Intrum Justitia


Dr.Attika # 2017.03.08. 16:04

A hírközlési szolgáltatásra még egy külön törvény is rendelkezik az elévülésről (1 év). Ne hívogassa az Intrumot, ők még a csillagot is lehazudják az égről. Elévült a tartozása bizonyosan. Ha kap fizetési meghagyást közjegyzőtől, tértivevényes levélben, akkor mondjon ellent 15 napon belül elévülésre hivatkozással.

Burn Out # 2017.03.08. 15:43

de van elévülése, Ptk. szerint

MMmari # 2017.03.08. 15:38

Szeretnék segítséget kérni. Állitólag 2004 ben volt egy t home tartozásom, amit az intrum justitia követel rajtam most 2017 ben. Szerződés másolatot nem tudnak küldeni, és azt mondják ez nem évül el. Valóban nincs elévülése?
Köszönöm előre is a választ.

Burn Out # 2017.03.08. 05:25

pedofil dögevők ” - azért ennyire ne essél már túlzásokba...

ne fizessen az intrumnak egy petákot sem. NE FIZESS AZ intrumnak!” - ülnél szemben napjában olyan személyekkel, akik ezt a "bölcs" tanácsot megfogadják. kiváncsi lennék, amikor előadják neked, hogy a végrehajtás alá vonták az ingójukat, ingatlanukat, fizetésüket, bankszámlájukat, hogyan reagálnál. nem igazán kellene úgy sem csinálni, mintha az összes ilyen követelés elévült követelés lenne.

runningman # 2017.03.08. 03:36

Még annyit: én úgy tudom, Magyarországról a tartós megszállók közül eddig mindenki csupasz seggel távozott, s utólag igencsak fogta a fejét minek jött ide. Akár 150 év után is. Magyarország a nagyhatalmak sírja. Reméljük most is így lesz.

runningman # 2017.03.08. 03:18

intrum justitia, ezúton szeretnék gratulálni a "díl"-hez. :))

"Lezárult november 10-én az Erste Bank nem teljesítő lakossági jelzáloghitel-állománya egy részének átadása az Intrum Justitiának, amely november 25-ig adja postára a bank volt ügyfeleinek az engedményezési értesítőt - mondta Felfalusi Péter, az Intrum Justitia Zrt. vezérigazgatója.
(...)
Közölte, hogy az Intrum Justitia követeléskezelő több mint 19 milliárd forintos (62 millió euró) vételáron nyerte el a felmondott követeléseket tartalmazó portfóliót. (...) Tájékoztatása szerint a tranzakciót saját forrásból finanszírozták, a tranzakció közel 10 éven belül térül meg."

"A parlament által kedden elfogadott törvénymódosítás szerint az eddigieknél szigorúbb feltételek mellett, az ingatlan becsértékének száz százalékán lehet ezentúl árveréseket tartani.
A módosítás értelmében egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant. A fentiek mellett, a végrehajtásban érintett összes fél – vagyis az adós és mindenki, aki felé tartozása van – közösen megállapodhat egy alacsonyabb összegben is, amelyért árverés során értékesíthető az ingatlan. Ebben az esetben azonban megszűnik minden fennmaradó követelés és tartozás. További feltétel, hogy egyetlen lakóingatlana legyen az adósnak, és hat hónapja ott lakjon a végrehajtás előtt."

Remélem ezek a pedofil dögevők megfulladnak a pakktól amit megettek.

Általánosságban: Ezentúl NAGYON Vigyázni kell a család egyetlen lakóingatlanának becsértékére, amikor közli a becsértéket a végrehajtó, 8? 15? nap van arra reagálni. Tehát érdemes lesz megfellebbezni a dolgot ha akár egy kicsivel is eltér a piaci átlagártól. Tiszta, rendezett lakás legyen, mutasson jól,stb. Ha mégis alacsonyabban állapítanák meg újra mint a piaci érték, akkor végső esetben akár számtalan példával alátámasztva - szerintem - csalás gyanújával feljelentést kell tenni, egyben a nyilvánossághoz fordulni. Ill. közvetlenül a miniszterelnökséghez, leírva szépen sorban mi történt. Egyben a végsőkig kitartani hangoztatva közben az alacsony becsérték segítségével megvalósuló törvénysértés, kisemmizés tényét minden fórumon ami szembejön. Nyilván az adós által kívánt (magas) becsérték a realitások talaján kell maradjon.

Speciálisan: az intrum justitia nevű dögevő társaságot - szerintem - most meg lehet ölni, ki lehet radírozni Magyarországról. Ez egy oltári ballépés nekik, egyben erős politikai üzenet is: takarodjatok, az országnak semmi de semmi szüksége rátok. Én nyilvánvaló ügyekben is ellentmondanék, pereskednék, nem fizetnék, húznám az időt. Persze annak aki épp célkeresztbe kerül, annak fájdalmas lehet, de esetleg nincs következő ügye az intrummal, mert az kivonult innen. Megkockáztatom, hogy felfalusi gurított egyet, a saját forrás nem a magyar intrum pénzét jelenti, nincs annak annyi, hanem az anyavállalatét. Ami esetleg egyetlen büdös fillért nem kíván többé idehozni egy ekkora átbaszás után ami most megtörtént velük. Mert ugye jöhet olyan lépés is, mint a lakossági követeléskezelés megszüntetése...
Tehát a forrásaik le vannak kötve, a megtérülés kétséges, aki erste adós volt és nem fizetett az - szerintem - ne fizessen az intrumnak egy petákot sem. Jönnie kell a LYÓÓ ajánlatnak tőlük: tőkekövetelés fele, harmada, negyede. Még szebb lenne az ügy, ha tömegesen perek indulnának a dögevők ellen, részben a követelés mértékét, jogalapját, engedményezés körülményeit, bármi mást vitatva. Be lehetne vonni más hatóságokat is, kifogásolva az ügyfelekkel való bánásmódot - minél több támadás, jogi teendő érje őket, le legyenek kötve az erőforrások (az igen szűkössé vált erőforrások!) a védekezéssel.

Ha jön tőlük vmi, (vagy a családban) én itt is megígérem, hogy ellentmondok, másodfokra viszem, viszontkeresetet nyújtok be, fmh-t bocsáttatok ki ellenük. (Ez változást az eddigiekhez képest, mert visszatámadnék. De egy kósza fmh-t épp elküldhetek a héten. Vagy kettőt. Vagy ötöt...)

Itt a lehetőség megnyúvasztani ezt a népnyomorító céget. Ha lenne rá keretem, féloldalas hirdetéseket tetetnék napilapokba: NE FIZESS AZ intrumnak!

/ha (vissza)jön az mszp/dk/szdsz/milla koalíció 2018-ban, akkor persze a fentiek stornó, mind meghalunk/

firenze # 2017.02.17. 08:11

Köszönöm a választ, akkor ellentmondással kell élnie a kibocsátott fizetési meghagyással szemben és majd kirúgja magát az ügy valamerre...

gerbera317 # 2017.02.17. 07:52

Ha volt egy A és egy B tartozás, amit összevontak, és abból lett C tartozás, azzal az A és a B megszűntek, tehát engedményezni sem lehetett őket. Olyan létezik, hogy a C tartozásnak csak egy részét engedményezi a bank, de azal a C megszűnik, és lesz belőle egy banknál maradó D, meg egy engedményezett E tartozás az Intrumnál.
Ha bármit is vitatsz, azt a bíróság előtt kell vitatni, ahol majd az Intrum vagy bebizonyítja, hogy a követelés valós, vagy nem.

firenze # 2017.02.17. 07:35

Tiszteletem mindenkinek.
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben: 2012-ben a lányom személyi kölcsönt és egy hozzákapcsolódó hitelkártyát vett igénybe az egyik pénzintézettől. 2013-ban fizetési nehézségek miatt a pénzintézet összevonta a két hitelt egy db hitellé, amelyet nagyjából másfél évig fizetett is. Ezt követően csak hellyel-közzel törlesztett, míg végül a pénzintézet felmondta a kölcsönét.
Az Intrum megvásárolta a tartozást, de azokat, amelyek 2012-ben keletkeztek, nem pedig azt, amelyet a bank egy tartozássá vont össze. Az a gond, hogy a kölcsönszerződések a lányom sok költözködése miatt elkallódtak, viszont a korábban megküldött személyi kölcsön tartozásértesítőn, illetve a hitelkártya számlakivonaton szereplő kölcsönszámla számok alapján beazonosítható, hogy arról a kölcsönökről van szó, amelyeket a bank egy hitellé vont össze. A lányom felkereste a bankot, és kérte, hogy tájékoztassák az összevont hitel sorsáról, de elhajtották azzal, hogy már eladták, menjen az Intrumhoz. Az Intrum visszaküldte a bankhoz, hogy szerezze be a dokumentumokat... Most jött a MOKK-tól egy fizetési meghagyás, amelyben az Intrum a 2012-ben felvett személyi kölcsönt követeli. Ilyenkor mi a teendő?
Válaszotokat előre is köszönöm...

runningman # 2017.02.09. 20:16

intrumnak ne írj alá semmit, hiába mondják, hogy KELL. Nem kell. Egyébként ezek a hiénák - mint az intrum is - sokadszor is kiküldik az utolsó fizetési felszólításukat ami peresítés/végrehajtás, stb előtt az utolsó. Persze egyszer esetleg elszánják magukat.

Tehát, majd ha elfajulnak a dolgok:
"Ellentmondás
Tisztelt Közjegyző Úr/Asszony, a .... ügyszámú fizetési meghagyásban megjelölt összeggel NEM TARTOZOM."

Olyan ez nekik mint vámpíroknak fakaró a szívbe :)

htjutka # 2017.02.09. 16:19

Vadsuhanc! Köszönöm a segítséget! Nem mérgelődöm, inkább aggód...-tam, hisz jön a tavasz, meg hasonlók... : )))

Vadsuhanc # 2017.02.09. 16:05

htjutka

Az Intrium nem végrehajtó. Magyarul a lakásodba nem mehet be. Nem kell beengedned. De amennyiben odamegy közöld velük, hogy itt a fiad már nem lakik több éve. Nem kell ordítozni,hisztizni tényt közölni. Itt nem lakik, itt ne keressék.

A végrehajtó pedig nem fog menni addig még a végrehajtást nem rendeli el a hatóság. És az szerintem még messze van. ( és akkor is ki tudod kerülni majd, de ezen ne aggódj már.

Nyugalom a hosszú élet ritka :)

Ne mérdelődj itt a tavasz és a napsütéssel minden szebbb lesz.

htjutka # 2017.02.09. 15:44

Az Intrumot is be kell engedni? Ha végre akarnak hajtani, azt írásban bejelentik? (Pillanatnyilag az utolsó fizetési felszólításnál/csekknél tartunk.)

Grave7 # 2017.02.08. 20:41

@htjutka: Intrum ki szokott menni.
Végrehajtó úgy jön, ahogy akarja, ügytől és egyéb körülményektől függően bármelyik lehetőség elképzelhető.

facsiga77 # 2017.02.08. 17:41

Általában bejelentés nélkül jön, egyedül.
Foglalni nem szoktak mert neki az felesleges munka, simán leírják hogy nincs foglalható dolog.

Ha már folyik a végrehajtás és tudod az ügyszámot akkor ha megírod hogy ugyan ide van bejelentve (fiktiválva jobb), de nem itt lakik és vagyontárgya sincs már itt semmi, akkor könnyen lehet hogy ki sem megy.

htjutka # 2017.02.08. 16:51

Az Intrum nem jön házhoz, ugye? A végrehajtó - ha szeretne meggyőződni róla, hogy nem lakik otthon a gyerek - előzetes egyeztetés után jön, vagy váratlanul toppan be? házkutatás-szerű ellenőrzést tart, vagy körülnéz és felveszi a jegyzőkönyvet? Egyedül jön, esetleg rendőrrel? Csak hogy tudjam, mire készüljek... Köszönöm a segítséget!

facsiga77 # 2017.02.05. 16:20

Az tulajdon, lefoglalva is le van.
El is fogják árverezni.

A kérdés az, hogy az 1 éves elévülést össze lehet-e hozni két végrehajtási cselekmény közé.

Vadsuhanc # 2017.02.05. 15:14

A gyermek már két éve nem lakik a szülőknél. Tartozása keletkezik egy T-comos előfizetéssel kapcsolatban.

A szülők közül az egyik elhunyt. A gyermek örököl a szülők ingatlanjával kapcsolatban, bár onnan a szülők " kijelentették ".

A követeléskezelő végrehajtást kér az adós vagyonára, amelyben az örökölt részre a végrehajtó bejegyezteti a végrehajtási jogot.

Fiktiv lakcím, nem lakik ott... Nem fog sokat érni ugye? A végrehajtás jogos lesz az örökölt rész vonatkozásában, ha ott lakik ha nem.

facsiga77 # 2017.02.05. 11:18

htjutka:

A el szeretnéd kerülni hogy a lakcímeden a fiad nevére levél jöjjön akkor beballagsz a postára, és lejelented az ott kapott formanyomtatványon hogy fiad elköltözött.

Ez több okból előnyös:
1., A posta onnantól elköltözött jelzéssel lövi vissza a leveleket.
2., Nem emelkedik ezen a címen fmh jogerőre.

Párhuzamosan ha fiktiváltatod a lakcímet, akkor a végrehajtónak csak annyit kell mondanod, hogy nem lakik itt, lakcíme fiktivált, és nincs itt semmije.
Ha nem fiktiváltatod akkor is mondhatod hogy nem lakik itt és nincs itt semmije.

Végrehajtó felvesz egy jegyzőkönyvet és ennyi.

gerbera317 # 2017.01.31. 19:15

A gyengébbek kedvéért megismétlem: Nem muszáj hinni nekem...

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.31. 19:07

Hirtelen azt hittem, arról a stílusról beszélsz, amelyet a nonolet nickű user 17:13-kor prezentált.

gerbera317 # 2017.01.31. 18:51

hiába próbálkoznak a .... címen eredményt elérni.

Ez a stílus erősen ellenjavallott. Ennyi erővel ezt is írhatnád: „Há-há, hülyegyerek, itt aztán jól pofára fogsz esni, vazze!” Csakhogy a szerencse k. forgandó, nem is gondolnád, mennyire. Az ilyenre meg különösen emlékeznek. Jó, az Intrumnál, ahol nem tudom, hány hónap alatt lecserélődik a teljes állomány, talán nem, de egy végrehajtónál biztos, hogy fel tudják az ilyet idézni. Az ilyen közlendőt semleges hangnemben kell megfogalmazni, kb. így:
Nyilatkozom, hogy X.Y. személy ezen a címen csak rokoni szívességből van bejelentve, ténylegesen itt már N éve nem lakik, vagyontárgyai itt nincsenek. Amennyiben erről személyesen is meg szeretnének győződni, kérem, arra velem egyeztetett időpontban szíveskedjenek alkalmat keríteni. Telefonszámom: ...” És nem kell kérni, hogy ne zaklassanak stb. - hadd döntse el a követelés jogosultja maga, mit akarjon kezdeni az információval.
OFF Nem muszáj hinni nekem. ON

Netelek001 # 2017.01.31. 16:31

Üdvözlök mindenkit szép estét!

nem szeretnék bonyolultan fogalmazni, rögtön térnék is a lényegre.
voltak ügyeim Intriummal amit figyelmen kivül hagytam, egyéb gondok miatt és MOKK által fizetési meghagyás lett a vége végrehajtóhoz került. Bementem a végrehajtóhoz megeggyeztem vele havi részletekben. kb 40havi részletben. Ha kifizetném eggy összegben a fennálló tartozást és szeretnék kapni valami kamatkedvezményt vagy valamit akkor ilyenre lenne lehetőségem? kivel kellene erről beszélnem? végrehajtó azt mondta Intriummal beszéljek ő kérte a vh-t! köszönöm

htjutka # 2017.01.31. 15:23

Gerbera317: esetleg valami tipp az okosabban kezeléshez - fiktiváláson kívül? Kényszerkijelenteni nem lehet - állítólag...
Az Intrumnak van joga behajtani, vagy a végrehajtó egy külön személy lesz? Az Intrumot be kell engedni? Elnézést, ha ostobaságot kérdezek, de hál'Istennek nincs semmilyen tapasztalatom ilyen ügyekben.

gerbera317 # 2017.01.31. 13:11

Ha megtudják, hogy az a bejelentett lakcím, már megy is a fmh, ami - így vagy úgy - jogerőre fog futni. Okosabban kéne kezelni ezt a "már nem itt lakik, nem is tudom, hol, de még ez a bejelentett címe" dolgot.