Végrehajtási kifogás - felülvizsgálat


eljenmajusegy # 2021.04.24. 19:37

Kedves szakertok , mar ugy gondoltam hogy nem kell tobbet kerdeznem , de ugy latszik az elet bonyolultabb mint gondoltam.Megprobalom roviden:
Illeto( nem en), megegyezik az OtpFaktoringgal hogy egy nagyobb osszeggel kifizeti a meglevo devizahitelet , amely miatt mar evek ota arvereztek a házát. Meg is kapjak a megallapodast , amelyben az szerepel hogy ha a teljesites napjaig( Majus 9) jelentkezik meg hitelezo , aki a faktoring jelzalogjogat veszelyeztetne , akkor ez a megallapodas semmisse valik.
Ilyen nem volt , ettol nyugodtan voltunk( en tarstulajdonos vagyok az ingatlanban , es mint ilyen , adostars is:(, de az illeto aprilis elejen kapott egy levelet a vegrehajtotol , mely szerint 2500CHF kolcsont fizessen meg , ill. mar kozel egymillio forintot. Ilyen kolcsont az illeto nem vett fel, errol irtam is itt vagy ket -harom hete. Irtak es beszeltek a vegrehajtoval hogy mi ez , ilyen kolcsonrol ok nem tudnak , a vegrehajto azt mondta es irta vissza hogy utannanez a dolognak , addig nem lep tovabb. Kozben az erdekelt irt a banknak ahonnan allitolag a kolcsont felvettek , a behajto cegnek es a kozremukodo kozjegyzonek hogy mi ez? A behajto ceg valaszolt hogy nem devizahitel , hanem egy szemelyi kolcson , amit 2009-ben felmondott a bank es 2015-ben valt vegrehajthatova, de hogy mikor es mennyit vettek fel , arrol semmit nem irtak.
Es itt-velemenyem szerint-elkovettek egy hibat az ismeroseim , megijedtek hogy ez a behajto valamilyen uton modon jelzalogot tesz a hazra es akkor az OTP faktoringos megallapodas fustbe megy, irtak a behajtonak hogy inkabb havi reszletekben fizetnek.
Erre rovidesen jott a level a vegrehajtotol hogy " a 2 435,83 CHF es jarulekai ugyeben......az ados jovedelmenek , vagyontargyainak felkutatasara es azok vegrehajtas ala vonasara a szukseges intezkedeseket megtettem , az ados a kovetelesre jelen jegyzokonyv kiallitasaig megfizetett 1 867 659Ft-ot , fennallo tartozasa a mai napig 916 216Ft melyet a kifizetes napjaig tovabbi kamat terhel"
De hogy mikor volt ez a kolcsonfelvetel , hol az eredeti szerzodes , ki irta ala , ki fizetett vissza es mikor ennyi penzt , arrol senki nem szol egy arva szot sem.
Mit lehet erre lepni? Rendorseg? Ugyved?Birosagi fellebbezes?
Minden jo otletet koszonunk.

B.Trixi # 2021.04.22. 16:51

drbjozsef
Az első szakasznak, ahol a licitálás történt, záró árverési felületére kikerült a második szakasz minimálára, ezért úgy sejtem, de nem tudom, hogy valamilyen rendszerhiba történhetett.

drbjozsef # 2021.04.22. 03:44

Ha valóban 15:55 után érkezett licit, akkor ez tényleg bizonyíték.
De ezt automatikusan kellene csinálnia a rendszernek, ilyen hiba nemigen fordulhatna elő. Valaminek lennie kell itt...

B.Trixi # 2021.04.21. 13:36

Meg kell osztanom veletek ezt a hírt, úgy gondolom, ez már bizonyíték

Az ön által kérdezett árverés 2021.03.21-én 16:00 perckor lezárult.

Tisztelettel,

Ügyfélszolgálat

Magyar Bírósági Végrehajtói Kar

tel: 06-1/273-1595
www.mbvk.hu

gerbera317 # 2021.04.21. 09:56

Ha nem látja bizonyítottnak a jogsértést, persze, hogy el fog utasítani. Ez a sorsa minden alaptalan kifogásnak. De utasítottak már el potenciálisan alapos kifogást is csak azért, mert a kifogás előterjesztője nem tudta megfogalmazni, hogy mi a baja, és hogy mit akar. Te most már tudod, mi a bajod, azt is tudod, mit akarsz - csak éppen nincs rá bizonyítékod. Döntsd el te, hogy elállsz, vagy hagyod elbírálni a kifogásodat.

B.Trixi # 2021.04.21. 09:34

Gerbera 317
Igazad van, de miután az illetékes bírónő áttételesen üzent, hogy el fogja utasítani a kifogást, Te korábban figyelmeztettél arra, hogy a kérdésekre pontosan fogalmazzak, mert különben a bíróság elhajt, ezért jobbnak láttam ismét csak kérdezni. Hálásan köszönöm a segítségedet.

gerbera317 # 2021.04.20. 19:03

az árverési jegyzőkönyv megsemmisítését kérjem?
Persze. Kérheted, hogy nyilvánosan, nagy-nagy örömujjongások közepette égessék el a jegyzőkönyvet. De célszerűbb volna inkább a kérdésre válaszolni, ami az volt, hogy kéred-e az intézkedés megsemmmisítését. Már az oroszórákon is azt tanították, hogy ha tök hülye vagyok is, úgy tudom a tudás látszatát kelteni, hogy a kérdést használom alapanyagnak, gyakorlatilag megismételve azt kijelentő módban, illetve, szükség esetén másik személyben. De ha igazán penge akarsz lenni, akkor úgy válaszolsz, hogy az árverés eredményének a megsemmisítését kéred, és hogy utasítsák a végrehajtót az árverés megismétlésére.

B.Trixi # 2021.04.20. 12:29

Pontosítok. az alábbi szöveget az ügyvédünk küldte. Ezek után megkérdezem: ezt így lehet?
"
A végrehajtási kifogás keretében a 274. sorszámú árverési jegyzőkönyv megsemmisítését és új árverés elrendelését lehet kérelmezni.

B.Trixi # 2021.04.20. 10:45

gerbera317.
Kérlek, még abban segíts, idézem a végzés szövegét:
"intézkedés megsemmisítését mennyiben kívánja"
erre a szövegre: az árverési jegyzőkönyv megsemmisítését kérjem?
Köszönöm!

B.Trixi # 2021.04.19. 15:13

Köszönöm a sok, sok segítséget, remélem sikerrel járok.

gerbera317 # 2021.04.19. 13:55

Az benne van a felhívásba, hány napon belül kell teljesítened.

B.Trixi # 2021.04.19. 12:56

Azt meg tudnátok mondani, mennyi időm van a hiánypótlásra, ha a Bírónő levele 15-én kelt?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.04.19. 12:26

Ahogy elnézem, nem vitatják, hogy beküldted az elfogadó nyilatkozatot. Az meg, hogy meg kellett-e hosszabbítani a nyitva álló időt, jogkérdés.

B.Trixi # 2021.04.19. 11:56

drbjozsef
ezt az ügyvédünk írta:
Az Ön által elkezdett ún. elfogadó ajánlatot a rendszer már nem tudta határidőben érkezettnek tekinteni, mivel a rendszer automatikusan 16 órakor lezárt
Ettől többet nem tudok igazolni, mert:
papinianus88
Megkerestem a MBVK helpdeskjét és magát a MBVK-t is, azt a választ kaptam, hogy nekem nem adhatnak ki adatokat, csak az eljáró bíróságnak.
Screenshot az sajnos nincs.

papinianus88 # 2021.04.19. 10:56

Trixi

Azzal kellett volna kezdened, hogy megkeresed az MBVK informatikai csoportját. Az ő rendszerükben minden látszódik. Úgy gondolom, ilyen helyzetben ellenőrzik és megküldik az adatokat a részedre. Persze, ha nem úgy keresed meg őket, hogy látszódik a megkeresésen, hogy teljesen vakon vagy.
Az elmondottak és célzások alapján: Neked nincs Screenshotod. Így marad a mendemonda.

A két licitáló, pedig nettó b@romság. Attól, hogy senki nem tesz érvényes licitet az utolsó pillanatig, még lehetséges, hogy 12 árverező küldte meg az előleget és az aktiválási kérelmét... Tűkön ülve várják, hogy mi legyen, akár órákig nyomkodják. Ez nem helytálló, vagy te írtad rosszul

drbjozsef # 2021.04.19. 10:47

BTrixi,

Ha igazad van ÉS tudod igazolni, miért vonnád vissza?

Írd meg egyszerű, kerek mondatokban, mi hogyan történt, nem kell cifráznod, és fűzd bele a hivatkozásokat amit gerbera írt.

Tudod igazolni? Mert ezt előzményben nem látom, de már gerbera is célzott rá vagy kétszer.

A két licitáló teljes tévedés. Azt majd helyreteszi a megfelelő fórum, ha ezért utasítanának el. A törvényszöveg világos és egyértelmű : ha licit érkezik, hosszabbodik, pont.

B.Trixi # 2021.04.19. 10:28

Bocsánat, közben megírtad a lényeget. Azt mondta az ügyvéd, írjak egy visszavonó levelet a Bírónőnek.
Kérlek írd meg, most mit tegyek?

B.Trixi # 2021.04.19. 10:24

Helyesbítek:
az ügyvéd küldte:

Mivel nem volt két érvényes ajánlat, nem hosszabbodik meg 5 perccel az ajánlattételi idő.

Ez így van? Mert az árverési szabályzatban nem ez áll.

gerbera317 # 2021.04.19. 10:21

[A bírónő] közölte: (...) Azért, mert csak egy licitáló volt! Akkor hosszabbodik 5 perccel, ha két licitáló van.
És ez mit számít? A jogszabály így szól (szerkesztve): 145/B. § (2)-(3)-(4) Ha az árverés [aktuális] szakaszának befejezését megelőző öt percen belül érvényes vételi ajánlat érkezik, az [aktuális] szakasz időtartama ezen vételi ajánlattételtől számított öt perccel automatikusan meghosszabbodik. Itt szó sincs létszámminimumról. Ezek után bárki bármit mondhat, ha az ezzel szembemegy, az semmis.
Akkor miért mondta a végrehajtó az árverés másnapján, hogy a licitnapló 16:03-ig nyitva volt.
Azt mi nem tudhatjuk. Ha volna screenshot-od erről, az nem volna hátrány. Egyébként pedig az informatikai vizsgálat akár más eredményt is hozhat. Mert ha valami nem kerül be a licitnaplóba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs is naplózva valahol.

B.Trixi # 2021.04.19. 10:08

?????????????

B.Trixi # 2021.04.19. 10:08

Akkor miért mondta a végrehajtó az árverés másnapján, hogy a licitnapló 16:03-ig nyitva volt.

B.Trixi # 2021.04.19. 10:03

Gerbera317
Bocsánat a B betű lemaradt.
De nem az a legnagyobb baj. Értelmetlenül, dermedten fogadtam az ügyvéd által közölt hírt.Beszélt az ügyemben illetékes Bírónővel, aki közölte: A RENDSZER VALÓBAN ZÁRT 16 ÓRAKOR! MÉG SINCS ESÉLYEM! Azért, mert csak egy licitáló volt! Akkor hosszabbodik 5 perccel, ha két licitáló van. Érted ezt? Ez igaz? Miután a gyakorlott licitáló direkt az utolsó percben licitált, így esélyem sem volt semmire! Nincs jogszabály, amivel ezt megtámadhatnám. Ez hihetetlen!

gerbera317 # 2021.04.19. 09:28

Mi az a BVK?
Neked a panaszodat kell megfogalmaznod. A bíróság (egyébként nem bíró, hanem titkár) a végrehajtót fogja felhívni, hogy magyarázza meg a licitnapló körüli történéseket, aki természetesen az MBVK informatikai csoportjától fog majd tájékoztatást illetve állásfoglalást kérni, és ezt fogja továbbítani a bíróságnak (nem "felé"). A te dolgod, hogy bizonyítsd (pl. screenshot-tal), hogy te a vételi ajánlatodat időben megtetted, azt a rendszer vissza is igazolta. És ha úgy találtatik, hogy ez valóban megtörtént, de licitnaplóba nem került be, akkor a bíróság meg fogja semmisíteni az árverés eredményét (még egyszer mondom: nem megváltoztatja, hanem megsemmisíti az eredményt).
Ha helyt adnak a kifogásnak, akkor az illetéket visszakapod; ha elutasítják, akkor azt a bíróság köszönettel elteszi.
Ügyvéd nem ahhoz kell, hogy a bíróság a te javadra döntsön, hanem ahhoz, hogy pl. ne "fellebbezést" nyújts be, hanem kifogást, és abban ne faxxságokat állíts illetve kérj, hanem pontosan azt, ami történt, illetve amire szükséged van. OFF Amúgy, sok esetben csak arra kell az ügyvéd, hogy az adós "jogi" nyelven tett förmedvényes próbálkozását lefordítsa józan paraszti magyar nyelvre. ON

B.Trixi # 2021.04.19. 09:02

Informatikai ismereteim nincsenek, sőt ismerősi körömben sincs, aki érdemben hozzá tudna szólni a témához. Csak remélni tudom, hogy ha megnyomok egy gombot a webes felületen, annak idejét és tényét a webnapló rögzíti. Kérdés, amikor a rendszer feltethetően működésbe lépett, hisz kirakta a második szakasz összegét, akkor mi történt az általam végzett műveletekkel.
Ezért vagyok bizonytalan az eredményességgel.

B.Trixi # 2021.04.19. 08:33

Gerbera317
Köszönöm a választ. A levelet, amiben sérelmeztem az informatika rossz működését, a bíróság még határidőn belül megkapta. A Bírónő, akihez az ügy került, még pontosításokat kért. Viszont az ügyvédünk, aki az árverés ügyintézésében segített, ő kapta a bírói levelet és jelezte, hogy informatikai dologban nem képzett és lehet, hogy a bíróságon nem tud képviselni.
A tanácsodra van szükségem. Szerinted a BVK a licitnaplót kielemezve küldi meg a bíróságnak, vagy bírósági szakértő vizsgálja. Ha számomra nem pozitív döntés születik, ez nekem milyen költségekkel jár?
Nagyon őszinte leszek, nem szeretnék nagyobb költségbe belefutni. Eddig nekem az ügyvédi közbenjárás baráti alapon történt.