Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


MOKK fizetési meghagyás

katonag #   2016.10.20. 15:45

gerbera317, bermuda háromszög: Köszönöm.

gerbera317: A "vitával" kapcsolatban igazad van. Amúgy visszaolvasva lett egy olyan érzésem, hogy mindkét fél csak értelmesnek tűnt :) (a másik félről rögtön ezt gondoltam /a szentek és az ők kezük/, de kívülről nézve nem biztos, hogy jobb értékelést kapok)

gerbera317 # e-mail 2016.10.20. 12:44

KatonaG,

Add be az ellentmondást azzal, hogy "T Közjegyző, a fizetési meghagyással szemben ellentmondással kívánok élni. (pont)"! Írd alá, és időben (az fmh átvételét követő 15. napig) add postára, de ha biztosra akarsz menni, akkor egy kicsit előbb!
Az indokaidat és az azokat elátámasztó bizonyítékaidat ráérsz majd a perben is előadni.
Értelmes embernek tűnsz, ne menj bele semmiségekről szóló parttalan vitákba olyanokkal, akik szintén értelmesnek tűnnek. Tartalékold az erőforrásaidat az érdemi vitára, mert ott is értelmes(nek tűnő) emberek lesznek az ellenfeleid. (Ez csak magánvélemény.)

katonag #   2016.10.20. 12:04

Grave7: Nem mondtam, hogy az utolsó napon akarom beadni, de fogalmazzunk úgy, hogy amíg nem muszáj addig nem kapkodok vele, van más jobb dolgom, de nem akarok lecsúszni az ellentmondásról. Ha hamarabb megyek postára, akkor hamarabb lesz feladva.

Amúgy magánszemély ügyfélkapuval beadhatja elektronikusan az ellentmondást, vagy a sok pénzből erre már nem futotta.

Azért kérdeztem, hogy van-e értelme az ellentmondásban leírni az érveket, hogy azokkal a közjegyző kezd-e bármit, vagy sima postásként funkcionál.

katonag #   2016.10.20. 12:00

Elmondaná valaki, hogy az eredeti kérdésekben mi volt a jogászkodás?

A kérdések:

1. Fizetési meghagyásra ellentmondáskor van bármi értelme indokolni, ha amúgy korábban már közöltem a másik féllel, hogy miért alaptalan az egész?

Erre amúgy még várom a választ. a kérdés lényegi része az értelme szó.

2. A 15 napot hogy kell számolni? Ha október 18-án vettem át, akkor meddig kell postára adni az ellentmondást?
Ezt már letudtuk.

3. Illetve ha a fizetési meghagyás "Rendelkezésre álló bizonyítékok, a kérelem indokai..." részben olyan állítás szerepel, amiről a jogosult tudja, tudnia kell, hogy hamis, annak van bármi következménye (akár a per végén is), vagy bárki bármit kamuzhat egy FMH-nál. Hétköznapi nyelven ezt csalási kísérletnek hívnám.

Ez szerintem jogos kérdés és érdekelne is a válasz. Tömörebben, van-e/lehet-e büntetőjogi következménye a nyilvánvalóan alaptalan FMH-nak.

Grave7 #   2016.10.20. 10:47

@katonag: Miért az utolsó napon akarod beadni az ellentmondást? Ha már úgyis megírtad korábban jogosultnak fenntartásaidat, nem olyan bonyolult ctrl+c, ctrl+v alkalmazásával bemásolni egy "ellentmondás" megnevezésű dokumentumba. Aztán holnap postára is tudod adni, bőven a 15 napon belül.
Ezt talán még informatikus/programozó BSc végzettség, vagy külön erre írt program nélkül is meg tudja tenni bárki.

wers #   2016.10.20. 10:39

:))

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.10.20. 10:35

A többi kérdésre nem volt kedvem válaszolni a jogászkodásod és a modorod miatt. Mit mondjak? Azóta sem jött meg.

www.kbs-ugyved.hu

katonag #   2016.10.20. 10:12

Azt, hogy meddig kell postára adni úgy is bele lehet írni, hogy "legkésőbb az átvétel napját követő 15. napon kell postára adni". Ebben benne van, hogy, az átvétel napjától számít, és elég akkor feladni. A jelenlegi szöveg "kézbesítésétől számított 15 napon belül kell [...] írásban benyújtani" egyáltalán nem egyértelmű egy átlagembernek, hogy mikortól számít a 15 nap (a kézbesítés napja az 1. nap, vagy a 0. nap), és abban is megkavarhatja az átlagembert, hogy mi minősül írásban benyújtásnak (feladás vagy beérkezés). Ugye ugye? A jog nem értetek van, ha még nem tűnt volna fel. Lehet, hogy római jog és latin kifejezések seggelése helyett értelmes levelezést kellene a jogi karokon tanítani, hogy legalább az új generáció egy fokkal hasznosabb legyen a társadalomnak.

A többi kérdés továbbra is kívül esik klasszikus tudásodon? Megjegyzem érdemi válasz helyett te nem is tudom mit csinálsz.

Nem tudom mennyibe került, de az FMH-t látva a 90%-át ellopták, ugyanis már informatikus/programozó BSc szinten alapkövetelmény, hogy képes legyen valaki olyan programot írni, aminél nem kell ilyen, hogy "fizesse (fizessék)", "kötelezett(ek)nek", mert ma már bizony jár ott az informatika, hogy ez könnyedén kezelhető. De mivel a közjegyzők láthatóan szeretnek ingyen élni, így inkább elélték a fejlesztési pénzt.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.10.20. 09:52

Jaj, te. Egyrészt a rendszer kiépítése elég sokba került. (Pont azért tudta a közjegyzői kamara elhappolni a fizetési meghagyásos eljárást elhappolni a bíróságok elől, mert az utóbbi nem vállalta a költségeket.) Másrészt honnan a fenéből tudná a közjegyző előre, hogy te mikor fogod kézhez venni a meghagyást?

Az, hogy az érdemi válasz megköszönése helyett poénkodni próbálsz, szinte természetes.

www.kbs-ugyved.hu

katonag #   2016.10.20. 09:45

Ó okostóbi, és az átvétel napjától, vagy átvételt követő naptól számít, fel sem merült, hogy ez a kérdés? És persze, megnézhettem volna a jogszabályt, de helyette kérdeztem, ilyen ez a popszakma. Amúgy a MOKK nagyon okos közjegyzői képtelenek egy olyan rendszert összehozni (megrendelni) az ingyen pénzért (mert az FMH-val ugye semmi dolguk, klasszikus ingyenélés), ami magától beírja, hogy meddig kell postára adni? Ja, hogy az úgy XXI. századi lenne, meg modern, meg esetleg érthető. Az egész FMH papír egy vicc, nagyon rossz vicc őskorban rekedt emberektől. Olvasgass az érthető levelezésről.

Megjegyzem ha ennyit tudsz hozzátenni klasszikus ügyvédként vagy mi a francként aposztrofálod magad, akkor nem kérek klasszikus ügyvédből. A többi kérdés kívül esik a klasszikus tudásodon? Mert volt még kettő.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.10.19. 22:48

Nem kéne jogászkodnod. Pláne, ha az se megy, hogy 15-13=2.

www.kbs-ugyved.hu

katonag #   2016.10.19. 22:21

Fizetési meghagyásra ellentmondáskor van bármi értelme indokolni, ha amúgy korábban már közöltem a másik féllel, hogy miért alaptalan az egész? A 15 napot hogy kell számolni? Ha október 18-án vettem át, akkor meddig kell postára adni az ellentmondást?

Illetve ha a fizetési meghagyás "Rendelkezésre álló bizonyítékok, a kérelem indokai..." részben olyan állítás szerepel, amiről a jogosult tudja, tudnia kell, hogy hamis, annak van bármi következménye (akár a per végén is), vagy bárki bármit kamuzhat egy FMH-nál. Hétköznapi nyelven ezt csalási kísérletnek hívnám.

Smucig #   2016.09.29. 13:00

Mindegy hogy benyújtottam vagy nem. Az illetéket mindenképp ki kell fizetni, nem számít hogy a bíróság megszüntette a pert vagy nem. Ez nekem is világos.
Ami nem tiszta, az az, hogy elbírálja-e az igazolási kérelmet a per megszűntetése után, vagy nem? Ha nem, van-e helye fellebbezésnek olyan címen, hogy nem bírálta el?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.09.21. 18:34

Ha viszont már benyújtottad, akkor már hiába kérdezel.

www.kbs-ugyved.hu

Smucig #   2016.09.21. 11:00

Igaz, csak nem szívesen buknám el a 20.000 illetéket, amit kifizettem az igazolási kérelemmel.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.09.21. 10:57

Minek bonyolítani? Nyújtsátok be a keresetet újra. De most már az illetéket se felejtsétek el.

Illetve ha 1mFt alatti és elmulasztja a perré alakítani akkor csak úgy lehet újból indítani.
Ez nem igaz. Ha már egyszer megvolt a fizetési meghagyás, csak valamiért megszűnt az eljárás (de nem érdemi döntéssel), akkor értéktől függetlenül lehet közvetlenül perelni.

www.kbs-ugyved.hu

Smucig #   2016.09.21. 10:15

Sziasztok!
Ha a jogosult a perré alakulás kézbesítése után 15 napon belül nem fizette meg az illetéket és nem terjesztette elő a bizonyítékait, a bíróság a pert megszünteti. Kérdéseim:

  1. Igazolási kérelem benyújtható-e?
  2. Ha az igazolási kérelem és a pert megszűntető végzés időben elkerülte egymást (tehát az igazolási kérelem nem lett elbírálva), erre hivatkozással van- e helye a végzés megfellebbezésének?
  3. Kell-e egyáltalán fellebbezni, vagy a bíróság a benyújtott igazolási kérelemnek helyt adva visszavonja a végzést?
elfmage999 # e-mail 2016.09.14. 20:42

Akár újból fmh formájában.

Illetve ha 1mFt alatti és elmulasztja a perré alakítani akkor csak úgy lehet újból indítani.

Dr.Attika # e-mail 2016.09.14. 16:47

Keresetet már külön benyújtani nem kell, hiszen a fizetési meghagyás iránti kérelemnek tartalmaznia kell a keresetlevél összes kellékét. Ellentmondást követően a közjegyző felszólítja, hogy egészítse ki az illetéket a peres eljárás szerinti illetékre. Ha ezt nem teljesíti, akkor az eljárás megszüntetésre kerül. Az más kérdés, hogy az elévülés félbeszakad, így van még 5 éve a hitelezőnek, hogy újra előterjessze a kérelmét.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

gerbera317 # e-mail 2016.09.14. 10:54

Feltéve, hogy a közjegyzőnek küldted meg az ellentmondást.

elfmage999 # e-mail 2016.09.13. 22:37

Jó esetben fogsz kapni a bíróságtól egy végzést amiben megszüntetik az ügyet, mivel nem nyújtott be keresetet aki az fmh-t kérte ellened.

Rossz esetben kapod a keresetlevelet a bíróságtól és idéznek a peredben alperesként, meg hogy add elő a keresetlevélre az érdemi ellen kérelmed.

gerbera317 # e-mail 2016.08.23. 08:59

ha nem hiszed el akkor kérdezd meg dr.Sőre Zoltán önálló bírósági végrehajtót

LOL. Gondolod, ha én telefonon felhívom dr. Sőre Zoltán önálló bírósági végrehajtót, bemutatkozok neki, hogy én vagyok gerbera a jogi fórumról, és felvilágosítást kérek az előtte 389.V.1054/2013. főszámon folyó végrehajtásról, amit dr. Beke Kamilla Judit esztergomi közjwegyző rendelt el 12012/Ü/70138/2016/2. számú végrehajtási lappal, akkor ő nekem készséggel elmondja, hogy igen, hülye vagyok, mert nem hiszem el Pysti zagyvaságát? LOL.

A sok konkrét adat helyett inkább írnád meg értelmesen, mi a problémád, mert amit itt eddig előadtál, az csak bosszantásra elég, másra nem.

Burn Out # e-mail 2016.08.22. 22:42

fizetési meghagyás jogerőssé válását megállapító közjegyzői határozaton van rajta.

van egy olyan rész, hogy utasítás, alatta újra, hogy utasítás - irattár - jogerős, majd pedig az esedékesség.

Grave7 #   2016.08.22. 22:38

@Pysti: Hol szerepel ez a szöveg? Melyik iraton, milyen szövegkörnyezetben, stb.
Várod, hogy a semmiből kitaláljuk mit jelenthet egy nagy fehér üres lap közepén a szöveg. Miért nem kérdezed meg a végrehajtót vagy a közjegyzőt?

Burn Out # e-mail 2016.08.22. 22:00

Addig van irattárban :)