Intrum Justitia


htjutka # 2017.01.31. 06:38

Nonolet! Valami hasonló választ reméltem. Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.30. 17:33

Nem volt ez már ma?

htjutka # 2017.01.30. 16:29

Tisztelt Ügyvéd úr!
A következő probléma megoldásához szeretnék segítséget kérni: a fiam 30 éves, rég elköltözött itthonról, de a bejelentett lakcíme még a miénk. Nem tartjuk a kapcsolatot 2 éve, ezt sem tudom, merre van. Az Intrumtól jött a nevére egy fizetési felszólítás 250.000Ft Telekom-os tartozásról. Nincs szándékomban a tartozásait fizetni. Végrehajthatnak nálunk? Azt írták, hogy személyesen keresnek fel minket. Köteles vagyok beengedni őket? Mi a teendő ilyen esetben? A választ előre is köszönöm.

gerbera317 # 2017.01.11. 09:53

A KHR-lista a banki adósok nyilvántartása. A telefonszámla-tartozás pedig nem banki tartozás. Gondolkozz...

Kicsiszisza # 2017.01.09. 05:45

Kedves Attila!
Olyan kérdésem lenne, hogy kaptam levelet, sms-t, megkeresést Intrum Justitiától a Magyar Telekom által, mivel mobil internet plusz részletfizetéssel elmaradtam. Én ezt Magyar Telekommal szerencsére tudtam rendezni, illetve Intrumnak kifizettem a nemtudom milyen költségeket. Intrum feltehetett engem a KHR listára? Ez mind kb 4-5 hónap alatt lezajlott sikeresen. Köszönöm

Dr.Attika # 2017.01.03. 17:21

Ez a fórum nem alkalmas arra, hogy ilyen hosszan leírt problémáját megoldja. Forduljon jogi képviselőhöz.

zsoki1974 # 2017.01.03. 16:47

Először is köszönöm, hogy ide írhatok.
Nagyon égető segítségre lenne szükségem és nagyon nagyon kevés az időm. Ebben az ügyben nem csak rólam van szó, hanem még kettő fiatal párról.
A helyzet a következő:
Van egy panellakásom, amit hitel miatt és mivel egyedül maradtam nekem nagy el akarok adni és venni a hiteltörlesztés
után egy sokkal kisebbet. Az ingatlanon ERSTE hitel van bejegyezve. Amikor 2016.10. hónapban felhívtam a bankot hogy végtörleszteni szeretnék, kaptam 2016.10.21-én egy feltételes nyilatkozatot hogy mennyi a tartozás. Akkor még nem volt vevőm a lakásomra. Rá pár napra találtam vevőt és szóltam is hogy meglesz a pénz. Akkor mondták nekem, hogy időközben eladták a követelést az INTRUM Zrt-nek, így innentől kezdve náluk érdeklődjek.
Napi kb. három telefon hogy kérem szépen az okiratokat mert az ügyvédhez kell az adás-vételhez. Nagy nehezen elküldték levélben plusz megkértem e-mailben is hogy gyorsabb legyen és mire megjön az eredeti az ügyvédnek be tudjam mutatni az összeget.
Kaptam egy Éretesítést követelés engedményezésről ami 2016.11.15-én kelt itt leírják hogy az ERSTE és személyemmel kötött kölcsönszerződést 2016.11.10.-i dátummal az INTRUM Zrt-re Engedményezte és értékesítette. Plusz egy Felszólító levelet amely 2016.11.16-án kelt.
Ezzel idáig nem is lenne gond. Mivel eladtam a lakást, közben találtam egy kisebb ingatlant folyamatában mindenki igényli a hitel felvételt amihez kell az adás-vételi papír.
Most az ügyvédnő aki írná az okiratot azt mondta, hogy nem fogja megírni mert a tulajdoni lapon még ERSTE Bank van bejegyezve és neki olyan széljegyes tulajdoni lap kell ami az ERSTE és az INTRUM között jött létre, mert most úgy állunk hogy az ERSTE-vel már nem, az INTRUM-mal még nem szerepelek a tulajdoni lapon.
Nem tudom most mit tegyek! Mert az idő sajnos nagyon kevés. Szerdán nekem meg kell szereznem ezt az engedményezői szerződést ami az a két cég között jött létre vagy ugye ezt nekik kell beadni átvezetésre a földhivatalba.
Ez mivel sok a dolguk nem történt meg eddig.
Ha ez nincs vagy nem tudom mi kell még az ügyvédnek és visszalép a vevőm emiatt és az eladóm is mert hát mindenki csak a papírral mehet tovább, mit csinálhatok? Mert felmegyek én pestre ha kell és addig nem jövök el amíg nem kapok valami papírt vagy miért nem elég az ügyvédnek az engedményezési szerződés?
Én fizetni akarok, jó állampolgár módjára, feladva az eddigi életemet egy két fokkal komfortalanabb helyre költözni pedig dolgozok rendesen 4 szakmával közfoglalkoztatottként, nem sír a szám mert aranyos az az egy szobás ház amit találtam ennyi pénzért amennyi marad de hát kérem hogyan csináljam ha a bürokrácia nem engedi? Mit csináljak? És mondom nem csak rólam van szó, két fiatal pár jövője most a kezemben van jelképesen. Kéremszépen segítsenek nekem... Nagyon el vagyok keseredve. Köszönöm szépen!
Most 2017.01.03-a van. A helyzet rosszabb. Napi szinten telefonálok az Intrumnak. Ígéreteket kapok, hogy hétfőn elsőbbségivel küldik a földhivatalnak a levelet az engedményezésről. A bíróságon is tudják mit szeretnék. Sehol semmi. Közben a kis házamat eladták sajnos a lakásomat sem tudom eladni addig amig az Intrum nem kerül rá a tulajdoni lapra. És a kamat egyre csak nő. És senki nem tud nekem segíteni? Pedig én fizetni szeretnék...

gerbera317 # 2016.12.26. 19:25

Vigyázat, ezt a végrehajtónak is tudomására kell hozni! Ugyanis, ha a vh-okiratból ez nem derül ki egyértelműen, akkor a végrehajtó teljes körben fog eljárni. Tehát az Intrum jelentse ezt be a végrehajtónak (ne veled üzenje meg neki)!

Bíkéj # 2016.12.26. 17:58

Köszönöm Önnek is a választ!

Felhívtam az Intrumot, ők is megerősítették: én csak a jelzálog fedezetével, vagyis az ingatlannal felelek.

Grave7 # 2016.12.17. 19:25

@Bíkéj: A szerződést (közjegyzői okiratot) kell megnézned, hogy neved után mi szerepel, miként jelölnek meg téged. Ha csak zálogkötelezett szerepel, akkor valóban csak az ingatlannal felelsz, de adós is (pl. adós/zálogkötelezett), akkor minden vagyonoddal.

Az ingatlan eladásához kell a másik tulajdonos is, hogy az ő részét is meg tudja venni a vevő; valamint (valószínűleg) a zálogjogosult Intrum engedélye is.

Bíkéj # 2016.12.17. 17:00

Köszönöm a választ!

Igen, zálogkötelezett vagyok. Amikor a behajtót kérdeztem, azt mondta, az adóssal együtt felelünk a követelés megtérítéséért. És azért nem értem teljesen, mert az egyik rokonom szerint azzal, hogy a fedezetet (a lakást) elárverezik, vagy eladom, egyenlítve van a számla. Kutatásaim szerint pedig, mivel nem jön be annyi pénz a lakásból, mint amennyit ki kell fizetni, a többivel továbbra is adósok maradunk.
A testvérem (az adós) úgy gondolja, mivel külföldön él, nem jutnak el hozzá és a fizetéséhez, és néhányan azt mondták, a követelést azon hajtják be, akin tudják. Jelen esetben rajtam.
Ezért aggódok, hogy a fizetésem harmada bánja, vagy ráterhelik esetleg arra a lakásra, amit hitelre veszek.

ius latratus # 2016.12.17. 15:12

Én vagyok a fedezet vállaló

Úgy érted, hogy zálogkötelezett?

S gondolom, a testvér az adós. Na, ha ebből indulunk ki, akkor:

A behajtónak úgy nyilatkoztam, értékesítem az ingatlant, de az eladási értéke nem fogja fedezni a követelést.

Úgy érted, hogy szeretnéd értékesíteni? Nem szik olyan forrón...

Mi van olyankor, ha mondjuk fenn marad 4 millió a lakás értékesítése után? Vonhatnak a testvérem külföldi fizetéséből is, vagy csak az enyémnek a harmadát fogják levonni?

Már megbántam, hogy belekezdtem. Ha csak zálogkötelezett vagy, akkor a te fizetésed megmarad. Testvéredéből vonhatják, persze.

Ha a behajtó érvényesíteni akarja követelését a fenn maradó összegre, ráterhelheti az új lakásra úgy, hogy azon már eleve van jelzálog? Vagy akkor a fizetésemet célozzák meg?

Mondom: te zálogkötelezett vagy. Persze, ha itt valaki megcáfol, hogy a fedezet vállaló (sic!) az más, akkor visszavonok mindent.

Ki tudok-e jönni nullásan bárhogy ebből? Eszközkezelőre eddig nem voltunk jogosultak. Létezik-e bármilyen megoldás, hogy csak a lakást bukjam és utána ne maradjon fent tartozás?

Nullásan? Persze. Mire elárverezik, nem lesz lakásod.

Bíkéj # 2016.12.17. 13:10

Tiszteletem!

Behajtóhoz (Intrum Justitia) került az ügyünk. Lassan 10 éve, hogy az Erste Banknál jelzáloghitelt vett fel a testvérem a lakásra, amit 1/2 - 1/2 arányban birtoklunk. Én vagyok a fedezet vállaló. A testvérem másfél évig fizette a hitelt, majd nem tudta. Jelenleg külföldön él. A behajtónak úgy nyilatkoztam, értékesítem az ingatlant, de az eladási értéke nem fogja fedezni a követelést.

Mi van olyankor, ha mondjuk fenn marad 4 millió a lakás értékesítése után? Vonhatnak a testvérem külföldi fizetéséből is, vagy csak az enyémnek a harmadát fogják levonni?

Mire eladom a lakást, nem lesznek lefoglalható dolgaim sem, mert eladok mindent. Lehetőségem lenne lakást venni, ha veszek fel hitelt és önrészt tolok bele, de ugyebár akkor eleve jelzálog lesz az új ingatlanon. Ha a behajtó érvényesíteni akarja követelését a fenn maradó összegre, ráterhelheti az új lakásra úgy, hogy azon már eleve van jelzálog? Vagy akkor a fizetésemet célozzák meg? (Most kérdezhetné bárki, ha van bármennyi pénzem, miért nem a hitelt törlesztem és miért lakást vennék, de ha odaadom a behajtónak, akkor se lesz letudva a teljes tartozás és lakni sem tudok majd hol, így készpénzt tőlem csak a jelenlegi ingatlan eladásából látnak majd - illetve a fizetésem levonásából.)

Ki tudok-e jönni nullásan bárhogy ebből? Eszközkezelőre eddig nem voltunk jogosultak. Létezik-e bármilyen megoldás, hogy csak a lakást bukjam és utána ne maradjon fent tartozás?

Válaszukat előre is köszönöm!

Hanna20 # 2016.12.08. 18:21

Köszönöm Végrehajtó1 a segitséget...

végrehajtó1 # 2016.12.08. 18:18

El is felejtettem egy fontos mondatot:azt mondta az ügyvéd,hogy jóba kell lenni az ügyintézővel !!!!!akkor most fizessük ke az ügyintézőt és akkor minden megoldható???vagy hogy van ez??

Hát sok oda nem való ügyvéd van. Ez komolytalan felejtsd el.

Hanna20

Neked nem ügyvéd kell. Újra ki akarsz adni 30-50 ezret a semmire?
Ezt inkább a tartozásodra fizesd be.

Hanna20 # 2016.12.08. 15:38

Esetleg Ön,Kovács Béla Sándor foglalkozik felmondott forinthitellel?

Hanna20 # 2016.12.08. 15:37

Épp ezért vagyok itt.Hogy erre ne kerüljön sor.Próbálok valami megoldást találni

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.08. 11:29

Az jobb, hogy viszi mindenedet a végrehajtó?

Hanna20 # 2016.12.08. 10:22

Utánanéztünk,de olyan irreális dolgokat akarnak,hogy nem mentünk bele.Szerintem abba nem sokan mennének bele,hogy jön egy idegen ember,aki beosztja a pénzed,hogy mit vehetsz meg és mit nem.

Burn Out # 2016.12.08. 10:16

családi csődvédelmet próbáltátok?

Hanna20 # 2016.12.08. 10:14

25 eft nem oszt nem szoroz egy 11 mft-os követelésnél szerintem...
Havi 1 mft tal törleszthetjük,ha akarjuk...ezt mondta a banki "munkatárs"

Burn Out # 2016.12.08. 10:08

ne bonyolítsd túl azt, amit az ügyvéd mondott neked. teljesen felesleges.
ahhoz meg, hogy eldöntsd, hogy mennyit tudsz fizetni havonta, szintén nem kell ügyvéd. le kell ülni és számolni kell, aztán ajánlatot tenni. vagy elfogadják, vagy nem. az ügyvéd max. közvetíteni tud a bank és közted. ha meg erre van pénzed, akkor én inkább a hitelbe fizetném be.

Hanna20 # 2016.12.08. 09:28

El is felejtettem egy fontos mondatot:azt mondta az ügyvéd,hogy jóba kell lenni az ügyintézővel !!!!!akkor most fizessük ke az ügyintézőt és akkor minden megoldható???vagy hogy van ez??

Hanna20 # 2016.12.08. 09:18

A portfolios cikket nem tudom elolvasni,mert nem fizetek tagságot :(
Tudja valaki esetkeg mit írnak benne?

Hanna20 # 2016.12.08. 09:17

Úgy látszik felbátorodott az Instrum és megvett rengeteg adósságot.Az ügyvéd is mondta tegnap előtt,hogy igen,megvett sok követelést,de egyenlőre nagy a káosz,mert ők sem tudják,hogy hirtelen hova nyúljanak,mit mondjanak az ügyfeleknek.Azt kérdezgette az ügyintéző,hogy mennyit tudunk havonta fizetni.Erre mondtuk,hogy fogalmunk sincs.Tudna esetleg valaki egy jó ügyvédet ajánlani?