serinus,
Nem, nincs vészhelyzet, foganatosíthatóak a helyszíni eljárási cselekmények - aka kilakoltatás, birtokbaadás.
A vonatkozó (ami korlátozta a helyszíni cselekményeket) kormányrendelet 2020.06.18-án hatályát vesztette.
serinus,
Nem, nincs vészhelyzet, foganatosíthatóak a helyszíni eljárási cselekmények - aka kilakoltatás, birtokbaadás.
A vonatkozó (ami korlátozta a helyszíni cselekményeket) kormányrendelet 2020.06.18-án hatályát vesztette.
Udv, szeretném megkérdezni, hogy most fennáll-e a járványügyi vészhelyezhet, ami kizárja a birtokbaadását egy nem lakott ingatlannak?
A fentiek alkalmazását a Bíróságok kötelesek mellőzni,mivel azok a bankok-adósok terhére elkövetett
peti-56
Ajánlom figyelmedbe az ingatlan árverési hirdetmények
PDF tanulmányozását.Majd,ha úgy 100-at átvizsgálsz és
találkozol úgymond "életművészekkel"akik boldog- boldogtalannak tartoznak,akkor talán,hangsúlyozom talán
nem írsz ekkora badarságot.
„Elárulom, ezekben a történetekben ki az igazi áldozat: a többi kölcsönfelvevő”
ott a pont
„az áldozat kisemmizése tekintetében”
Elárulom, ezekben a történetekben ki az igazi áldozat: a többi kölcsönfelvevő, akik rendesen fizetik a törlesztőjüket. Mert az ő kölcsönükbe be van építve a nem fizető "áldozatok" miatti veszteség kompenzálása is. Ugyanis ezek az "áldozatok" - nagyon kis hányadú kivételtől eltekintve - 10-15 év alatt is csak néhány százezer forintot fizettek vissza, de ismerek több olyan esetet is, ahol az adósok a legelső törlesztőt sem (!) fizették vissza, és még így is van képük sajnáltatni magukat a 35-40 milliós palotájukból azokkal, akiknek még putrira is csak alig futja.
Orgazda árverési vevő, fegyveres rabló rendőr. Kihagytad, hogy a végrehajtó a keresztapa.
„gerbera317 Olvastam válaszokat és problémákat -érdekesnek találom jogi magyarázkodást az áldozat kisemmizése tekintetében - Vht.141.§ (a) ,(f) pontjai. szerződés szerinti jelzálog jogosult nem lehet ugyanaz mint a követeléskezelő,(szerződés megszűnt felmondással és jövőre nézve kötelmei is),-A végrehajtás amúgy is sántít,mégpedig számszakilag nincs az összeg bizonyítva - (szerződés csaláson alapul, követelés számviteli csaláson,bizonyítható módon 3.7 milla ellenben 16 milla a Vh szerint)-kérdezem én hova süllyedt a jogszolgáltatás,egy bűnözőnek nagyobb jogot biztosítanak mint az áldozatnak.(így álláspontom szerint az árverezési vevő (orgazda) -mivel bűncselekményen alapuló követelés nem végrehajtható.Ha önként adom át a lakást kisemmizem magam jogilag hisz arra fognak hazugságot találni a jogban ,hogy önként adtam át.(mivel a követelés bűncselekményen alapul még ha rend őre is tesz ki rablásnak fegyveres rablásnak minősül)hivatali visszaélés Btk.305. § 306. § A jog szerint mindaddig igazam van míg azt meg nem cáfolja valaki( ami esetemben nem tudnak) ”
@drbj
Értem, kösz!
@Roxy98: Az arveres.mbvk.hu weboldalon nézed? Ott nincs ilyen, hogy 0 Ft minimálár.
Lehet rossz sort néztél és az aktuális licit a 0 Ft.
Olvasd el először az arveres.mbvk.hu weboldalon lévő tájékoztatókat, azzal a legtöbb kérdésedre választ kapsz.
Tisztelt Fórumozó,
Találtam egy telket amin még nincsen licit.Minimum árként először a kikiáltási ár fele volt feltűntetve most viszont 0ft.Árverési előlegként a telek 10%-át +55.000ft licitlépcsős díjat kérnek.A kérdésem az lenne,hogy akkor most a licit az 0ft-rol indul-e valamint az,hogy ilyenkor mikor kell ezt a 10%-os díjat kifizetni és kinek?
A választ előre is köszönöm
Roxy98
Persze.
A teljesen igen. Át lesz húzva a sorszáma, mellé lesz írva, hogy "törlő határozat", meg ilyenek. De rajta lesz.
2020.08.13. 18:26
@KBS
Földhivatalt másnap megkérdeztem, mondták intézkednek. Mai levelek (3 db):
„“Ügyintézés során észleltem, hogy a tulajdoni lap III. részén szereplő árverés kitűzésének időpontja lejárt, ezért törölhető az ingatlan nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 30. § (3) bekezdése és 50 §. (4) bekezdése alapján.”
Így is látszani fog?
Nem túl gyakori, és ha az adós ezzel fenyegetőzik, akkor is csak ritkán váltja valóra. Egyébként pedig bűncselekmény.
Kedves Fórumozók!
Az ingatlan beköltöztetően történő árverése esetén is az adós az ingatlan kiürítéséig még az ingatlanban lakik vagy használhatja azt, ha jól értettem a Vht-t.
Ebben az esetben mit lehet tenni, ha az adós szándékosan megrongálja az ingatlant (csövek, vezetékek kibontása, ablakok kiszerelése, stb...)?
Valamint mennyire gyakori ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ingatlanok eleve szoktak eltűnni akár 1 hétre is majd ismét visszakerülnek. És nem, nem én csesztem el a rákeresést,, több ember több gépről is néha listázza neki, néha nem.
Ergo visszatérve az eredetihez, ha nem fizeti ki ismét visszakerül, de akkor szabályzat nincs rá hogy mikor?
Itt a fórumon valaki siránkozott hogy nem fizette ki, asszem évekkel később lett új árverés, akkor meg 10 misi különbözetet kértek tőle..
„elkelt egy ingatlan folyamatos árverésből és utána felkerült az első oszlopba”
Ezt gondold újra! A folyamatosból semmi nem kelhet el, legfeljebb az ismételtből vagy az elektronikusból. És ha "elkelt", nemigen bukkanhat fel később egy másikban. Kivéve persze, hogy ha az árverés nyertese nem fizette meg a vételárat. A folyamatosból főszabály szerint nem kerülhet át árverés az elektronikusba (= az elsőbe), csak az ismételtbe (= a harmadikba).
@Csuklósbusz
Én láttam már olyat hogy elkelt egy ingatlan folyamatos árverésből és utána felkerült az első oszlopba újra pár hónap múlva, majd a sikertelen -> ismételt és most az átvételesenek is vége már.
A zálogjogosult a követelés jogosultja, tehát a követeléskezelő. Akkor is, ha tetszik neked ez a válasz, és akkor is, ha nem.
Azt szeretetném kérdezni árverezéssel kapcsolatban.
Ki számít jelzálog jogosultnak ?
Ugyanis a Devizahitel,devizában nyilvántartott hitel fogalma két különböző.
A jelzálog jogosult a bank aki a hitelnek kölcsönnek csúfolt csalást kötötte,ugye erről készített a közjegyző egy okirat hamisítással egy tartozáselismerő nyilatkozatot,melyben aláíratta,a közjegyző miszerint szerződésszegés miatt árverezett ingatlant a jelzáloggal terhet adós üresen kell árverezni Vht.
Itt jön a jogi csavar -a szerződés felmondásra került ugyanis a bank tett róla hogy a hiteles bedőljön és a szerződést felmondta (tehát annak kötelmei megszűntek.A bank ugyan lehet jelzálog jogosult ami esetünkben nem így néz ki mivel a tartozást eladta egy követeléskezelőnek akinek ezek után tartozunk.- tehát ő nem lehet a szerződés szerinti jelzálog jogosult mert ő csak a tartozás szerinti jogosult( szerződés szerint nem mert az jogilag megszűnt, sőt vele jelzálog szerződés nem köttetett.Így az ingatlant lakottan kell árverezni.Ennek ellenére mégis hogyan lehet üresen árverezni ez agy súlyos végrehajtói túlkapás -nem beszélve a tartozás fiktív voltáról,mivel a követeléskezelő számszakilag nem tudja igazolni de szerintem ez már más kategória.TEHÁT ÍGY KI A JELZÁLOG JOGOSULT -mert a bank már nem , a követéskezelő meg még nem mert nincs erre irányuló szerződés vele.
Ha nem fizeti ki az árverés nyertese a vételárat akkor mikor várható kb hogy ismét kiírják az árverést? Azután folyamatos árverésen lesz vagy kezdődik elölről hogyha x árverés sikertelen csak akkor lesz folyamatos?
Kösz KBS. Konkrétan? Már megválaszoltad.
A teljes kivonaton minden látszik. Mi a konkrét problémád?
Sziasztok!
Márciusban árverést tüztek ki az ingatlanomra. A tartozást azonnal kifizettem a végrehajtónál, amint tudomást szereztem róla. Volt ügy, nincs ügy kb.
Szükségem volt egy friss tulajdoni lapra, letöltöttem egy nem hiteles verziót. 2017-ben volt egy sikeres árverés, ezt a végrehajtói intézkedést a bíróság megsemmisítette, de erről már írtam. Az utolsó bejegyzés a most márciusi árverés kitűzéséről szól.
Azt szeretném kérdezni, hogy az árverésekkel kapcsolatos földhivatali bejegyzéseket lehet töröltetni, vagy azok örökre ott maradnak? Ha igen, kitől kell kérnem?
Az árverésben eljáró végrehajtó munkatársa (jelölt talán?) nem tudott erre válaszolni. Földhivatalba irányított, ott 11 óráig volt félfogadás. Lekéstem.
Köszi, ha elolvastad és válaszolsz!
Köszönöm a válaszokat, átolvasom a hivatkozott törvényt az újabb hozzászólásom előtt mindenképpen. Bár biztos lesz még kérdésem ezekről az időkről mit mikor kell, mert csak több kérdés merült itt fel bennem.
Biztosan lesz néhány magyarázatra szoruló rész a törvényben mert egy mérnöknek a jogi nyelvezet sokszor nem teljesen világos.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |