Végrehajtás szünetelése / felfüggesztése


Grave7 # 2018.04.02. 20:27

@touchdown: Bármennyi időn belül. Alapesetben írásos kérelem kell a végrehajtást kérőtől és utána díjelőlegezés - de vannak kivételek, amikor bármelyik nélkül is folytatja a végrehajtó az ügyet.

touchdown # 2018.04.02. 19:14

Üdv.

Segítséget kérnék. Valaki tudna választ adni a kérdésemre?

A végrehajtást - a jegyzőkönyv szerint - behajthatatlanság miatt több éve szüneteltette a végrehajtó.
A végrehajtás újraindítására mennyi időn belül kerülhet sor, illetve ehhez szükség van a végrehajtást kérő bármilyen „közreműködésére”, ha igen milyen módon (írásban, szóban, stb.) formában kell ennek történnie?

Vera9999 # 2018.03.27. 15:44

Gerbera! Olvasd végig amit a másik írt, s ne arra kérdezz amire előtted van a válasz. Tehát azt mondom perelni az összes végrehajtót akik ellen van bizonyíték. Egy nyaralással kevesebb jut a retkeknek

gerbera317 # 2018.03.25. 20:00

És van bizonyíték?

Vera9999 # 2018.03.25. 19:41

KEdves Saylei!
Nem árverezik a házat, az ő hibájuk miatt 10évig ültek az ügyön, kézbesítési vélelemmel nyertünk bizonyítottan. Az ügyvéd nem a megnyilvánulásomon nevetett, ő régi kollégám, hanem a végrehajtók fenyegetésein, butaságán. Igenis érdemes perelni ha van bizonyíték ellenük.

SaireyVMK # 2018.03.25. 12:08

Vera9999
A legegyszerűbb az lenne,ha fizetett volna. Akkor nem árverezhetnék a házat.(Mivel oda van bejegyezve a végrehajtási jog, és mivel minden egyéb behajtási mód nem járt sikerrel ezért jogosan akarják árverezni.)

"nem véletlenül nevetett az ügyvéd is és vállalta az ügyet."
Az eddig leírtak alapján valószínűleg az ügyvéd jókedve az ön előadás módja miatt lehetett csupán(nem sértés). De az alapszabály akkor is az,hogy "adós fizess".

Mivel a banknál felteszem nem jelentette be a lakcímváltozást ezért feltehetőleg nem marasztalható el a bank az értesítési dolog miatt. Tehát azért sem,hogy a dolog átkerült a végrehajtóhoz(végrehajtói díjak stb)

De azért szurkolok. Hátha kiderül,hogy magának van igaza. Úgy szokott az lenni.(!) Vagy nem.

drbjozsef # 2018.03.24. 13:46

Grave,

gondoltam, nyilván logikus is, csak a "felszólítja" furán hangzik. Felszólítani azt lehet, aki adós vagy kezes. A zálogkötelezettnek legfeljebb jelzi, hogy teljesítés hiányaban mi fog történni.

Persze, lehet, hogy ez csak felesleges szemantikai érzelgés.

Grave7 # 2018.03.24. 10:52

@kaktuszpeti: Ha azt akarod, hogy felfüggessze a bíróság a végrehajtást, akkor ezt kérned kell a bíróságtól. De gondolom van ügyvéded, tudnia kell ezt.

.
@drbjozsef: A zálogkötelezett is felszólítja fizetésre a végrehajtó, hiszen ha kifizeti a tartozást, akkor a zálogtárgyat nem fogja árverezni.

drbjozsef # 2018.03.24. 10:39

kaktuszpeti,

Örököltem egy zálogkötelezetti jogot.
...
kiküldte nekem az utolsó felszólítást a követelt összeg rendezésére

Itt valami zavar van az erőben. Ha zálogkötelezett vagy, nem szólíthat fel fizetésre, ha felszólít, akkor meg nem zálogkötelezett vagy. Nem készfizető kezességet örököltél?

Vera9999 # 2018.03.24. 09:40

hm....adós fizess...igen tudom vannak végrehajtók is a csoportban de természetesen jelen esetben a megoldást keressük nem a mutogatást. tudom jól nagyon sok embernél jogos a követelés, persze vannak határok a fenyegetéseiken kívül. Esetemben a végrehajtó járt el jogtalanul, egyúttal nem kérte sem az ingatlan árverését, sem vagyontárgy lefoglalását a továbbiakban. Per eredményéről írok majd.

kaktuszpeti # 2018.03.24. 09:34

Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!
Örököltem egy zálogkötelezetti jogot. AXA lakáshitel, ami nem fizetés miatt felmondásra került. Keresetet nyújtottak be miatta a bíróságra, vitatva az általuk még követelt összeg miatt. Tárgyalás még nincs kitűzve, de az ügy már iktatva van a bíróságon. Közbe a faktoring már átadta a követelést a végrehajtónak, aki kiküldte nekem az utolsó felszólítást a követelt összeg rendezésére. ( amit csak én kaptam, az adósok nem). Kérnem kell a végrehajtás felfüggesztését, vagy amúgy is felfüggesztik, ha már lesz kitűzve tárgyalási időpont?

nonolet # 2018.03.22. 19:52

az nem úgy működik hogy árverezik csettintésre 200ezer ftért a 16 millás ingatlant

Aztán miért nem?!!!
Hisz EL VAN RENDELVE a végrehajtás...

Simán elárverezik azért a 200 eFt-ért is.
Ha máshonnan nem adod elő.

Tudod: adós fizess!

Vadsuhanc # 2018.03.22. 19:44

A végrehajtónak valóban ez a dolga. Van a kezében egy végrehajtási lap amely egy bíróság vagy közjegyző adott ki. Ő nem tehet mást csak az abban foglaltakkal kapcsolatos végrehajtási eljárást lefolytatni.

Az ügyvéded mit mondott kit perelt be és miért ?

Vera9999 # 2018.03.22. 19:13

2007ben 30ezer ft tartozásom volt a providentnél az exem miatt, majd 2008ban elköltöztem, erről a népességnyilvántartóban kikértem az igazolást, tudom jól ha a provident nem is de a végrehajtó igenis tudta a lakcímem, mégis kotlottak a tojáson 10évig, hagy kamatozzon szó nélkül. Végrehajtó egy kb frissen tojásból kikelt taknyos diszkópatkány kb, beleröhögött az arcomba hogy neki ez a dolga: pénzt beszedni és számolgatni, fizess adós. Úgyhogy hiába sürgetem az ügyvédet, ő már tavaly beadta perre a papírokat ellenük, semmi válasz még

Vadsuhanc # 2018.03.22. 19:03

És a végrehajtó mit mondott?

Vera9999 # 2018.03.22. 19:00

azért az nem úgy működik hogy árverezik csettintésre 200ezer ftért a 16millás ingatlant, viccnek is rossz. A perről még semmi info sajnos. 10 év után tudtam meg ezt is csupán a tulajdoni lap kikérése kapcsán, nem értesítettek egyáltalán. Szóval ez a szüneteltetés mégis meddig megy? előbb felgyújtom a házat mint árverezzék jogtalanul, ha ők így akkor én is. Nem gyerekes felfogás de azért mindennek van határa és nem fogom hagyni, minden személyes megkeresésre hápognak, semmit nem mondanak, mutogatás ezerrel. Jogtalan dolgokat, sunyiságot gyűlölöm és nem hagyom, meglátjuk a per végét. Ótvar egy társaság, szomorú hogy megoldás nincs csak fenyegetés, vicc

Vadsuhanc # 2018.03.22. 18:35

Amennyiben a végrehajtási jogot az ingatlanodra bejegyezték akkor azt bármikor árverezhetik.

S mi van a perrel ? Hol tart ?

Vera9999 # 2018.03.22. 18:30

Szeretném a segítségeteket kérni: kaptam egy jegyzőkönyvet végrehajtás ügyben, amiben szüneteltetik az ügyet, mert gépjárművem nincs, bejelentett munkám nincs, banki megkeresés nem vezetett eredményre, nem kérték a helyszíni eljárás lefolytatását, se az ingatlan eljárás folytatását. Behajthatatlan magyarul. Gondolom sokatoknak ismerős Intrum Justitia Zrt, 10évvel ezelőtti történet providentes tartozásról. Érdekessége, hogy kikértem a végrehajtó okiratot, majd ügyvéd által pert indítottam tavaly év végén ellenük kézbesítési vélelemre hivatkozva. Per azóta sincs lassan fél éve, de a szüneteltetés persze megjött. A végrehajtói jog már gondolom nem kamatozik, de még ha kell 100évig rajta lesznek a tulajdoni lapomon míg per nem lesz? Csereingatlan esetében átvezethető a végrehajtói jog? Hogy tudnám megszüntetni őket a tulajdoni lapomról? Tudom..fizessek,na de nem véletlenül nevetett az ügyvéd is és vállalta az ügyet. Szeretnék értelmes választ, aki jogilag képben van és érdemben megoldást mutatna ebben a helyzetben.

balmis # 2016.12.21. 19:38

Köszönöm Kovács Úr!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.21. 19:35

Nem fog fellebbezés érkezni.

balmis # 2016.12.21. 19:30

Tehát a moslék megfogalmazásban egy kérdés szerepel: Ha a bíróságra fellebbezés érkezik a pénz kiútalása miatt, az kb mennyi időbe telhet amíg elbírálják? Köszönöm szépen! Kellemes Ünnepeket kívánok!

gerbera317 # 2016.12.21. 17:46

mert végrehajtó felé költségei lesznek

Akárhonnan is közelítem ezt a moslék megfogalmazást, nem értem, a közlés szándékát. Nem derül ki belőle, ki követel kitől. Pedig lassan kezdem megtanulni, mi a qva annyát helyesítenek azzal, hogy "felé".

Egy a lényeg: az adós panaszát nem a bírói letét miatt utasították el, és ha további kifogással él, azt se azért fogják elutasítani, "mert végrehajtó felé költségei lesznek" (pfúj!). Viszont tény, hogy a behajtott összeg addig nem utalható ki neked (nem feléd, he!!!), amíg van az ügyben elbírálatlan kifogás.

balmis # 2016.12.21. 16:06

Tisztelt Szakértő!
Végrehajtást indítottam egy személy ellen, bíróság az illető panaszát elutasította, arra hivatkoztak hogy bírósági letétbe tették a pénzt. Most a végrehajtó innen hívja le a pénzt! Kérdésem: Ha adós 15 napon belül ezt is megtámadja (mert végrehajtó felé költségei lesznek) kb menyi idő amíg dönt a bíróság? Gondolom ezt is elutasítják. Előre is köszönöm!

gerbera317 # 2016.11.08. 12:46

Megteheti-e hogy szünetelő végrehajtást feléleszti

Megteheti (54. § d) pont).

Ártatlanul eltélt a Bíróság

Amíg ezt jogerősen meg nem változtatja valaki, addig az így is marad.

gumulka # 2016.11.07. 21:54

Tisztelt Szakértők!

Válóperem során jogtalanul végrehajtás indult ellenem egy nem létező tartozás végett. Ekkor nagyon magam alatt voltam, és nem érdekelt semmi, nem éltem végrehajtási kifogással. Ezt a végrehajtást azonban szüneteltetik, mert újabb kapcsolatban született gyermekem után gyerektartást fizetek, és lefoglalható vagyonom nincs.
Ezen előzmények után a kérdésem most következik:
Végrehajtást indítottam egy adósommal szemben, és a végrehajtás ugyan ahhoz a végrehajtóhoz került, aki ellenem végrehajtást szünetelteti. Azt a tartozást mivel jogtalan én nem szeretném kifizetni. A végrehajtó most kéri hogy a költségeket előlegezzem meg. Megteheti-e hogy szünetelő végrehajtást feléleszti, és a behajtott adóságot letiltja tőlem a régebbi "tartozásom" fejében.
Van mégegy tartozásom, ami álláspontom szerint szintén jogtalan. Ártatlanul eltélt a Bíróság, amely ügy egyébként most van folyamatban a Strassbourgi Bíróságon. Figyelmeztetésben részesültem, és köteleztek a bűnügyi költség egyetemleges megfizetésére a volt feleségemmel.Ezt nem fizettem be, hiszen nem érzem magam bűnösnek. Ezt le tudják -e vonni a végrehajtótól.
Mivel tartozásaim jogtalanok inkább mnem fizetem ki a végrehajtási előleget ha ezt el tudják venni.

Köszönöm válaszukat, és esetleges tanácsukat, hogy mit tehetek.