Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?


Boni1983 # 2020.04.08. 13:39

Mai nap termése:
A reggel megírt levelemre a végrehajtó telefonon felkeresett és sűrű elnézések közepette tájékoztatott, hogy azonnal ír a bankomnak, hogy oldja fel az inkasszót a számlámról. (Az erről szóló hivatalos dokumentumot emailben meg is küldte 5 perc múlva a reszemre). Emellett a levont összeg egészét a holnapi nap folyamán visszautalja egy forintig a számlámra. Így váltunk el a telefonban: Hölgyem, felejtsük el egymást, én ezt az ügyet le is teszem irattárba.
Grave7 köszönöm a hasznos tanácsot! ????

Grave7 # 2020.04.08. 07:07

@Boni1983: Na, ha megvannak a régi iratok és ügyszámok szerint ez ugyanaz a tartozás amit már megfizettél, akkor egyszerű a helyzet.
Ha a korábbi végrehajtótól kapott iratban szerepel, hogy nincs tartozás, csak azt kell megküldened a végrehajtónak, aki az alapján tisztázza a helyzetet.
Ha a végrehajtást kérőtől kaptál iratot a tartozás kiegyenlítéséről (amiben jó esetben a végrehajtói ügyszám, de legalább a vh.lap száma vagy a végrehajtást kérő hivatkozási száma szerepel), akkor azt küldd meg a végrehajtónak és ő a Vht. 41. § szerint nyilatkoztatni fogja a végrehajtást kérőt.
Ezeket egyidejűleg küldd meg a végrehajtónak postán, az epapir.gov.hu weboldalon (ha van ügyfélkapud) és e-mailben is (ez utóbbi csak jelzés, mert nem hivatalos kommunikáció).

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.08. 06:08

Csúnyán kevered a "jogtalanult" és a "tartozatlanult".

Boni1983 # 2020.04.07. 21:54

Kifogással sem kellett élnem, mert a tisztelt végrehajtó visszautalta azt, amit jogtalanul levont. Anno ez egy több éve lezárt, kifizetett hitel volt. Majd 4 év után a vegrehajto ismét el kezdte vonni. Majd ide jöttem segítségért. Mindenki azt írta, h én vok a "nemnormalis".
Pár hónap múlva a végrehajtó visszautalta a jogtalanul levont összegeket egy levelet is küldött mellé.

alsovonal # 2020.04.07. 21:39

h feléjük már megtérítettem az addósagom

OFF Kezdem érteni, hogy a “felézés” mennyire irritáló.
ON A vh-kifogás illetékére beadható költségmentességi kérelem.

Majd a T. Bíróság megállapítja, hogy borzasztó-e, pofátlanság-e ez vagy sem. Elismerted lentebb, hogy a vh-költségét nem fizetted meg: a helyedben nem lepődnék meg az intézkedésen.

ide mindenki csak piszkált mégis igazam lett

Nem csodálkozom. Miben lett igazad, sikerre vittél valamilyen kifogást? Megosztod?

Boni1983 # 2020.04.07. 21:26

Mindénkepp az lesz. Valaki hibázott. Kérhetek e a 15.000 ft illeték megfizetésére méltányosságot, tekintettek arra, hogy jelenleg 0 a szamlaegyenlegem? Oda lett az összes megtakarításom, a fizetesen,veszelyben az albérletem... stb. Ez azert borzasztó.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.07. 21:09

A bank többször jelezte a végrehajtónak h megtérült -”4
Mondja ő. De akkor nyújts be kifogást (15k a díja), és kiderül.

Boni1983 # 2020.04.07. 20:41

A bank többször tájékoztatott levélben és telefonon is h a mai napig nem érkezett végrehajtói díjjegyzek.
Mit tehettem volna.
Egyébként ugyanez volt a múltkor is. Írtam ide mindenki csak piszkált mégis igazam lett.. ugyanazt a hitelt megegyszer le akarta rajtam húzni.. Most is.. Azért ez pofátlanság.. Ha én ilyet megtennék a munkahelyemen...

Boni1983 # 2020.04.07. 20:38

Azt elismerem,hogy a végrehajtói díjat nem fizettem még, de többször jeleztem a végrehajtótól h küldje meg a díjjegyzéket. A hiteleim pár száz -ezésesek voltak összesen, nem hinnem h annak 1.700.000 ft a végrehajtói díja.
A bank többször jelezte a végrehajtónak h megtérült -féléjük a követelésem. Akkor? Ne csodálkozzak?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.07. 20:31

Ha a végrehajtónak nem jelentettétek be a teljesítést, ráadásul nem is fizetted meg a teljes tartozást, akkor mind csodálkozol? És mit kifogásolnál?

Boni1983 # 2020.04.07. 20:01

Bocsánat, hogyha kicsit zagyva lett, de telefonról írok. Szóval a bankban megnéztem az ugyiratszamot amelyre a vegrehajto hivatkozik, de ezt már kifizettem, elo kerestem a kozjegyzői es vegrehajtói iratokat.A végrehajtói díj megfizetése valóban került megfizetésre *ami nem az én hibám.
A kérdésem az lenne, hogy elegendő e, ha kérek a banktól "igazolásokat" arról, h feléjük már megtérítettem az addósagom és azt csatolom a végrehajtónak, v éljek a végrehajtási kifogással?
Előre is köszönöm

Boni1983 # 2020.04.07. 19:54

Üdvözletem!
Ha nem velem történik meg, esküszöm el sem hiszem. Már másodjára sajnos.
Volt 3 hitelem az egyik pénzintézetnél (plusz egy telefontarsaságnál egy tartozásom. Mindegyik hitelem jogosan vegrehajtohoz került 2015-benkifizettem végrehajtónak a tartozasom. Közben ez a vegrehajto mar börtönbünteteset tölti, így a meglevo maradek hiteleim a jogutódjához kerult.A végrehajtó megtalált, vont, inkasszálta a szamlamat is a hitelek miatt és a fent említett, több éve megfizetett (telefontársaság felé) tartozasom miatt. Tobb hetes huza vona utan sikerult igazolnom h a telefontarsasag fele es sem a vegrehajto fele nincs tartozasom es kb 3 honap mulva a jogtalanul levont osszeget visszautalta a vegrehajto.Ezutan már jobban kerestem, volt jobb fizetésem ezert a bankkal megegyeztem es a hiteleim egyösszegű megfizetését kértem, amit engedélyeztek, tavaly márciusában ki is fizettem a tartozásaimat. Közben vártam a nullás számlát, de az a mai napig nem érkezett meg, mivel a vegrehajto nem küldte meg a díjjegyzéket, amit nem tudtam fizetni.(kb. 250.000 ft). Közben ő is börtönbüntetését tölti, hát ezért nem küldte.
Nos és ma!
Most jön amin lehasaltam. Ma pedig a bankban szembesültem, hogy millió feletti inkasszót tett tett egy végrehajtó -au előző "helyettese" és lenullázta a számlám úgy, hogy még megterhelte 80.000 ft-tal? Lehet ezt? Ki van fizetve már a hitelem a bank felé. Ennyi nem lehet a végrehajtói díj. És egyébként ha lenne is hitelem, akkor először nem a munkabéremet kellene vonnia? Mindenképp élni fogok avégrehajtási kifogással. Kétszer akarják ugyanazt rajtam behajtani. Itt vagyok a vírus idején, az összes megtakarításom odalett.
Köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2020.04.04. 15:35

beinkasszózta a számlámat 2022.12.27-ig
A hatósági átutalási megbízás hatálya 35 nap.
nem értem mért nem a munkáltatómhoz küldte a letiltást
Egész' biztos, hogy ezt is megtette. Egyidejűleg. Csak az inkasszóról hamarabb szerez az adós tudomást. Egyébként jogszerű, hogy ezeket egyidejűleg alkalmazza. Ritka szerencsétlenség, hogy mindkettő sikeres lesz. Az pedig még ritkább, hogy a számlaszerződésed megengedi a nullázást.
Vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval, bejelentve a tényleges levelezési címedet. És járj utána annak is, hogy ami címedről a végrehajtónak tudomása van, onnan miért "nem kereste" jelzéssel mennek vissza a leveleid a feladóhoz, és miért inkább nem "elköltözött" vagy "ismeretlen" jelzéssel.

Szandra1990 # 2020.04.03. 13:08

Sziasztok!
Tegnapi napon szembesültem azzal,hogy inkasszó van a számlámon,mivel tegnap kaptam családipótlékot abból elvitte az egészet.Ma kaptam munkabért és abból is elvitte az egészet rajta hagyott 455ft-ot kérdésem az lenne hogy ez igy teljesen jogos? Mivel van munkabérem nem értem mért nem a munkáltatómhoz küldte a letiltást elvileg 33%-át lehetne levonni inkább beinkasszózta a számlámat 2022.12.27-ig a tartozásom 224000ft köszönöm válaszukat.

FSanya76 # 2020.03.05. 16:21

Kedves Gerbera317!
Köszönöm válaszát!
Sándor

gerbera317 # 2020.03.03. 14:04

1. Ha két különböző banknál van, akkor mindkettőt. Ha ugyanannál a banknál vannak a számlák, akkor csak az egyiket, és fedezethiány esetén a másikra is kiterjesztik az inkasszót. Gyakorlatilag mindkettőt.
2.Igen.

FSanya76 # 2020.03.03. 13:10

Szép napot mindenkinek!
Van egy nagyobb összegű tartozásom aminek a követelése jogerőre emelkedett, ezért az egyik bankszámlám már inkasszózzák.
Kérdéseim:
1;Ha van két bankszámlám mind kettőt inkasszózhatják?
2; Ha a bankszámlámra rokkantsági járadék illetve magasabb összegű családi pótlék érkezik az is inkasszózható?

A segítséget előre is köszönöm,
Sándor

Gozonlajos # 2020.01.21. 17:27

Üdvözlöm önöket! Kérhetnék valakit aki segítene privátban elveszek a papírokban. MKK leírta hogy VH urat többször felszólították a folyamat felfüggesztésével kapcsolatban de semmi nem történt. Én ugye közben fizettem ezen tartozást egy másik cégnek a megállapodás szerint. Vh úr tavaly decemberben inkasszózott és fizetési letiltást adott ki a felfüggesztés ellenére úgy hogy anno leírta az MKK nak hogy nem behajtható. Persze a pénzem még mindíg benn áll mert ide oda mozgatják. Mit lehet tenni ami nem túl megterhelő anyagilag hisz az összes megtakarításom elvitte és a fizetésem jelentős részét. Privátban átküldeném a papírokat. Ha valaki ránézne és segítene hogy mit tehetek nagyon megköszönném. További szép estét.

Gozonlajos # 2020.01.21. 17:27

Üdvözlöm önöket! Kérhetnék valakit aki segítene privátban elveszek a papírokban. MKK leírta hogy VH urat többször felszólították a folyamat felfüggesztésével kapcsolatban de semmi nem történt. Én ugye közben fizettem ezen tartozást egy másik cégnek a megállapodás szerint. Vh úr tavaly decemberben inkasszózott és fizetési letiltást adott ki a felfüggesztés ellenére úgy hogy anno leírta az MKK nak hogy nem behajtható. Persze a pénzem még mindíg benn áll mert ide oda mozgatják. Mit lehet tenni ami nem túl megterhelő anyagilag hisz az összes megtakarításom elvitte és a fizetésem jelentős részét. Privátban átküldeném a papírokat. Ha valaki ránézne és segítene hogy mit tehetek nagyon megköszönném. További szép estét.

gerbera317 # 2020.01.13. 07:47

Te itt egyszerre több dolgot is vitatsz:
1) vitatod az inkasszó és a letiltás egyidejű alkalmazását. Ezt el is lehet felejteni. Másik topikban megtalálhatod, miért.
2) Vitatod az inkasszó mértékét. A végrehajtót itt el lehet felejteni, ezt kizárólag a bank érdekkörében lehet csak vizsgálni, a Pft. 62. § (2) szerint.
3) Vitatod a fmh. jogerőre emelkedésének körülményeit. Ezt a végrehajtásról való tudomást szerzést követő 15. napig tehetted volna meg.
Ezt a helyzetet jogi úton már nem tudod elhárítani, csakis méltányossági vonalon kezdeményezhetsz bármit is. Csakhogy az olyan időigényes dolog, hogy a megmaradt kétezer forint nem fog addig kitartani.
Tudom, ez nem segítség, de legalább a lehetőségeidre, illetve azok hiányára rámutattam, hogy megértsd a jelenlegi helyzetet.

fa.evica # 2020.01.12. 06:24

Kovács_Béla_Sándor
2009-es tartozásra vonatkozik a behajtás. Az ügy egy nagyon régi eon tartozás volt, amikor olyan helyzetben éltem, hogy el kellett dönteni élelmet veszek a fiamnak, vagy számlát fizetek. Akkor kértem részletfizetést, amit elutasítottak. A tartozás megvette az EOS Faktor cég és ők hajtják be most rajtam ezt a tartozást. A közjegyzői levél dátuma 2019. szeptember 06.-a és akkor emelkedett jogerőre, amit persze nem kaptam meg, mert nem a mostani címemre jött a levél, ahová már 3 éve be vagyok jelentkezve. Még csak esélyem sem volt a védekezésre és a 15 napos fellebbezésre, ezt is csak a végrehajtótól tudom, mert a közjegyzői levelet nem kaptam meg. A végrehajtó sem a mostani címre küldött levelet és csak akkor szembesültem vele, mikor decemberben rátette az inkaszót a számlámra. Akkor tudtam felvenni a végrehajtóval is a kapcsolatot, de semmit nem értem el, kértem hogy vegye le az inkasszót és egyezzünk meg, de nem segített. Régen Kétegyházán laktam és ezen cím alapján a gyulai végrehajtóhoz került az ügy. Mivel mozgáskorlátozott vagyok, nem tudok átszállásokkal 400 km-t elutazni, hogy személyesen próbáljak intézni valamit, de hát az itt leírtak alapján nincs semmihez jogom, csak fizetni. Viszont még nem tudom hogy élek meg 2248 forintból, ami nagyon fontos a gyógyszereim sem tudom kiváltani, pedig anélkül ha nem tudom szedni, menni sem tudok. Segítségem nincs, a fiam külföldre távozott 9 éve és már évek óta semmit nem tudok róla.
Amúgy azt olvastam itt a neten, hogy egy embernek nem lehet csak a jövedelme max. 50 %-át elvinni, nekem viszont elették az egész e-havi nyugdíjam és más jövedelmem nincs. Nem értem hogy lehet ilyen helyzetbe hozni egy embert.

drbjozsef # 2020.01.11. 17:55

fa.evica,

Ha figyelmesen elolvasta volna amit írtam, látta volna, hogy pont ezért írtam a megfelelő időt és a megfelelő helyet.

Az ügyvéd úr kérdéseinek megválaszolásával, illetve majd az ebből következő többi kérdés megválaszolásával talán (talán!) lehetséges még megakasztani ezt a végrehajtást. De ahhoz nagyon fontos figyelni a részletekre, dátumokra, kis ikszekre a dokumentumokon...

A most levont összeg tekintetében minden valószínűség szerint már nem lehet segíteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.01.11. 17:17

Mi az a döntés, amit végrehajtanak, mikor lett jogerős, és mikor indult a végrehajtás? (Nem a letiltás, maga az eljárás? Másképpen: milyen évszám van az ügyszámban?)

fa.evica # 2020.01.11. 16:50

drbjozsef - Ha figyelmesen elolvasta volna amit írtam, látta volna, hogy a levelek egy olyan címre mentek, ahol már 3 éve nem lakom és nem is vagyok öda már bejelentkezve, van rendes bejelentett címem. Tehát még arra sem volt módom, hogy védekezzek és megvétózzam ezt az egész eljárást.

fa.evica # 2020.01.11. 16:47

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor - ez azt jelenti, hogy akkor minden további nélkül jövedelem nélkül lehet hagyni egy embert? Miből fogok egy hónapig megélni? 2248 Ft, amit a számlámon maradt semmi.Nekem nincs más jövedelmem és egyedül élek, akkor marad az hogy az ember véget vet mindennek.