Intrum Justitia


runningman # 2016.10.17. 18:11

Addig nyúznak amíg mozogsz. Nem hatja meg őket mit fizettél eddig, ha találnak olyan ürügyet amivel többre lehet kihozni a fizetendőt, akkor követelik rajtad tovább. Sajnos balek voltál, fizettél nekik, így nehezen fognak hanyagolni, mivel már bizonyítottad, hogy fizetőképes vagy.

kurjan # 2016.10.17. 13:51

Az ügyem 2013-ban kezdődött az Intrummal.
Volt egy Cib banknál lévő hitelkártyám amit nem fizettem,ezért 250 ezer plusz kamatokat átadtak a fenti cégnek. Mire az első fizetési felszólítást megkaptam már 360000 ft volt a tartozásom amit első blikkre elfogadtam, viszont részletfizetést kértem. Amit kiküldtek részletfizetési megállapodást, az már 740 ezer körüli összeg volt, amit én már nem fogadtam el, ezért a megállapodást vissza sem küldtem, hanem tájékoztattam őket, hogy az eredeti tartozásomat osszák már el egyenlő részletekben, mivel én ennél többet nem fizetek, eddig az összegig viszont letörlesztem. Írtak egy kamu választ, hogy tekintettel arra, hogy nem adtam meg elérhetőséget nem tudnak velem egyztetni, ami persze nem volt igaz, mivel előtte is és ezt követően is küldték az sms-ket. Most szeptemberre kitörlesztettem, mivel nem figyeltem az átutalásokat 455000ft-ot, majd leállítottam a havi részletek utalását és írtam nekik egy levelet, hogy tekintettel arra, hogy az eredeiti részletfizetési megállapodást nem fogadtam el, amit feléjük közvetítettem is, és erre érdemi lépéseket nem tettek, holott a megállapodásban figyelmeztettek, hogy amennyiben x. napon belül nem küldöm vissza akkor egy összegben kell kifizetnem a tartozást, így álláspontom szerint nem áll fenn további fizetési kötelezettségem.
Természetesen valamennyi levelezésem megvan.
Az a kérdésem hogy mit várhatok, milyen lehetőségem van, ha eldurvul a helyzet.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata írjon.

facsiga77 # 2016.08.25. 18:27

milyen per?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.25. 17:16

Minek?

Vadsuhanc # 2016.08.25. 15:20

És amennyiben per lesz az ügyben a per során a tárgyaláson lehet hivatkozni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújára ?

Dr.Attika # 2016.08.25. 14:32

Ez a lényeg, hogy a közjegyző ebben az eljárásban csak un. közvetítő. Kiközvetíti a jogosult kérelmét és, ha az nem vitatja a követelést, akkor jogerősíti és végrehajthatóvá teszi.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.25. 14:10
  1. Senki nem fogja vizsgálni a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése után, hogy megalapozott volt-e. Vagyis egy erre vonatkozó feljelentést a rendőrség élből elutasít: "a megjelölt magatartás - ti. fizetési meghagyás kérése - nem bűncselekmény".
  2. A közjegyző egyáltalán nem alakít ki arról álláspontot magában arról, hogy a kérelmezőnek van-e követelése. Nem is kell ezzel foglalkoznia. Nem azért állítja ki a meghagyást, mert a kötelezettnek tartozása van, hanem azért, mert a jogosult azt kérte.
ius latratus # 2016.08.25. 14:02

Mondod te.
A jogosult meg a magáét.

facsiga77 # 2016.08.25. 11:56

Pl a közjegyzőt amikor azt állította hogy van követelése pedig nincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.25. 10:42

Kit tévesztett meg?

facsiga77 # 2016.08.25. 09:27

Rendben.

Van pár jogerős fmh-ja.
Behajtani sem bűncselekmény?

Megtévesztés megvan, kár megvan, célzatos cselekmény megvan.

Egyjogász # 2016.08.25. 06:38

Milyen bűncselekmény lenne? Illetve akkor minden nem megalapozott követelés érvényesítése iránt indított fmh/per bűncselekmény?

Egyébként pár hónapja voltam egy fejtágítón, melyet egy (jogászok körében) elég ismert bíró tartott, ő mondta, hogy egy időben egy csávónak az volt a "szórakozása", hogy nagyobb állami intézmények ellen adott be pár százezer forintos fmh-kat, és mire a mammutszervezet egyáltalán megmozdult, jónéhány jogerős lett.

facsiga77 # 2016.08.24. 22:45

"Annyiban igaza lehet gerberának, hogy beadhatsz te bármilyen kamu indokkal bárki ellen egy fmh-t, s ha a megtámadott nem él ellentmondással, akkor csináltál egy jogerős követelést - úgy, hogy annak soha, semmilyen előzménye nem volt. (Tudom, te klféle furfangokkal betámadod a jogerős fmh-t, de az más tészta)"

Ha nem volt előzménye akkor az véletlenül nem bűncselekmény?

zeanorvard # 2016.08.24. 10:21

Nagyon köszönöm Turbo71

turbo71 # 2016.08.23. 18:45

A követeléskezelö nem követelhet többet engedményezés után mint a bankkal kötött megállapodás során. Jelen esetben a citibankkal kötött megállapodás a mérvadó. Ha nem megy velük nyugodtan keres ügyvédet majd biroság nem érdemes várni vele. A törvény szerint neked van igazad.

zeanorvard # 2016.08.23. 09:49

Segítségre lenne szükségem!

2013-ban anyagi nehézség miatt citibankos hitelkártyámat nem tudtam olyan mértékben fizetni,ahogy elvárták,ezért mivel nem sikerült megegyezni,beadtam banki békéltetőhöz ahol sikeres megállapodás született,miszerint az összeget amivel tartozom 48 hónapos egyenlő részletekben törlesztem részükre,és ők ezzel ,ha a fizetés maradéktalanul,a megállapodás szerinti ütemben teljesül,kiegyenlítettnek tekintik,további követelésük nincs,és nem adják további eljárásra.eddig minden hónapban időre,összegre pontosan fizettem,még telefonon is egyeztettünk,hogy akkor így megy még tovább 14 hónapig,mígnem kaptam egy levelet,hogy eladták az intrumnak,aki most legalább 100e ft-al többet akar tőlem behajtani,hiába küldtem el neki az írásos megállapodást amit a citibankkal kötöttem.azt közölték,azt a citibank jóindulatúan engedte,de ők a hitelkártya szerinti kamatokra,és eljárási díjra tartanak igényt,hiába részemről nem történt a szerződésben jogsértés!mit tegyek,mert a nemzeti bank arra biztat,kezdeményezzek pénzügyi békéltető eljárást!A törlesztőt ugyan úgy ami esedékessé vált,azt az intrumnak,mint jogutódnak átutaltam,mivel nem akarom azt a lehetőséget megadni,hogy mint jogutódot megilleti a részlet,és én nem fizetek,de nem lehet velük megeggyezni,és az utalás óta nem keresnek.félek,ha letelik a 18 hónap akkor újból kezdik,az elmaradt kamatokkal,és nem vesznek le a khr listáról,hiába ki van egyenlítve a tartozás!Ja és a levelük késedelmi kamatot is tartalmazott,holott az érvényes megállapodás alapján nincs elmaradt részlet,én tartom az ütemtervet.Segítséget előre is köszönöm!!!

gerbera317 # 2016.07.15. 06:12

Ez itt nem egy jógi fórum?

runningman # 2016.07.15. 03:56

(Ezeket kéne megtalálni egyszer egy fundamentalistának, eos, intrum és a többi hányadék - ezek megérdemelnék -, nem a szerencsétlen átlagember aki nem tehet semmiről és nem is felelős semmiért mint a szerencsétlenek Nizzában... Még fehér átvérzett szövettel letakart kisgyerek is fekszik az úton szétroncsolva, abszolút nem tehet semmiről. Közben meg egy felfalusi péter, thummerer péter, kovács levente vagy patai mihály és társaik meg gyarapodnak, gazdagodnak a szerencsétlen örvénybe került embereken, minden egyes nap fokozzák a szenvedést, növelik a világ nyomorát. Hogy pusztulna döglene meg mind, egytől egyig!)

Vh-ügyes # 2016.07.15. 01:36

Strada

nem írod a lényeget...
vh szakban vagyunk?
hol véled felfedezni az elévülést? (meghagyás előtt? meghagyás és a vh lap között? vh szakban, két cselekmény közt?)

Burn Out # 2016.07.14. 21:25

Az ügyvéd nem mondta el, hogy mi várható?

Strada # 2016.07.14. 20:51

Üdv.

Abban szeretnék segítséget kérni,hogy egy 7 évvel ezelötti távközlésiszámla tartozás miatt közel 300 ezer forintott akarnak most behajtani.
Ügyvéd álltal megfogalmazott tértivevényes válaszlevelet küldtem amiben az elévülésre hivatkoztam.
Erre a levélre ők egy sima postai levéllel elutasították a elévülésre való hivatkozásomat!

  1. Jogos e 7 év után a követelésük?
  2. Munkabér vagy folyószála hozzáférésre számíthatok?

Válaszukat előre is köszönöm

Vh-ügyes # 2016.05.17. 13:03

fel kellene hívnod egy alapítványt...

sonofagun # 2016.05.17. 12:12

Tisztelt Mindenki!

Nem volt gyakorlatom a témában, ezért lehet hogy rosszul intéztem egy ügyet, a segítségüket szeretném kérni!

Az Intrum emailt küldött 2016 áprilisban, amiben egy 2013-as Telenoros tartozást akarnak behajtani. Akkor még nem tudtam az 1 éves elévülési időről, ezért felhívva őket az ügyintézővel a részletfizetésről kezdtem egyeztetni.
Egy megállapodást is küldtek emailen, azt viszont nem írtam alá, nem küldtem vissza, azóta jönnek az sms-ek, emailek.

Kérdésem:
A telefonos egyeztetés, a tartozás elismerésének minősül-e, vagy azt írásba kell foglalni?

Összesen 35e Ft-os tartozásról van szó, nem szeretném ha ez a fmh után duplája vagy több lenne..
Mit tegyek és mit ne az ügyben? Megszakította a telefonon történ "elismerés" az elévülést?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

vi555555 # 2016.05.16. 13:24

Fizetési meghagyásnak ellentmondtam, ami perré alakult és sajnos elvesztettem.A tárgyaláson a felperes jogi képviselője volt jelen. Kérdeztem tőle, hogy kérhetek-e részletfizetést, amire ő igennel válaszolt. Még aznap felhívtam a felperest, és jeleztem, hogy részletfizetést szeretnék kérni tartozásomra, mivel a bírósági határozatban csak ő szerepel felperesként.De ő azt mondta, hogy a jogi képviselőjétől kérjem a részletfizetést. Ajánlott levélben feladtam részletfizetési kérelmemet, majd telefonon is jeleztem ezt a jogi képviselőnek. Mivel a bírósági határozatban az szerepelt, hogy 15 napon belül fizessem meg felperesnek a tartozásomat,ezért 1 hét múlva megint telefonáltam, hogy miként döntöttek. Ők azt mondták, hogy megjött már a levelem, de 30 napon belül kell elbírálniuk. Jeleztem,hogy a bírósági határozat 15 napban jelölte meg a határidőt, de azt mondták ne aggódjak majd válaszolnak levelemre. Mit tegyek? Köszönöm a választ.

runningman # 2016.05.16. 09:55

Annyiban igaza lehet gerberának, hogy beadhatsz te bármilyen kamu indokkal bárki ellen egy fmh-t, s ha a megtámadott nem él ellentmondással, akkor csináltál egy jogerős követelést - úgy, hogy annak soha, semmilyen előzménye nem volt. (Tudom, te klféle furfangokkal betámadod a jogerős fmh-t, de az más tészta)