Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Fizetés letiltás!

gerbera317 # e-mail 2013.09.30. 13:05

Ez itt kérdés és szemrhányás ömlesztve. Melyiket szántad a fórumra?

Krisss # e-mail 2013.09.27. 23:41

Tisztelt Fórumozók!

Az első kérdésem az lenne, hogy incasso 270000 forintot levonhat-e egyben az aktuális számlámról egy végrehajtó, úgy hogy fizetési mghagyást tudomásom szerint nem kaptam a valóságban. Ez egy közös ktsg tartozás, annak ellenére hogy én kértem részletfizetési lehetőséget, vagyis akaró emberként törlesztettem volna a csekély, 100000 forintos adósságomat. Ez így most ez a triplája lett majdnem. Meglehet ezt ma tenni Mo-on????? És mi van a megélhetéssel???!!! Tudniillik azt hiszem van egy törvény, hogy valahány százalékot kapnom kell a fizetésemből, de ez így most gyakorlatilag egyenlő a nullával!

gerbera317 # e-mail 2013.09.25. 17:41

A bankszámla végrehajtás alá vonása és a munkabér-letiltás két különböző dolog. Veled az egyik történt, és a másik miatt reklamálsz. Ne csodálkozz, ha a végrehajtó nem méltat válaszra, ugyanis nincs mire válaszolnia. Egyébként ami történt, az a maga nemében teljesen jogszerű.

lownech # e-mail 2013.09.24. 18:36

Tisztelt fórumozók. Érdeklődni szeretnék, hátha tud valaki érdemi tanácsot adni.
Tanuló vagyok, 19 éves. Jövedelmem csak ösztöndíjból van. Kapok az iskolától 15 ezret, illetve a gyakorlati helyemről szintén 15 ezret, számlára. De sajnos egy régebbi dolog miatt van kb 300 ezer elmaradásom. A napokban kaptam a banktól egy levelet, hogy ezt az összeget a számlámra terhelték, azaz onnan vonják el a pénzt. Kérdésem, hogy ez jogos? Ösztöndíjból letiltani? A kettő együtt alig éri el a nyugdíjminimumot. Pár helyen olvasgattam, és úgy értelmeztem a törvényt, hogy ezt meg sem tehetnék. A végrehajtónak írtam már, de válasz nem jött immár 3 hete. Tudna valaki érdemi információval segíteni?
Köszönettel venném.

Brumi.B # e-mail 2013.09.21. 21:24

Tudna valaki tanácsot adni?
A NAV már több mint fél éve 100%-ban (!!!!) elvonja a jövedelmem. LEHET JOGOS AZ AMI EMBERTELEN???
A (kényszer)vállalkozásom jelentősen veszteséges volt, megszüntettem. Azóta az egyetlen bevételem egy lakáskiadásból származik, ezt a bérlő (egy iroda) havonta számfejti, a Nav pedig teljes egészében a letiltás nyomán elvonja. Amikor ezt kifogásoltam, az ügyintéző arra hivatkozott, hogy igenis elvonhatja, mert ezt nem bér. No de ember, mondom én, nekem az az egyetlen jövedelmem, közben bedől a bankhitelem, lassan már a tejbe sincs mit aprítani. De ő elvonja.
Holott szerintem csak 33%-ban vehetné el. Mitévő legyek? Lassan már a családom is kikészül ettől az embertelen húzástól. Help please. Ha valaki tud.

gerbera317 # e-mail 2013.08.25. 13:52

Kihez forduljak?

Attól függ, mit szeretnél. Ha nem akarsz fizetni, azt segítség nélkül is megteheted. Ha részletet szeretnél, akkor a végrehajtó hatósághoz, vagy a végrehajtást kérőhöz. Azonban legegyszerűbb, ha belenyugszol a letiltásba, elvégre a veled szembeni követelések jogosak, tehát akár erőn felül teljesítve is vissza kell őket fizetned.

ÉLJEN A DIÁKHITEL

Ámen. Tényleg jó, bárcsak akkor lett volna, amikor én voltam diák. Te viszont - úgy tűnik - vissza nem térítendő támogatásnak tekinted a diákhitelt. Attól tartok, nézetedhez nem fogsz támogatókat találni.

zorsi75 # e-mail 2013.08.22. 21:58

Tisztelt Válaszadó!

Sajnos lett bejelentett munkám így a behajtó megtalált szépen vonnak is , A kérdésem hogy elévül-e a hitel amit 1998-ban vettem fel??????
A másik,hogy a munkáltatónál bejenkezett az APEH IS diákhitel tartozás miatt vagyis így 50% is lehet már levonni vagy csak bírósági végzéssel lehet??? Kihez forduljak kérem SEGÍTSENEK!!!!!!ÉLJEN A DIÁKHITEL!!!!!!!!!

kfgabri #   2012.06.26. 13:57

Figyelj Zoli, hiába próbálod a szánkba adni, amit hallani szeretnél, nem fog menni.
A szociális indokokat a kérelmedben ne spilázd túl, tényszerűen add elő, hangsúlyozva, hogy ELISMERED a KÖTELEZETTSÉGED és kifejezed EGYÜTTMŰKÖDÉSED, azonban:

  • bevétel ennyi
  • kiadás ennyi
  • eltartott kiskorú amannyi.

Kéred, hogy havi járandóságod ennyiben állapítsák meg, illetve kéred, hogy az összkövetelés x %át elengedni szíveskedjenek.

Nincs olyan, hogy Te mire vagy hajlandó, olyan van, hogy mit KÉRSZ és KÖSZÖNÖD.

zolle # e-mail 2012.06.26. 13:41

Akkor is tudja a házat árvereztetni ha hiteles és a hitel rendesen időre van törlesztve??A bank felbontaná velem ezért a szerződést??

Lehet , hogy bár listás vagyok. nincs róla tudomásom! A lényeg, hogy ez a végrehajtandó hitel ez 600000ft volt 2002-ben. Akkor vettem fel ! most is eggyi a tőketartozás !A lakásunk hitelét pedig 2009-ben vettük és akkor még szerintem nem voltam báros mert akkor valóban nemkaptam volna meg ! Pedig sem ingatlanfedezetet nem kértek se semmit, csak a 20% önerőt azthiszem !

Akkor aztmondod semmi esélyem rá , hogy valamit is figyelembe vegyenek??
Kérelmet akarok benyjtani , hogy a tőkét kifizetem ,oké azt vonják le de a mégegyszer annyi , sőt ! több kamat meg mindenféle sallang összeget engedjék el vagy legalább csökkentsék ! A 600000ft ból több mint 1300000ft lett ! Szerinted megérné beadni egy kérelmet ? Lenne esélyem rá . hogy engednek az "árból" ??

turbo71 # e-mail 2012.06.26. 12:13

zolle! legrosszabb ha feketén dolgozol hiszen a végrehajtó ráteszi a tartozást az ingatlanra is és megy a ház lásd az elözö forumokon ! valoszinüleg eladták a tartozást és a cég végrehajtást kért ellened. az már más kérdés hogy erröl nem tudtál hiszen ezt megelözi elég sok dolog ugyancsak a másik forumokon! egy tartozás esetén 33% a felsö határ abban bele kell hogy férjen a mindenkor levont összeg 10%a behajtási jutalék gyanánt. sajnos végrehajtásban a 4 gyerek inkább erkölcsi kérdés ez nem lassitja a folyamatot. a dolog érdekesége hogy valoszinüleg a nem fizett kölcsön miatt bár listás vagy lettél akkor hogy folyositottak neked kölcsön? föleg nagy értékü kölcsönt? hmmm érdekes.

zolle # e-mail 2012.06.25. 16:17

Tisztelt fórumtagok!

A történet a következő! Valamikor kb 10 éve vettem fel a Budapest Banknál 600000ft személyi kölcsönt! Természetesen úgy mint sokan mások én sem tudtam fizetni! Kb 6-7 éve se híre se hamva nem volt a dolognak nem jelentkeztek nem küldtek levelet sem . A mai napon kaptam egy végrehajtói levelet miszerint a fizetésem 33%-át tiltsa le a munkáltatóm a fizetésemből! A végrehajtást kérő a Díjbeszedő Faktorház Zrt. aminek még a nevét sem hallottam ! A lényeg az az hogy mit tehetnék hogy ne tiltsák le?? Minimálbéres (br.93000ft) dolgozó vagyok a helyi önkormányzatnál 4 kiskorú gyermekem van élettársi viszonyban élek párom gyesen van lakásunk hiteles.Lehetséges-e az hogy figyelembe veszik ezeket a dolgokat és enyhítenének vagy valami??? Ja és még egy kérdés: Ha a 33%-át levonják akkor még plussz rájön a behajtási jutalék (azaz 10% áll a levélben),és akkor 43% lesz levonva vagy ezt nemértem. Meg amugy is azon gondolkodtam , hogy a teljes összeg ami a levélben van az közel 1200000ft, amit ha a fizetésem 33%-ával számolok havonta akkor azt vagy 8 évig vonják. Megéri ez nekik? Mi van akkor ha leszámolok az inkább dolgozom feketén? Mit tudnak csinálni?? Legyenek szívesek segítsenek mert nagyon elvagyunk keseredve ! Az össz havi bevételünk 130-150 ft ebből fizessem a lakáshitelt meg a rezsit meg még vonjanak le az akkor nem is eszünk vagy , hogy gondolják??? Válaszokat előre is megköszönöm !