Hetvennél is több új, főleg európai nyelven fogad el doménneveket a VeriSign, jelentették be a cég vezetői hétfőn. Az új weblapok spanyol, német vagy francia bejegyzői nyelvük különleges betűit, karaktereit és jeleit is használhatják az új doménnevekben és elektronikus levélcímekben.

Ugyancsak könnyebb lesz a görög és a cirill ábécét használók élete, melyeket szintén használni lehet hétfő óta, de elfogadják a baszkok által használt euskara, a latin betűkkel írt mandarin-kínai, a pinyin, és az eszperantó nyelvet is. A VeriSign négy hónappal ezelőtt kezdte meg a kínai, japán és koreai nyelvű doménnevek regisztrálását. Jelenleg több, mint nyolcszázezer ázsiai nyelvű doménnevet regisztráltak cégek és egyéni felhasználók. Most ezeket a doméneket tesztelik, egyelőre tehát még nem elérhetők. Az elemzők szerint az új nyelvek segítenek megváltoztatni azt az előítéletet, miszerint az internet angolnyelv-centrikus, latin karaktereket használó közeg lenne.
A VeriSign számára sem jön rosszul a nem angol domének megjelenése, hiszen elemzők szerint ez segíthet kiváltani az angol nyelvű új doménnevek csökkenő mennyiségű bejegyzését.
Március végétől a délkelet-ázsiai nyelvek, mint a lao, a thai és a tibeti is használhatóak lesznek, míg április végén a közel-keleti nyelvek, így az arab és a héber is megjelenik a doménnevekben.