végrehajtási kifogás


Leone510 # 2017.03.15. 16:11

Tiszteletem !

Tavaly decemberben kaptam egy levelet amelyben az állt,h elárverezték a lakásomat mert NAV tartozásom van 540e Ft .
Felkerestem a végrehajtót személyesen mert fogalmam nem volt arról,h tartozásom lenne.De ha van én azt rendezem is azonnal akár most.Erre már nincs lehetőség.Miért nem vettem át a leveleket amit küldött.Milyen leveleket?
Sosem kaptam levelet,hiszen akkor rendezem a dolgokat.Érdekesnek tartom,h az árverezésről megjött a levél ........
Kértem az iratokba betekintést illetve másolatokat róla de ezt megtagadta és 'illedelmesen' tudtomra adta,h a beszélgetésnek vége távozzak.Irány az ügyvéd aki beadta a kifogást még december 30-án.Azóta semmi sem történt csak várunk és várunk.
9.2 M becsülték az ingatlant és 9.8 M kelt el.
14 M ért hirdettem már jó ideje!
Ez az eljárás teljesen megszokott ebben az országban ?
540e Ft-ért elbukom a lakásomat ?
HELP ❗️


Provolone

drbjozsef # 2017.03.15. 06:39

graffer,

Egy ilyen megallapodas teljesen szokvanyos, nincs benne semmi torvenybe utkozo, es mivel ketoldalu, kozosen kell eldontenetek, mikor legyen a kifizetes.

Mivel a penz letetben lesz, ezert Te nyugodtan kerheted, hogy a foldhivatali bejegyzes ÉS a birtokbaadas utan adja csak ki az ugyved a penzt, az utan, amelyik kesobb teljesul.

A foldhivatal bejegyzese a birosaghoz kotott, tehat elhuzodhat, es ezert a fentibe a masik fel nem akar belemenni, akkor a birtokbaadas a minimum, es legyen lefektetve a szerzodesben, hogy visszavonja a kifogasat, ES semmilyen mas beadvannyal nem fordul mar a birosaghoz, a maga reszerol a tulajdonjog bejegyzes ellen mar semmilyen formaban nem gordit akadalyt.

Talan az eleg lesz.

Grave7 # 2017.03.14. 20:29

@elfmage999: Kérni bármit kérhetsz, de bíróság nem fogja felfüggeszteni a végrehajtást.
Az 1994. évi LIII. törvény 48-51. § leírja, hogy mikor lehetséges a felfüggesztés.

elfmage999 # 2017.03.14. 18:34

Van egy végrehajtásom ahol a végrehajtást kérő személye változás alatt van, a bíróság jogutódlás iránti döntését várjuk, a végrehajtás szünetel.

Ebben az ügyben van egy vh kifogás egy kiküldött becsértékkel kapcsolatban, ahol értékbecslésre várunk.

A végrehajtás szünetelésére és/vagy a jogutódlási eljárásra hivatkozva kérhetem-e a vh kifogás eljárásának felfüggesztését?

graffer # 2017.03.14. 12:48

Kedves gerbera317!

Köszönöm a gyors választ!

Igen, tisztában vagyok vele, hogy ebben az esetben időt veszek, de ez nekem is jelentősen megkönnyíti az életemet.

Adóssal megegyeztünk, hogy az ingatlant Április 1-i dátummal birtokba adja, ebben az esetben törvényesen birtokba kerülhetek a jogerős bírósági döntést megelőzően is?

Ez a megállapodás amennyiben 2 oldalú vállalást tartalmaz, nem jogszerűtlen, (az ő ügyvédje előtt történne és nála is kerülne letétbe a pénz), zsarolás, vesztegetés?

Tehát fontos, hogy az összeghez kizárólag a tulajdonjogom bejegyzésével egyidejűleg juthasson hozzá, vagy melyik időponthoz kössem?

Lehet-e még bármely lehetősége (pl. a végrehajtás felfüggesztésének, megszüntetésének a kérelme) ezt követően is időt húzni, meghiúsítani a tulajdonjogom bejegyzését?

Köszönettel
graffer

gerbera317 # 2017.03.14. 11:40

Én lelépési támogatásnak nevezném az összeget. Mi más volna? Olyanért fizetsz, amire ellenszolgáltatás nélkül is köteles, illetve a becsérték-kifogása eleve alaptalan, tehát csak időhúzásról szól a dolog, és te ezt akarod elkerülni. Ha eláll a kifogásától, újabb kifogást már nem nyújthat be, mert az időn túli lenne.

a birtokba adást követően mégis másképpen gondolja és a tulajdonjogom bejegyzése előtt,
Ilyen nincs. A végrehajtó addig nem adja birtokba az ingatlant, amíg nem a tiéd.

Az árverés akkor lesz jogerős, ha a bíróság végzésben megszünteti a vh-kifogásos eljárást. Az adóssal meg kell beszélni, hogy úgy nyilatkozzon az elállásáról a bíróságnak, hogy egyben kérje a végrehajtó azonnali értesítését is. Ha ezt elmulasztja, akkor a lelépési támogatást elveszti.

graffer # 2017.03.14. 11:22

Tisztelt szakértők!

Árverésen vásároltunk egy házat beköltözhetően, tehermentesen.
Az adós kifogást nyújtott be a becsértékkel kapcsolatban.
Sikerült megállapodjunk, hogy némi anyagi ellenszolgáltatás fejében visszavonja a beadványait (2db).

Ügyvédi letétbe helyezzük az összeget, amelyet a tervek szerint a kifogása visszavonásával és az ingatlan birtokba adásával szabadíthat fel.
Mindezt írásos megállapodásban rögzítjük.

  • Kérdésem az volna, hogy mit tüntessünk még fel a megállapodásunkban?

Milyen jogairól mondjon az adós, vagy az adós jogán le, hogy újabb beadványokat már ne eszközölhessen?

  • Van-e esélye arra, hogy a birtokba adást követően mégis másképpen gondolja és a tulajdonjogom bejegyzése előtt, azaz jogcím nélkülieknek még keresztbe tehet és adott esetben akár ki is lakoltathat minket?
  • Amennyiben ő visszavonja a kifogását és más nem adott be, akkor a végrehajtás jogerős, vagy így is várnunk kell hónapokat a bíróság határozatára?

Előre is köszönöm a válaszokat!
graffer

gerbera317 # 2017.02.20. 14:46

A végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása ellen a fél vagy más érdekelt végrehajtási kifogást terjeszthet elő a végrehajtást foganatosító bírósághoz. A végrehajtási eljárás szabályainak lényeges megsértése az olyan jogszabálysértés, amelynek a végrehajtási eljárás lefolytatására érdemi kihatása volt. A kifogást a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül kell benyújtani a végrehajtónál, aki azt - a kifogásolt intézkedésre vonatkozó iratok másolatával együtt - 3 munkanapon belül továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak.

Mopszika76 # 2017.02.20. 14:37

Mik lehetnek a végrehajtási kifogások?A birósághoz kell benyújtani vagy a végrehajtóhoz?Köszönöm.

gerbera317 # 2017.02.20. 14:12

Hová lett Nerrex a kérdésével? Vészesen fogy az idő...

gerbera317 # 2017.02.20. 14:12

Kizárólag a végrehajtó intézkedése ellen. És nem csak lakáskiürítésnél, hanem bármilyen más végrehajtási ügyben is.

Mopszika76 # 2017.02.20. 14:04

Tisztelt Fórumozok!
Lakáskiüritésnél mi ellen lehet végrehajtási kifogást benyújtani?Köszönöm.

gerbera317 # 2017.02.15. 22:13

Azt majd akkor, ha már bizonyossá vált, hogy menthetetlen a helyzet.

Nerrex # 2017.02.15. 21:51

Kezdek tisztán látni... mondtam hogy nem értek ehhez. Fizetèsi könnyítést lehet-e kérni szokás-e a végrehajró részéről megadni?

gerbera317 # 2017.02.15. 21:41

A közjegyzőtől tudhatod meg. Elérhetőségét megtudhatod itt: mokk.hu > közjegyző-kereső
https://www.mokk.hu/kereso.php
Jelentősen csökkentheti az esélyeidet, ha a végrehajtási lapon már a jelenlegi címed van feltüntetve.

Nerrex # 2017.02.15. 21:20

Köszi az eddigieket. Ezt honnan tudhatom meg? Kivel kéne beszèljek: végrehajtóval vagy a jogosulttal?

gerbera317 # 2017.02.15. 21:16

A pipa hiánya még nem végzetes, de jobb volna, ha ott lenne. Azt kéne megtudni, hogy a fizetési meghagyást hová kézbesítették, és ki vette át (ami miatt nincs ott a pipa). Sürgősen. Az átvételtől számított 15. napig tudsz érdemben cselekedni, utána már csak fizethetsz.

Nerrex # 2017.02.15. 21:09

@gerbera
2 napja vettem át. Nincs pipa. Tavaly november a jogerőre emelkedés, de továbbra sem emlékszem ilyen levélre. Akkor ha jól értem nincs mit tenni?

gerbera317 # 2017.02.15. 20:57

A kifogást felejtsd el! Annak akkor van helye, ha a végrehajtó a kifogásolt intézkedésével megsértette a végrehajtási eljárás szabályait. Aligha tudnád bebizonyítani, hogy az, hogy a végrehajtó a Vht. 36. § szerint kézbesítette az adósnak a végrehajtható okiratot, és egyúttal felszólította a haladéktalan teljesítésre, törvényt sért...
Két dolgot állítasz:
1) vitatod a követelést,
2) két éve elköltöztél.
Namármost, huszárkodás helyett további három dolgot közölj velünk:
3) mikor vetted át a végrehajtható okiratot és a végrehajtó felhívását,
4) a végrehajtási lap 6. pontjában van-e pipa ott, ahol a fizetési meghagyás vélelmezett kézbesítéséről van szó,
5) mikor emelkedett jogerőre a fizetési meghagyás (szintén 6. pont)?

Nerrex # 2017.02.15. 20:41

Sziasztok. Elnézést ha úgy tűnt huszárkodni akarok, tanácsért fordultam Hozzátok. Akkor úgy kérdezem mik a lehetősègek mivel a levél szerint kifogással élhetek de nem akarok butaságot írni indokként.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.15. 19:28

Arra célzott gerbera, hogy a végrehajtási kifogás itt pont nem lesz jó. Úgy elutasítják, mint a pinty.

ius latratus # 2017.02.15. 19:09

Nerrex

Válaszold azt gerberának, hogy használható tanácsért jöttél! Mondjuk, én már tudom, mi lesz, mi lehet az, de ez marad a ti beszélgetésetek. Csak jól válaszolj, s ne hőzöngj...
:)

gerbera317 # 2017.02.15. 18:59

Ugye nem dicsekedni jöttél ide, hogy tökös ikuhuszárként milyen frappáns dolgot agyaltál ki, hanem használható tanácsért jöttél? Jól gondold meg, hogyan válaszolsz erre!

Vadsuhanc # 2017.02.15. 18:15

Nerrex

A kérdések rosszak. Kérlek itt a fórumon írtakat tanulmányozd át és megtalálod a választ.

A kérdésedre:

a bíróságnak elegendő indok lenne arra, hogy az eljárást felfüggessze, mivel tisztázatlan a követelés jogalapja?

Az általad leírtak alapján bíróságnak még nincs köze az ügyedhez, így nem tudja felfüggeszteni. a követelés jogalapja pedig amit a követeléskezelő állít.

Nerrex # 2017.02.15. 17:32

Kedves fórumozók!
A minap vettem át egy végrehajtási értesítőt, melyben az egyik követeléskezelő hitelkártya tartozás miatt követel tőlem nagyobb összeget. Ez ellen kifogással fogok élni, csak kérdezem, hogy amennyiben indokként felhozom, hogy 1, sohasem volt hitelkártyám 2, a követeléskezelő hivatalosan soha nem értesített 3; két éve elköltöztem, akkor a bíróságnak elegendő indok lenne arra, hogy az eljárást felfüggessze, mivel tisztázatlan a követelés jogalapja? Nem ismerem ki magam ezen eljárásokban így nem tudom, hogy a bíróság ez alapján nem utasítja-e el a kifogást. Segítségeteket előre is köszönöm.