végrehajtás ügyében sos segítséget kérek


Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.26. 18:19

Nem, igen (nem).

milánka # 2017.01.26. 18:04

Tehát beperelhetem a végrehajtót és nem vihetett el mindent jogszerűen? Ugyanis ő azt mondta, hogy még az árverezés elején nyilatkozott, hogy a lakás nem összkomfortos, vagyis a gáz ki lett kötve. Tehát azt nem is követelhetem. Az ingóságokról pedig , hogy azt ő újította fel, megtekintés nélkül vásároltam az ingatlant, azt visz el. amit akar.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.26. 18:00

Igen. Nem.

milánka # 2017.01.26. 17:33

igen, drbjozsef, volt kérdés csak senkisem válaszolt rá. Ezért akkor ideteszem, hátha valaki mond valamit amin legalább el tudok indulni.
edves segítők! Az adós végül kiköltözött önszántából az árverésen megvásárolt lakásomból. Azonban az összközművesre hirdetett és az adó és értékbizonyítványon is összkomfortosra feltüntetett ingatlanban komoly meglepetések értek. A gáz évekkel ezelőtt kikötésre került, fás központi fűtéssel fűtöttek, azonban a vízteres kályhát és a radiátorokat elvitték. Nekem az újra engedélyeztetés a gázterv új kazán stb milliókba fog kerülni.Nincsenek villanykapcsolók, wctartályok, wc csésze egy db maradt. Nincsenek szifonok, hiányzik egy mosdó. A konyhabútor beépített érdemi része (tűzhely stb.) hiányzik. Mosogató sincs. Ajtólapok is hiányoznak, az eredeti régi faajtók.Nincs boyler sem. Jelenleg az ingatlan lakhatatlan, mert sem vizet nem tudok venni, sem fűteni, sem világítani.Amenynibe ez kerülni fog rendes árat is fizethettem volna, de nyilván annyi pénzem nem volt. beperelhetem a végrehajtót, vagy az előző tulajdonost? Elvihetett mindent jogszerűen?

drbjozsef # 2017.01.26. 15:17

A végrehajtásban érintett megnézheti. A pereputty táthatja a kerítésen kívülről.

Pár napja volt itt a kérdés, hogy mit csináljon az árverési vevő, ha a parkettát is felszedték, a radiátrot is elvitték, és még a vezetéket is kihúzkodták a falból. Egy ilyen kicsomagolt lakás a felét sem éri, még a hirdetett árnak se.

ius latratus # 2017.01.26. 14:41

Jó, tudom, nem ez az oka, hogy nem nyitják fel az ingatlant, csak azt mondom, hogy én bizony nem nyitnám ki. Nem ingatlanközvetítő.

ius latratus # 2017.01.26. 14:39

Gondolj bele: -Jó napot, xy vagyok, mennék a purgyékkal megnézni a kecót belülről, mikor van az előre egyeztetett időpont, mert akkor gyüjjön má', oszt' nyissa ki!
S menne vagy húsz majom. Végrehajtó meg állna, s nézne, hogy ő most akkor itt mi a manót keres?

drbjozsef # 2017.01.26. 14:03

Ebben az esetben nem KELL felnyitnia, ha egy megjelent érdeklődő kifejezetten kéri? Mármint abban az esetben, ha "kívülről bármikor, egyébként egyeztetett időpontban"-nal van hirdetve, és egyeztett időpontra odamegy valaki? Hiszen a kívülről az kívülről, az egyéb meg akkor ez alapján csak a belülről lehet, nem?

gerbera317 # 2017.01.26. 13:22

A végrehajtó az árverési hirdetményen feltünteti azt is, hogyan lehet az ingatlant megtekinteni, többnyire azzal, hogy kívülről bármikor, egyébként egyeztetett időpontban. Ha a megtekintéshez konkrét időpontot tűz ki, akkor van a megtekintés, nem máskor. Ebben az esetben akár fel is nyithatja az ingatlant. Az egy dolog, hogy nem fogja felnyitni, és jóval több érv szól e gyakorlat mellett, mint ellene.

super # 2017.01.26. 12:39

Üdv! Segítséget szeretnék kérni végrehajtási ügyben.Közös vagyon megszüntetés van az örökölt ingatlanon elektronikus árverés. Ha valaki meg akarja nézni az ingatlant és nem mutatják meg neki akkor a végrehajtó kinyittathatja lakatossal az ingatlant? Mert én ilyen törvényt nem találtam sehol vagy nem jó helyen keresem. A válaszokat előre is köszönöm!!!!

Vadsuhanc # 2016.12.29. 12:59

Adrienn106

Teljesen laikus hozzászólóként bár érintve a végrehajtások terén kérlek engedj meg egy hozzászólást.

Először is :

A végrehajtó akármilyen aranyos kedves és segítőkész nem köteles sőt még joga sincs azt vizsgálni, hogy a követelés jogos-e vagy nem jogos. Ő végrehajtja azt amit a kezébe kapott jogerős döntésen alapuló irat tartalmaz még akkor is, ha neked azt mondja nem jogos a követelést. Nem tehet mást. A végrehajtón kár lovagolnod.

Másodszor :

Az előttem hozzászólók leírták mit és hogyan kell tenned. Amennyiben ez nem megy egyedül ügyvédet kell fogadni. Az is kitűnik az írásodból, hogy erre nincs pénzed amit megért mindenki, de kérlek ne várd azt, hogy a számonkérő hozzászólásaid a segítőkészséget megalapozzák. Kérni kell és nem követelni.

Harmadszor :

Történeted kicsit hiányos. Hat év telt el úgy a gyermeked születése után, hogy a Provident képviselője nem jelentkezett nem írtak egy levelet sem ? Nos ?

gerbera317 # 2016.12.29. 11:40

Adrienn,
Én már visszakoztam. Szerintem ezt mindenestül buktad, tétlenül veszni hagytad a jogorvoslati lehetőséget. Egy próbálkozást még megérhet a dolog, de az már nem jog, hanem vak szerencse kérdése.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.29. 09:09

Három.

Adrienn106 # 2016.12.29. 06:46

Ha megpróbálom újra postaztatni a kézbesítési velelmet az jelenlegi bejelentett lakcimemre, akkor azt hol vagy kinél kell kérnem? A behajtási cégtől, vagy vh lapon szereplő ugyvedtol? Ezen a vh lapon 2 ügyvéd neve is fel van tüntetve

Adrienn106 # 2016.12.29. 06:04

gerbera317

Szóval akkor úgy néz ki a dolog, hogy fizessek azután amit nem én nem vettem fel úgy, hogy eltelt 11 év,a végrehajtó nem közölt semmit azzal kapcsolatban, hogy mit tudok tenni. Akik erről a fórumról kérnek segítséget, valószínű, hogy ezekben a dolgokban nem jártas. Könnyű volt azt mondania, hogy keressem a behajtási céget, mert azzal is csak az ő kasszajat noveltem? Nem mellesleg, hogy semmi postát nem kaptam, mivel a meghagyás a régi címemre lett küldve? Tehát jobban teszem, ha lenyelem az egészet és fizetek? Ha úgy döntök, hogy bíróságra adom, akkor a végrehajtás megszűnését és a kézbesítési velelmet egyszerre is használhatom? Mennyi illetéket és mikor kell megfizetni? Mi van ha a bíróság elutasit? Mennyit tehetnek rá a közel 400000 Ft-ra?

gerbera317 # 2016.12.29. 00:30

:-) Olvastam két hozzászólásodat. Kell ennél több? Írj még egy harmadikat is, hogy egészen biztos lehessek a dolgomban...

Burn Out # 2016.12.28. 21:36

bíróutáló: ne itt legyél kemény otthonról a fotelből. menj a bíróságra és ott add elő ugyanezt ugyanilyen stílusban.

gerbera317 # 2016.12.28. 17:11

Közben megnéztem: 99/B. §. És itt is megvan a 15 napos jogvesztő határidő.

gerbera317 # 2016.12.28. 15:40

AdrienntAdrienn,
Csak röviden: ezt elqrtad.
Hosszabban: ellentmondhattál volna.
VOLNA. 15 napig.
Az Fmhtv. szerint (pipa megléte esetén) eddig nyílik meg az ismételt és utolsó lehetőség az ellentmondásra. Egyidejűleg (de csak mellékesen) a kézbesítési vélelem is megdönthető. Az én értelmezésem szerint a kézbesítési vélelem is csak eddig dönthető meg, de (reménysugár!) ezt nem minden közjegyző osztja.
Némelyik ugyanis engedi, hogy a kézbesítési vélelem nem az Fmhtv., hanem a Pp. (asszem 99. §) szerint is megdönthető legyen. Ennek sikere esetén az fmh-t újra kézbesíteni kell, és akkor annak ellent lehet mondani. Ez az egyetlen lehetőséged. Ha nem sikerül, buktad az egészet.

A végrehajtó nem "nem ad ki iratot", hanem csak a vh-lap áll rendelkezésére, és mást nem is kell ismernie az előzményből, és nem is köteles azt beszerezni, s főleg nem vizsgálni.

Adrienn106 # 2016.12.28. 15:05

gerbera317

A fizetési meghagyás 2016.06.09-emelkedett jogerőre. Igen, előtte van pipa.
A vh lapot november 20.korul vettem át, és amint volt ugyfelfogadas,
már mentem is végrehajtóhoz.
Az adatok stimmelnek, leszámolás, hogy a régi lak imént van rajta.

gerbera317 # 2016.12.28. 14:52

Bíróutáló,
A Vht. ismerete rád is rádférne.
Az igényper csak a perelt vagyontárgy vonatkozásában hozhat felfüggesztést, teljes körben nem.

Adrienn106 # 2016.12.28. 14:51

ObudaFan

A végrehajtó iratot nem ad ki, legalabb is az első alkalommal ezt mondták, ezért kerestem fel a behajtási céget. Jelenleg van egy végrehajtási lap, egy jegyzőkönyv a felfüggesztés kervenyezeserol, és egy email tájékoztatás a behajtási cégtől.

gerbera317 # 2016.12.28. 14:47

Végrehajtás peres vagy nemperes úton történő megszüntetésére akkor van lehetőség, ha a végrehajtandó követelés alaptalan, vagy már teljesítették, vagy egyébként megszűnt. Ezek egyikét sem lehet ráfogni olyan követelésre, amelyikről jogerős határozat mondja ki, hogy fennáll (hacsak azóta el nem évült, vagy azóta meg nem fizették).
Ezért én ezt a "Valószínűleg eséllyel"-t úgy módosítanám, hogy "esélytelenek tűnik, de mivel a kérdező nem avatta be a fórumot az érdemi részletekbe, nem is zárható ki"-ra cserélném.
A vh-lap kézbesítése + 15 nap valószínűleg már eltelt, ez a határidő jogvesztő! Amikor Adrienn először bent járt a végrehajtónál, nem rá kellett volna hallgatni, hanem a vh-lap utolsó oldalán található tájékoztatásra. A végrehajtó mégsem hibáztatható, ugyanis az Fmhtv. 32. § szerinti lehetőséget nem kötelessége a végrehajtónak ismertetni az adóssal, az alapvetően az adós ügyvédjének a feladata, illetve a vh-lapból is megismerhető.
Adrienn felfüggesztés iránti igénye (a végrehajtás jelenlegi szakaszában már) alaptalannak tűnik, ráadásul azt nem a vh-kérőtől kell kérni, hanem a bíróságtól. A vh-kérő egy ilyen kérelemre nem is köteles reagálni, teljesen alaptalan itt bármilyen határidőt is emlegetni.
Továbbra is fenntartom, hogy a kérdező így járt.

Terjengős, ugyanakkor üres tartalmú puffogás helyett a kérdező inkább a következő érdemi információkat osztaná meg a fórummal:

  1. mikor emelkedett jogerőre a fizetési meghagyás (vh-lap 6. pont)
  2. ugyanitt egy jelölőnégyzetben található-e pipa
  3. mikor vette át az adós a vh-lapot
  4. A vh-lapon stimmel-e minden személyi adata?

Ez 4 egyszerű adat, 4 rövid sorban. Ez kell a kérdésedhez, nem a betűzuhatag, Adrienn!

ObudaFan # 2016.12.28. 12:44

Adrienn106

Valószínűleg eséllyel lehetne indítani egy végrehajtás megszüntetési pert, de azért a végrehajtótól be kellene szerezni az iratokat. Azért is mondom, hogy az iratokat be kellene szerezni, mégpedig sürgősen, mert az is lehetséges, hogy egy fizetési meghagyás emelkedett veled szemben jogerőre, és akkor viszont nem ezt kell tenni, hanem esetlegesen utólag - adott esetben kézbesítési vélelem megdöntési kérelem mellett - ellentmondással élni. Ezeknek viszont nagyon szoros határideje van, a végrehajtásról való tudomásszerzéstől 15 nap elteltével már gond lehet.

Adrienn106 # 2016.12.28. 12:21

Ja igen. Jut eszembe. A behajtás atadott vegrehajrasra, ugyanakkor felkiáltással a részlet fizetést.