végrehajtás alatt álló ingóság


Stage # 2017.11.06. 11:06

Ott leszek, ott akarok lenni és ezt jeleztem is. Vannak aranyai, vannak műszaki cikkei. De nem fogja megvárni, amíg elálverezik, el fogja tüntetni és nem fogjuk tudni bizonyítani hogy Ő volt, mert a lakásban többen élnek akik egymásra nem kötelesek vallomást tenni.

facsiga77 # 2017.11.05. 22:09

84. § (1) Ha az adós a végrehajtható okiratban feltüntetett kötelezettségét önként nem teljesítette, a végrehajtó az adós ingóságait foglalási jegyzőkönyvben összeírja, és ilyen módon lefoglalja.

(2)293 Az ingófoglalásra a végrehajtási költség megelőlegezésének időpontjától számított 30 napon belül kerül sor. Ha a végrehajtó az adósnak a végrehajtható okiratot személyesen adta át, az önkéntes teljesítés elmaradása esetén köteles az ingófoglalást haladéktalanul elvégezni.

(3) Ha a végrehajtható okiratot postán kézbesítették, a kézbesítéstől számított 45 napon belül kell az ingófoglalást elvégezni.

Szóval kérésed nélkül is kell ingóságot foglalni, határidők is ott vannak.
Hatósági pecsét nincs, alapesetben az adós használatában maradnak az ingóságok.
Ha úgy gondolod hogy az adós tönkreteszi a lefoglalt ingóságait akkor ezt jelezd a végrehajtónak és majd ő dönt, hogy ezzel mit tesz.

Előrejelzem, hogy ha nem vagy jelen a foglalásnál akkor könnyen lehet hogy nem lesz foglalható ingósága az adósnak.

Stage # 2017.11.05. 11:08

?

gerbera317 # 2017.11.04. 07:31

A fokozatosság elve létezik. Ingóságot is lehet foglalni mindjárt az eljárás kezdetén. Tehát nem ez az elutasítás oka. Egyszerűen csak kivitelezhetetlen az elmeböffeneted, és ezt nem akarták így a szemedbe mondani.

Stage # 2017.11.04. 05:12

Üdv.

Végrehajtást kértem ingóságra. Az ügyintéző hölgy szerint mindegy mit kértem én, nekik a fokozatosság elve szerint először a bankokat kell megkeresni, majd munkabérre kell próbálniuk letiltást küldeni, és csak utána foglalnak helyszínen. Ez így jogszerű eljárás? Nekem végrehajtói időhúzásnak tűnik. Akár hónapokig is tarthat amíg visszajönnek a válaszok.

És még azt szeretném kérdezni, hogy amikor eljut az ügy ingó foglaláshoz, kérhetem-e, hogy a lefoglalt ingóságra kerüljön hatósági pecsét? Pl. műszaki cikkek csatlakozóira, hogy ne tudja tönkre tenni a lefoglalás időtartama alatt? Meg szeretném ha kellemetlen lenne neki hogy nem tudja használni a szórakoztató elektronikai cuccait és ezzel serkentsem a fizetési hajlandóságát.

gerbera317 # 2017.09.20. 09:49

A jelenlegi állapot akár elviselhető is lenne, ha a tulajdonjogból fakadó kötelezettségeit nem vonakodna teljesíteni az eladó. Értésére kell hát adni, hogy ha nem tér jobb belátásra, felnyomjátok a végrehajtónál, és a maradék nyugdíját majd a sittre fogja neki küldeni a Nyufig. Merthogy:
104. § (3) A lefoglalt ingóságon elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn. A lefoglalt ingóság elidegenítése a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekmény.

BHenrietta # 2017.09.20. 07:45

Sziasztok!

Sógorom 2 éve vett egy személygépkocsit magánszemélytől. Eladás-vételkor Adásvételi szerződés kötés megvolt, minden rendben zajlott. Mikor az okmányirodába bement közölték vele, hogy nem lehet átíratni ugyanis az autón végrehajtási jog van.
Eladóval kötöttek egy meghatalmazást miszerint sógorom használhatja az autót. Szóbeli megegyezés is volt, hogy az eladó intézi a papírokat, műszaki vizsgát vevő csináltatja, de az eladó intéz hozzá minden szükséges iratot.

Az utóbbi időben az eladó nem hajlandó a megbeszélt időpontokat betartani, az autót sógorom nem tudja használni ebből kifolyólag. (műszaki vizsgát nem tudja megcsináltatni)

Kérdésem, mit lehetne tenni ez ügyben? Végrehajtót megkeresni esetleg, hogy a foglalást az autóról átrakni másik ingóságra, ha már egy végrehajtás alatt álló ingóságot eladott az eladó vevő előzetes tájékoztatása nélkül? Rendőrségi feljelentés utólag? Eladón a pénzt visszakövetelni nem tudja, mert hiteltartozás van, amit a nyugdíjából vonnak és az autó a biztosíték... Mit tudna tenni? Autót így eladni sógorom nem tudja, és névre íratni még mindig nem lehetett.