A Fővárosi Bíróság helybenhagyta Székely Zoltán, Kézsmárki Ferenc és Földvári Zsolt előzetes letartóztatását meghosszabbító első fokú végzést, a gyanúsítottak március 15-ig előzetesben, rács mögött maradnak – tájékoztatta csütörtökön a FB közleményben az MTI-t.

A másodfokon eljáró bíróság a fellebbezéseket megalapozatlannak tartotta, így Székely Zoltán, a vesztegetéssel gyanúsított független országgyűlési képviselő és két társa, az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb március 15-ig előzetesben letartóztatásban maradnak. A Fővárosi Bíróság azzal indokolta döntését, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszöknének, illetve elrejtőznének, és az eljárás sikerét megnehezítenék.
A Budai Központi Kerületi Bíróság január 11-én döntött úgy, hogy hatvan nappal meghosszabbítja Székely Zoltán és két szakértője, Kézsmárki Ferenc és Földvári Zsolt tavaly december 15-e óta tartó előzetes letartóztatását.
A Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatalának nyomozói és az ORFK munkatársai október 12-én a Gellért szálló parkolójában tetten érték a képviselőt, amikor 20 millió forintot vett át Balla Dániel vállalkozótól. Székely Zoltánt december 13-án vették őrizetbe, miután házkutatást tartottak nála. Az ügyészség ugyanezen a napon még a Székely Zoltán által szakértőként felkért három személynél is házkutatást tartott, és közülük kettőt őrizetbe vett. A parlament Székely Zoltán képviselő mentelmi jogát, s így vesztegetés alapos gyanúja miatt megindulhatott a büntetőeljárás a képviselő ellen.