Bár a Napster jövője jelenleg meglehetősen kilátástalannak tűnik, egy új program hatékony megoldást kínál a zeneszámok megszerzéséhez. A módszer lényege, hogy a merevlemezeken megtalálható, jelszó nélküli megosztott könyvtárakat peer-to-peer módszerrel lehet elérni.

A ShareSniffer nevű program kihasználja a Windows NetBIOS által kínált lehetőséget: a számítógép IP-címének és jelszó nélküli megosztott könyvtárának ismeretében bárki számára elérhetővé és olvashatóvá teszi azt. A ShareSniffer szerint ez több tízezer számítógépet jelent egyszerre, és ennek kihasználása a “Mert ott van” jelszó nevében helyénvaló. A program éppen ilyen IP-címeket keres, amelyeket a Napsterhez hasonlóan böngészhetővé lehet tenni.
A jelszó nélküli könyvtármegosztás az egyik leginkább jelen lévő biztonsági probléma, mutatnak rá a szakértők. A CERT és a NIPC számos esetben igyekezett erre felhívni a figyelmet, úgy tűnik, nem nagy sikerrel.
A ShareSniffer az első olyan program, amely egy biztonsági hiányosságot használ ki. A program alapváltozata ingyenesen letölthető, de két fejlettebb változatát öt és száz dollár közötti áron kívánják a piacon értékesíteni.