:15

1.) A végrehajtás alapjául szolgáló okirat (fizetési meghagyás, bírósági ítélet)szabályszerű kézbesítése megtörtént-e?

Ha nem = kézbesítési vélelem megdöntése
Ha igen, végrehajtható vagyona van-e?
Ha igen = gyors fedezet elvonás (másra írni)

meg ilyenek, de ezt inkább telefonon, mert így nagyon általános: 06303330115

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.25. 14:15

1.) A végrehajtás alapjául szolgáló okirat (fizetési meghagyás, bírósági ítélet)szabályszerű kézbesítése megtörtént-e?

Ha nem = kézbesítési vélelem megdöntése
Ha igen, végrehajtható vagyona van-e?
Ha igen = gyors fedezet elvonás (másra írni)

meg ilyenek, de ezt inkább telefonon, mert így nagyon általános: 06303330115

kadaj01 # 2012.01.25. 14:21

"gyors fedezet elvonás (másra írni)"

Frankó tanács, milyen kár, hogy bűncselekmény. Arról ne is beszéljünk, hogy olyan nincs, hogy (másra írni).

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.25. 14:40

Próbálok köznyelven fogalmazni...
Ilyen esetben nem bűncselekmény....
Azt ajánlom amit én is tennék....
(persze lehet azt is, hogy beviszed a végrehajtónak minden holmidat mondván: válogasson)

Judit830706 # 2012.01.26. 13:06

Mi minősül fizetési meghagyásnak?

Ajánlva érkezett egy fizetési felszólítás, amelyhez csatoltak egy csekket is, és felhívták a figyelmemet, ha nem fizetem be február 15.-ig, bíróságra adják.
Ez annak minősül?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.26. 13:41

Nem.

Judit830706 # 2012.01.26. 13:49

Köszönöm a választ.